• Venda with Bikeheart

    Čus, máte tip na nejakou pěknou lokalitu, kde se dá týden jezdit na silničce (cca 100 km denně) v co nejmenším provozu? Německo, Rakousko, Francie? Teď jsem byla v Itálii, tak něco dalšího, pls.

    https://www.bikeheart.cz/…-na-silnicce

    0 0
    • Kacko  

      Francie

      Severo západ od Vence. Ideálně bydlet v okolí Vence. Je tam mnoho krásných silniček v kopcích, kde člověk potká 3 auta za hodinu. A ještě každé troubí do zatáček a jede vcelku pomalu. Asfalt parádní, dají se najít pítka a respekt k cyklistům maximální. Ceny nejvyšší.

      Doporučuju sjet si na kole do Nice. I když je poblíž Monaco, tak bych tam na kole nejezdil. Do Nice létá ČSA, silnička bez poplatku, zpáteční 6 tisíc, letěl jsem i za 3,5.

      Fajn je to také severně od Sospelu. Celá ta oblast je plná cyklistů, ale jelikož se tam jezdila rallye Monte Carlo, tak občas je třeba počítat s nějakým Lotusem v zatáčče. Ale jezdí obezřetně. Napodzim tam prší nejvíce z oblastí co tu doporučuju. I tak velmi doporučuju.

      Na ukázku první 3 foto, výhledy, asfalt v horách, asfalt u vesniček.

      Střed jihu Francie nic moc, sice všude kopce a vinice, ale stěží se najde pítko a provoz je vyšší. Pak až Pyreneje, kde jsem nebyl, ale hodně jsem slyšel a doufám že je letos stihnu.

      Itálie

      To samé platí o Itálii a oblast Finale Ligure, nebo spíš víc se mi to líbilo na severozápad od Imperia. Provoz minimální, řidíčí obezřetní, ale jezdí rychleji jak Francouzi. Příroda i služby perfektní. Asfalt horší jak ve Francii, ale nic co by 25mm nepobralo a samozřejmě proti ČR je to hladké jako máslo:)

      Za mě nej oblast je okolo Pontremoli(foto 4), kousek od LaSpezia. Sice pítko se musí hledat, ale jinak paráda. Provoz nízký, asfalt, řidičí super. Dá se dojet na světoznámé CinqueTerre, ale hlavně opomíjené PortoVenere(foto 5). Kousek je i Pisa a Florencie..

      Německo(Bavorsko) mi proti výše jmenovaným přijde nuda.

      0 0
    • IndyCZ  

      Švýcarsko, okolo Davosu je krásně, plno známých průsmyků a provoz minimální.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.