• pavelm

    Můžete mi prosím poradit nějakou oblast, místo v Rakousku kam jet na horská kola? Ubytování počítám v nějakém penzionu odkud bychom každý den vyjížděli. Jde mi o to, aby bylo možné z jednoho místa po dobu asi pěti dnů podnikat různé vyjížďky do okolí. Díky.

    0 0
    • karliner  

      kamkoliv, nedoporučoval bych jen Vídeň a okolí = moc silnic, dálnic a aut, ale i tam se dají podnikat vyjížďky do okolí, třeba po cyklostezce podél Dunaje

      0 0
      • Michal.J  

        Na kraji Vídně začíná Wienerwald a tam je solidní síť MTB tras. ¡asto začínají na kraji Vídně a dá se na ně pohodlně dojet po cyklostezce i z centra.

        Mají/měli docela vymakaný systém, takže se dá předem určit jestli trasa vede po asfaltu nebo ne.

        www.mtbwienerwald.at

         
        0 0
    • vojco  

      ja jezdím (sice zatím jenom pracovně) za Insbruck,městečko Mieders je to nádhera. Příště si vemu kolo a zůstanu déle. Ubytování mám za cca 60€ na noc ale jsou tam 3–4 postele, kuchyňka.

      0 0
      • Kotěnočkin  

        Mieders v Stubaital? Tam je to super, v sobotu jsem se v vrátil…Pokud pojedeš, slušná výživa a test fyzičky je výšlap z Fulpmesu nahoru na Sennjoch, je to myslím značené jako Schlicker-blick. Ale i jinak spousta super tras, navíc přímo v Mieders je sjezdová trať od horní lanovky. 

        0 0
        • vojco  

          jj, to je ono. Normálně jsem se do toho místa zamiloval :)

          už se těším jak tam zajedu s kolem

          0 0
    • hribe  

      ahoj, my sme byli minulej rok u LIENZU, se stanem v kempu, kde byl i bazenek, na silnicnim se tam da kolem reky Dravy, ale spis doporucuju vzit horsky kola a dat si mistni cyklostezky – Alpy sou proste alpy, v letacich, ktery tam jsou v kazdym info centru zadarmo, jsou doporuceny cyklostezky, profil ale casto hustej, nastupy treba 10km prevyseni z 800m do 2100m ;), kolem sou proste hory, ale nahore to pak za to stoji … ;)

      jinak na takovou turistictejsi cyklistiku urcite okoli Salzburgu, jak tam jsou ty jezera – MondSee, WolfgangSee, tam je celkem plocha krajina s mirnymi kopecky …

      kempy v Rakousku absolutne luxusni a ve srovnani s italskyma kempama nejenom lepsi a lip vybaveny, ale dokonce i levnejsi …  celkove mi Rakousko prijde mnohem mene turistama zalidneny nezli Italie, takovej klid tam je a pri tom je tam stejne krasna priroda …

      hribe ;)

       
      0 0
    • Karlos009  

      http://leto.ski-pro.cz/….php/gasthof Český hotýlek u Kaprunu, právě mají 50% slevu. V případě zájmu pošlu telef. kontakt na majitele.

      0 0
    • ememem  

      pytas sa strasne moc vseobecne, skus aspon priblizne konkretizovat lokalitu, saalbach, tirolsko, salzburgerland atd. atd. (ci ti je fakt jedno ci pojdes ku viedni alebo niekde do taurov?)inak na to sa neda odpovedat inak ako karliner – kamkoliv.

      0 0
      • pavelm  

        Díky všem za reakci.. omlouvám se že jsem to blíže nepopsal, napravuji – chystáme se v Rakousku na kolech pobýt jeden týden při cestě do Chorvatska.

        Takže jsem uvažoval spíše někam do oblasti Salzburgu která není úplně mimo trasu. Znám pouze Taurskou cyklostezku a výšlapy na kopce kolem ní. Jiné oblasti v Rakouských Alpách neznám.

        Takže třeba okolí LINZU byste mi doporučili?

        0 0
        • ememem  

          no linz samotny a jeho bezprostredne okolie co ja viem…potom chces ist kam na graz a do chorvatska? pri grazi sa asi tiez da ale tam to moc nepoznam ale ak by ti pri tej ceste nevadila mala odbocka zhruba v polke cesty medzi linzom a grazom smerom na bad ischl, bad aussee prip. bad goisern tak tam by si sa vyblaznil (kukni na net). ked to chces na tyzden tak je to este znesitelna zachadzka.

          0 0
        • karliner  

          volil bych třeba Flachau a okolí, ale spíš až něco blíž k Chorvatsku (okolí Villachu, Klagenfurtu…)

          Linz a okolí mi nepřijde až tolik zajímavé a do Chorvatska je to ještě daleko…

          0 0
    • Kotěnočkin  

      V zásadě nikde nemůžeš šlápnout vedle…šude bude tras hafo, ubytování a služby +/- stejné, záleží jen jak budeš šikovný. Podle osobní zkušenosti bych doporučoval (tedy asi 3 top, kde jsme byli):

      1. Südtirol – Sextenské Dolomity, Hochpustertal – výborné ježdění s mnoha památkami z 1. světové války http://www.hochpustertal.net/…ustertal.asp
      2. Karwendel – výhoda je rychlé spojení přes Mnichov, možnost jezdit na pomezí Rakouska, Německa, tj. Garmisch, Seefeld, Karwendel atd. http://www.mtb-mittenwald.de/
      3. Nauders – Reschenpass – trochu dál, ale zase možnost jezdit v A,CH a I, včetně Engadinu, Vall d´Uina atd. http://www.bike-holidays.com/…deu/regions/?4

      Atd. možností nepřeberně, kam ukážeš prstem do mapy, dá se jet. Sposta možností se dá vyčíst na německých a rakouských serverech, základní orientace v hlavních oblastech http://www.bike-holidays.com/ Ještě doporučení, z hlavní sezóně bch nevolil profláknuté turistické destinace, bude tam dost turistů, pěšáků:-) Jinak mám spoustu map  dokumentace, pokud budeš chtít nějaké detaily, ozvi se.

       
      0 0
    • JackXl  

      Zkus to kousek od Edingu.Je tam Strause-camping,15euro na 1 osobu a stan.Je to kousek od Klagengurtu a až tam jsou teprve pravý Alpy a je tam taky pěkný jezero.Ten kemp je fakt docela luxus.

      0 0
    • qub1n  

      Zell Am See nebo Kaprun.

      0 0
  • Josef Panek

    Tady dostaneš za tenhle styl reklamy akorát tak nakopáno do držky, pako.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.