Kam na 1denni výlet po horách ČR na kole-mimo beskydy/jeseniky

14 nepřečtených
  • thomasx2016

    Zdravím,Chci se zeptat jestli někdo neví o nějakem zajimavem tipu kam na jednodenni vylet po horách v ČR na kole (MTB) ? Mimo beskydy ty mám blízko ,když jsem z Frýdku a Jeseniky ,jak se to vezme, tak jsem byl už parkrat na Pradědu a chystam se i na Dlouhé stráně ,ale dále mě nic moc nenapada co bych mohl stihnout v letošním létě popř v záři o víkendech,ale je tu problém doprava max vlakem nebo autobusem (pokud to jde)

    Co třeba takové Bíle Karpaty vyplatí se to tam zajet pod kopec pobliž tip na trasu ?

    0 0
      • thomasx2016  

        Dobře děkuji,pravda no to jsem i mohl najit sám ,ale někdy vtom vyhledavani je toho dost,jinak o nějakem dalším tipu mimo ty bily karpaty popřipade neví někdo ? Jinak jsem zapoměl dodat ,že trasa max 70–80km s převyšenim celkovym max 1300m ,možná bych překousl i 1500m

        0 0
        • zbartos  

          Tyhle trasy jsem jel ale s rodinou, takže autem na začátek. Ale třeba by se někam poblíž dalo dostat i vlakem/autobusem.

          Novohradské hory 1 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Novohradské hory 2 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Novohradské hory 3 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Novohradské hory 4 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Novohradské hory 5 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Broumovsko (asi 1/3 Sudet) – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Orlické hory 1 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Orlické hory 2 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Orlické hory 3 – http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

          Pokud Tě zajímá i Českomoravská vysočina (a Česká Kanada) a Drahanská vrchovina, tak mám na cykloserver.cz taky pár tras.

          Pro Jeseníky jsem dal nedávno na cykloserver.cz nové trasy vč. okruhu kolem Dlouhých Strání a výjezdu na ně viz http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/?… .

          Taky si můžeš na cykloserver.cz vyhledávat trasy sám podle zadané max. délky a max. stoupání, druhu pohybu a lokality (příp. podle autora) viz http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/ .

          0 0
          • thomasx2016  

            Jako je toho celkem dost,ale sám nevím co by stálo za to doopravdy to projet na kole

            0 0
            • zbartos  

              Na vlak je ideální hřebenovka Javorníky https://www.czex.cz/…/javorn1.htm + Bílé Karpaty (hlavní část hřebene jsem Ti dal v první odpovědi výše a kousek severní části B. Karpat mám tady http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?… ) . To by Ti mělo vystačit alespoň na 3 dny…

              0 0
              • thomasx2016  

                Dobře děkuji za odpovědi,jak jsem tak dival na tvoje trasy na té strance tak jsem viděl,že jsi temto měsic jel na Šerák v Jesenikách na kole,tak se chci zeptat, jak moc náročne ( z hlediska terenu) to je sjet dolů kolem te lanovky ? jako co jsem si zjistoval ,tak vím ,že ta ofiko cyklotrasa v terenu je náročna ,která je vedle

                0 0
                • zbartos  

                  Protože jsme byli teď na MTB dovolené v Jeseníkách s manželkou, která technické věci moc nedává, napadlo mne, že po trávě po spádnici sjezdovky (jen k Čerňavě) by sjezd ze Šeráku mohla zvládnout lépe, než po těch kamenech a kořenech vedle po červené značce.

                  Bohužel jsem zatím po té červené značce šel jen pěšky, takže nevím, jak těžký je sjezd tamtudy, ale po sjezdovce to šlo.

                  Šlo to ovšem jen díky tomu, že ten nejprudší cca 30% úsek od Mračné hory k odbočce lesní cesty kus před mezistanicí Čerňava (foto č. 2) je travnatý a v trávě byla (dne 2.8.20) asi čtyřkolkou vyjetá stopa (foto č. 3) tak, že tam ještě moc nevyčnívaly kameny a jemná klouzavá kamenitá drť. To se ale častým ježděním motorových vozidel touto trasou a přívalovými dešti může brzy změnit k horšímu (na fotce č. 3 už je vidět mezi trávou prosvítající kamenitý povrch, kterému jsem se při sjezdu úspěšně vyhýbal a jel jsem kousek vedle po slehlé trávě).

                  V tom 30% úseku jsem se docelá bál, i když jsem měl zadek až na zadní pneumatice. Obával jsem se navíc, že to manželka celé půjde (a bude pak doma „dusno“), ale kromě krátkého úseku po svém lehkém pádu to naopak celé sjela – ta teleskopka s její odvahou ve sjezdech dělá divy.

                  Podél pravého okraje lanovky je ovšem povrch kamenitý a klouzavý (viz např. foto č. 1 z výše položeného a méně strmého úseku pod horní stanicí lanovky), protože zde asi jezdí nejen čtyřkolky, ale i terénní auta. Tamtudy bych ten úsek se 30% sklonem zřejmě sjel jen velmi obtížně, či vůbec.

                  0 0
    • brtníček  

      Hostýnské vrchy. Z Valmezu do Holešova. Dá se to různě namotat po hřebenech a vlak do FM v dosahu.

      0 0
      • thomasx2016  

        a nějaky tip na trasu by nebyl prosím tě ?

        0 0
        • brtníček  

          Trasa z Valašské Meziříčí do Holešov

          Trasa 60,9 km • 5:36 hod

          https://mapy.cz/s/kefuzatehu Je to takový nástřel. Určitě se najde spousta jiných návrhů. K Hostýnu bych se moc nacpal je to tam dost frekventované a teď i dost rozbité cesty. Ale to je teď problém na hodně místech.

          0 0
    • wilda81  

      Párkrát jsme jeli přejezd Ostrava-Olomouc. Jeli jsme na Vitkov a kolem Libave. Zkusím ti pohledat trasu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.