Jaký batoh(kolik L) postačí pro 2-3 denní výlet?

33 nepřečtených
  • visions

    S jak velkým batohem si vystačíte pro 2–3 denní výlet?Nepočítám,že do něj budu dávat spacák.

    0 0
    • Twisp  

      deuter transapl

      0 0
      • Daf  

        Souhlas.

        0 0
      • scret  

        asi nejlepsi univerzalni bagl! taky jeden mam:)

        0 0
      • Kurk  

        Jojo, taky ho mám, tahám ho i do práce a je naprosto boží…sice mám trochu výhrady k odvětrávání zad, ale není každej den svátek ;)

        0 0
    • vifon  

      Vaude Bike Alpin 30+5, alebo 25+5 ci uz verzia Vent alebo Air.

      0 0
    • MJ24  

      jojo 30l v poho stačí pokud přespáváš někde na chatách a tím pádem neneseš jídlo a pití na celé 3 dny

      0 0
    • matts1  

      Na jeden výlet Ti bude stačit cokoliv, ale pokud to budeš chtít nějak normálně využívat na tůry i s přespáním, tak je podle mě ideální tak 40l. Můžeš ho stáhnout, když nepotřebuješ táhnout moc věcí, ale zase třeba v zimě by ses nevešel do tak malýho.

      Jinak za mě TrekSport Tibet Extrem.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Stačilo mně 14 litrů. Přespávání v chatkách, teplý počasí, jídlo po cestě. Dva, tři dresy a kraťasy, návleky na kolena, ruce, vesta, větrovka, triko a kraťasy na přespání, ponožky, spodní prádlo, hřeben, malej ručník, kartáček, zubní pastu půjčí ti, kteří tahají větší batoh. :-) Náhradní duši atd. Mýdlo je na každý chatě. Foťák by se vešel. Pláštěnku jsem tahala jen první den. Kdybych potřebovala civilní oblečení, botasky a tak, vzala bych už radši brašnu na nosič, než tahat tři dny narvanej třicetilitrovej batoh.  

      0 0
    • Paja  

      Loni jsem dvoudenni akci na Praded a zpet zvladl s kapsama od dresu a cca 1,5l ramovou trojuhelnikovou brasnou;) letos jsem si na to poridil 6l batuzek. Neni to sice nic pro manekyny a sampony;D ale myslim, ze jsme sami sobe nesmrdeli, coz je nejdulezitejsi;D na 3 dny uz by to chtelo navic nahradni dres+kratasy, coz by se asi taky nejak vlezlo…

      0 0
      • Paja  

        Samozrejme jidlo po ceste, s sebou jsme vezli jen nejakou tu muslitycku pro pripad krize…

        0 0
      • RomanH  

        Sem to chtel napsat. Akorat misto kapes malej Camelbag MULE s plnym 3litrovym vakem. Na 3 dny ci v pripade nejisteho pocasi bych volil ten Deuter Transalpine 30l.

        0 0
    • Dave.6  

      Zdravim, jestli bych se mohl taky pridat s dotazem.

      Taky planujem vicedenni cestu na kole do orlickych hor, ale s tim ze budem spat pod sirakem a jidlo budeme varit na prenosnem varici. Jak by jste poradili se zbalit na takovou cestu. Problem je ze mam fulla takze tam klasicky nosic nedam. Bude to muset byt pouze nosic na sedlovku a ten toho zase moc nepobere + nejaky ten 30l batoh.

      Dekuji za pripadne rady

      0 0
      • McBlacky  

        já bych to přehodnotil. Tam kde by jsi si na fullu užil ti bude batoh a zátež vadit. rozhodně bych nebral vaření a nádobí – váha navíc. Záleží na jak dlouho jedeš.

        0 0
      • scret  

        tahat nadobi + treba kartusi na varic je vopruz…

        0 0
        • Dave.6  

          je to opruz, ale asi to budem muset nejako vyresit. Mam varic VAR2 a jeden esus by se snad nekam vlezl… jako kazdej rok vyrazime na nekolik dni pesky, letos se planuje prechod krkonos taky s plnou polni no a prave jsme chteli pridat i jednu vypravu na kolach… Spat kazdej den v nejake chatce nebo jist kazde jidlo v hospode by se asi prodrazilo a hlavne neznam ty moznosti a nemame odhad dojezdu… Kdyz mame vse sebou tak proste kam dojedem tam dojedem najime se vybalime spacaky prespime a na druhy den jedem dal.. nerad bych se honil kvuli noclehu ktery je o dalsich xy km z duvodu ze nam to nevyslo… ale zatim je to jen v planu uvidime jak to vyjde…:)

          0 0
          • scret  

            tak prechod krkonos v „plny polni“ neni problem, jen na kole v plny polni uz pro me je:) ja planuju na leto udelat vylet, co nejdal dojedu, rano vyrazim, cely den pojedu a vecer nekde „umru“:) bagl beru Deuter Transalpine 30ku, do toho lehce sbalitelnej 800g spacak, doobleceni, vodu do vaku, 10mm Evazotku a to je vsechno… varit nebudu, jedu jen pres jednu noc, takze se to da vydrzet… jinak se da udelat jeste alternativa – malej varic (Var, Coleman atd.) nejmensi kartusi a jeden esak, neco instantniho… vodu clovek nabere v potoce, rybnice atd.

            0 0
      • jIrI___  

        Před pár lety jsme jeli natěžko k Balatonu do Maďarska, 4 lidi. Měl jsem jen nosič na sedlovku a na něm brašny. No a vlezlo se mi na něj víc věcí než jsem čekal – 2 malé spacáky, karimatka, 2×2l PET s vodou, Coleman malá plynová bomba, souprava ešusů a skládací příbor, nějaké skladné sandály na normální chození, pytlíkové jídla a polívky no a nějaké to náhradní a civilní oblečení. Takže kdybys jel na HT, měl by ti stačit jen nosič + brašny a ne se ještě tahat na zádech s batohem. Na fullu by asi nepůsobilo to houpání na zatížený nosič zrovna nejlíp.

        0 0
    • JSt  

      cim vetsi batoh, tim vic blbosti si vemes. do hor ti na tri dny musi stacit 15l batoh, aji kdybys do nej mel strcit lehkej spacak.

      0 0
      • McBlacky  

        s první větou souhlas, s druhou – dle podmínek a počasí

        0 0
      • matts1  

        Do hor, jako myslím fakt do hor, ne někam na vycházku kde si dáš oběd a jdeš zase dál, pak přespíš na chatě, tak s patnácti litrovým batohem podle může jít jenom ten, kdo chce být večer ve zprávách, že zase někdo někde v horách zařval.

        Sorry, ale tohle může napsat jenom někdo, kdo vůbec neví, o čem mluví.

        0 0
        • JSt  

          tak schvalne, co s sebou na tri dny beres? ;-)

          0 0
          • matts1  

            tak schválně :) mluvím o chození v horách, ne o kole, aby v tom bylo jasno, takže: spacák, karimatku, jídlo na tři dny( pokud počítám fakt chození v horách), oblečení mám většinou na sobě, ale v batohu minimálně nějaká nepromokavá vrstva (membránová bunda) a něco suchýho na převlečení a hlaně na spaní, nůž, čelovku, lékárničku, i když jdu třeba v září, tak čepku a rukavice a návleky, vodu, vařič a aspoň hrnek na čaj a na polívky ze sáčku, teď sám přemýšlím, co ještě tahám…

            Ale vážně, po zkušenostech, že jsme zapadli druhýho září v Tatrách sněhem, tak beru radši víc věcí než míň, protože v horách Tě může překvapit cokoliv. Takže si to s patnáctilitrovým batohem na tři dny vážně nedokážu představit.

            0 0
            • JSt  

              pozor o cem se bavime. netahal bych sem zari a snih. ale od zakladatele vlakna jsem pochopil ze se jedna o 3-denni letni bajkovy vylet. na to ti opravdu 15l batuzek staci.

              to bys taky mohl napsat, ze kdyz pujdes na tri dny lozit, tak ti na matros nestaci 50l vacma. a budes mit pravdu ;-).

              0 0
              • matts1  

                jj, sorry, já jsem to už ze začátku blbě pochopil, že výlet do hor pro mě znamená něco jinýho, než výlet na kole.

                S kolem zkušenosti nemám, ale prostě když bych jel do hor, aji na kole, tak už dneska radši vozím víc věcí než míň, ale tahat se s tím na kole je na prd.

                0 0
              • visions  

                No,zvažuji,jestli koupit Camelbak Hawg NV (18L) nebo zde již zmiňovaný Deuter (25+5)

                0 0
    • makak  

      Jezdíme na týden a vozím 30 L baťoh. Víc bych na záda na kole už nedal.

      Zaleží samozřejmě na tom kam a v jakém ročním období jedeš, ale na 3 dny toho budeš mít skoro stejně jako na ten týden. Pokud si teda hodláš čistit zuby, nespat v cyklohadrech, večer se přezout do pantoflí a při náhlé změně počasí neumrznout.  Doporučuji 25–30 l

      Řeším teď  nákup  nového báglu a pořád váhám mezi Deuter Transalp 30 nebo Vaude Bike Alpin 25+5 nebo 30+5 ale nemůžu to nijak rozštípnout …

      0 0
      • vifon  

        Tiez som vahal, ale nakoniec „rozstip“ :-). Mam sice 2 Deutery (Aircontact 75 a Superbike), ale zobral som nakoniec Vaude Bike Alpin 30+5. Nemam ho ale este vyskusany s plnou polnou v terene, takze z uzivatelskeho hladiska ti velmi neporadim. vyzera ale pekne:-)

        0 0
    • Revolt06  

      ja taky pred casem resil batoh nakonec jsem koupil camelbak blowhish kdyz ho rozlozim ma asi 14 l pokud s sebou nevozis papuce a popdobne blbosti tak ti na 3 dny urcite bude stacit navic jde slozit na 10l takze ho muzes pouzivat i na 1 denni vylety no schvalne jak cast jezdis na 3 denni vylety? zrovn zitra vyrazim na 2 dny na kole zbaleno mam a v poho jeste by tam neco vlezlo nyvic hydrapak 3 l

      0 0
      • makak  

        jasně, není nad příjemný večer na báru v tretrách a propocených hadrech ;-)

        0 0
    • makak  

      Pokud někdo uvažujete o deuteru, tak v Hudy je na ně do konce měsíce mínus 20%. dnes jsem koupil Trans Alpine 30 za 1750 kč

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.