• psoid

    Už několikrát mi v metru lidi neuhli nebo neradi a nepochopili, že by bylo pro mě i pro ně lepsí udělat trochu místa.

    Dneska to bylo přímo ukázkový.S pří­telkyní jsme s kolama nastoupili do metra. Později přistoupil vozíčkář a málem by nám přejel nohy. Přitom místa měl dost a lidi by samozřejmě místo udělali.Když se ho starší paní ptala, jestli ji udělá místo, aby mohla s taškou na kolečkách vystoupit, tak moc nadšeně nevypadal. A na stejný zastávce přistoupili manželé s kolama. Do sebe skoro začali strkat a nemohli se procpat do metra. K tomu je ještě přivřely třikrát dveře. Nakonec se dovnitř probojovali. Jednak jsou povolený jen 2 kola ve voze, ale hlavně by bylo mnohem jednodušší nastoupit do jinýho. Potom bylo pár dohadů a naštvaných pohledů. Samozřejmě když další starší vystupovala a měla za sebou uplně volný dveře, tak musela jít přes kola a mít spoustu připomínek.

    0 0
    • Mr.Duck  

      Co sem tak pročítal kolem, tak kola v metru moc oblíbený nejsou :-/ Já nikdy větší problém neměl, akorát jednou sem musel čekat na další metro, ale to bylo celkem plno tak to bylo pochopitelný.

      Kdesi na něčem ve stylu novinky.cz, když byl jednou jakejsi článek o kolech, tak na to přišla řeč v diskuzi pod nim(ne že bych to běžně čet, ale v práci bejvá nuda :P), a frajerka mě naprosto dostala příspěvkem ve stylu že cyklisti nemaj v metru co dělat, že si ušpinila svoje bílý kalhoty v metru o kolo, a co tam vůbec dělá, že nemá bejt línej když má to kolo a jet na něm a né metrem. Takže vlastně jak jede cyklista metrem než aby se motal přes prahu, tak je línej, to jenom ona co si vozí tlustou prdel metrem líná asi nejni :-) No když sem to čet, tak si řikám že to je fakt napřesdržku…holky se sice nebijou, ale mezi sebou můžou tak bych na ní poštval ňáký děvčata :P

      0 0
      • psoid  

        Taky nemám nějaký velký problémy, když je hodně plno, tak počkám a nebo si vlezu do jinýho vagónu nebo i do prostředních dveří. Ale že mám opřený kolo a lidem se nechce dál od dveří a čistěj mi kalhotama pláště, je celkem obvyklý. Ja uhnout víc nemůžu, oni jo, vědí o tom a nevadí jim to..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Si vzpominam, ze as pred rokem mi docela nudnou cestu metrem zprijemnilo svinibrodsky zelene Norco:)

          0 0
      • tonik666  

        Jednou jsem potřeboval popojet metrem z Chodova na Háje, už nevím proč jsem to nejel na kole.

        Chtěl jsem nastoupit do prvního vagónu hned za řidiče, metro bylo skoro prázdné. Napřed mě řidič z neznámého důvodu přivřel do dveří. Do metra jsem se i s kolem vecpal. On vystoupil a vysvětlil mi, že kolo má jezdit v posledním vagónu a že ať koukám vypadnout a proč že jsem radši nejel na kole. Podotýkám, metro bylo prázdné a jel jsem z Chodova na Háje (2 zastávky na konečnou). Nezbylo mi než vystoupit, dojít na konec perónu a počkat na další metro. Je to tak 6 let zpátky a pouze jedna zkušenost, naštěstí snad výjimečná.

        Od té doby občasné cestování v klidu, jel jsem i jinde než posledním vagónu když tam bylo plno nebo když jsem tam nestihl dojít. Lidi byli docela tolerantní.

        0 0
        • Smazaný účet  

          stačilo přelézt do posledních dveří prvního vagónu:

          http://www.ropid.cz/…189×310.html#7–2

          0 0
          • Flegmatik  

            V té době ještě možnost přepravovat kolo v každém vagóně ještě nebyla, mohlo se jen v soupravě úplně vzadu.

            0 0
        • treatt  

          Tak stejna zkusenost tuto nedeli – v pul devate rano na Kacerove, prejizdel jsem na misto srazu na Haje (rano na nic cesta, vyjizdime odtamtud, tak je lepsi si to dojet metrem)

          Metro uplne prazdne, jestli v nem bylo celkem 5 lidi, tak je to moc. Chtel jsem si nastoupit na zacatku, protoze tam je nejvic mista. Ridic mi ale ukazoval, ze ne. Tak jsem pockal, otevrel si dvere a zacal se me ptat, kam jako lezu. Ja na to, ze do metra prece s kolem muzu. On na to, kam ale. Mezitim si zkontroloval, ze uz nikdo nenastupuje a oznamil mi, ze vzdy na posledni plosinu, ne na prvni, ta je jen pro kocarky a vozickare. Dodal „Čau“, zavrel dvere a odjel. Tak jsem si jak idiot pockal 11 minut na dalsi…

          0 0
          • Flegmatik  

            Kam si jako lezl? Hned těsně za řidiče? Do prvních dveří celé soupravy?

            0 0
            • treatt  

              Jo jo, jsem zapomnel, ze tam se s kolem nema…

              0 0
              • Flegmatik  

                No, právě. Mohl si přejít na konec toho vagónu, o čtyři dveře vedle a řidič by nemohl říct ani ň.

                0 0
                • psoid  

                  Sice do posledních dveří vozu, ale jakej je rozdíl mezi posledníma a prvníma? Mimo koncových..By to měli změnit do nejvolnějších dveří..

                  0 0
                  • Flegmatik  

                    Prostě v přepravním řádu to máš jasně napsaný, tak to buď budeš respektovat nebo ne. Stejně tak ostatní lidi – mohou počítat, že vzadu ve vagóně může být cyklista. Kdyby se to udělalo podle „nejvolnějších dvěří“, tak to by byl docela malér, neboť každý by si nejvolnější dveře vysvětloval po svém (navíc třeba uprostřed by bránilo procházení vozem) a byl by v tom ještě větší zmatek. Místo, abyste byli rádi, že můžete cestovat s kolem v každém vagóně, tak ještě pyskujete, že chcete do každých dveřích. Tímhle způsobem vám akorát tak DPP celou akci zruší a buď dovolí jen poslední plošinu v soupravě nebo zakáže vstup s kolem do metra úplně. Takže taky trochu respektu k pravidlům ;-) a nehledat jen vinu na ostatních.

                    0 0
              • karliner  

                Okamžitě po dojezdu domů jsi měl poslat stížnost.

                0 0
                • treatt  

                  S jakym smyslem? Ze me ridic zbuzeroval, kdyz jsem chtel nastoupit tam, kam mi prepravni rad nedovoluje? Myslim, ze by jeste dostal pochvalu pred nastoupenou jednotkou..

                  0 0
                  • karliner  

                    Se smyslem, že by se řešilo hulvátské chování řidiče, které si nesmí dovolit. Navíc trocha tolerance v tebou popsaném případě by nikoho nezabila a zhruba 5-ti vteřinové zpoždění také ne. Když ty řidiče nebude nikdo ***** zhora, za jejich chování, nikdy se to nezmění.

                    0 0
                  • treatt  

                    No ty kokso :)

                    0 0
                    • drtyc  

                      hoch mel vic problemu. jeden co ho usmernil(thai­boxer), kdyz ten borecek co vola fyzicky napadl zenskou a potom ji sebral telefon, aby si mohl zavolat jednu takovou stiznost, tak ho za to nepochvalili a oznacili ho za spolecensky nebezpecneho a uplne bez papirovani to nemel… pak se nekoho zastan.

                      jinak ten borec co vola uz sedi, protoze radil tusim uz i nekde u ostravy.

                      0 0
                    • Janouch  

                      hele to stim prednim vozem predni plosinou se deje asi jen na trase C ja jezdim na Acku a tam bez problemu z Muzea nastupuju do celkem naplnenyho predniho vagonu na predni plosinu a ridic ani prd :))) asi budim respekt vetsinou jsem neskutecne zasranej vod bahna :))))

                      0 0
      • kyl  

        No,když máme tu rovnoprávnost kterou já uznávám tak v TOM zas takovej problém nevidím…

        0 0
      • JSt  

        dyt ma vpodstate pravdu :-)

        0 0
        • Janouch  

          to si uplne nemyslim jsou situace kdy potrebujes jen kolo prevest z bodu A do B (servis) pokud ta moznost je tak nema nikdo co kecat jinej problem je kdyz tech kol je na plosine treba pet to uz jsem taky zazil :) to vyplejtani kol na posledni chvili pred vystoupenim je celkem sranda

          0 0
          • JSt  

            to jo. to souhlasim. na posledni chvilu pred vystoupenim nezvladne vypest kolo jen tak nekdo :-)).

            0 0
      • treatt  

        No, na jednu stranu je Tvoje povinnost vlezt do metra jedine s cistym kolem, aby se o nej prave nikdo nezaprasil. Na druhou stranu, bezdomaci si tam jezdej vesele taky, ale je zbytecne delat dalsi treci plochy..

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nekteri lidi jsou hovada, s tim nic nenadelas. Mam obdobnou zkusenost v tramvaji. Normalne sme s kamosem naskocili do saliny, cvakli listky za kola(at revizori neprudi, my mame salinkarty), kola uskladali na misto pro kocarky a davali bacha, at nikoho neuspinime nebo tak. Nacez se nejaky rambo se svoji micinkou rozhodl vystupovat a strkat do kol se slovy „to tu nema kur** co delat“, pricemz mista vsude bylo kupa. No, chvili jsme se dohadovali pred zasatvenim saliny, pak vystoupil a zacal pokrikovat „tak vylez a vyridime si to“. No,to jenom ze vsude je to stejny.

      BTW, neni v praze dovolenou prevazet kola v ramci MHD jenom v metru, tj. ze do saliny ci busu s kolem nemuzes-neco takoveho jsem nekdy slysel.

      0 0
      • psoid  

        Je to tak. Jenom v metru a celkem nedávno dovolili i na několika okrajových linkách tramvaje a jen v určitý době. Chápu, že v centru by to nebylo nejlepší, ale občas by se hodil i bus. Ne vždy záleží jenom na lenosti cyklisty..

        0 0
      • Mr.Duck  

        Jo, muže se jenom v metru, a teď, neni to dlouho, na určitejch úsecích v tram. Ale tak když neni narváno a začne třeba lejt nebo tak, tak bejvaj řidiči soudný celkem. Asi před 8 lety se mě to celkem hodilo, byl sem na kraji prahy(někde kolem pitkovic), tam snad jedinej autobus za hodinu, já prázdný kolo a spustila se brutální bouřka, no kdyby ten řidič nebyl schůdnej, tak nevim, 15km dom sám tlačit kolo, mobil sem tenkrát neměl…mohla bejt zábava :)

        0 0
      • tonik666  

        JJ, v Praze s pojízdným kolem do autobusu a do tramvaje nemůžeš. Mimo špičku po dohodě s řidičem už jsem kolo busem vezl.

        0 0
        • Smazaný účet  

          rychloupínák, přední kolo ven…a pak už to není jízdní kolo, ale zavazadlo ;-)

          0 0
          • Trance  

            No, me kdysi chtel vyhodit ridic z autobusu, kdyz jsem si vezl samotnej ram…pry je to stejny, jako bych sundal kola z auta a pak tvrdil, ze to neni auto :-) nicmene jsem trval na svym a i lidi byli na me strane, coz me i trochu prekvapilo

            0 0
            • michals1  

              Je to omezeno rozměry. Tuším, že na 80cm.

              I když jsem běžně vozil MHD rámy s nejdelším rozměrem 90–95cm a nikdo nic nenamítal.

              0 0
              • jIrI___  

                O takovém pravidlu jsem vůbec netušil. V Brně jsem vezl tramvají v jedné ruce rám, v druhé kola, na zádech velký batoh a na něm přidělaná vidlice a raketa na squash. Taky nikdo nic nenamítal, jen jsem kolem sebe zabral trochu víc prostoru :)

                0 0
                • drtyc  

                  pockej az bude v brne ta slavna podzemni a povrchova „rychlodraha“ teda jestli. pocet dveri jak v saline i toho mista stejne malo…

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Až bude v Brně rychlodráha, tak já už nebudu na světě :-D

                    0 0
            • JSt  

              dobre :-))

              0 0
    • LáďaH  

      Lidi často neuhybaj, my sme takhle jednou žádali pani v metru aby nám uvolnila místo, ještě jedna důchodkyně jí několikrát oznamovala, že tam mají být kola, neuhla, tak skončila zatarasená 4 kolama, ven se sice dostala, ale naštvalo nás, že 5 lidí ji říká ať uvolní prostor a ona se na to vykašle, docela sme si řikaly, že by mohlo bejt dobrý, kdyby se včas nedostala ke dveřim.

      Co se týče vozíčkářu, tak ti jsou občas dosti nervní, atd… Máma čekala na zelenou, zezadu přijela vozíčkařka, a řekla s dovolenim, tak jí máma kus uhla, a ta ženská na vozejku vjela na červenou na přechod, tak jí máma oznámila, že je červená, ta vozíčkařka jí odvětila, že to platí pro chodce, a né pro ni. Tak si řikám, jestli ještě žije… Ale to je už trochu mimo.

      Jinak, sice v metru mohou být maximálně 2 kola na zadní plošině každého vozu, ale zatim sem se nesetkal s tim, že by např. strojvedoucí měl výhrady k nástupu více než 2 kol do jednoho vagónu, jednou nás takhle v 1 vagónu jelo asi 7, a to někdo nastupoval dokonce 2. dveřmi odzadu.

      0 0
      • Flegmatik  

        Lidi jsou různí :-)

        0 0
      • drtyc  

        cizinka?

        0 0
        • LáďaH  

          Ne ne, byla to češka. Jěště tam něco brumlala, ale to už nevim co.

          0 0
      • treatt  

        No jo no, magory mas ve vsech skupinach obyvatel, stejne jako vsude. A je fakt, ze postizeny toho nekdy vyslovene zneuzivaji. Na druhou stranu, maj to opravdu tezky. A ja se priznam, ze se k nim neumim moc dobre chovat, je to divny, ale je to tak. Pripadam si strasne nemotorne, tak aspon delam hodne prostoru.

        0 0
    • Kohout  

      Zrovna včera jsem jel metrem s kolem a úplně stejná zkušenost. I když jsem jel z konečné, lidi obsadili zadní plošinu a mě nezbylo než stát s kolem ve dveřích a na každé stanici ubýbat… Že by někomu docvaklo a posunul se trochu a udělal místo pro kolo, to teda ne… Ale zase mi nikdo nenadával a na naštvané pohledy se můžu víte co… :)

      0 0
    • Janouch  

      to je klasika lidi se nacpou do poslednich dveri posledniho vagonu a jinde je volno :) ale ja to neresim mam platformy s celkem vostrejma pinama a lidi radi uhnou :) jen me sere ze lidi nemysli pac je v jejich zajmu si popojit a pohodlne cestovat pak muzou vsichni ..

      0 0
      • Flegmatik  

        No, nebo je dobrý mít na pláštích nějaký exkrementy, bejt pořádně zpocenej a lidi se už nějak vyhýbat budou :-))

        0 0
      • Krys  

        Raz som sa s problémom poslednej plošiny stretol tiež.

        Vyriešil som to tak, že som stál vo dverách, kým sa zvedavé pohľady ľudí nezmenili na otrávené. Ale miesto mi uvoľnili.

        0 0
      • psoid  

        jako když všichni stojej namačkaný na schodech u dveří tramvaje a za nima jsou volný místa k sezení.

        0 0
      • daymaker  

        Spousta lidí jsou ovce, co občas potřebují, aby jim „vlk“ nakopal prdel… .-)

        0 0
    • o5majkl  

      s kolem cestuju docela často, ale vyloženě problémy nemam, když je plno, tak se tam ani nehrnu, ale mam dobrou story z loňska, kdy se startovalo Lost in Prague v Kobylisých. Postupně se do zadního vagónu na zadní plošinu nacpalo nekecam 8 nebo 9 cyklistů, který jeli na závod a do toho jedna slečna, která jen cestovala… Když se přijelo někam na Karlák, tak borka vstala ve chvíli kdy se metro zastavilo a přes další tři kola se začala cpát ven-měla to jen tak tak a bylo to docela vyhrocený. A na přestupu na céčku do nás kéroval revizor, že sme na plošině tři a můžem bejt max dva, kdyby nás viděl na béčku, tak by mu asi praskla žilka :)

      0 0
      • hradman  

        moje story je podobná…

        my nasedali na Černém mostě(2 kola) a jeli na Dejvickou a na Rajské zahradě (stanice za pro mimopražské :-) )další dvě kola a na hlobětíně také (3stanice) a na palmovce zase 2 no a my chtěli na můstku přestupovat a tak všech 8 kol muselo ven. Frajer co stal první, držel dveře a i přes varovné troubení řidiče jsme vystoupili a zbytek nastoupil zpět. Jinak zážitků je spousta, Lidé neuhnout. Ale zase se mi nestalo že by jsme nemohli stát úplně vepředu. Řidič nás nikdy nevyhodil…asi řidiči linky B jsou tolerantní (krom toho co nás nechtěl nechat vystoupit…je fakt 8 kol je trochu ztraceného času.

        0 0
      • hradman  

        Když nestihnu dojít na konec metra a vlezu si do jiných dveří tak si připravuju řeč na téma bezďáků. Jezdí zadarmo, smrdí a sjou špinavý… no a moje kolo nesmrdí (pokud něco nerozjedu) – cyklista podle mne má rád vůni vazelíny :-) a je „občas“ špinavý a zadarmo? – platim si litačku, tak co.

        Docela mě udivuje jiná věc. Jak mi lidi v metru říkaji: Bacha bliká vám světlo ať si to nevybijete :-)

        0 0
    • fichtl500  

      Ahoj, sem čertsvej pražák a chtel sem se zeptat zda řád zakazuje jízdu na kole v prostorách metra. Popřípadně hrozíli mě nějaký postih.

      0 0
      • Honza729  

        Existuje prostředí, říká se mu Internet. Tam je spousta stránek

        , které „začínají“ na Googlu, Seznamu.

        0 0
        • fichtl500  

          Ano to je ono, bohužel ani slůvko o tom zda se můžu v metru pohybovat na kole?

          0 0
          • Honza729  

            Tak to je jednak otázka zdravého rozumu a jednak je to zakázáno piktogramy na vstupech.

            Uprimne receno nechapu jak tohle muze nekoho napadnout…

            0 0
            • Smazaný účet  

              A tak ho nechte. Treba na Mustku chce trenovat snizdeni zaplych eskalatoku aby nabral zkusenosti na dlasi zavody ve sjezdu v nejakem obchodaku jako bylo loni v Liberci:DD

              0 0
      • chodec  

        Myslím, že na některý věci nemusej bejt zákazy. Koho proboha může napadnout taková debilita, jako jezdit na kole ve v pricipu uzavřených prostorech a chodbách. Lidi jsou dost magoři – když zákaz mají, tak buď koukaj jak ho ojebat a nebo se na něj vykašlat a vyřvávají cosi o zdravém rozumu, ale když ho nemají tak jim evidentně zdravý rozum schází.

        Pokud to budeš brát takhle, tak si můžeš dojít zajezdit třeba do Rudolfina, nebo městské knihovny – ty jsou také veřejné přístupné, technicky se tam na kolo nasednou tá a myslím, že ještě nikoho nenapadlo tam ježdění na kole zakázat prostě z toho důvodu, že se tam ještě nevyskytl nikdo dost pitomej na to, aby to zkoušel.

        Až na takovéto popudy zavedou IMHO absurdní zákaz jízdy na kole v prostorách metra a hned potom toho Rudolfina, tak se nejspíš brzy najdenějakej ťulpas, který bude tvrdit, že na krosce nebo sněžném skůtru tam může, protože to přece není kolo. :-/

        trochu soudnosti prosím.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.