• Jirina

    Pri delsich vyjizdkach,kdy je zapotrebi stan,spacak atd.,  pouzivate hezky napechovanou krosnu nebo mate nejake tasky/kapse na kolo??-Mne prijde,ze se tam nic nevleze. Jake mate zkusenosti?

    DIKY

    0 0
    • Smazaný účet  

      Krosnu urcite ne. Kdyz na tezko, tak volit nosic a brasny od Sport Arsenalu. Brasen je povicero podle obemu, takze by nemel byt problem se nabalit na nekolik dnu. Veci do brasen, spacak, karimatku, stan, nahoru.

      0 0
    • Tyboo  

      jednou sem jel do beskyd s krosnou na zádech( oblečení, spacák a trocha jídla) ale už nikdy více. záda se potí jako prase, bolí, je to nepohodlné, člověk je strašně vratký. prostě to není dobré

      0 0
    • Twister  

      Dle mé zkušenosti se dá max se 40l báglem a max 7 kily. Ale nesmí mít tvrdý bederák. A taky se to nedá nabalit moc do výšky, jinak ti to v zadu koliduje s helmou. Do sjezdů se stejně musí povolovat popruhy, aby ti sjel trochu po zádech níž. Ale dá se takhle v pohodě bajkovat několik dní se spacákem a celtou.

      Jinak brašny Sport Arsenal, doporučuju expediční model – nemusíš se starat o to, že ti namoknou věci. A vejde se tam toho habakuk, spíš se musí hlídat hmotnost.

      0 0
      • maajkee  

        po mnoho různých brašnách jsem skončil u expedičních brašen od Sport Aresenalu, jedna myslím asi 7 stovek, je to levnější odnož brašen co má každej jarda v německu, ale jsou fakt 100% nepromokavý, vyzkoušeno, vejde se do nich hafo věcí, mám k nim taky expediční nosič od SA s nosností 25kq, což většinou ani nikdy nenaplním na takovou váhu.

        Žádný horší brašny nemaj význam, s krosnou jsem jezdil asi před 10 lety, fakt zída jsou z toho v prdeli, ale jednou mě krosna zachránila, týpek mi vjel při jízdě z kopce, cca 60km/h do cesty škodovkou, přelítnul jsem ho a spadnul na záda přímo na tu nacpanou krosnu a vůbec nic se mi nestalo, akorát kolo na odpis :)

        0 0
    • hradman  

      tak 2 roky n zpět. jeli jsme s přítelkyní na týden kolem sázavy. Stan(4KG), spacáky (2×750g), 2X alu karimatky, 2× nafukovací karimatky, oblečení v krosně u mě na zádech, batoh na zádech mě přítelky s cyklověcma a na obou kolech brašny od Sport arsenalu. zkusim zítra najít fotku at máte přestavu. no já vezl ten stan, karimatky a krosnu, zbytek mladá. no ujeli jsme každý den max 70 km podle situace, ono se stím moc rychle jet nedalo. Ale bylo to super.Ten stan byl na mém nosiči. Jel jsem na obyč horákovi který jsem si sestavil sám a jen za peníze z brigády takže nic extra (přehazka základní od shimana acera, presmyk altus, vidlice CAPA asi za 2500 s lo a kliky suntour. cca max 8 000 cele kolo. když jsem byl kupovat v Kutné Hoře stojánek tak se mi prodavač vysmál na čem ty veci vezu ale sklapl kdyz jsem mu žekl že máme za sebou 300km s tou bagáží. zítra sem dam fotku

      0 0
    • Jirina  

      Do tech brasen a nosicu pujdu uz az na jaro,ale vypada to fakt lakave a taky jsem myslel,ze to bude drazsi.

      ted mne ceka jedna 3denni vyjizdka pres Javorniky a Vsetinske vrchy,tak to budu muset nejak prezit s tou krosnou.jinak ma nejakych 12kg a to tam mam jen zakladni veci:) Vetsina cesty pujde po cervene magistrale,tak snad to nebude takova divocina.nejhorsi bude zitra ten vyjezd na hreben v tom teplem a dusnem pocasi.no,nejspis to nebude vyjezd,ale vyslap:)

      0 0
      • DalajVladan  

        to je otázka, jestli pak neni lepší rovnou hodit si ten výlet pěšmo (s případným stopem)

        0 0
      • Twister  

        Prorokuju ti, že s těma 12kg chcípneš. :) A nezapomeň si zabalit knížku na večer. :)

        0 0
      • JSt  

        nesmysl. tohle jsem jel s 18l batuzkem, ktery s dvema litry vody zdaleka nevazil pet kilo. teda s tim, ze noclehy v chatach.

        to mi rekni, co s sebou tahas :-)).

        0 0
        • Jirina  

          Co?:) spacak prumernych rozmeru,karimatku, maly stan, 1dres klasicky,1× termo (ma se ochladit), mikinu,trencle,maly rucnik,3×ponoz­ky,zamek, jidlo (2× snidane,2× vecere(obed se budem stavovat)), + drobnosti -celovku,nahradni dusi,nuz,fotak,kli­ce,zapalovac,kar­tacek,toaletak,plas­tenku joo a 1,5l burcaku na vecer:)

          Neco mam pak na sobe oblecene a piti na kole. Pokud chces spat ve stane mene toho vzit nejde:)

           

          Ale asi se mrknu kde se tam da prespat na nejake chate,protoze s tim batohem by jsme tam asi fakt zemreli:)

          0 0
          • hradman  

            nezemřeli:-) koukni na foto níže, dalo se to zvládnou..je fakt že 25km/hod průměr s tím neuděláš :-) tak 15 a jsi rád :-) jde o terén a členitost naplánované cesty

            0 0
            • Jirina  

              Tak uz jsem rezervoval turisticky pokoj na Postasi,takze krosna vyrazne pujde s vahou dolu:)priste to musim lepe vykoumat.lepe se spi v trave

              0 0
          • Flegmatik  

            Fakt povezeš v báglu burčák? To neděláš dobře Jaromíre, ti to vevnitř bouchne :-)

            0 0
            • Jirina  

              :)zavodit nebudem,tak budu mit spoustu prilezitosti to povolit

              0 0
              • Flegmatik  

                No já nevím :-) Teplo, zavřená PETka a k tomu nějaké poskakování na zádech – to moc dlouho nevydrží. Doporučuji to vypít radši ještě před jízdou a do báglu dát normální víno :-)))

                0 0
          • jIrI___  

            Přeju příjemnou jízdu s burčákem v báglu…

            0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Krosnu jen na par kilometru, kdy vim ze to sundam a nebudu s tim jezdit. Typicky presun vlakem s kolem a vecma na jedno konkretni misto (kemp, chata).

      Jinak jde jezdit s brasnama (musis bejt trochu minimalista) nebo (pokud nechces bejt minimalista) s vozikem napr. BOB YAK (az 30Kg zateze)

      0 0
      • MavasH  

        jj, takhle jsem jel z Jeseníku na Rejvíz (z Brna vlakem) a nedovedu si představit, že bych tu krosnu tahal dýl. Těch 10km do kopečka bylo až až, ale je fakt, že sem tam měl věci na týden.

        0 0
    • v POHODÌ klokan  

      No větší batoh na delší tůry určitě ne. Rapidně se snižuje stabilita kola, potí se šíleně záda a můžou bolet. Brašny jsou jedinou možnou volbou. Mám brašny od Sport arsenalu (verze SNC), ale mají dost vad a nedoporučoval bych je (pářou se, nedořešené přidělávání kapes apod.). Ty expediční budou asi o dost lepší.

      0 0
    • hradman  

      ahoj, přikládám fotku jak se dá jet za týden s krosnou a stanem 400km

      0 0
      • hradman  

        kurna jsem je nevložil

        0 0
        • hradman  

          stan je pro 3 osoby (to kvuli věcem aby byly uvnitř, má dvě předsíně – větší a menší  a v té větší jsem měl zamknutá kola

          0 0
        • Jirina  

          a ta krosna vazila kolik? nejak tak to budu resit asi pristi rok

          0 0
        • Wojtek  

          kde je ta 2 fotka, zdá se mi to povědomé

          0 0
        • jIrI___  

          Bych zdechl. Stačí mi malý baťůžek (duše, 2 tatranky, peněženka, telefon, nářadí) a po 30 km mě začíná nesnesitelně píchat za krkem. Proto raději vozím nacpané kapsy dresu.

          0 0
    • dancing dog  

      Troufnu si říci, že sem byl dřívě velkej vandrák-čundrák, nyní také rád vyjíždím na 2dny až 2 týdny pod širák, tentokrát už spíše na kole, žel času je málo..za mě- velkej batoh jednoznačně ne- vše bylo už řečeno výše, rozhodně nosič a brašny, není to žádná ostuda, ať si chrti říkaj, co chtěj…stan sem teda bral je když sem jel s pejskem, protože usnula jen v uzavřenym prostoru,jinak celou noc hlídala a druhej den byla hotová..někde ho ještě mam, Coleman pro jednoho, rulička menší než spacák..jinak to igelit jistí .-)

      Začal sem s tím na crossu, na kt.se cyklotoulám nejvíce, občas i na HT, na delší cyklotoulky s fullem pociťuju limitovanou možnost užití nosiče jako významnej handicap…

      0 0
      • hradman  

        no já mám teď problém, protože mám kotoučovky a přes ně nedám nosič, tak přemýšlím o nosiči na sedlovku ale nevím jestli to je dobrý nápad.

        0 0
        • Jirina  

          na to asi neupevnis nic velkoobjemoveho ci tezsiho.to jako kdyz je tam kotouc,tak to nejde uchytit?ja mam klasicke XC s kotoucem

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nosic na sedlovku radeji ne. Jsou ruzne podlozky a udelatka, ktere umoznuji pridelat nosic pri pouziti kotoucovek. Kamos to mel na kole tak udelany a vydrzelo mu to 600km pri cca 27kg, takze pohoda. Pravda, zadny tereny.

          0 0
        • dancing dog  

          No, já nevim, mě to na kotoučovky taky jde, asi záleží, jakej máš rám a od koho…

          ten nosič na sedlovku má omezenou nosnost a oproti normálnímu nosiči dělá kolo o poznání nestabilnější, já ho hned prodal…

          0 0
          • hradman  

            mám rockmachine (v profilu) a brzdy mám Hayes4. vyzkouším ten „blbinec " jak radil "lukas aka mitro“

            0 0
        • Twister  

          Sportarsenal dělá adaptér na uchycení nosiče přes kotoučovku. Jinak by to vyřešil i kousek kovový trubičky a delší šroub.

          0 0
    • kcvalin  

      Na prejezdy jedine malej batoh a na vylety na tezko (stan atd.) jedine s nosicem/a.

      To, co je na obrazku, se mi zda, ze uz jsou ty batohy moc velke, ale stejne paradni misto na kolo. Skotsko – Glen Afric

      0 0
      • dancing dog  

        To už je moc, asi maj fully…

        0 0
        • McBlacky  

          nj, ale pokud chceš jet na delší dobu a opravdu terén tak jak to udělat :/ docela to řeším, zatím mě nic nenapadá. jak to haložit na fulla

          0 0
          • makak  

            no pokud chceš táhnout stan tak nevím, ale nějaký light spacák by se možná na 30 l baťoh upnout dal, ale třeba ve Skotsku ti v něm bude kosa.

            My spíme v chatách a na týden stačí 30 l bágl. 7 kg je na zádech znát, ale dá se, nicméně při balení šetřím každý gram.

            Jeden z naší grupy má 42 a to už je opravdu hranice. Navíc ho to zezadu pořád mydlí do helmy.

            Letos jsem viděl němce, který měl všechno přidělaný na různých částech kola a neměl nosič. Spal ale v chatách. Sedlovka, rám, nohy vidlice. Pantofle měl nějak navlečený na sedlovku:-) Jel takhle týden GaPa – Garda.  Ale byla to exotika  - říkal že nesnese nic na zádech :-)

            Občas němčouři na fullech vozí takovej ten nosič na sedlovku + bágl.

            Tohle jsou stránky „táty“ všech německejch alpencrosařů a jeho know-how ohledně bagáže.

              
            0 0
          • lendl  

            existuje nosic na sedlvoku, ktory prekvapujuco unese celkom dost, ale pre skutocny teren to nie je spravna cesta, jedina cesta je minimalizacia t. j. ziadny stan, len spacak cca 600g, alumatka alebo este lepsie podlozka pod plavajucu podlahu, takze batoh 22L a mam tam aj zrkadlovku

            0 0
    • rasto  

      na tydenni dovolenou batoh na zadech, 38litrovy od trek sportu. trochu problem v terenu, s vyssim tezistem, ale da se zvladnout. prvni tri dni hukot se zadkem, pak ale v pohode.

      0 0
    • Pablo  

      Já jel letos poprvé natěžko, neměl jsem nic, půjčil jsem si brašny XX let staré, nedrží tvar, vlastně jen takové tašky, nosič k tomu co nešel přidělat (nemám nahoře v zadní stavbě v rámu z boku závity), tašky lezly furt do výpletu atd, ale nakonec jsem to pořešil vlasním bastlením (max. 50kč náklady) a jak jsem byl nakonec rád, že to nemusím táhnout 14dní na zádech! Já bych teda s krosnou na cestu, kde je potřeba i stan atd, nejel ani za nic. Trochu terénu to taky vydrželo. Na taškách jsem měl ještě nahoře normálním gumicukem z auta přidělanou karimatku a 2 1,5l petky.

      0 0
    • Lance  

      chlapi mate muj obdiv, ja nesnasim cokoliv na zadech a to jezdim s batuzkem denne do rachoty rano a zpet a to je skoro prazdny.

      jednou sem daval rakousko, mel sem brasny na nosici a tasku na zadech a nikdy vice, jedine doprovodne auto :), ale netvrdim, ze to nema sve kouzlo a puvab, jak tak nekoho vidim

      0 0
      • hradman  

        o tom to je ..o tom kouzle :-)

        No já jel s přítelkou proto tolik věcí :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      jo. obcas to nejde jinak a nemam s tim problem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.