Jetý Superior xc870 disc 2008

4 nepřečtené
  • payus

    Zdravím všechny!

    rád bych poprosil o radu. Momentálně jezdím starý Author Vision (http://www.sterba-kola.cz/…uthor-vision), který si myslím je stále ještě slušné kolo a byl bych s ním spokojený, nebýt velikosti rámu. Mám 183 cm a rám 21" – přijde mi že by mohl být menší, při sjezdech znatelně zaostávám za kolegy a jsem asi moc natažený.

    Chtěl jsem si tedy pořídit něco jiného, ideálně velikost 20" za nějakých 15–20 tKč. Narazil jsem ale dle mého na poměrně výhodnou nabídku, jetý Superior xc870 disc 2008 ve velikosti 19"(http://shop.lomri.cz/index.php…) za 8500 Kč. Laicky mi přijde osazení ok, jen se bojím abych si nepohoršil – pořizovací cena Authora byla ve své době znatelně vyšší. Má tento Superior nějakou „budoucnost“ a má smysl do něj případně něco investovat (výměna vidle, brzd..), nebo je třeba rám nepříliš kvalitní?

    Jakou máte celkově zkušenost s rámy Superior? Jsou spíše větší, nebo menší? Kolo je použité, takže budu těžko zdržovat současného majitele hodinovou projížďkou a bojím se že během 10 min těžko poznám zda je velikost ok nebo ne.

    Jinak jezdím takový mix, 50% les a těžší terén, zbytek štěrk/asfalt. Chtěl bych letos i na pár závodů, ovšem nějak extra to nehrotím, spíše pro zábavu :)

    Díky moc za rady a doporučení :)

    0 0
    • plevka  

      Rámy Superior jsou oproti ostatním trošku delší, bych řekl..870 2008 jsem donedávna jezdil a spokojenost. Mám okolo 180cm a posed mi vyhovoval.

      0 0
    • AleZ80  

      Zrovna při těch sjezdech by měl být větší rám lepší, protože by měl mít zároveň větší rozvor a tudíž by měl být klidnější ( za cenu horší obratnosti samozřejmě ).

      0 0
    • pee.tr  

      Mám superiora XC840 z 2006 19" a mám 186cm, řekl bych, že je mi velikostně akorát a spokojenej jsem s ním v rámci ceny (asi 18,5tis. kupováno po slevě 2007 za 12,5tis.) taky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.