• ¨MZ

    Termínovka KoloPro na další rok je na světě a 18.5. bych zkusil tenhle závod, už se to netluče se Sudetama road jako loni. Jel jste někdo dlouhou trasu? Stojí to za to? Prý je to hezká trať, můžete to někdo srovnat třeba s MTB Sudetama? Náročnost sjezdů, jestli to nebudu nosit i z kopce dolů jako na Hvězdě.

    Loni, předloni to jelo 150–200 lidí, přesně to mi vyhovuje, žádná tlačenice s tisíci dalšíma lidma.

    0 0
    • orm  

      Ahoj, pokud to nemas blizko, tak to podle me nestoji za to. Trend je zjednodusovani dlouhe trasy, nevim co z toho udelaji pristi rok, pokud vubec bude, ale uz to videt nechci.

      Pred dvema lety, v roce 2010, hodne dobra a tezka trat, podle me, srovnatelna se Sudetama. Na stavbe se podilel Vena Hornych, sjezdy tedy tezde a nektere pro normalni lidi nejetelne :-).

      V roce 2012 byla trat zkracena o vice nez 20km, nejezdi se pres Polsko, technicky tak pro deti na odrazedle. I ja se svoji chabou vykonnosti a velkou vahou jsem tam mel hodne vysoky prumer.

      V roce 2011 se zazemi presunulo z namesti v Upici do Havlovic na stadion a stalo se z toho KPZ se vsema neduhama ktere k tomu patri. Z pohledu poradatele to chapu, z pohledu ucastnika je to pro me zmena k horsimu. V sobotu uz nejsou zadne koncerty a zmizel doprovodny program, napr. orientacni zavod dvojic, diky kteremu jsem tam zustaval do nedele.

      Je to muj subjektivni nazor, nekdo muze mit na vec jiny pohled :-).

      0 0
      • bosmilan  

        Jel jsem to letos a trať se mi líbila…taková jezdivá,ale slyšel jsem,že není tak náročná jak předtím (já nemohu porovnat).Jedině co mě mrzí,že se zkrátila na 80km a letos to vypadá,že to dopadne stejně jako na Manitou v Chrudimi a to,že udělají jenom jednu trať cca 60km.Takže to vypadá,že už opravdu jediný pořádný dlouhý závod bude Drásal.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Manitou 2013 protáhnou asi o 5km – náhrada asfaltky pěšinami. Zrušení dlouhé mě mrzí, ale šedesátka patří v rámci těch pár krátkých, co jsem kdy jela, mezi nejlepší. Mnohem záživnější než byla stará padesátka.

          0 0
    • bosmilan  

      A těch 150 lidí na startu bylo jenom proto,že organizátoři udělali jako hlavní trať tu krátkou a byla tak i lépe bodovaná,proto takový rozdíl v počtu startujících.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Je to krásný závod. Bude se Ti líbit. Technicky hodně náročný to bylo jen 2010, ale i tak nechybí pěkné úseky. Moc závodů k porovnání nemám, ale Jestřebky patří mezi mé nejobíbenější, spolu se Šelou, Sudety.

      Jela jsem dlouhý Jestřebky třikrát. Před lety jako můj druhý dlouhý maraton.

      Pak 2010 – to bylo na mě moc, víc než technika mně vadil úžeh a úpal. Jela jsem pět hodin, z toho mě tři hodiny bolela hlava, když se už točila a začínal jsem mít problémy s rovnováhou, vzdala jsem. Podcenila jsem první hodinu pití, pak už jsem to nedohnala, prudká stoupání na asfaltu, HAC ukazoval 40°C, dny předtím nebyly tak horké.

      2012 – sice už na 20 metrů od startu technická potíž, ale po dvou hodinách jízdy a několikaterého opakování jsem se naštvala a danou věc z kola odstranila. :-)

      Co se týče techniky – nepozorovala jsem rozdíl oproti prvním dlouhým Úpicím, jen se trasa zkrátil o 20 km po loukách a jiných blbostech. tehcnicky na stejné úrovni. Jk říkám, náročnější byl jen roční 2010.

      Před dlouhými jsem jela dvakrát krátký Úpice – ty jsou po zařazení v KPŽ úplně jiný, předtím to byla jn kratší varainta dlouhé, na které nechyběly hravé úseky. Teď jsou krátké Úpice o ničem.

      0 0
    • Algheroteam  

      Trasa je to pěkná a jezdivá pro většinu lidí co pravidelně jezdí. Prostě standard KPŽ. Já to jel loni poprvé a těžce podcenil jídlo a pití. Do cíle jsem dojel jen silou vůle…

      0 0
    • michal96  

      jel jsem a jedu sice technicky to je pro děti snad jen jeden sjezd je trochu těžší,ale jinak brnkačka pokud nejsi z kraje a máš to dál než cca 50km tak bych nejezdil jelikož já to mám takřka za barákem tak jedu a za druhé je to zařazené v KPŽ takže body se hoděj a srovnávat to se Sudetama fakt nejde!!!

      0 0
    • raf007  

      Mě osobně přijde závod zábavný. V rámci KPŽ nadprůměrný. Zkracování mě vadí, ale to je asi tak vše, co s mohu dělat.

      0 0
    • Darkson  

      pojeď na Trilogy, tam je taky jedna Jestřebí etapa:)

      0 0
      • Algheroteam  

        To máš sice pravdu, ale jsou Jestřebí hory a „Jestřebí hory“. Nikdy bych nevěřil, že rozdíl může být tak veliký.

        0 0
        • orm  

          Jestrebi hory 2010 byly slozeny z hezkych useku co se jeli na Trilogy letos, konretne prvni a posledni etapa. To bylo bozi. Letos tam byla jen cast kolem Zaltnamu a Cizkovych kamenu.

          Bohuzel trend zjednodusovani a zkracovani se tomuto zavodu nevyhnul. Poradatele chapu, cim tezsi a delsi zavod, tim mene se prihlasi lidi, ale o to vic je s tim prace. Mohl se z toho stat kultovni zavod, krajna kudy zavod vedl potrebne parametry ma, ale bohuzel … :-(.

          0 0
          • Algheroteam  

            V rámci KPŽ je to pro mě jezditelný. Na Trilogy jsem pochopil, že mám jěště hodně co trenovat. Skutečnost že někde tlačíš mi nevadila – kde jsem tlačil já tlačilo i většina ostatních. Já hlavně nebyl připravenej psychicky, to mě zlomilo v první etapě.

            0 0
            • Blade  

              Co tě zlomilo už v první etapě?

              0 0
              • Algheroteam  

                Bohužel jsem na to neměl fyzicky ani psychicky. První etapu jsem vzdal někde na 60km, tedy kousek od cíle, ale prostě už jsem na to neměl v hlavě. Že dojedu poslední jsem tušil, ale že to vzdám tak brzy to mě mrzelo. Nejvíc mě oddělal defekt, který jsem spravoval asi na 3× a nakonec jsem musel stejně do bezdušáku vrazit duši. Ztratil jsem asi 40min. Jednou jsem sjel z trati a pak hledal kde vlastně jsem. Ale byla to super zkušenost, poznal jsem Vénu a Tomáše – bezva lidi. Určitě si tento závod někdy rád zopakuju, ale potřebuji se naučit jezdit dlouhý trati (nad 100km a více jak 5h v sedle) a vychytat jídlo + pití při tomto výkonu.

                0 0
                • Blade  

                  No tak příště;)

                  0 0
                • Mug  

                  A ty jsi ten člověk co se s Vénou vsadil o nějaké to pitivo?

                  0 0
                  • Algheroteam  

                    Jojo, to jsem já :-(

                    0 0
                    • HV3  

                      no tak co, alespon sis to zkusil a natrenujes na priste! :))

                      0 0
                      • Algheroteam  

                        Naprostý souhlas, vůbec toho nelituji. Pro mě to byla velká zkušenost. Poznal jsem moc fajn lidi. Chtěl bych závod dojet, ale na start se postavím asi až na přesrok.

                        0 0
      • Mug  

        Další Trilogy už možná nebude. :(

        0 0
        • Darkson  

          cože???

          0 0
          • Mug  

            Premiera skončila s prodělkem. A jako charitu to nebude dělat nikdo.

            0 0
            • orm  

              Na to je jednoduché řešení a to přestat přeplácet elitu. Ceny pro vítěze elite byly z mého pohledu nesmyslně vysoké. Většině platících závodníků je jedno jestli tam jede nebo nejede nějaká elita, stejně je vidí tak na startu a pak při vyhlašování. Eliťáci neplatí startovné a ještě ze závodu vysají velké množství peněz.

              0 0
            • Corbett  

              Možná se chybička vloudila i někde jinde. Chtěli být tak nároční jako nikdo jiný a nevím jestli je to zrovna to co by mělo přilákat širší bikovou veřejnost. Už ty předem prezentované parametry hlavně co se týká převýšení (které pak naštěstí nesedělo) dle mého názoru hodně bikerů odradilo. Jasně – nejde o to dělat z toho masovku typu kolo pro život, ale stačilo by možná závod nechat technicky na úrovni Sudet. Když se ve vzpomínkách vrátím pět měsíců zpátky, tak druhá etapa po trati Sudet (Vodní Zámky, Václav , Hvězda) byla nejvíc pohodová z celého etapáku. Některé sjezdy, hlavně ve třetí etapě už moc s klasickým MTB moc společného neměli. Kolik borců to dalo? Prý tři ze všech. A těch kiksů tam bylo víc. Občerstvovačky mě moc zklamaly a pár dalších věcí.

              Jasně, čas běží a já budu vzpomínat hlavně v dobrém. Na závodu se mi líbila myšlenka, že centrum dění bylo na jednom místě. Že jsme se nemuseli stěhovat společně se závodem. Krásná příroda a nezapomenutelný singl v Jestřabích horách. Trochu ubrat z náročnosti a klidně bych do toho šel znovu.

              0 0
            • Algheroteam  

              Planý poplach. Právě mi psal Vena a Trilogy 2013 bude. A budou dvě varianty…

              0 0
              • Darkson  

                a to je dobře! žádný zlehčování doufám Véna neplánuje

                0 0
              • marios  

                No zaplať pánbů, já už se na to těším jako na hlavní akci příštího roku. Po letošním absolvování mi došlo, že KPŽ je pro mě ztrátou času.

                0 0
        • Algheroteam  

          Nestraš,byla by to škoda.

          0 0
      • ¨MZ  

        O Trilogy jsem tak trochu uvažoval. Ale v srpnu před Sudetama jsme si tam udělali takové malé soustředění, první den dopoledne blbnutí kolem Hvězdy a Václava, odpoledne 35km úvod Sudet, druhý den tu druhou těžší část Sudet cca 90km a třetí den jsme byli oba slušně mrtví, obkroužili jsme jenom Teplické skály většinou po asfaltu cca 20km, do terénu se nám nechtělo ani omylem, takže Trilogy NE :-) Ale respekt všem, co se do toho pustí. Možná kdybych nejezdil jiné maratony a měl Trilogy jako hlavní cíl sezony, tak bych do toho šel, ale po nabitém červnu (Král MTB, Sudety road, Rampušák) bych to nedal.

        Jinak díky všem za informace, nečekám tedy na Jestřebích horách žádný super adrenalinový zážitek, ale mohlo by se mi to líbit, málo lidí, 85km je na půli května tak akorát vzdálenost, bude to spíš trénink na Krále. Sice to tam mám cca 250km, ale při dvou třech lidech v autě vzdálenost neřeším, bude to fajn víkendová akce.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.