• paperboy

    Chtěl bych se zeptat zda se jedná o vadu a rám je křivý (viz. foto-ilustrační, jedná se o MTB rám). Ta mezera mezi pláštěm a zadní stavbou by měla být stejná? Když se podívám tak jedna strana pláště směřuje blíž k jedné straně zadní stavby jak dole tak i nahoře. Bylo mi řečeno že by to mohlo být vůlí v náboji. Na toto jsem v rámci servisu upozornil a nechával opravovat včetně centrování kola. Zdá se mi že se to trochu zlepšilo ale pořád to není zcela ve středu. Jinak nepozoruji žádný problém v jízdě a i vše řadí jak má (systém 2×11). Díky za případné komentáře

    0 0
    • Kouba_2005  

      Upni kolo do rámu kazetou doleva (pokud se to tam s kazetou a kotoučem vejde – jinak bys musel demontovat) a uvidíš, jestli se to přesune na druhou stranu, tedy jestli mezery budou naopak. Pokud ano, tak není kolo vycentrované na střed. Taky se tu nedávno objevilo kolo, které mělo asymetrickou zadní stavbu a bylo to tak schválně, ale to už nevím, co to bylo zač.

      0 0
    • Georrge  

      Žádný rám není dokonale rovný, žádná nába není dokonale bez vůle, žádné kolo není dokonale vycentrované, každá guma trochu hází. Když se to sečte, udělá to tyhle nerovnoměrné mezery. Záleží jak moc to máš. Nějaký servis by ti možná zvládl vycentrovat kolo přímo na daný rám. Tedy za předpokladu, že teď máš to kolo pravdu vycentrované.

      0 0
      • jIrI___  

        Jen si je třeba uvědomit, že centrováním „na rám“ je riziko vytvoření dvoustopého vozidla :)

        0 0
        • Georrge  

          To už bychom mohli polemizovat, že každé kolo je vlastně dvoustopé :D protože je pak otázka kvality centrování předního kola, přesnosti vidlice, hlavové trubky a přední gumy. Takže kolo nikdy nebude dokonale jednostopé :)

          Ale pokud to má jen trochu a nijak ho to neomezuje, neřešil bych to.

          0 0
    • Jason Voorhees  

      máš nakřivo objímku sedlovky, to zkresluje

      0 1
      • Georrge  

        Píše že je to ilustrační, takže to asi není jeho kolo. A pokud je, tak je to napsané dost zavádějícím způsobem :D

        0 0
    • Murray  

      Tohle jsem řešil u treka, vzadu byl ten shit formula 141 náboj, taky to nebylo vycentrovany na stred, dole to bylo patrný víc než nahoře, jelikož sem měnil náboj a nechal přeplest kolo, tak se to potom docela opticky zlepšilo, nahoře téměř na střed, dole víceméně taky ale ty spodní řetězový vzpěry symetricky opravdu nejsou… ani jsem to nepsal do tématu na závěr

      Nicméně v rychlodotazech jsem to řešil celkem podrobně, prošel spousty zahraničních fór a byl i svědkem, už nevím u jaké velké značky ale u některé jo, jak tam typek posílal fotku, ze mezi sedlovymi vzperami to má úplně šejdrem a zástupce výrobce kola mu napsal, ze všechno je záměrně takhle, protože design, geometrii aerodynamika a další hemzy a ať to neřeší, podle mě nesmysl :-)

      0 0
    • Tomcat  

      Je rám křivý ? tedy pokud ho nestavěli v Cernu, MITu nebo u NASA tak zajisté křivý bude otazka jak moc a proč. Jak to je u toho , na té mizerné fotce, díky té fotce moc říci nejde.

      Minimálne člověk může udělat ten s měřením vypltu v pořádné centrovaci stolici, nebo ten výplet otočit ne u asymetrické stavby. To je pro začátek asi vše .Ostatní je kdy tak by…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.