• Nainen

    Zdravím všechny bajkery! Před měsícem jsem koupil kolo Apache Hawk 07 přes net na www.kupkolo.cz. Hned po vybalení z krabice jsem si všiml, že je zadní V-brzda nejak nahnutá k jedné straně a kolo není uprostřed rámu jak bych očekával, ale brzdilo slušně tak jsem ho jel zajet. Po najetí cca 250 Km jsem jej dal do Trinnity na prohlídku s tím, že zadní kolo je nějak nakřivo a asi bude chtít vycentrovat. Dnes jsem si kolo vyzvedl a bylo mi řečeno, že kolo bylo perfektně vycentrováno, nicméně mi jej upravili tak aby pasovalo do rámu. Ve véčkách teď sedí přesně, nicméně při pohledu zespoda (viz foto) je vidět, že zas nesedí jinde. Navíc to znamené že kdybych měnil zadní kolo, musím si ho nechat vyplést „na míru“, nikoliv normálně. Setkali jste se s tím někdo? Znamená to že můj rám je výrobní zmetek?

    0 0
    • Nainen  

      Druhý pokus o vložení fotky…

      0 0
    • navikin  

      Nech si v servisu ukázat jak ten bike vypadá na přípravku kterým se dá změřit případná křivost rámu. Budeš mít jistotu – ať tak, či tak. Držím palce ať je to O.K.

      0 0
    • Nainen  

      Přihazuji pro úplnost ještě fotku s měřítkem anomálie… Jinak bych jen dodal že kolo je perfektně vycentrovaný (v Trinnity odvedli jako vždy perfektní práci) a zvládli ho i dobře usadit ;-) Zítra začnu řešit reklamaci (a taky dopravu kola na ní a nadávat si za nákup přes e-shop co je přes půl republiky). Dík y všem zůčastněným za potvrzení mých obav.

      0 0
      • Vilém  

        Tej tak kolo naopak, kazetou nalevo.Pokud bude mit mensi mezeru na opacnou stranu,tak je to blbe vypleteny kolo, pokud na stejnou, tak je to ram.

        0 0
        • Patar  

          Omlouvám se za zdvojený příspěvek . K proměření symetrie výpletu je přece podstatně přesnější použití kontrolního pravítka. Dalšími pravítky se měří symetrie rámu a 4 bodovým pravítkem stopa kol

          0 0
          • Vilém  

            To kazdopadne, ale ne kazdy ma toto vybaveni doma, pripadne servis nadosah. Pro prvni orientaci v cem je chyba, mu staci popis co jsem dal.

            0 0
    • Patar  

      Zjevně dle foto asymetricky přivařena zadní stavba vůči základnímu rámovému trojúhelníku a středové spojce cca o 3,5mm směrem vlevo. Nemůže sedět nejen brzda, ale ani řetězová linka a stopa kola.

      0 0
    • Patar  

      Zjevně dle foto asymetricky přivařena zadní stavba vůči základnímu rámovému trojúhelníku a středové spojce cca o 3,5mm směrem vlevo. Nemůže sedět nejen brzda, ale ani řetězová linka a stopa kola.

      0 0
    • revish  

      mel jsem podobnou vec na kellysu, mel jsem krivy cep na brzdu, musel jsem to centrovat o 3 mm smerem ke kazete.

      0 0
    • Daf  

      Tohle je bohuzel celkem bezna vec. Setkal jsem se s tim i u mnohem drazsich kol. Nastesti to neni tragedie :) Takovouhle vychylku muze zpusobit jen nepatrna nepresnost pri svarovani. Nejdriv bych zkontroloval jestli nemas uvnitr patky zaschlou kapku barvy z lakovny. Tu snadno seskrabnes. Pokud ne, tak bych kolo precentoval tak, aby ve spodni vidlici bylo uprostred. Dale pak kulatym pilnikem opatne propiloval prislusnou patku tak, aby se kolo vystredilo i vuci horni vidlici. Chce to ale s pilnikem velmi opatrne. takovouhle vychylku muze zpusobit opravdu treba jen 0.5mm nepresnost. Muzes to samozrejme zkusit i reklamovat, ale myslim si, ze neuspejes. Pokud se ti nechce pilovat muzes zkusit kolo nacentrovat tak aby bylo nakrivo v horni i dolni vidlici a nebude ta vychylka tak dramaticka jak u horni, dak dolni vidlice :)

      0 0
      • Nainen  

        Zítra ráno s tím jedu na reklamaci do BP DAJ v Hostivicích tak dám vědět jak to dopadlo. Předběžně mi slíbili výměnu rámu, nicméně si minimálně nějaký ten pátek nezajezdím :-(

        0 0
        • SpecJa  

          Měl jsem něco podobného na mém Spešlu za 22tis, špatně navařená zadní vidlice, kolo při osazení bylo viditelně vykloněné na jednu stranu, takže při montáži bylo nutné dolaďovat kolo, aby bylo v ose stopy biku. Chtěl jsem to původně reklamovat, ale zatím to jezdí už 3roky, tak uvidím. Pokud jsem kolo jen nasadil a nehrál si s vyladěním, bylo poznat při jízdě zvýšení valivého odporu kola, možná můj pocit.

          0 0
      • Nainen  

        Proměřili mi geometrii rámu a prý je v pohodě, takže to vyřešili jen srovnáním patek vidlice. Opticky se to kolo dostalo na správné místo a sedí i když tam zadní kolo vrazím opačně. O víkendu ho konečně zase půjdu projet :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.