• felly

    Ahoj bikeři,

    odpovědi na fóru jsou perfektní, díky moc. Tak ještě jeden dotaz: Cvrček při šlapání vzad necvrčí a při šlapání dopředu někdy nezabere, někdy se šlapky protočí jen o kousek, jindy o 1 – 2 otáčky… Když už zabere, tak drží. Podle mne to vypadá na nějakou pružinku, ale neumím zadní náboj rozebrat. Sundám kazetu, vymontuji osičku a kuličky, dál nevím.

    Jedná se o náboj Ritchey Logic Zero. Ložiska jsou perfektní, kolo jede výjimečně lehce (s kopce bez šlapání mne ještě nikdo nepředjel).

    Opravovat nebo vyměnit celý náboj?

    Děkuji.

    0 0
    • jecnak  

      Rozebrat, vycistit a namazat. Budes potrebovat specialni stahovak.

      0 0
    • lidumil  

      Máš asi v háji praporky nebo pružinu. Jde ořech sundat imbusem a rozebrat. Pokud na to ale nemáš klíče, je lepší donést kolo do servisu.

      0 0
      • felly  

        Praporky jsou odřené. Můžeš poradit, kde sehnat nové praporky a pružinu, případně celý ořech?

        0 0
        • lidumil  

          Pokud vím, tak se nové proporky pro tyhle náboje neprodávají, zkusil bych se zeptat někde v survisu, určitě se jim jich tam válí plno. Nebo jak píše bastr, nový náboj a přeplést kolo

          0 0
    • lidumil  

      a možná je to jen špinavý jak píše jecnak

      0 0
    • Paja  

      Treba Ti pomuze tohle http://www.ivelo.cz/…ece-pastorku

      0 0
      • felly  

        Díky za perfektní návod.

        Praporky jsou odřené. Můžeš poradit, kde sehnat nové praporky a pruřinu, případně celý ořech?

         
        0 0
        • bastr  

          sháněl jsem to taky a u vokolka mi řekli že jedině celý ořech za 800. tak jsem se na to vykašlal a koupil DT swiss Onyx. Ti prodávají sevisní díly jednotlivě a ještě se tak neseroou jak ritchey;o)

          0 0
        • Paja  

          Jestli tomu vycisteni nepomohlo, tak je otazka jestli neni pri dnesnich cenach naboju (napr. novatec na loziskach cca 600) koupit radsi novej naboj.

          0 0
    • soural  

      Mam podobny problem. I po vymenenych praporcich casto proslapnu naprazdno a cvrcek vrci jinak, nez obvykle (jako kdyby na kazdou druhou – jeden praporek se flaka?). Pri vymene jeden praporek vyskakuje dobre, druhy ztuha, oba jsou nove, menil jsem je, protoze stare byly ojete a jeden ustipnuty. Naboj jsem vycistil, prostrikl WD, mazal jen olejem. Co s tim? Naboj se mi menit nechce, to je snad lepsi koupit novy kola. V orechu podle me problem neni. A co s tim pridrenym praporkem nevim. Diky.

      0 0
      • Vilém  

        Co je to za naboj?

        Je tam kruhova pruzina z oceloveho dratu? Neni vytahana, nebo probrousena v miste styku se zapadkou? Mas ji tam spravne danou?

        0 0
        • soural  

          omlouvam se, je to mavic crossride r.07, zadnou kruhouvou pruzinu jsem tam nenasel. Zkusim to jeste jednou rezebrat a poradne vycistit a promazat. Na naboji v miste ulozeni drhnouciho praporku je videt osoupani tela osy (sedreny cerny nater), neco je tam spatne, ale nevim co a jak to opravit. Taky me prekvapilo, ze stare praporky byly z jednoho kusu oceli, nove maji plastovy „navlek“. To se setri i na takove blbosti?

          0 0
          • Vilém  

            U techto kol je pod zapadkama mala pruzinka. Zkontroluj ji.

            To ze mas olezly elox naby je normalni, je tam pouze kluzne pouzdro, ktere beha primo po tele naby, tzn. casem se to ojizdi.

            0 0
      • jecnak  

        Jestli jeden praporek vyskakuje ztuha, tak je problem v nem. Zkontroluj pruzinku, dosedaci plochy a pripradne vycisti.

        0 0
    • soural  

      Pruzinky vypadaji dobre, byly novy i s praporkama. Je mozny, ze u toho pridrenyho zaleza pruzinka moc hluboko do svoji diry a tim malo pruzi? Zkusim to znovu rozebrat, vycistit a nafotit. Zatim moc diky.

      0 0
      • scret  

        jak casto jsi delal udrzbu orechu? predpokladam, tak jako vetsina majitelu CRidu, ze skoro vubec:)

        Spravne se ma mazat ne WDeckem, ale ridkym Mavic olejem… Kdyz by nebyl, zkusil bych osobne treba nejakym ridsim tlumicovym…

        Pokud se jeden praporek pridrhava, tak to samozrejme neni dobre a problem bude tam…

        Jezdim Mavic kola cca od r.07 a vsechny mely praporky v plastovym „pouzdyrku“… U noveho orechu (tzn. kola od 2012) je to uz jinak…

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce