Jaký navi soft a mapy do PDA s WM 6.1 ?

24 nepřečtených
  • keo

    Zdědil jsem asus P320 po synovi,který si pořídil netbooka.To PDA má vestavěný GPS modul ale nemá žádný navigační soft,něco jsem tu prohledal v historii ale vše podléhá vývoji.Jaké jsou rozdíly mezi tuornavigátorem a smartmaps navigátorem nebo ještě něco jiného? Jde mi o občasnou orientaci v terénu a kdyby to umělo i záznam trasy.

    0 0
    • dieegoo  

      Tour navigator neznam. Smartmaps používám, ale pouze starší verzi, která ještě nemá dostatečně podrobné mapy pro turistiku. Zkus Ozzi Explorer, na internetu je k nalezení nepřeberné množství kalibrovaných map v různých rozlišeních (a nebo si můžeš nakalibrovat své).

      0 0
    • kali222  

      nemam zas tak starou verzi smartmaps,chtelo by to nejake turisticke mapy:(

      0 0
      • kali222  

        odklepl jsme to driv, nez chte.l soft je to prehledny, ale nevim jestli najdu mapy  -jak jsem jiz psal jinde- ze heldam- aby mi to zobrazilo i nejake ty lesni a polni cesty …

        0 0
    • Tomcat  

      Bohuzel to stavis na spatne koncepci a hned dvakrat.

      • mas zarizeni a pak teprv hledas SW
      • vybrals WM ktere byly primarne urceny pro firmy = navigace spis automobilova.

      Podle toho co se mi dostalo a i tady soustavne ctu, poradna turistika navigace pro WM proste neni.

      0 0
      • dieegoo  

        Pekny prispevek, ale prinos absolutne nulovy. Co mel tedy vybrat? Na symbian je navigacniho softu jeste mene a jednoucelova zarizeni ne kazdy oceni. Navic kdyz autor pise, ze PDA dostal, tak je asi zbytecne resit, ze vybral spatnou platformu.

        0 0
        • Tomcat  

          přínos to má …říkám nehledej něco co neexistuje… j

          0 0
          • dieegoo  

            Myslim, ze pokud se nauci ovladat zmineneho Ozzi Explorera, nebude mu v pesi ci cyklo turistice chybet zadna funkce, kterou poskytuji jednoucelove navigace. Mapy se daji sehnat dostatecne kvalitni i podrobne – jako priklad muzeme klidne vzit vojenske mapy, ci ruzne oblastni turisticke v hodne podrobnych meritcich.

            0 0
            • Tomcat  

              A sme zase na začátku. Nevycházel jeho dotaz z toho, že nechce se vydat cestou …udělej si sám… ? Ale chce konkrétní hotové řešení které bohužel není?

              0 0
              • dieegoo  

                A co je na tom cestou „udělej si sám“ ? To, že si stáhne z netu soubor s mapou a překopíruje ho do příslušného adresáře na paměťové karťě? Mmm, ok, to činí variantu pda coby navigatoru naprosto nepoužitelným :)

                0 0
      • keo  

        Je mi jasné,že to není ideální řešení a že přístroje vše v jednom mají své limity,ale přístroj prodávat se mi nevyplatí,přitom mi složí hlavně jako mobil s wifi připojením a to celkem využívám,občasné foto,jde o to,žě když už tam ten GPS modul je,tak proč ho nevyužít při nějakém tom zakufrování.Tady jsem se dočetl,že na to stačí i javový mobil s externím GPS tak proč by to PDA nemělo taky fungovat?

        0 0
        • Tomcat  

          Chyba nemluvím o hardware ale o software pokud ti tu navigaci někdo nenaprogramuje tak jí mít neudeš takhle jsem to myslel. tohle není jednoúčelové zařízení tedy rolišuj SW a HW. Tedy ano mně stačí symbianový mobil s externí Bluetooth GPS. Na kterém mám buť javovou aplikaci nebo Symbianovskou. Aa proč by to nemělo fungovat?… …protože funkčnost je úměrná funkčnosti software  tedy pokud takový SW není nebudeto tak fungovat nebo obráceně.

          0 0
          • BB  

            „pokud ti tu navigaci někdo nenaprogramuje tak jí mít neudeš takhle jsem to myslel“. Tak tomuhle vůbec nerozumím. Mám přesně to co tazatel, nikdo mě nic neprogramoval a mám tam Ozi a české turistické mapy a nemá to chybu.

            0 0
      • MaPa  

        Teď si mě teda dostal :-). Odsoudit něco bez znalosti těch věcí mi přijde fakt vtipný.

        Pro zakladatele:

        Turistická navigace – Ozi Explorer CE verze 2.xx, je dobrý to nastudovat a pořídit si k tomu i PC verzi, dost spolu komunikujou, a OziScreenDesigner, díky kterýmu si můžeš vizáž včetně funkčních tlačítek a polí upravit k obrazu svému. Nic lepšího asi není, leda když se ti nechce do toho pronikat a chceš to jen na ČR a SK tak TourNavigator (alias PathAway) nebo zmíněné SmartMaps. Nevýhoda je že nejsou tak úplně konfigurovatelné jako Ozi.

        Autonavigace – stáhnout jde v podstatě vše co se dnes prodává, to je jen o tvojí morálce, řada toho jde také i koupit a doplnit skiny. Osobně doporučuju iGO, ale je to věc každého co upřednostňuje.

        0 0
        • kryspin  

          na turistickou navigaci pouzivam Oziexplorer (jak v PDA tak ve stolni verzi), pro autonavigaci Igo 8. Jinak jak pise MaPa. Smartmaps jsou postaveny na stejnych mapach jako ozi (snad je staci je jen nejak prekonvertovat). Vyzkousel jsem GPS tuner, Pathaway, GPS dash a i nejake dalsi. Jedu na ozim.

          0 0
        • Tomcat  

          a sme zase na zacatku… Pokud nevis kam tim mirim tak to je marny.

          0 0
          • MaPa  

            Můžu se tě prosím zeptat na jakém začátku? Zakladatel má v ruce PDA s WinCE a nahraje si do něj OziExplorer. Co mu prosím bude chybět pro turistickou navigaci? Děkuji za konstruktivní odpověď.

            0 0
            • dieegoo  

              To by mě také zajímalo. Zatím jsem se dozvěděl jen, že to „nejde“, ale zkušenosti mé i ostatních tvrdí opak. Rád se tedy nechám poučit.

              0 0
    • MartinS  

      PDA s WM není ideálním řešením jako turistická navigace, ale je možné použít Garmin mobile XT navigator (program pro PDA s WM) a tomu topo mapy např. topo Czech 2.0

      0 0
    • alaks  

      V PDA s GPS Tournavigator použít lze. Mám HTC TyTNII a potřeboval jsem tam nějaký ten navigační soft. Koupil jsem si tedy Tournavigator. Teď už ho sice ani nevyužiju, protože mám přímo Garmina s Topo Czech 2, ale jinak se lze i podle Tournavigatoru orientovat.

      0 0
    • jIrI___  

      Já používám SmartMaps. Totálně jednoduché ovládání, mapové podklady celé ČR se dají bez problémů stáhnout a v terénu se zorientuješ bez problémů. Je pravda, že neprovozuju žádný geocaching, ale používám ji čistě jen na orietnaci v neznámém terénu ( např. když dlouho nevidím žádnou značku, mrknu do PDA jestli jsem nesjel někde z cesty). Jediné co mi trochu vadí je to, že projetou trasu neukládá do standardního .gpx, ale má nějakou svojí koncovku. Nicméně existuje převaděč :)

      0 0
    • vinca  

      Já používám GPS Tuner a jsem naprosto spokojen .

      0 0
    • kudlanka32  

      pouzivam celkem uspesne Pathaway, vyhodou je ze umi stahnout mapy z google maps. Je to hned staci v PDA (s pripojenim k netu) procestovat mesto a misto kam se vydas a mas to ulozeny i na offline casy – ale je to spis na cesty po mestech. Turistickou mapu tam taky strcis. Nevyhoda je baterka, vydrzi to trackovat tak 5–7hodin. Exportuje to tracky do vsech formatu…

      Pak je treba GPS tuner, ozzi, nejaky garmin soft…vyvaroval bych se smart map, prisernejsi SW sem bohuzel dlouho nevidel :)

       
      0 0
    • 100kg  

      Mám PDA s Win5. Vyzkoušel jem GPS Tuner i OziEplorer. Určení pozice a zobrazení mapy je u obou stejné, ale při prohlížení mapy- posun obrázku je Ozi tak 100× rychlejší. Nevím jestli jsem to měl nějak špatně nastavené, ale GPS Tuner při posunu obrázku mapy pořád načítá mapu. Je to sice 10 sek. ale pokud se potřebuješ podívat na celek a další cestu, tak furt čekáš na mapu.

      Mapy beru jako obrazovky z mapy.cz (tam jsou i turistické značky),  pak v paintu obrázky skládám k sobě. Pro cizí země beru obrázky map v google maps nebo pokud potřebuji tak i z Google Earth (tam si musím připravené trasy barevně namalovat aby pak byly v PDA dobře rozlišitelné). Vždy se s přesností trefuji do 50m, což stačí k tomu abych zjistil že jedu blbě a včas se vrátil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.