Jakou vazelínu na vazelínovou vidlici?

31 nepřečtených
  • L_i

    Jakou vazelínu použít na namazání vazelínou mazané vidlice? Jde mi o to aby fungovala (bez poničení stíráků a nohou-futer) a byla levná narozdíl od orig. manitou a pod. Díky za vyzkoušené tipy. Možná nic levnějšího není, ale zkouším to, jde mi o levné řešení, stejně ty vidle už patřej don šrotu… Dík L

    0 0
    • náčelník  

      Vyber si: Všechny informace jsou z roku 1997 a týkají se vidlic, kde pruží elastomer, popř. elastomer v kombinaci s pružinou. Rock Shox – Judy Butter nebo velmi kvalitní mazivo s teflonem (nikoliv lithiové). Marzocchi – silikonová vazelína (nikoliv lithiová). Manitou – vazelina s obsahem lithia – např. Castrol LMX. Kangaroo – mazací tuk Kangaroo T pro teploty nad +5 stupňů, Kangaroo Z pod +5. RST – vazelína WP Components Exus E-G 01, nebo jiná s obsahem teflonu nebo lithia. Pace – plně syntetická vazelína Yarrow Pro Racing Suspension.

      0 0
    • yetti  

      Nebal bych se pouzit jakoukoli jinou vazelinu, ktera ma podobnou viskozitu. Jedine co se muze stat je, ze to budes muset mazat casteji. V autoprumyslu to funguje asi takhle: Vyrobce maziv doda levne nebo dokonce zdarma mazivo pro vyrobu a vyrobce aut nebo autodilu za to pak distribuuje toto mazivo v maloprodeji a zakaze pouzivat jinou znacku pro nasledny servis pod hrozbou poruseni zarucnich podminek. A vzhledem k tomu, ze nejvic se vydelava prave na tech nejmensich balenich takovych produktu tak je bussines zaruceny a ty si ve znackovem servisu jine mazivo nez doporucene vyrobcem nekoupis. A jsem si jist, ze uplne stejne to funguje u vyrobcu vidlic a jinych komponentu na kolo :-)

      0 0
      • náčelník  

        Jistě máš pravdu, ale např. Rock Shox vysloveně zakazovalo použití lithiové vazelíny na své vidlice, protože lithium mohlo rozpustit povrchovou úpravu vnitřních nohou.

        0 0
    • Pekáček  

      Co jsem jezdil léta vazelínovky, mazal jsem je LV2–3 od Mogulu (Paramo) a nikdy se mi vidlice nerozpustila. Dávám to i do ložisek. Pak jsem koupil na zkoušku spešl vazelínu Manitou a to je lepidlo co zaručeně vytěsní vůli v pouzdrech, ale taky poněkud znehybní vidlici.

      0 0
      • pop  

        Je to vazelína s lithiem ale. Hlasuju pro Mogul :), je za dobrou cenu a dá se vybrat i bez lithia…

        0 0
        • vlk  

          Taky používám Mogul-ale ne do vidle-tam mám olej ale do ložisek apod.

          0 0
          • pop  

            Já dal stejnou vazelinu jak má Pekáček na O-kroužek pístku(novej z Chvalkovic-je sice jinej ale nevadí to) a zatím to vypadá dobře. Nechcu to ale zakřiknout…

            0 0
            • vlk  

              Tak s novým o-kroužkem a vzduchem držím palce.

              0 0
    • skytr  

      Ja mam velmi dobre zkusenosti s Den Braven univerzalni vazelinou www.denbraven.cz/…ty/0735v.htm . Je celkem ridka, takze ma vidlice potom krasne hladky chod. Zadne rozpousteni tesneni jsem nepozoroval, naopak vypada to, ze gume svedci (doporucuji ji i na vodni cerpadla). Hlavni vyhodou je ale cena. Navic je krasne modra :) Od Den Bravenu pozivam i silikonovy sprej 400ml za 80 Kc. Vyrobky Den Braven maji napriklad v Hornbachu.

      0 0
      • jack  

        no jakákoliv vazelína,která se nepere s gumou tak tu tam můžeš dát.dělají se i bíle na motorky atd.a vše to je na stejné brdo.

        0 0
      • ropman  

        uvádí tam tepelný rozsah použití +5 až +35 st., tak co v zimě při –10st ??

        0 0
        • skytr  

          No, v –10st nevim, ale jezdil jsem s touto vazelinou v cca –5st a vidlice fungovala obstojne, s puvodni originalni vazelinou se v zime ani nehla. Nez jsem zacal pouzivat vazelinu Den Braven, tak jsem zkousel jeste nejakou Mogul, s kterou byla funkce vidlice stejne zalostna, jako s originalni vazelinou.

          0 0
    • L_i  

      Díky moc za rady, případně samozřejmě ocením i další tipy. L

      0 0
    • kojot  

      pro Manitou se doporucuje smichat vazelinu (treba Castrol LMX) a synt. olej 5W40 v pomeru 1:2 a tim mazat. je to celkem ridke, ale netece to.

      0 0
      • martt  

        nebude jednoduchsie rovno pouzit vazelinu A00 alebo nejaku podobnu v najredsej triede? Ja som skusal miesat vazelinu s olejom a moc sa to nespajalo.

        0 0
        • pepek  

          Musíš přidat trochu benzínu. Dělám si takto mazadlo na řetěz: grafitová vazelína+olej+pe­trolej. Aby se to smíchalo, tak se musí napřed smíchat vazelína s olejem a přidat trochu benzínu. Pak se to dle potřeby naředí petrolejem, který zajistí dobrou vzlínavost.

          0 0
          • martt  

            to je teda drsna metoda :-) Aby ta vysledna kasa vobec este mazala :-)

            Tu mas cosi podobne uz hotove www.madit.sk/index.php?…

            toto je ta A00, ktora je skutocne velmi riedka www.madit.sk/index.php?…

            0 0
            • pepek  

              Ne je to husté a nemá to vzlínavost. (Šak jsem se něco namazal přední nápravy na Š 1000 :-) To moje má kráásnou vzlínavost, kápneš to na váleček a hneď to zaleze do mezery. Petrolej se pak vypaří a vazelínka zustane uvnitř. A když je vazelínka pryč, tak maže eště ten grafit (možná)

              0 0
              • Pavlos  

                grafit maximalne spini;)

                0 0
              • martt  

                ja som posledne mazal s A00 asi pred mesiacom prednu napravu S120, takze mam uplne cerstve skusenosti :-)

                Inac mam aj vazelinu aj s MoS a ta by mala mazat aj ked vyschne prave nejak pomocou toho MoS. Je tiez uplne cierna. Mala tuba asi ako zubna pasta bola dost draha.

                Aby som sa vratil k topicu: Moj syn ma na jednom treningovom biku vidlicu Manitou Axel 2002 alebo 2003 a ta ma take male maznicky (volaju to microlube). Tiez tam dava striedavo vazelinu (znacka FAM FOR A) a olej a ta vidla s tym celkom stastne funguje bez vakla uz roky.

                0 0
                • pepek  

                  Mazničky jsem si udělal sám do starýho Manitou a i do olejové Judy. Hodně to pomáhá.

                  0 0
    • MirkoCarver  

      Ahoj všichni, nezkoušel někdo z vás mazat vidlici Rock Shox Dart3? Překvapilo mě, že ve spodnich nohách vidlice nebyl vůbec žádný olej od výrobce, oproti tomu, co udává manuál. Ale hlavně mě zajímá, jakou vazelínu použít, namazal jsem ji vazelínou SONAX, kterou jsem používal na původní RST-čko a vidle vysloveně zadrhává, jde hůř než před namazáním. Nemá někdo nějakou vyzkoušenou vazelínu?

      0 0
      • Lišák  

        Proč patláš vazelínu na vidlici mazanou olejem? (Aspoň podle toho, co jsem vyčetl na e-shopech). Nebylo by lepší tam ten chybějící olej dolít?

        0 0
        • Dvain  

          Mam taky RS Dart 3 a tohle by me opravdu zajimalo. V manualu je napsano, ze se leje olej do tlumeni a taky do kazde nohy ze spodu. Ale vzdycky, kdyz nekdo mluvi o RS Dart 3, tak rika, ze je to vidle na prd a ze se maze vazelinou. Napr.: www.ivelo.cz/…lej-vazelina Jeste jsem ji rozebranou nemel, mam ji chvilku, ale jsem zvedav, co tam najdu. Nohy mazu silikonovym olejem. Jinak na mazani lozisek a jinych veci pouzivam vazelinu Hekra K3: www.hekra.cz/index.php?…

          0 0
          • Martyss  

            Drž se návodu a né keců…:-)

            0 0
            • Evilcleaner  

              nicméně kdyby ty návody pořádně četl tak zjistí že je fakt mazaná vazelinou

              edit: ale věřím že to za ty čtyři roky už vyřešil:-)))

              0 0
    • nobody  

      sháním vazelínu, která je neagresívní na gumové těsnění a plasty, ale asi ne silikonová (páč nejde sehnat a je drahá). Obyčejné lithiové vazelíny způsobí zatvrdnutí gum a plastů. Potřebuju to na doma. Nevíte o něčem?

      0 0
    • juli  

      Na vidle pouzivam tuto : www.yarroline.com/…spension.htm a naprosta spokojenost. Vzhledem k tomu, ze existuje i 90ml tuba, tak cena bude asi prijatelna, ale cenu maleho baleni neznam. Yarow jsem zacal pouzivat po fatalni zkusenosti s lithiovkou pri aplikaci na elastomerovou vidlici. :-(

      0 0
    • MachiSSS  

      Cau Cau, myslíte, že mohu použít pro promazání vnitřku vidlice tuto pastu?

      http://www.dajunabike.cz/…00g/d-71039/

      Vidlice pružina/olej (SR Suntour XCM V2)

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.