• bikerGT

    Poraďte jakou vazelínu (typ, výrobce – za přiměřenou cenu) použít např. na ložiska nebo vidlice. Popř. jaké máte zkušenosti.

    0 0
    • Daf  

      Myslim ze neni treba kupovat nejake super specialni vazeliny i kdyz na vidlici bych si koupil nejakou k tomu urcenou. Na loziska staci bezne dostupne typy co se prodavaj v prodejnach. Spis docela potesi kdyz je vazelina bila, zvlast kdyz casto rozdelavas kolo doma na koberci jako ja :)) Jinak ja mam zkusenost treba s vazelinami Pedros, Castrol a i levne Yarroline z zadnou z nich jsem nebyl nespokojen, ale Pedros uz je zbytecne drahej.

      0 0
    • RomanH  

      Na promazavani elastomerove vidlice jsem pouzival vazelinu s teflonem od Yerroline – byl jsem sni spokojenej. Vidlice chodila jak „po masle“ – v ramci moznosti elastomeru. Na loziska jsem mel nejakou nemeckou (nevim, co to bylo zac, ale byla to mala modra kulata krabicka stala za houby). Ted jsem si koupil nejakou obycejnou hutnou zlutou vazelinu do lozisek za par penez a jsem s ni spokojenej. Souhlasim s Dafem, ze neni potreba utracet za drahe vazeliny

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Mam celkem dobre zkusenosti s Velox pink grease. Zato takovy zeleny Pedros je dost tuhy :(

      0 0
    • Mamut  

      Do lozisiek lacnu, ja pouzivam nejaky bezny Slovnaft. Ak kupis drahu, tak s nou budes setrit a dostane sa ti tam voda a posere sa to. lacnej tam nerves a hafo a vysledok bude ovela lepsi. Na elast. vidlici som ale tiez nesetril a mazal som je Yarrowlinom s teflonom za cca 320 Sk (ale pekne davno)

      0 0
    • MARIN  

      Do lozisek davam vazelinu kterou zrovna mame v praci (vetsinou AK2, vyrobce tusim Slovnaft:). Do vidlice jelikoz mam Manitou tak jedine tu vazelinu od nich

      0 0
      • náčelník  

        Elastomerovou vidlici Manitou jsem léta mazal lithiovou vazelínou Castrol LMX. Ale tady pozor – např. do Rock Shox lithium nesmí, protože by mohlo poškodit povrchovou úpravu vnitřních nohou.

        0 0
        • MARIN  

          Elastomer mam jen misto pruziny v MARSce, jinak mam mazani maznici. Ta orig. vazelina nestoji zas tolik a mam ji uz druhy rok tak nahradu vubec neresim

          0 0
          • náčelník  

            V pořádku. Já chtěl tvůj příspěvek jen doplnit. Tu elastomerku mám ještě z dob před objevem MARSu a před vynálezem maznic :)

            0 0
    • mastihuba  

      a je tady někdo kdo používá tu orig. zelenou vazelinu od Shimana? neznáte někdo alternativu.

      0 0
    • K2  

      Jak je to s různými druhy vazelíny, na co jsou dobré a kde naopak nesmí, chtěl bych si v tom udělat jasno. Vím že existuje: Obyčejná vazelína (bez přísad)-nežere náhodou elastomery? Vazelína s teflonem (ta by snad mohla taky všude) Lithiová vazelína – nasmí do RS vidlic, co umí lithium? Grafitová vazelína Napište, kdo tomu rozumíte výhody a nevýhody, případně další typy Která je nejlepší do ložisek?

      0 0
      • MARIN  

        Do lozisek na kolo je vhodna snad kazda vazelina, kdyz se veme v potaz zatizeni a otacky, utesneni, podminky provozu. Nema cenu kupovat nejake speciali urcene vyhradne na kolo od Shimana,Pedrose a dalsich predrazenych

        0 0
      • kovar  

        Obycejna vazelina je prave temer vzdy s „lithiem“ Vazelina s teflonem je take mnohdy zpevnena „lithiem“. „Lithium“ znamena lithne mydla. Takze lithium, kam se podivas.A to prej nahlodava nektere druhy gumy a dalsich elastomeru a povrch nekterych kluznych futer, pry. Sam jsem to neoveroval, slepe verim vyrobcum. NEjvetsi for ale byl, ze jsem kdysi v manualu ke sve RST vidlici mel vyslovne zakazano pouzivat lithne vazeliny. A vehementne tam doporucovali vazelinu Exus, ve ktere, jak jsem si zjistil, lithne mydla jsou :-)

        0 0
    • JD  

      Má bílou barvu a je všude k dostání. Ložiska kola jsou přece taky každou chvíli ve vodě a v sajrajtu. Pro zajímavost. Staří silničtí klasici pro zabíhání ložisek svých Camp někdy dávají na prvních pár set km brusnou pastu. Prej…

      Vazelínu do vidlic, tam opravdu platí vyhýbat se lithiu ale co doporučit místo toho, tím nemůžu sloužit.

      0 0
    •  

      do vidlice na elastomery jsem pouzival „zimni“ vazelinu od Kangaroo (cervenou tusim) v zime i v lete. jen je otazka, jestli pujde jeste nekde sehnat.

      0 0
      • kovar  

        urcite sehnat pujde, vsadim se, ze Kangaro vlastni vazelinu nevyrabelo, takze ze by nejaka lithiovka Mogul nebo LV, Paramo, Sloftnaft nebo jak a tak ? Ale ktera to to je?, ze jo.

        0 0
        •  

          asi mas pravdu. ja bohuzel krabicku se zbytkem vazeliny daroval, kdyz jsem se zbavoval elastomerovy vidlice, a tak se ani nemuzu kouknout, nebyl-li tam nejaky vyrobce psany.

          0 0
    • Lister  

      Obnova tématu.

      Potřebuji poradit nějakou kvalitní silikonovou vazelínu – nesmí obsahovat lithium apodobné běžné složky vazelín. Originálně mám doporučenu Molykote 111 Silikon, ale 100gr stojí 6stovek, tak jsem si říkal, že bych nejdříve vyzkoušel něco jiného.

      A ještě jeden dotaz: Říká někomu něco SKF LGAF 3 , případně jestli by se to dalo něhradit něčím pobobným, protože tady bude asi velký problém sehnat nějaké malé balení.

      0 0
    • 1james1  

      Obnovím vlákno, ať nezakládám nové. Potřebuji kvalitní vazelinu na ložiska, aby byla hodně odolná proti vodě. Přemýšlím, že vyzkouším Castrol LMX.

      Máte ještě nějaké tipy a zkušenosti?

      Dík

      0 0
      • novas752  

        Motorex Bike Grease 2000 (zelená) – je voděodolnější než bílá motorex a neobsahuje lithium = dá se použít i na gumu – těsnění, o-kroužky, gufera apod.

        Ale ten Castrol bude asi podobnej.

        0 0
        • Krypl  

          Jj souhlas s motorex'kou jsem maximálně spokojený!

          0 0
      • Tecka  

        PM600? Když už jsem ji koupil v minulosti do vidlice, tak ji používám skoro na vše :-)

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce