• 9700

Jaké doporučujete (2m, 100kg)?

Specialized Phenom Comp 143mm – 2199kč

Specialized Henge Comp 143mm – 2199kč

Specialized Henge Sport 143mm – 999Kč

Ritchey WCS Contrail 142mm – 1980kč

Ritchey WCS ZeroMax 145mm – 1980kč

Otestovat je bohužel nemám kde:-(.

0 0
    • Pain  

Henge Sport ale v sirce 150 jsem jezdil do ted.A parada.Sedlo mi hned napoprve.Je pohodlny a na MTB ideal.Rekl bych ze je to spis takovy AM,Enduro sedlo.Je celkem kratky ale me vyhovovalo.Jezdil jsem ho kdyz jsem mel 95 kg a prima.Ted mam 85 a stale je prima :-))))ale kazdej mame tu prdel jinou no.Co sedne me,nemusi sednou tobe.Ohledne sedel je to tezky radit.

0 0
    • novas752  

Sedlo moc doporučit nejde – každý má jiný pozadí.

Já vozim Henge Sport (na mtb xc) právě v 143mm verzi a nemůžu si stěžovat. Vypadá dobře, je pohodlný (na mou prdel) a má docela širokou špici – celkem v pohodě se dá poposednout dopředu v prudkých výjezdech.

0 0
    • wego1991  

WTB Volt Race sám ho mám (koupil sem ho po otestování). Někdo tu nedávno někde i dával odkaz, kde všude po republice se dají sedla WTB otestovat. Mám 105 kg a pro mě to je ideální sedlo – ale jak píšou výše někomu sedne to a někomu ono – je to zkrátka třeba vyzkoušet.

0 0
    • michomin  

Tou šířkou jsi si jistý?

0 0
    • Ricci  

ja osobne Contrail,paradne mi sedi ale kazdy mainu prdel…

0 0
    • Edwin  

Chci si pořídit nové sedlo, pač po hodině trpím bolestmi. Mám cca 2m a lehýnce nad 100 kg. Nejsem žádný závodník, takže chci hlavně pohodlí na fullu.

Chápu, že je potřeba vyzkoušet šířku a tvar, ale obecně:

1. je rozdíl mezi sedlem pro HT a full?
      2. koukal jsem na SQlab a ten má limit 90 kg. Jsou nějaká sedla, která jsou vyloženě pro těžší jezdce?
      0 0
      • novas752  
        1. Ne.
        0 0
      • michomin  

Zjisti si rozteč sedacích kostí prdelních a od toho se odpíchni.

0 0
      • Maran1  

Mám SQlab 611 a chrochtám si. Fakt super sedlo! A to mám přes 90 kg.

0 0
      • samorost-sazavsky  

Mam sq lab na 3 kolech uz leta a jsou bezvadny. Vaha v hadrech s batohem urcite pres 110kg

0 0
      • tomxxx  

Doporucuju si vzdy nejaky sedlo vyhlidnout na bazaru, mesic ho jezdit a pak ho dystak prodat. Pripadne si nejaky pujcit od kamaradu atd. Vybrat sedlo je beh na dlouhou trat a jak ti neco sedne, je nejlepsi uz neresit a pak to davat na vsechny kola. Testovackou na den nepoznas nic…leda fakt blby sedlo co ti nesedi od prvni chvile sezeni…coz jsou pro me treba sedla fizik – vetsi utrpeni sem asi nezazil. Vic ti asi nikdo neporadi, protoze sedlo je snad individualnejsi nez boty. Mne sedi specialized phenom a toupe. Phenoma vozi hodne lidi, takze asi sedi na dost zadku.

0 0
    • Radus  

Sedlům od specialized se rovnou vyhni pohodlné chvilku pak se prosednou a do roka je K O . Zkus Wtb pure nebo volt .

0 0
      • milan.v  

Tak to slyším poprvé…

0 0
        • Buggi  

Já mám od spešla Evo comp gel. Sedlo super, ale po 500 km mi začalo nepříjemně vrzat vzadu, ve spoji s lyžinama. Asi reklamace.

0 0
          • kadlec  

Trocha oleje a je ticho

0 0
          • milan.v  

Dobře, beru, ale nemáš ho prosezené tak, že by se nedalo používat, protože změnilo své vlastnosti.

0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Buggi  

Vlastnosti nezměnilo, ale to vrzání je opravdu nepříjemné. Je to větší psycho, než ponožkova cvakající vidle :-)

0 0
      • novas752  

Mám sedlo od Spešlu 4 roky a je úplně stejné jako nové. Akorát se sloupl potisk. Najeto něco kolem 15 000km na hardtailu většinu terénem.

0 0
      • tomxxx  

Sorry, ale tvrdis fakt hovadinu.

0 0
    • doubeq  

WCS Zero max vozim na silnici a spokojenost.

0 0
    • opicca  

ja jezdim specialized henge sport a trochu litruju ze jsem nesel do te drazsi verze.. jezdim am a po hodine z toho boli prdel… wtb wigo je uplne jina liga

0 0
    • milan.v  

Primárně se sedlo vybírá podle úplně jiných parametrů než je výška a váha, ta s tím nemá vůbec co dělat…

Šířka sedacích kostí, jízdní styl, pohyb po sedle, případně disciplína může částečně do výběru zasahovat, i když to není tak omezující…

Setkal jsem se s velkými lidmi se sedacími kostmi blízko od sebe, aniž by potřebovali široké sedlo, stejně tak jako s malými a lehkými chlapy s potřebou sedla šířky jako holky…

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.