• Luciiik

    Ahoj,

    chci si koupit kolo, nejsem náročná cyklistka. Jezdím klasické cyklostezky (2× týdně po cca 20 km, víkend trochu delší a 2× do roka nějaká dovolená). Jediné požadavky mám odpruženou vidlici a kotoučové brzy. Cena do 11,000,–. Mám 156 cm, váha 50kg. Přemýšlím o těchto variatnách:

    • Scott Contessa 740
    • Ghost Lanao 2
    • Specialized Jynx 650

    Které byste mi prosím doporučili popř. víte o nějakém jiném?

    Děkuji moc

    Lucka

    0 0
    • oddie  

      Na 156cm do 11tis s odpruženou vidlicí a kotoučovkami? To tak bazarová dětská 26" od někoho, komu dítě víc jezdilo a mělo solidní kolo, ale už z toho vyrostlo… Aby ta vidlice byla vůbec k něčemu a ne jen jako zátěž, např. Nové se slušnou fungující vidlicí za tuhle cenu ani ve snu.

      0 0
    • michomin  

      Na max. 1000 km ročně (žádná nemoc, skvělé počasí) na cyklostezce bych to nehrotil a vzal za ty prachy to nejhezči. Ale pozor, ať vybereš správnou velikost, jsi pidižena.

      0 0
    • Tehu  

      Když jsme u těhle kol, tak máma mi dala stejný úkol. Jen s tím, že to musí něco vydržet, ne že by jezdila tolik, ale má cca 90kg a chce k chůzi přidat kolo rekreačně s vnoučaty po okolních EU cyklostezkach apod. Je pravda, že rozumné kolo se dá sehnat někde okolo 17tis formou stavby. Serie pak výš. Jenže chápu, že spousta lidí nechce dát víc, páč to pro ně není zrovna věc, do ktery by chtěli zahucet i když třeba navysit částku na dvojnásob by nebyl problém. Osobně jsem tuhle kategorii probíral a vyšel mi nejlépe Specialized Jynx sport 2016 za nějakých 12tis.

      Až na vidlici (28mm nohy :( chtělo by to aspoň 32mm XCM) a váhu danou špatnými ne, ale nefunkčním komponenty, které si myslím vydrží spoustu stastnych km. Alespoň ma „solidní náboje na průmyslech“ a ráfky 25mm vnitřní šíře, což beru jako plus proti konkurenci. Ty jejich ženské vidlice sice nezobou drobné nerovnosti jako vzduchovka, ale dokáže je 60kg ženská využít skoro v plné výši zdvihu. (Ověřeno kdysi na Safire fsr 2014). A hlavně co ženská ocení u Speslu je smysl pro detajly.

      V pátek se na něj pojedem kouknout a dopředu ji upozornim, že jestli ji to chytne a bude si stěžovat na největší slabinu, tak hold první věc bude vzduchova vidlice za cca 3k.

      Např.

      http://www.specializedjiricka.cz/…erald-silver?…

      Jinak bohužel když se člověk nesmíří s 14–15kg váhy, 3×8 převodem a mizernou vidlici hold musí dost přitlačit.

      0 0
      • mr.antik  

        Mrkni na Decathlon, cca tohle tam mají o 2 litry levnějc

        0 0
        • Tehu  

          No jo ale koukat se na to nedá :D

          0 0
          • mr.antik  

            vždyť to vypadá v dámské verzi uplně stejně jako tohle

            0 0
            • Tehu  

              Může to tak někomu připadat, nepopiram… Ale jít si do „supermarketu“ pro kolo mi je trochu proti srsti, tak jako bych tam nešel pro lyže.

              Decathlon=Her­vis=Sportisimo na jedno brdo.

              Navíc dělají i jiné barvy. No ale to jsme trochu odbočili od zakladatelky tématu.

              0 0
              • mr.antik  

                Taky je mi to proti srsti, ale 2 litry u takhle levnyho kola jsou fakt dost. Taky jsem ho měl v merku pro přibuznou ale nakonec to vyhral Pells Crono protože chtěla mermomocí cross.

                Ale udělany maj ty kola fak slušně i v této ceně. rozhodně se to nedá srovnat se supermarketama. Ale jak řikáš, barva je hodně důležitá

                0 0
                • mr.antik  

                  sorry nevšim sem si že maš toho Spešla za 12tis… tak to pak je asi uplně jedno

                  0 0
                  • Tehu  

                    Jj 12tis. Je neskutečný jak ty kola levný jsou všechny stejný, pritom tam dokážou lítat třeba 2litry, což je nemalá částka z toho balicku.

                    Další priklady alespoň vzhledově ženám zajímavých kol jsou

                    Liv Tempt 4

                    Superior MODO

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.