• simoro

    Ahoj, přítelkyně uvažuje o novém kole, ale nechce moc utrácet a ani nechce bazarovku. Za kolik se dá sehnat (nejspíš nechat postavit), pohodlné, lehké kolo s funkční vidlicí? 98% ježdění po silnici, zbytek polní a lesní cesty.

    0 0
    • mr.antik  

      Tak za 15 tisíc, ale co to znamená pohodlný? Spíš aby byl v pohodě posed, vhodném výběru komponent (sedlo, řidítka, gripy), ale to není o ceně.

      0 0
    • simoro  

      No původně jsem bezmyšlenkovitě tlumočil její slova, teď mi to taky nedává moc smysl. Asi aby „nedrncalo“ a bylo lehký. To co má teď je vrzající stará těžká horská merida.

      Já bych to viděl na krosovej rám (tápu jak vybrat), vzduchovou vidlici a lehký kola. Pohon bych moc nehrotil ne?

      0 0
      • oddie  

        Lehký kola budou trochu problém, pokud se jde po ceně.

        0 0
      • Biermann  

        Jen tak ze zajímavosti. Proč potřebuje vzduchovou vidlici, když 98% je jízda po silnici? Mě by z tohoto poměru vycházelo spíš něco s pevnou vidlí, protože co se ušetří na vidli, dá se dát do jiných komponent a na ty 2% po lesních cestách mi přijde vzduchová vidlice dost zbytečná.

        0 0
        • simoro  

          Vysvětlit jí že pevná vidlice nerovná se špatné kolo je nadlickej úkol. tak aby měla co che a já čistý svědomí že tam není odpružená jen tak na okrasu…

          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Na 172/60 bych to viděl na trekový rám vel. M (a menší kolo jí přijde určitě příjemnější).

        Kvůli hmotnosti: pevnou vidlici (ideální by byla nějaká lepší karbonová, ale ta bude i dražší než vzduchová), klidně V-brzdy, na zápletech silniční ráfky s nějakými jezdivějšími plášti, kliky s dutou osou. Zbytek pohonu klidně Acera. Ale do 15 tisíc? Nevím, nevím.

        Vyslovím kacířskou myšlenku: kolo jí bude drncat právě do takové míry, do jaké na něm bude pasivně sedět. Jakmile se naučí nikoliv držet se řídítek propnutýma rukama, ale držet řídítka, k tomu ještě lehce odsedat nerovnosti, tak bude skoro po drncání.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.