jaké kladky do přehazovačky shimano deore

139 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdar všici,

    chtěl bych se optat jako by jste mi doporučily kladky pro přehazovačku shimano deore pro 7 kolečko. Chtěl bych kladky na prumyslech a nejlip keramickych, ale musí mýt pruměr otvoru kterým prochází šroub 5mm, a musí být v modrém eloxu. Pořidil jsem nějaké od force ale nenapadlo mně že je více druhu a ted mi jsou k ničemu jelikož neprostrčím šroub kladkou :-(

    Díky všem za rady a případně odkazy.

    0 0
    • Vilém  

      Na 7mi kolo keramicky eloxovany kladky? To ma cena vetsi jak kazeta s retezem, ne? :) Osobne nejsem fanda duralovych kladek, vydrzi to prd a obzlast pokud tam chces tu keramiku, tak loziska prezijou zbytek kladky. U normalnich to staci vyreznout tak zaroven s opotrebenim kladky.

      Jako alternativni kladky pouzivam radsi neco plastoveho, na kulickovem lozisku. Vic to vydrzi, neni to hlucne, odlehceni se nezasira necistotama, ale neni tam ten „cool faktor“ to uznavam.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No to máš pravdu že jsou dražší ale jen o cca 200kč, a maji nerezová prumyslová ložiska. Oni v tý hazce jsou naky plastový kladky na kluznejch ložiskách, a jelikož mám na kole víc eloxovaných prvku a tyto kladky maj vakl protoze je to jen kus plastu a vnem kovova trubicka kterou krejou dva prolisovany plechovy kolecka a cely to drzi šroub v raminku, tak jsem se rozhod trochu potunit a dopřád jí prumysli a zároven je mít v modrý barve a navíc hlinikový 11 zuby a bez vaklu tudíž bude sticha při jízdě. Koukal jsem na kladky od kcnc 11zubu s nerez prumyslovýma ložiskama a v hliniku, a ten týpek z eshopu mi psal že jsou velice kvalitní.

        0 0
        • Vilém  

          Ten vakl je tam zamerne, aspon na horni kladce a dole je to stejne jedno. U kladek s prumyslem se tohoto dosahuje mensi sirkou horni kladky. Co se tyce hluku, tak mam zkusenost opacnou, tj. duralove jsou hlucnejsi.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A jaký bys mi doporučil, mužu vzít ty 11 zuby od kcnc, třeba nebudou tak hlučný jako si se stím setkal. Ten týpek s eshopu mi je přímo doporučil, je to ze stopbike shopu.

            0 0
            • Trainman  

              Týpek z eshopu Ti doporučí klidně i RST Gila na kolo za 100 když se jí bude potřebovat zbavit :) Bejt Tebou bych se na takovejhle tuzing vykašlal a koupil pořádnej funkční šaltr (Shimano shadow nebo SRAM) a neřešil barevný rolny, který hned odejdou a navíc stejně za chvíli budou špinavý :)

              0 0
              • toram  

                jojo…taky sem nedávno kupoval rolničku kovovou..pěknou.. dal sem to tam a cvakakalo to nehorázně no pak se o opatlalo bordelem a už to nedělalo… takže kup plastový ty se taky dělaj barevný myslim že sem na ně narazil.. a nebo eště líp se na to vykašli kup si sadu na 9 převodů budou to líp uložený peníze než tohle..:)

                ale tady sou stylový:D:D:D http://www.axitbikes.eu/index.php…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak já bych řek že to nemusí bejt stím hlukem stejný u všech výrobců. No ty na který jsi mi dal odkaz jsou strašný a vubec se mi nelibej odstínem ty modrý, a přesně tydle tam jsou ted z výroby jen jsou černý.

                  No sada na 9 speed by mně stala víc jak celý kolo a kdo ví jestli by tam šla když tak je ted 7speed. A časem si chci koupit lepší kolo už s kotoučema a nejspíš fulla, pokud u toho vydržím a todle bude pak zimák.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                No todle kolo jsem kupoval stím že si pozdějc koupím lepší už z kotoučema a případně fulla, pokud u ježdění vydržím. A todle kolo má prodejní cenu ted tak 3–4litry a kupoval jsem ho jako skoro nový před 2měsíci a najeto mám 400km zatím. Takže přehozka za 11kil a víc se mi davat nechce když tadle v pohodě řadí kvuli kladkám. No já tomu týpkovi psal přímo mejlem z odkazama na mnou vybraný tipy a doporučil mi ty kcnc.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Tak jsem nakonec objednal tydle co mi doporučil ten typek…

            http://www.stopbike.cz/…/produkt.php?…

            protože dneska mně ty puvodní nasrali, ted mi retez skrta o ramínko zevnitř a vydavá to zvuk jak když drhne řetěz o přesmyk a to v kuse, prostě ten řetěz nejede středem ramínka ale u kraje, a otočení kladek nepomohlo a čištění taky né.

            0 0
            • Vilém  

              jako s kterejma ti to skrta? s tema novejma? co takto pouzit mezi kladku a raminko podlozku?

              0 0
              • Smazaný účet  

                No stěma starejma, tamty jsou teprv na cestě, a snad to nejsou ty stejný jak si řikal že dělaj bordel :-)

                No jak jezdí v ramínku řetěz mezi kladkama tak po rozpojení řetězu a vymotání s pozaklik a opětovnému nasazení ted jezdí uplně u kraje misto ve stredu a drhne o vnejsi stenu raminka. Ted jsem se bavil ze známým a prej ten retez muže mit jakejsi nabech na sobě a ja ho asi otočil obracene a ted je ke strane.

                Jo že se ptám ty máš servis kol a živíš se tím nebo jen o kolech víc výš, potřeboval bych poradit jestli by šla vyměnit kazeta ze 7 na 9 speed když je asi ještě šroubovací jelikož když roztočím kolo tak se vlni vyditelně a někdo mi tady řikal že je šroubovací. A jak se pozná přehozka co zmákne 9 koleček?

                0 0
                • Vilém  

                  Servis nemam, ani se tim nezivim. V minulosti jsem to vsak delal. Pokud je sroubovaci, tak vymenit nejde, nic takoveho neexistuje. Pokud je tam kazetova naba pro 7sp., tak to taky nejde, protoze ma uzsi orech. Takze by to resila vymena orechu, pokud je kazetova naba, nebo komplet naboje.

                  Jinak s tema nabehama na retezu je to blbost. Nekde jsi proste mel chybu v tech kladkach, jen me nenapada kde.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Taky jsem si to říkal, tak pak nevím, zkusím za chvíli ten řetěz otočit až dojím a uvidíme co to udělá. By mně zajímalo co se stim stalo když se mi jen zasek řetěz mezi rám a nejmenší placku vepředu. Kladky jsem už zkusil otočit v práci a nepomohlo to.

                    0 0
                    • blisterexist  

                      nic neotáčej, to ti nepomůže:-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No tak jsem ho otočil a nic žádná změna, tak jsem otočil kladky jak byli ráno a hle najednou nic neškrtá a jede to jak má :-)

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    Asi mám nákej divnej řetěz nebo nevím, a nebo ty kladky, ale otočil jsem ten řetěz a nic furt škrtalo, tak jsem otočil kladky a hle ticho teda na ten menší rachot kladek ale už to neškrtalo o ramínko. Doufám že se to nevrátí s novejma kladkama :-(

                    0 0
            • blisterexist  

              hochu ty si blázen, hazku za 1000kč koupit nechceš,

              ale koupíš si kladky za 600kč, nechápu..

              0 0
              • Smazaný účet  

                A proč bych měl měnit hazku když jí nic není, takhle ušetřím 4kila. No jenže já jezdím zatím je po silnici, takže klacky odpadaj ;-)

                No možná jsem blázen, ale 4 kila rozdíl jsou 4 kila.

                0 0
                • blisterexist  

                  zkus občas zapojit tu kuličku pod helmou:-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak mi vysvětli důvod proč bych mněl měnit hazku, když stavající řádí dokonale a jak má, a jen chci vyměnit kladky kvuli vzhledu a pak kvuli tomu že už maji ložiska a né jen kousky kovový trubičky v plastu kterejma prochází šroub?

                    Ta hazka shimano shadow co mi byla tady doporučená má uplně stejný kladky jak tadle tak čím si pomužu krom toho že vyhodím o 4 kila víc? A pak mám 7 koleček teda zatím tak nevím jestli by tam šla, řek bych že je pro 9tku.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Ted me jeste tak napada, co tam mas dany za retez?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No mám tam ten co dávaj ve výrobě, ještě jsem nemněnil, je na něm napsáno kmc narom a uprostred článku je pismeno Z. mám kolo leader fox factor model romu 2009.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    Asi maj rodiče hodně peněz tak pro tebe 4 kila nic nejni, počkej až si budeš vidělávat sám a platit sí jídlo byt a další věci. A hocha si nech puboši :-D Jsem o 10let starší.

                    0 0
                    • blisterexist  

                      na kolo si platím všechno sám, ale ty máš asi dost peněz když kupuješ kladky za 600, kladky za 300 ti udělají stejnou, spíš ještě lepší službu, ale opravdu na to časem přijdeš sám:-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak zase budou kvalitnější tak by mohli vydržet dlouho a časem by přišli na nový kolo co mám v plánu pokud mně ježdění a zapálení neopustí a tam pak hodím nějaký za 120kč s plastu a bude z toho kola zimák. A já si kolo udržuju v čistotě takže i tydle kladky vypadaj po 400km od koupě jak nový nemám je oblepený olejem z prachem. To přímo nesnáším, zahnojený kolo, pastorky obalený v černý krustě oleje prachu a kdo ví čeho a nános takovej že spodní kladka když se netočí tak to vypadá jak když tam není :-)

                        0 0
                        • blisterexist  

                          u kladek tahle úměra neplatí podle mě, čím dražší tím lehčí hezčí, ale na úkor výdrže, ložisko asi vydrží ale kladka ee, ten kliník se strašně vybrušuje

                          0 0
                        • biker90  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                          0 0
                    • felix.org  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                      0 0
                • Vilém  

                  No jak myslis, sam casem poznas, ze to byly vyhozeny penize, ale zase chybama se clovek uci, taky jsem si tim prosel:) Stejnou, spis lepsi sluzbu by ti udelaly bud original kladky od shimana za par korun, nebo nejaky treba BBB, Tacx ap. z plastu.

                  Akorat by to tak pekne nyvypadalo.

                  0 0
            • Automat_1  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
            • Bafoon  

              takovéhle kladky alá 640kč bych si nekoupil ani do (své) X.0 redwina, to je úlet :-(

              0 0
          • Smazaný účet  

            Potřeboval bych radu, mám na kole tydle pláště…

            http://www.kupkolo.cz/…e_89763.html

            Je na nich napsáno že minimum 2,5bar a max 4bary, a já si dnes koupil manometr digitální od BBB a že si změřím kolik mám tlak protože v zátáčkách mi to podjíždí v zádu a nedrží a byl tam mín než minimum tak jsem to nafouknul na 2,5baru ale už ted je to tvrdý jak šutr( jestli ten manometr měří blbě nevím) neumím si představit 4 bary to by bouchlo né? Mám 95kg myslíš že stačí 2,5bar?

            0 0
            • blisterexist  

              na doporučení se vykašli, já vozím většinou 1,7–2,0 a někdy míň

              0 0
              • Smazaný účet  

                No já jezdím po silnici, ale dicky když říznu zatáčku a je to rychlost tak 20km/h i mín tak mu ustřeluje zadní kolo do prava když zatáčím do leva, tak jestli to není podhuštěním tak jsem koupil manometr a koukám já tam mám mín než je na gumě napsáno že má být minimum. Tak ted tam mám 2,5bar v zadu a na předek by mnělo být mín tak jsem dal 2bary. Tak snad to nebouchne az na to sednu, přecejenom jsem kus chlapa :-)

                0 0
                • redyuri  

                  zaťažením sa tlak takmer nemení :)

                  0 0
                • Ossis  

                  A ty pro ježdění po silnici používáš NN?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ano nn

                    0 0
                    • nox159  

                      proc to delas?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        No protože se v tom nevyznám, a chtěl jsem pořádný balony aby neničil ráfek vzhledem k tomu kolik vážím a to 95kg. Z výroby tam byli nějaký slicky z lechce terením vzorem na kraji gumy ale ty rychle odešli(popraskali z boku). Tak jsem koupil NN ale boužel je to jak jsem zjistil a ted se mi potvrdilo špatná guma na silnici, a to ho mužu mýt nafouklej jak chci a stejně mi to podjíždí(ustře­luje).

                        0 0
                        • Automat_1  

                          Tak ho nemyj nafouklej, potom klouže a ustřeluje.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jsem tě nák nepochopil, proč bych mněl mejt pláště :-) Meju jen rám a tak když je špinavej, kola nechávám jak jsou, maximálně otřu ráfky. A on klouže i za sucha, prostě říznu zatáčku a cejtím jak mi to začíná podjíždět a tak to rychle srovnám aby se nepoložil :-)

                            0 0
                            • felix.org  

                              Zřejmě ti nefungovala kontrola pravopisu ;-)

                              0 0
                            • Vilém  

                              O myti plastu jsi ale psal ty, takze asi musis vedet, proc je myjes.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                A kde? Asi jsem slepej :-)

                                0 0
                                • Vilém  

                                  a to ho mužu mýt nafouklej jak chci a stejně mi to podjíždí(ustře­luje). zde.

                                  0 0
        • blisterexist  

          velice kvalitní možná, ale já ji klackem zohl, už nikdy víc…

          0 0
    • Joseph de Sax  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • poldíček  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Smazaný účet  

      No třeba bych se potřeboval dovědět proč mi podjíždí zadní kolo a jde do smyku a nedrží stopu na asfaltu. Než aby mně tu furt někdo napadal jak píšu a že tam mám chyby.

      0 0
      • JakeF  

        Co máš za plášť by se hodilo napsat…

        0 0
        • Smazaný účet  

          No nahoře by mněl být odkaz na tu gumu, ale zde je znovu..

          http://www.kupkolo.cz/…e_89763.html

          0 0
          • pepek  

            A proč s ní jezdíš na asfaltu?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Protože jsem kámo s Prahy a tady nic jinýho není na silnici, kor na cestě do práce :-)

              0 0
          • JakeF  

            Ty performance jsou tuším jednosměsový, ale jaká to je směs nevím. Spíš bych to tipnul, že to máš přefoukaný, díky tomu se neopíraj boční figury a středový se žvejkaj. Tohle fakt není guma na asfalt ;-).

            0 0
            • Smazaný účet  

              No přefouknutý nebo podhuštěný stejně mi to podjede bud mín nebo víc.

              0 0
              • JakeF  

                A zásadní věc, kolik teda foukáš? S tímhle pláštěm ale budeš mít problém každopádně, je stavěnej vyloženě do terénu a aby se jezdily nízký tlaky, pak se figury nežvejkaj, ale zase při tom tlaku už na asfaltu zrovna dobře nepojede, zvlášť s dušema. Chce si to ujasnit, co od pláště chceš, dobrá hodně univerzální kombinace je Rocket Ron předek, Racing Ralph zadek, ale musí se počítat s častou výměnou, protože ztratí při určitý hranici hodně vlastností a pak už jsou vhodný akorát na ten asfalt.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No foukal jsem je na 1,8baru ale na ní je 2,5bar tak jsem je včera přifouknul na povolený minimum na 4 bary si netroufám už ted je to jak šutr :-) Měřím to digitálním manometrem od BBB tak nevím jestli kecá nebo měří dobře. No zatím jezdím jen po silnici, ale časem bych chtěl i do terénu, jsem ted nováček na kole, mám ho necelý dva měsíce a naposled jsem jezdil před 14lety a to byla ještě favoritka stará, MTB jsem ještě nikdy nemněl když nepočítám tu parodii z tesca :-D Kterou jsem vyhodil do kontáku.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Na 1,8atm by s tvou váhou mohly trochu plavat při nájezdu do zatáčky, ale držet by měly jak přibitý.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No dneska jsem jel na 2,5Bar nafouklý zadní a na 2bary přední, sice to je jak když jedu na po samotných rafcích cejtil každou dirku ale přijde mi že to víc sedí v zatačkách. Ale to jsem ještě netesnul v tý pořádný co mám na cestě domu tam se to pozná. Předtím jsem mněl pocit jako když jedu po hraně gumy a pak to hopslo jakoby se ty špunty otočily na druhou stranu a to už jsem mněl strach že si lehnu tak jsem to srovnal hned.

                      0 0
          • Azmir  

            lol enduro guma na asfalt, kam ten vět spěje…

            0 0
            • nox159  

              enduro?

              0 0
              • Smazaný účet  

                No nevím co je enduro kromě toho že je to styl ježdění. Jákou gumu by jste doporučily, aby byla široká stejně jak tato aby mi to v náklonu a prudkém zatočení nepodjelo a pak aby jsem nedojebaval ráfky nájezdem na chodník?

                0 0
                  • Smazaný účet  

                    A mužu sním i do drobného terénu když má tak nizkej vzorek? Jako jsou menší kameny a tak, kdyby si chtěl něco projet a nemusel přezouvat na NN který jsou do terénu jako les a podobně doufám?

                    0 0
                    • Vilém  

                      Ano muzes. Ale pro tve kolo je to zbytecna investice, stejne jako ty kladky. Pokud chces aby to lip jelo a mohl jsi i do terenu, tak si kup treba Maxxis Crossmark, Kenda Karma, Conti Raceking ap., klidne v dratovem provedeni.

                      0 0
                  • JakeF  

                    Blbej vtip…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak tedy tento plášt nebrat? Tak jestli by ten kevlar dýl vydržel než se sjede a neustřelovalo mi to tak klidně ho vemu.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Tohle je čistě závodní plášť s minimální odolností. Na ježdění s duší prakticky nepoužitelnej.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          A krerý konkretní model bys mi doporučil aby byl stejně široký jak ty NN, a na značce mi nesejde.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Já osobně nemám důvod volit jinou kombinaci, než Schwalbe RoR/RaR. Ale dělám to tak, že když se sjedou tak, že už nejsou vidět ty prohlubně ve figurách, tak je dávám na druhou sadu kol nebo na druhej bajk a dojíždím je akorát na asfaltu nebo v terénu turisticky. Pak se dá dosáhnout i docela slušný kilometrový výdrže.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              No ale ty jezdíš hlavně v terénu vid, a já silnici z 98%. Který bych si mněl tedy pořídit, klidně si i připlatím když budou držet v zatáčkách když se naklopím sebevíc a vydržej aspon rok. Já najezdím když jsem si to počítal tak to bude odhadem za rom něco přes 3000km, zatím jezdím jen do a s práce, ale mám v plánu začít i o víkendu z jediným kámošem co má kolo ale horší bude jestli bude mýt dicky čas a bude v pohodě počasí. Jinak mám taky dvě kola, jedno na zimu a případnou jizdu v dešti a druhý na jaro leto a dokud nezačne mrznout a padat snih. Na zimákovi mám ted maxxis http://www.kupkolo.cz/…TT_5970.html uvidíme co to udělá na sněhu, letos budu jezdit poprvé v zimě.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Když se naklopíš pořádně, tak to neudrží nic :). Dobrý balóny na silnici, ale jinak poměrně univerzální jsou Continental RaceKing 2.2, ale chtělo by si to připlatit za verzi RaceSport, tý základní verzi se vyhnout obloukem, svlíknul jsem jí z ráfku a podle informací tady jsem nebyl zdaleka sám. Ale ten nájezd 3000km by měly zvládnout hraničně s tvojí váhou i RaR, i když na tohle užití a cenu by asi byl lepší Smart Sam v Performance ver­zi.

                                0 0
                              • Vilém  

                                uz vyse jsem ti psal modely plastu, ktere by byly vhodne pro tve pouziti. Ten Larsen taky neni zlej, ale ty uvedene jedou lip.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Takže vemu tydle a mněl bych mýt klid a jistotu že podrží v zatáčkách a nešlehnu sebou ;-)

                                  http://www.kupkolo.cz/…r_89827.html

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Sakra, tyhle jsem nepsal, já myslel RaceKing. Ale klidně vem tyhle.

                                    0 0
                                  • Vilém  

                                    Nac takovy hrubaky, proc v kevlaru? Osobne jsem ti radil, bud crossmark, nebo karma, nebo raceking. Pak uz spis slickove plaste.

                                    Jinak to tvoje slehani taky moc nechapu, vazim podobne jako ty, foukam vzadu na spodni limit vyrobce, vpredu jeste min a neni problema. Tak nevim kde mas chybu.

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      To je někdo s Karmama i spokojenej? Maj je 2 kámoši a oba defekty jak na běžícím pásu… RaceKing v drátu by taky nemusel bejt tak špatnej, ten by moh i držet na ráfku :D.

                                      0 0
                                      • Ossis  

                                        Jasně, třeba já. Přijdou mi jako ucházející univerzály.

                                        0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Tak ted má guláš v tom, ty mně doporučuješ ty cos vypsal a JakeF zas ty co jsem na ně dal odkaz že je vemu, tak který? No tak kevlar je lechčí a asi i víc vydrží né? A hruby abych moch i do terénu lehčího tak se hrubej vzorek hodí myslím.

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Takže třeba tento raceking, ale je bych řek hrubší nebo stejně hruby jako ten co jsem psal že chci vzít a budu mít klid.

                                      http://www.kupkolo.cz/…t_89930.html

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Vezmi tenhle, když ti bude sedět, tak můžeš třeba příště koupit tu vyšší verzi s lepší směsí.

                                        0 0
                                      • Vilém  

                                        Mozna ti prijde hrubsi, ale spalky jsou bliz u sebe, takze co se tyce valiveho odporu, tak prestoze vypada vcelku hrubej, tak i jede.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          JakeF píše že se mu slíkavali z rafku, tak to by mně nasralo kdybych nazouval pneu a měnil duši která by se nejpíš píchla.Tydle v kevlaru píše že jsou lepší… http://www.kupkolo.cz/…r_89827.html

                                          ale zas mi radí ty stejný co ty a o kterých píše že se mu zouvali sami

                                          Asi vemu ty v kevlaru, jestli se víc nadřu ale aby drželi perfektně v zatáčkách na asfaltu a i v terénu když začnu jezdit časem,abych nemusel přezouvat

                                          0 0
                                          • Vilém  

                                            Jednak toho dost nakeca, jednak si nejsem uplne jist zda nebyla rec o pouziti bez dusi a NT sadou. Dal zalezi na kombinaci rafek plast. Ze by na pripadne svleceni mel vliv material patky, tomu moc neverim a kdyz uz, tak bych tipoval, ze spis clovek zezuje kevlarovou patku.

                                            Jak jsem psal vyse, nevidim smysl cpat na obycejny kolo kevlarovy plaste, zvlast na jezdeni po silnici.

                                            Pokud by ti ty Continentaly prisly moc hruby, tak zkus tento Maxxis kontrola a dostavení parametrů přístroje. Následná zkouška funkce., vozil jsem je na 29ce a krom blata bezva univerzal, kterej slusne jede.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              Co prosím? :D Bylo to na CrossRide ráfcích s duší a tlakem kolem 3atm. na zimáku na asfaltu. A tuším to byl jIrI, kdo tu psal, že v jeho okolí zná několik dalších lidí se stejným problémem. A jo, byl to ten základní kevlar, proto jsem taky psal, ať ten drát klidně vezme.

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Jo, obyčejný kevlarový RK 2,2" nasazený jako bezdušák se mi v zatáčce vyzul, kamarádovi nezávisle na mě taky a jeho kolegovi z týmu na kořenech ucházel kolem patek X-K RS.

                                                0 0
                                            • Vilém  

                                              Jejda, ted koukam, ze jsem tam jaksi nakopiroval neco pracovniho:) Takze cast kontrola a dostavení parametrů přístroje. Následná zkouška funkce. si odmysli:)

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Takže vzít tydle…

                                              http://www.kupkolo.cz/…t_89930.html

                                              nebo tydle

                                              http://www.kupkolo.cz/…t_89798.html

                                              Mrknul bys na napsal bys mi co a jak a svuj názor na muj dlouhej dotaz uplně dole v tomhle vlaknu. Dík

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              A co řikáš ty na tendle plášt http://www.kupkolo.cz/…r_90753.html

                                              0 0
                • nox159  

                  pak aby jsem nedojebaval ráfky nájezdem na chodník – tohle je chyba jezdce tak se nauc jezdit a nebudes muset davat balony na jezdeni po asfaltu ;-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já vím že se musí nadhodit přední kolo ale to zadní už nenadhodím nemám SPDčka. A pak mně se právě libí mýt balony, jinak bych koupil stejně hubený slicky 1,7" jak tam byli z výroby. No to bych se rád naučil jezdit, a třeba i v terénu jenže mně to nemá kdo naučit takže to zkouším po svým pokus omyl :-)

                    0 0
                    • felix.org  

                      Zadní kolo se správně nenadhazuje pomocí SPD :-) Když tě to mytí plášťů baví, tak to klidně dělej, ale na jejich jízdní vlastnosti to nebude mít (řečí tvého kmene „mýt“) moc vliv.

                      0 0
                    • Vilém  

                      Na nadhozeni zadniho kola nepotrebujes zadny SPD.

                      0 0
                    • JakeF  

                      Zadní není problém nahodit i bez SPDček ;-). Zvlášť když ho chceš jenom nadhodit a ne na ten chodník vyskakovat…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        A jak se to dělá?

                        0 0
                        • RendyD  

                          Stačí přenést váhu na předek.

                          0 0
                        • JakeF  

                          Nahneš se trochu dopředu, tím odlehčíš zadní kolo a zatlačíš do řidítek.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Dík to zkusím dneska cestou z práce.

                            0 0
                            • JakeF  

                              Jo a musíš mít povolený kolena, abys tomu nebránil vlastní váhou. A ty řidítka tlačit jakoby směrem dopředu. Blbě se to popisuje, ale neni to žádná věda :).

                              0 0
                          • nox159  

                            bez toho abys podebral pedaly a potahl nahoru?

                            0 0
                            • JakeF  

                              Myslím, že to „podebírání“ je spíš v tom odlehčení, že to tím moc nevytáhneš, pokud nemáš nějaký platformy s pinama zaříznutýma v podrážce.

                              0 0
                              • nox159  

                                podle me vytahnes dost…

                                0 0
                                • JakeF  

                                  To zítra zkusím, až vytáhnu celopevňáka a normální boty. Ale ty pedály mi na něm dost kloužou a zadní kolo zvednu, takže to určitě jde i bez toho.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    Vytahnes bez problemu i s normalnima pedalama, akorat se to chce naucit rozeprit nohy mezi pedalama. Nevim jak to vysvetlit, ale predni nohu naklopis patou dolu, zadni patou nahoru a nohy tlacis do pedalu. Tim se mezi nema rozepres a muzes to v pohode vytahnout.

                                    0 0
                                  • jIrI___  

                                    Za mlada jsem to uměl s obyčejnými pedály a botami vytáhnout dost vysoko. Jenže od té doby, co jsem přešel na nášlapy, tak jsem se to úplně odnaučil a teď už kolo s obyčejnými pedály pomalu ani neodlepím od země :-X

                                    0 0
                            • Smazaný účet  

                              No to by bolelo kdybych je mněl podebrat, mám platformy od truvativu s takovýma těma pinama :-)

                              JakeF: jj zkusím to, ale přecejenom to kolo má 13,5kg tak uvidíme jak to pude :-)

                              Známej mně nahlodal a pak Vilem mi tu myslím psal že by byla dobrá investice přejít na 3×9 a známej mi řikal že bych nemusel kupovat hazku když mám už ten model deore co má ramínko černý a zbytek stříbrnej, a koupil bych jen kazetu náboj a řetěz jo řázení no, v mým připadě i brzdový páky jelikož to mám jako celek. Tak nevím jestli to má smysl, ted je tam náboj ještě na klasickou osu na matky, bez rychloupínáku tak jestli to tam půjde vůbec. Kolik tak muže stát přepletení zadního kola včetně drátu bez ceny náby? Když jsem koukal na netu tak jeden drát 40kč to by se mí víc vyplatilo koupit celý kola.

                              Případně jaky kola už zapletený na Včka pro váhu do 100kg by jste mi doporučily ve velikosti 26" a chtěl bych bude černý nebo bilí ale ty jsem žádný neviděl na eshopech kde nakupuju. A mužou bejt i 3cm široký jestli něco takovýho je. A cenově včetně kvalitní kazety si to představuju do 6000kč viděl jsem kola i za 2500kč obě. Prostě co nejlevnější ale zas né z nákýma shitama nábama, aspon to deorko aby to mnělo.

                              0 0
    • Smazaný účet  

      Zdarec, tak kladky jsou na místě, a jsou krásně tichounký a ani nedřou o ramínko. Uvidíme co budou dělat zítra při jízdě, a jak dlouho vydržej.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce