Jak ,,opravit'' funkční bundu?

25 nepřečtených
  • WEGO

    Zdravím,

    v neděli jsem se vyrakvil při sjezdu z Ondřejníku a po asfaltu sem hodil kotrmelce a při tom roztrhnul 3× použitou bundu od endrury.

    Jelikož stála skoro 3k, tak se ji chci pokusit zachránit. V rodině máme šikovnou švadlenu, takže s tím problém nebude, spíš problém čím ty díry zacelit… bunda má prodyšnost a vodní sloupec 10k/10k – takže bych ji nerad jen tak zaplácal nějakým obyč materiálem, ale rád bych něco aspon trošku odpovídajícího původnímu materiálu. Na bundě jsou 2 až 3 takové díry (viz. obrázek), ta největší má cca 4×4 cm.

    Někdo nějaké tipy? Díky K.

    0 0
    • scret  

      delaj se treba nazehlovaci zaplaty z GTX…

      0 0
    • Jacob1  

      na prodyšnost to nebude mít vliv , člověk bude spocenej i v tom nejlepším goretexu a funkčním prádle …jen bych hledal na netu něco podobnýho jako látku aby to nějak vypadalo

      tím netvrdím že funkční prádlo je nesmysl , takový merino od lastingu vůbec nesmrdí ani po tejdnu , rychle to schne je to příjemný na tělo , ale člověk se potí i tak

      0 0
      • scret  

        tak je celkem logicky, ze potit se musis. Jinak bys asi umrel:))

        0 0
    • Evilcleaner  

      tímto jsem opravil svoji gtx bundu, když jsem si zipem roztrhal vnitřek kapsy. na třívrstvém laminátu to tedy z mé zkušenosti drží docela dobře. výhodou je že to stojí pár korun a není problém to udělat znovu, až se nějaká záplata odlepí. zatím to mám na bundě 5 měsíců.

      určitě to nebude nijak prodyšné, ale zároveň to neproteče. řešit prodyšnost na tak relativně malých plochách je blbost, možná kdyby to byl nějaký gtx active, ale při prodyšnosti 10000 to je úplně o ničem;)

      0 0
    • Janouch  

      obavam se ze vse bude polovicate reseni zaplata snad jedine ze stejneho materialu problem je v tom ze to neni roztrzeny ale vydreny :(

      0 0
    • Džey Ár  

      Ať ti to švadlena podšije a shora to vem tou záplatou. Plošně ti to na funkčnosti skoro nic neveme. Já si o skálu roztrhl rukáv na bundě a normálne jsem to přišil k sobě a vzal tou GTX záplatou. Záplata drží už pět let. Ber to v klidu, taky to mohl být Tilak za 7 :-).

      0 0
    • Jacob1  

      jinak zde ještě zajímavý článek o jiném zpúsobu nošení funkčního oblečení od extrémního cyklisty ..

      http://www.svetoutdooru.cz/…aci-bariera/

      0 0
    • Lahvis  

      Bohužel, pokud chceš zachovat prodyšnost po celé ploše, tak si kup novou. Jakékoliv látání bude jenom látáním. :)

      Sám jsem prorazil fungl nový GTX kalhoty o klacek na skialpu. Zalepil to páskou na GTX (taková spešl izolepa, podobná na jakou Tě už odkázali) a už to drží 4 roky. Ale jak psal kolega výše, problém je, že látka není roztržená, ale vydřená. Takže na Tvém místě bych zkusil sehnat od někoho kus GTX (zničená bunda, kalhoty, …), dal to švadlence, ať tam všije záplatu, tou repair páskou přelepil švy a používal jako pracovní bundu.

      Z vlastní zkušenosti vím, že první šrám bolí, ale není víc osvobozující pocit, než mít super funkční oblečení, u kterýho se nebojíš, že ho zničíš. ;)

      0 0
    • gazman  

      Ducktape a je to o.k.

      0 0
      • Lahvis  

        To mě taky v první chvíli napadlo. Ale přecijen 4 díry o velikosti 4×4 cm zalepit ducktape, to už je pro hodně otrlé…

        0 0
        • gazman  

          Proč dyť jsou to není kvádro na svatbu, jsou to montérky tak jaképak ****** s tím. Mám tak opravenou péřovku i nějaké gore texy nebo co to je.

          0 0
    •  jarek1  

      Hledej Hudy

      0 0
    • 01carbon  

      Z lícové strany bych to polepil nějakou lepící páskou jenom aby to drželo u sebe a z rubové slepil lepidlem na neopren třeba z Hudy nebo Hanibalu. Tohle lepidlo mi poradili na běhací boty a od té doby jsem ho použil i na kalhoty, bundu… Po slepení tu lep. pásku sundat.

      0 0
    • antt  

      zkusil bych na bundě pohledat zevnitř nějaký ohyb, lem, popřípadě kapsu, z které by šel kousek odstřihnout a nahradit něčím jiným. Popřípadě zrušit kapuci, jestli ji má :)

      0 0
    • Morchella  

      Ahoj, mám bundu GORE OXYGEN 2.0 GTX ACTIVE a dnes jsem udělal o strom na rameni skobu asi 8×5 cm. Hned jsem objednal samolepící záplatu Gear Aid Tenacious Tape GORE-TEX Fabric Patches (foto) u které se údajně zlepší aplikace nažehlením.

      Gore-tex active je ale dost tenký a proto by poprosil o radu, na jakou teplotu záplatu nažehlovat a jestli třeba ještě neexistují nějaké další finty na opravu. Ještě uvažuji, jestli tu skobu před nažehlením záplaty mám napřed sešívat.

      0 0
      • scret  

        Osobne bych zasil a pak to prelepil zaplatou…

        0 0
        • 01carbon  

          pred nejakou dobou mi poradili na behaci boty lepidlo na neopren. blbe se s tim pracuje, schne to fakt dlouho, ale uz jsem tim „zasil“ hodne sport. obleceni. chce to podlepit lep paskou treba na bankovky, tak aby okraje byly tesne u sebe a opatrne nanest trochu lepidla treba spendlikem do spary. prip jeste prelepit opet lep paskou. nechat opravdu 24hod. lep na neopren se pruzny.

          0 0
    • Smazaný účet  

      A co si vyžádat od výrobce kousek látky,švadlenou nechat zašít a nechat zevnitř přelepit švy,to by ti možná udělali u Jurka??

      0 0
      • Morchella  

        Jestli reaguješ na mě, tak dík, ale to je na dlouhé lokte. Chci to opravit hned.

        Jestli reaguješ na WEGO, tak ten už to má po šesti letech asi opravené. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.