• Freeky

    Zdravim, máte zkušenosti s bundou Endura Windchill. Hlavně mě zajíma jakou má bunda prodyšnost a voděodolnost. Nikde jsem to nenašel a jestli je rozdíl mezi Windchill a Windchill II. Podle popisu vypadá že jen vzhledově. Přemýšlím o nějaké bundě pro chladné počasí. Jestli bych vydržel s ní i teploty kolem 5°C, když bych měl pod ní funkční prádlo. Koukal jsem ještě na Endura Flyte, ale ta je dost už zimní. Ale ta prodyšnost 28 000 a voděodolnost 12 000 je super. jestli se aspon trošku přibližuje ta „Windchill“::http://www.rideko.cz/…chill-E3033R.

    0 0
    • 159753  

      Windchillka II je bunda, kdy vepředu máš softshell, který neprofoukne, zezadu je roubaix, tzn větrá perfektně. Do nuly s prádlem pod tím nebo třeba dlouhým dresem úplně super.

      Porovnání s bundou Flyte je těžké, je to úplně jiná bunda. Je to spíše tenká, hodně tvrdá „šusťákovka“, dá se říct, matroš jak hodně odolná outdoor bunda.

      Jestli chce nějakou podobnou, tak je to bunda Equipe thermo Windshield (je stejně jak Flyte střihově spíše silnice) nebo bundu Equipe exo Sofshell. Ta má taky parádní hodnoty, ale kolega, který ji má, říká, že mu fouká těmi zipy pro odvětrávání v podpaží dovnitř. Z tohoto důvodu bych volil buďto tu Windchill II nebo Equipe Thermo Windshield.

      0 0
      • 159753  

        ještě dodám, aby to někomu nevadilo, že pracuji v cykloobchodě­..Enduru vozíme všichni, proto s ní mám zkušenost.

        Konkrétně pokud bys ty chtěl Windchillku vidět, máme ji na jedné z našich prodejen cca 40 km od tebe. Ať tu tedy nedělám bez výzvy reklamu, pokud chceš vědět obchod, tak to napiš, pak jej napíšu. Příspěvek měl být totiž spíše dobře míněna rada.

        0 0
        • Freeky  

          No řeknu to takhle Windchill mohu mít o 1000 a Windchill II o 500 levněji než Flyte. Hledám bundu na silnici, ale i právě na crosse. I na celodenní projíždky. Někdy i v menšim dešti. Proto mi vychází Flyte. Ale střihem a vzhledem se mi nejvíce líbí Windchill. A co velikostně. Mám 192–3cm a přes hrudník 105. Jestli vážně L a nebo raději XL kvůli délce. Určitě napište prodejnu. Pokud bude třeba cesta kolem, příjdu se podívat. Děkuji moc za radu, přesně tohle jsem potřeboval.

          0 0
          • 159753  

            tak to bych si koupil tu Windchill II..člověk v +5°C nebude jezdit v dešti..max jako nutnost na dojetí domů, když jej to někde chytne..

            a máme prodejnu v Mostě, firma Cyklopoint

            0 0
            • Freeky  

              A tu velikost by jste mi doporučil L? A ve funkčnosti teda ta Windchill s Windchill II nebude rozdíl? Byla moje první volba pravě.

              0 0
              • 159753  

                velikost si netroufnu tipnout..a raději bych bral model II, u všeho, co dělají inovaci se mi následující modely líbí více..

                0 0
            • madcat  

              V Cyklopointech je k mání oblečení Endura? To jako ve všech, nebo jenom v tom vašem mosteckým? Se mi právě jejich hadry celkem líbí, tak to by byl důvod se zajít podívat třeba do toho brněnskýho…

              0 0
              • 159753  

                nechci machrovat, ale podle obchoďáka máme v brněnské pobočce (v Avion Shopping prku u Ikei) největší výběr v ČR a jsme ochotní objednávat i na přání zákazníka, ale jelikož to chodí ze Skotska, trvá to nějaký ten den..ale záruka a všechno pak platí lépe :)

                0 0
                • Delkim  

                  jj, z toho Skotska to chodí takhle všem obchodům, akorát je tam nějaký limit minimální objednávky

                  já jsem před 2 měsíci nakoupil od Endury asi 6 věcí, mimo jiné i tuhle bundu

                  mám 191 cm a velikost L mi sedí perfektně, rukávy i záda, naprosto vyhovující střih na kolo

                  http://www.rideko.cz/…-cerna-E3068

                  a třeba tuhle vestu jsem dokonce vzal ve velikosti M a i tak jsou záda absolutně dostatečně dlouhá

                  http://www.rideko.cz/…dchill-E9043

                  0 0
                  • Lance  

                    tak tuhle bundu si koupil známý, vyjel s ní na první vyjížďku a hned to celkem brutálně položil na drsném betonu se směsí bláta, bunda špinavá, ale snad tam nebyl jediný škrábaneček, prostě nic, krásně to vydržela

                    0 0
                • madcat  

                  Dík za info, to jsem nevěděl. Já tam byl nedávno mrknout na Giant, ale byl jsem trochu překvapen, že už se z kol prodává pouze Merida, tak jsem tak nějak neviděl další důvod se tam někdy vracet. Sortiment oblečení jsem nezkoumal – jak vidím, moje chyba :).

                  0 0
    • Lance  

      windchillku mám dva roky a jsem spokojen, používám i na běžky, střih super. Jinak prodyšná bunda NEEXISTUJE

      0 0
      • Freeky  

        A máš tu Windchill první verzi? Ta Dvojka se mi nelíbí kvuli těm dvoum reflexnim proužkum na ramenech. Podle mě vlastnostma budou stejný. Asi půjdu do ty Windchill. A jestli se mohu zeptat jak jsi vysokej a jakou máš velikost jestli sedí. Asi bych vzal L, ale jsem celkem vysokej. Tak aby mi na zádech nebyla krátka.

        0 0
        • Lance  

          ano mám tu první verzi, výška 183 cm, vzal jsem Lko, XL bych taky snesl, ale mám radějí hadry na kolo přiléhavější než volnější

          0 0
        • Lance  

          Teď se dívám, že máš 193 cm, tak to ber to XL

          0 0
          • Freeky  

            Tak Delkim píše že 191cm a padlo mu L. Podle ty jejich tabulky co má endura tak by mi taky padlo spíš L. Tak nevim teda.

            0 0
            • Lance  

              Ale on má jinou bundu, já si teď kupoval vyloženě větrovku od Endury a sice Pakajak a tam jsem bral taky XL pro sebe

              0 0
              • Delkim  

                jasně, ale asi taky jde i o to, zda to chce mít nepatrně volnější a nebo vyloženě na tělo, což jsem chtěl já

                nesnesu na silničce nic co mi někde plandá a na to jsou ty střihy od Endury perfektní, je to i u „neobézního“ jedince akorát na tělo a přitom dostatečně dlouhé rukávy plus záda

                0 0
                • Freeky  

                  Právě, taky bych chtěl nějakou upnutější. Jde mi hlavně o délku rukávu a délku zad. A má jinou bundu,ale tak myslim si, že delký budou všude stejné. Když mají velikostní tabulky jen na hrudník a pas.

                  0 0
      • Lance  

        kecal jsem, na vánoce to bude 3 roky a ne dva

        0 0
    • člen  

      Oživím staré vlákno. Aktuálně lze od Endury koupit souběžně Windchill a Windchill II. Jestli jsem správně pochopil, windchill má zepředu softshell a záda nějaké superroubaix, zatímco Windchill II je softshell komplet. Zahraniční recenze docela chválí tu dvojku, o jedničce (bez přívlastku) se toho moc nepíše. Mně naopak koncept více prodyšných zad přijde zajímavější. Nemáte někdo jednu nebo druhou v aktuální verzi a nechcete se podělit o zkušenosti nebo důvody, co vás vedlo k pořízení právě I nebo II

      windchill

      windchill II

      0 0
      • plzakj  

        Mam tu verzi s prodysnejma zadama, ale ten predni softshell moc nedejcha. Ale neprofoukne :-)

        S gore windstopperem na Sportfylu nebo Castelli se to srovnavat neda. Na lehky jezdeni v nizsi intenzite to pouzitelny je.

        0 0
        • člen  

          Dik za sdílení zkušenosti. U Castelli mas na mysli konkrétní model? I když letmým pohledem, je to vše okolo 6 tis.Kč, což je 2× více než Endura.

          Ale zase kdyby ta Endura měl byt “igelit”, tak asi rovnou koupit Force x70, koncept je stejný (SS vpředu, Roubaix na zádech a stojí zase polovinu té Endury.

          0 0
          • plzakj  

            Force jsem mel asi pred 5 rokama. Kvalita zpracovani tragicka. Za 2 mesice vytrhany lemy rukavu a zipy. Jako jo, dejcha stejne blbe jako windchill, aspon je levnejsi.

            Ja mam Sportful fiandre light winter jacket. Castelli alpha ros light jacket je podobna, myslim. Dnes uz jsou zase lepsi materialy, nez kdyz jsem ji kupoval. Vyplati se koupit ji v akci. Da se sehnat pod 5tis a za mne se to urcite vyplati, jestli chces jezdit nekolikrat tydne i v teplotach pod 10st.

            0 0
      • Lister  

        Nemůžu poreferovat o bundě ale mám aktuální kalhoty a pokud používání stejný materiál tak ten dýchá velmi slušné – kalhoty jsem kupoval s obavami a byl překvapen.

        Asi ti tahle informace bude k ledu, ale reálně porovnání obou bund taky nikdo mít nebude :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.