• Felix

    Ahoj Borci!

    Uvažuji o koupi mtb kratasu od endury a chtel bych poradit jestli MTR volné kraťasy nebo SINGLETRACK Lite kraťasy a nebo Hummvee Kraťasy díky za nejakou odpověd

    0 0
    • TJK  

      Ahoj, doma se utiras sam nebo te utira maminka? Sakra lidi to jste vsichni nesvepravny? konkretne seneptas vubec na nic. Dotaz naprosto vseobecnej… co,jako cekas? dojdi do kramu zkus si je a uvidi co ti sedne…mam humwee… lite mi prisly pocitove takovy moc slaboucky a nemely kapsy.

      0 0
      • Felix  

        sory vždy jsem jezdil v laclech a chci teda konkretně vědět když už za něco mam dat takovou vatu zda to stoji za to nebo jestli je to předraženej šmejd a moc obchodu to zboži zrovna nemá abych to viděl a porovnal ale i tak díky za odpověd

        0 0
        • TJK  

          No vidis ze umis napsat konstruktivni dotaz… samozrejme ze muzes koupit kvalitu i smejd… endura rekl bych za cenu za kterou se daji sehnat je kvalitativne na adekvatni urovni, co mam zkusenosti tak k humwee sem bral mensi vlozku nez je v sade ale i tak nesedi uplne idealne, lepsi kombinace je vicepanelovej spodek a kratasy samostatne. Jinak si musis jeste uvedomit a zkusit jestli ti nevadi volna plandava nohavice a jestli chces kratsi nad kolena. Nebo delsi spis pod kolena… ale dulezity si je ty kratasy fakt zkusit.

          0 0
          • Felix  

            ja jen až pojedu ze synem at nejedu jako baletak ale dík moc

            kdyby ještě někdo napsal jak je spokojenej s kvalitou nebo vydrží budu raád díky

            0 0
            • Sidewinder  

              Kratasy singletrack jsou strasne tvrdy. Na nejaky sjezd mozna dobry, vydrzi urcite hodne, ale na bezny jezdeni jsou moc nepoddajny a taky teply.

              Hummvee jsou o fous lehci, ale prislo mi, ze na leto jsou stale jeste moc teply a na chladnejsi jaro/podzim zase nepotrebuju kratasy. Takze Hummvee bych vzal spis 3/4 – ty mi ale vadily tahanim za kolena a stahovanim dolu.

              Hummvee Lite jsou dle meho nazoru uplne idealni. Vzdusny, lehoucky a pritom maji sed vyztuzeny, takze vydrzi hodne. Vrchni material je ale opravdu jak pavucinka, takze nejsou moc vhodny na noseni nejakych tezkych veci v postrannich kapsach – a zadni kapsy nemaji.

              Vlozka Clickfast neni nic extra. Jako elastaky s vlozkou dobry, ale velikosti odpovida spis o cislo vetsimu oznaceni a do kratasu se sice vepnout da, ale moc tam nesedi.

              Jinak dlouhy kalhoty od Endury mi prisly, ze maji moc kratke nohavice – takze mi vubec nesedely.

              0 0
            • tonik666  

              Vozím singletracky II a jsou dost nezničitelné. Mám dvoje, jedny tak 3 roky, druhé o něco míň. Vozím vždy cyklo elasťáky a na ně právě endury, tu jejich vložku nepoužívám.

              Jednou se mi stalo, že jsem se chytil za sedlo a roztrhl je ve švu, ale kamarádka mi je zašila na stroji. Také se mi po těch třech letech o sedlo začaly prodírat nitě, ale opět krátký zásah šicího stroje to spravil.

              Nutné je je vyzkoušet, hodně lidem nesedí, mě jo. Zase mě nesedly MT500 a Humvee.

              Jinak Endura lite mají lepší knoflík v pase, ale nemají stahování nohavic, což by mohlo někomu chybět.¨

              Jo a moc teplý jak píše Sidewinder mi rozhodně nepřijdou – zipy v nohavicích jsou super, a i s elasťáky pod je vozím celoročně od XC po enduro ježdění. Zadní kapsy z mého pohledu nejlepší věc co mají. A dlouhé singletracky vozím taky.

              0 0
    • MichaelSimek  

      singletrack 2 sem mel a kratasy super, ale rozparal jsem je ve švech

      0 0
    • MirosPikos  

      Mám obyč Hummvee asi třetí sezonu. Naprosto v pohodě. Měnil jsem akorát cvoček u příklopce. Ale u nových už je knoflík, což je dobře.

      Ale třeba bráchovi se na prdeli ve švech rozpáraly. Není to ale problém, stačí vzít na stroji s pořádnou odolnou nití.

      Jinak s kraťákama jsem maximálně spokojen hlavně díky super kapsám kam se vejde mobil nebo peněženka a přitom nevypadne. Celkem hezky mi sedí. Vložka by mohla být větší (stehna moc škrtí). Ale stejně už jí nevozím a nebo vozím jinou. Jinak jsem si kraťasy tak oblíbil, že jsem si jedny pořídil čistě do civilu.

      Přemýšlím, že bych na AMko pořídil Singletrack.

      0 0
      • Felix  

        a nema nebo neslysel někdo o mtb kratasasech tak to maji označeny na vebu od endury jak na to jsou s tou nepromokavou upravou na zadku a jake jinak jsou? díky

        0 0
        • tonik666  

          MT500 tu nepromokavou úpravu mají a nepřišly mi nic moc – takové jako šusťáky, navíc moc nesedly – singletrack byl lepší.

          0 0
    • Atilla  

      co maňana up/down? Mám a jsem spokojený

      0 0
      • Ušák  

        +1 …popř. Rogelli Marsalla. Cenou jsou jinde než endury a ty rogelli jsou snad nesmrtelný. Manany mam pul roku a zatím super

        0 0
      • smeghead  

        Ty mám, už sem se v nich párkrát nasekal na ostrejch šutrech a na kalhotech a mý prdeli to není znát. Trochu problém by mohla být vložka, po 40 k mám nahnáno na vlka, tak raději jedím bez. A bacha na velikost, podle jejich tabulky jsem bral XL, ted bych bral L. Ale celkově za 800 Kč spokojenost veliká…

        0 0
    • JakubCh  

      Mám od jara Humvee Lite a jsem nadšený. Kdybych tušil, jak super to bude, dal jsem ty „krvavé“ prachy už loni. Popořádku:

      1. Větrají skvěle. Jsem typ, kterému je skoro vždy horko, málokdy zima.

      V tomhle ohledu jsou kraťasy bezva. Uvidíme, co letní pařáky, ale už bylo docela teplo a pohoda.

      1. sedí výborně, to je to, co mě moc překvapilo. Regulace nohavicí, že

      se člověk nikde „nechytne“, páskami si upravíš šířku nohavic vespod.

      1. pohodlí – také výtečné. Ta vložka, co je k tomu dodané z výroby

      je tenká, předem jsem byl hodně skeptický, ale jsem překvapen – není to tak zlé. Rozhodně si ale koupím časem vnitřní kraťasy s tou lepší vložkou (6ti panel myslím). Velikostí mi ale vnitřní kraťasy přijdou akorát (mám XL, bojí).

      1. vzhled, jak se v nich cítím – 100% spokojenost. Nechtěl jsem

      slizáče, nemám to rád, byť jsem v nich loni jezdil. Tohle vypadá jako běžné kraťasy, když slezu někde z kola, pohoda. Navíc kapsy – také se hodí, byť do nich po pravdě nic moc nedávám.

      Za mě – nadšení :)

      0 0
      • Felix  

        díky moc dost dobry popis :-)tak jdu do nich

        0 0
      • RomanH  

        Hodne nad nima vaham. Po cca 20ti letech, co jsem vozil elastaky, jsem si ze srandy za par penez objednal z e-bay na zkousku nejake cinske (Vomit) volne. Bral jsem to tak, ze to bude na kratsi vyjizdky, ale docela prijemne me prekvapily. Ma to ale jedno ALE – lezou mi zada. Myslel jsem si, ze to vyresi delsi triko / volny dres, ale bohuzel nee.

        Takze, ktere vzdusne volne kratasy maji vzadu vyssi pas ? Jak je to u tech Humvee Lite ? Tricko pod dresem vozit nechci…

        0 0
        • mastihuba  

          Žádný volný kratasy nenahradí lacl. Dres vytahuje batoh. Za mne jsou vnitřní gate od endury tragédie. Zbytek popsali ostatní. Singltreky do parku, humve lite na xc.

          0 0
        • Kubiczech  

          Vnitřní kraťasy s laclem a je po problému. Tedy pokud nejezdíš bez vložky.

          0 0
          • RomanH  

            To muzu, ale pak uz jsou tam ty venkovni jen na paradu :-)

            Ja si od tech volnych sliboval to, ze kdyz pojedu na nejaky vicedenni prejezd s malym baglem, vezmu si jedny venkovni, k tomu nejake dvoje lehke (sitovane) vnitrni, ktere zaberou minimum mista a hlavne po preprani rychle uschnout, a navic si budu moci vecer zajit do hospody / sednout si k ohni v tech jednech venkovnich bez vlozky (pripadne v nich druhy den i jet). Ze normalne vypadam v elastakach jak Harapes mi az tak nevadi, funkcnost predevsim. Takto jsem si k elastakum pribalil platene bermudy a taky to slo.

            0 0
            • MirosPikos  

              Takhle přesně vozím obyč Hummvee po celý rok a spokojenost. Záda ok. Ani v létě se v nich nepeču, protože je vozím bez vložky a nebo s vložkou bez výstelky.

              0 0
            • Loner  

              no jo, já už taky pošilhávám po něčem míň tanečním, zkoušel jsem kraťasy, ale chytám se za nohavici, když nastupuju – je to zvlášť úsměvné v těžších klesáních – jsou ty cyklo humvee dělaný tak že se tato špatná vlastnost dá eliminovat? dík všem za odpověď

              0 0
      • JakubCh  

        Vnitřní kraťasy sedí dobře, jak jsem už psal. Naprosto do pohody. Vložka je tenká a koupím si časem určitě ty lepší vnitřní kraťasy s 6ti panelovou vložkou – no problem. Ale ty základní předčily očekávání, na kratší švihy úplně ok.

        A ještě jednou napíšu – žádné shrnování, sjíždění, NIC, drží přesně, kde a jak mají. Nic neškrtí atd. Pohoda.

        Po pravdě, netuším v čem by buzislizáče měly být lepší :D Loni jsem v nich z donucení jezdil a žádnou výhodu proti Endurám nevidím :) Možná pro závodního chrta, možná pro silničáře, ale pro mé turisticky-sportovní zevlování po Beskydech jsou Endury H. Lite naprosto super. Z mé strany asi tak vše, co k nim mohu říct. Snad ještě kromě toho, že jsou velice slušně udělané, působí na mě tím nejlepším dojmem co do zpracování :)

        P.S. Endura mě fakt za reklamu neplatí. :)

        0 0
    • 159753  

      zdar,

      vzhledem k diskuzi bych jen upozornil, že singletracy se dělají i v lite verzi, která není tak tuhá jako klasik, přijde mi že většina mluví o klasik verzi..

      osobně ST upřednostňuji, ptže mi přijdou bytelnější, než Hummvee

      k vnitřní vložce, dá se dokoupit lepší, než ta která je v základu, jmenuje se E7010, je to 100 a 1

      ke kalhotům MTR, nedá se do nich nacvaknout vnitřní vložka, střihově jsou úplejší, pevný, vzdušný matroš, na zadní části je protiskluzový panel, který je pro použití s MTR kalhotama s laclem, které mají tento panel vzadu taky..tzn kalhoty by neměly klouzat a tím, že vnitřní kalhoty máš s laclem a perfekt vložkou, měl by tento komplet být hodně komfortní na velmi super úrovni..

      je to už profi řada..

      0 0
    • logoman  

      mam kratasy manana

      Jsou fajn, nejdulezitejsi pro me byla volnost pohybu coz splnuji, vetraji dobre i rychle schnou. Vnitrni vlozka je docela ok, rekl bych na urovni te z lidlu …

      0 0
      • Atilla  

        Jen si to chce dát pozor na velikost, od všech značek mi sedí 32 a manany mám 36ky tak akorát.

        0 0
        • Draw in soul  

          Takže,když mám 36 normálně…40ky maňany neseženu :)

          0 0
        • Draw in soul  

          Takže,když mám 36 normálně…40ky maňany neseženu :)

          0 0
        • goofy  

          Jo to je problem. Chtel jsem ty cerne a uz v XXL-ku nejsou, tak asi vemu zelene… Bezne mival L/XL, tak snad se vlezu :-)

          0 0
        • logoman  

          Ja si premeril jiny kratasy a gate, podle toho vybral velikost. Ciselne vubec netusim co nosim

          Podle toho jsem koupil xl

          0 0
          • smeghead  

            Koukám, že u nich nejsem jedinej kdo má problém s velikostí…

            0 0
    • Kubiczech  

      Když už to tu je – nevíte o kraťasech z podobně lehkého materiálu, jaký mají právě Endury Humvee Lite?

      0 0
      • pavlik6022  

        Haven Navaho, lehký, síťovaný kapsy, panel proti vytahování..

        0 0
        • MirosPikos  

          Jak jsou na tom s provedením? Kdysi jsem si koupil kostkovaný Haven a obratem jsem se vrátil, protože to bylo horší jak z Aliexpress. Všude z toho čuměly nitě a švy byly křivý jak ústa starý ženy.

          0 0
          • Atilla  

            Haven je povětšinou shit, kámoš to prodával v krámě a velmi rychle s tím přestal. Prý se dá koupit stejná kvalita za 1/3 ceny jen na tom není haven.

            0 0
            • Lenka.05  

              Mno, ja si ted koupila kratasy Haven cube (panska verze) v nejake akci za tisicovku. No jako…vracet je nebudu, ale fakt to neni zadna hitparada, bohuzel. Vnitrni vlozka je tenka a ty vnitrni kratasy jsou ve srovnani s vrskem docela tesne a maji kratke nohavicky, coz mi neni moc prijemne. Da se, na vyjizdku po praci na dve hodinky bez problemu, ale to se da konec koncu i bez vlozky :-)

              Vrchni kratasy jsou docela libive (mam takove lehce kremove s imitaci plechu), svy jsou odflaknute. Nekde vic, nekde min, ale kdyz to srovnam treba s Foxem nebo Endurou, tak bida. Kdyz otevru nejakou kapsicku, tak tam lezou nite. No uvidime, jestli se to nebude parat. Ale na telo sednou pekne, material je prijemne elasticky, nikde netahnou, jezdeni v nich je fajn. Kapsicek maji spousta, ale prijdou mi docela male. Ja mam male ruce, ale i tak se do nich dostat je trochu problem, s chlapskou rukou teda nefim :-)

              Celkove – za tisicovku docela libive kratasy z prijemneho materialu, pohodlne. Vnitrni kratasy diskutabilni – to jsou ale treba i vnitrni kratasy u humvee endura. Provedeni prumer – myslim tim zacisteni a svy, jinak strihem sedi pekne, stahovani v pase je prima. No, priste ale zkusim neco jineho :-)

              0 0
              • MirosPikos  

                Kdysi jsem neodolal a objednal je. Ani jsem je snad nevyzkoušel a hned šly zpátky. Trčely z nich nitě, že to vypadalo horší jak od rákosky. Tohle bych nebral snad ani za 200,–

                Dobře si to promysli, na kole dostanou zabrat a pokud se párají jako nové, jak to bude vypadat po sezoně? Vrátil bych to dokud to jde. Stačí si malinko připlatit a jistě koupíš o několik tříd lepší výrobek.

                Hehe koukám, že už jsem jednou reagoval. No názor jsem kupodivu nezměnil.

                0 0
                • Lenka.05  

                  Jo, cetla jsem tu tvoje reakce. Kdyz ja uz v nich jezdila, prala je, vracet nebudu, nebylo by to fer k prodejci. Taky mi prijde, ze ta kvalita (ac mam vyhrady) neni tak hrozna, aby se hned rozpadly. Mozna uz se trochu polepsili ;-)

                  Ja jezdim zevlovaci vylety, ty myslim prezijou docela v pohode. Mela jsem Singletracky od Endury, nez mi je kurvy ukrajinsky cmajzli, ty vypadaly, ze mne uspesne prezijou, jak byly festovni.

                  Ale souhlas s tebou, je to bohuzel remeslne odflaknute. Je to skoda, protoze jinak ten material i strih je prijemny.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Především není fér od prodejce, když tohle prodává za takový ceny. Mě to přijde jako polotovar a nedokázal bych to někomu prodat.

                    Singletracky chci pořídit jako odolnější dojvče k Hummvee :)

                    0 0
                    • Lenka.05  

                      Njn :-) Tak je to zkusenost. I proto mi to nedalo sem pridat svůj nazor, treba to nekomu pomuze.

                      Zajimave je, ze jsem tu na bf cetla i nazory, ze Haven jsou super. Nasla jsem na ne i nejakou recenzi, kde je chvalili :-)

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Za peníze cokoliv, i chválit :)

                        0 0
                      • Roura74  

                        Mám Haven Inquisitor. Vnější kraťasy jsou docela OK, do horka dobře odvětraný, nicméně vnitřní vložka je tragická. Nohavice se shrnují, připevnění suchýma zipama dře. Koupil jsem je na doporučení kamaráda, v obchodě seděly dobře. Bohužel neduhy se ukázaly až při používání. Už bych si je víckrát nekoupil.

                        0 0
    • Smazaný účet  

      Mám zálusk na ty Maňany, jen nevím které. Chtěl bych spíš černé a proto se ptám, je tu někdo kdo zná rozdíl mezi těmi novějšími a předchozím modelem? Je tam nějaké vylepšení které stojí za ty dvě stovky když pominu tu barevnost? Materiál je zřejmě stejný a pro ty černé kromě ceny hovoří i to, že by mohly mít vyšší pas a delší nohavice.

      0 0
      • Smazaný účet  

        A teď se dívám, že už je to stejně fuk, ta starší varianta mi nabízí už jen eSka :-( A navíc čtu, že ten nový model je o kousek delší s širšími nohavicemi, asi je rozhodnuto.

        0 0
      • goofy  

        No hlavni rozdil je v tom, ze ty stare jsou jenom v S-ku a dalsi uz nebudou… Kazdopadne nove maji trosku poddajnejsi matros a dalsich par zmen. Nic zasadniho… Taky jsem chtel puvodne ty cerne, ale nez jsem se rozhoupal tak XXL vyprodali… :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Sakra, taky jsem chtěl spíš černé nebo nějaké míň kříklavé, nechci vypadat jak kanárek, stačí už to kolo :-)

          0 0
      • jopny  

        Dnes jsem si objednal jejich Air Shorts v zelené + dres, podle testů jsou na tom velmi dobře, jak jejich UpnDown EN Shorts tak i Air Shorts. Původně jsem chtěl UpnDown EN v zelené, ale dělají jen velikosti L a větší a já potřebuju M, takže proto padlo na Air Shorts. Za ty jejich ceny toho kraťasy hodně vydrží, tak jsem na to zvědav, ale věřím jim.

        0 0
    • svářeč  

      nevíte která vložka pasuje do

      http://www.obleceni-endura.cz/…k-Lite-modre

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.