Jak na trenink? Jak nabrat svalstvo?Jak zlepsit vydrz?

38 nepřečtených
  • aliexpressmobile

    Nasel jsem na netu tuto stranku a mam možná trochu specialni otazku. :)

    Začal jsem se věnovat rekreační cyklistice na horském kole. Chtěl jsem jsem od vas radu, jak nejlépe získám vypracovane svalstvo na nohou?

    Jsem spíš středně vysoké a hubené postavy a chtěl bych také díky cyklistice nabrat svalovou hmotu. Ptám se hlavně proto, že někteří cyklisté maji krasne Vysportované svalnaté nohy, i oni maji velmi hubená. Od ceho to zavisi? Měl bych spíš jezdit na těžkých převodech a pomaleji, nebo rychle? A nebo na lehčích převodech co nejdéle?

    jak zlepsit výdrž? Vytrvalost?Dát si třeba 10–15 km trasu a dokázat ji ujet při rychlosti 30 km/h průměr??

    Když jsem začínal jezdit,tak jsem byl na průměru 16–17 km, teď mám kolem 20 km-jezdím něco přes rok a předtím jsem se jen válel u kompu......­..První vyjíďku,která dělala 5 km z původních 70 jsem vzdal v prvním kopci za barákem:DDs tím,že už na to nikdy nesednu,protože na to zkrátka nemám.

    Nemám s kým porovnávat,nemám trenéra,nevím jak trénovat,abych se zlepšoval

    Dekujem za ochotu. A pardon za dotaz,jsem nováček a nevyznám se ještě tolik

    0 0
    • Lada,s  

      a nohy oholené máš?

      0 0
    • Vilém  

      Kontaktuj uzivatele velke lytko.

      0 0
    • Smazaný účet  

      imho řešit svalový exteriér na tomhle levelu je blbost

      spíš potřebuješ získat obecnou vytrvalost nejdřív = prostě najíždět kilonetry, asi je jedno jak rychle, ale aby tam byla kopce a abys tak 50 km ujel „na pohodu“…pak se dá spekulovat o něčem dalším

      0 0
    • IndyCZ  

      Použij termín „trénink“ v hledání a vyplivne ti to materiálu na X hodin.

      0 0
    • Delkim  

      a chceš objemná a nebo vyrýsovaná stehna? v tom je zásadní rozdíl…

      na svalový objem potřebuješ silový trénink, dostatek kvalitních bílkovin a dostatek odpočinku

      a začít chodit do fitka a přestat jezdit na kole :)

      ono to k sobě moc nejde… pokud to chceš dělat pořádně…

      0 0
    • hodny soused  

      začni zvonkem, nic tolik nepomůže rychlosti a technice jako zvonek. Další na řadě je barva kola, to tady ví každý, to je základ.

      Pokud tohle pořešíš, tělo se začne samo měnit. Budeš si muset u švadleny nechat všít klín do nohavic, jak se ti tam lýtka nebudou vejít.

      Oholení nezmiňuju, to už psal koulega výše. Jen nezapomeň na záda, jak rychle pofrčíš, tak za zádama se točí vítr a když spurtuješ, tak je tam vakuum, ale toho bez oholení zad nedosáhneš.

      0 0
      • Jonáš1  

        Takový kydy jsou opravdu k nezaplacení. Mentalita některých figur je opravdu unikátní.

        0 0
        •  

          vsak jonas nebud precitlively tuna se stavie sen somar

          0 0
        • Čipera  

          Někdo to ego hold nahonit potřebuje co jsem tu pročítal je tady takových víc. :-) Ale aspoň je to vtipné člověk se trochu zasměje. :-D

          0 0
        • Vilém  

          Nastesti to kazdej nebere tak vazne jako ty:)

          Clovek by cekal, ze takovej chrt, jako ty, mu adekvatne poradi.

          0 0
    • novas752  

      Jestli se o to chceš zajímat fakt víc, přečti tyhle stránky a/nebo si kup knihu Tréninková Bible Pro Cyklisty (teď jsem jí viděl tady na bazaru). Jestli vládneš angličtinou koukni na videa na YT – např. kanály GCN a GMBN – máš toho tam miliardu. :)

      Vytrvalost trénuješ prostě vytrvalostnim tempem na rovinatějších trasách po co nejdelší dobu a jezdit pokud možno co nejčastěji (ideálně 4–6× týdně, víc už zase ne). Vytrvalost je základ a bez ní se nikam nepohneš. Teď je na vytrvalostní tréninky nejvhodnější doba. Než začneš řešit nějaký plánovaný a systematický trénink, bylo by dobrý aspoň 200–300h (cca 3000–6000km) ročně na kole strávit a vyrážet co nejčastěji po celý rok.

      Trénink na nabírání svalů je vhodnější spíš v posilce zvedánim železa (to taky většina profíků na začátku přípravy na sezónu dělá), na kole se dá delšíma intervalama v nízký kadenci (kolem 60rpm na klikách) nebo kratšíma spurtama s přestávkama nebo jízdou do kopce…

      Pro nějaký vlastní sledování si kup tachometr nebo hodinky co uměj měřit tep (a zjisti si jak se s tepem pracuje) a můžeš zkusit i nějaký gps trackery v mobilu – např. Strava (ta má výbornej sytém " segmentů " – virtuálních měřených úseků, kde se taky můžeš porovnávat, pomocí osobní heatmapy (viz moje mapa) zjišťovat kde už si jel atd..

      0 0
    • jecnak  

      Co zkusit nejake bobule z Aliexpressu? S tvym nickem by ti mohli dat i vzorky dalsich zarucenych preparatu zdarma.

      0 0
    • Yura  

      Klasicke nesmyslne uvahy zacinajiciho sportovce. To co pises nedava absolutne smysl. Nemuzes trenovat vytrvalost a zaroven budovat svaly to jde uplne proti sobe. Proste zacni poradne jist. Obecne dostatek kalorii a hlavne dostatek bilkovin a proste jezdi na kole a kdyz bude hnusne, tak si zajdi do posilovny na nejake drepy. Jinak vetu " že někteří cyklisté maji krasne Vysportované svalnaté nohy, i oni maji velmi hubená." to nedava vubec smysl.. Proste v prvni rade mas nejakou genetiku. Nekdo je tintitko a ma ruce a nohy jak paratka a neudela s tim nic ikdyby se preziral od rana do vecera masem. Takovej cyklista bude proste hubenej. Nekdo je od prirody mohutnej a lehce se na nej nabalujou svaly. Takovej clovek bude proste proste osvalenej uz jen z toho jezdeni na kole. Jestli ses ten typ hubeneho a chces nabrat svaly, tak to bude tezke ikdyby ses zameril jen na posilovnu a jidlo. Jestli do toho pridas hodne jezdeni na kole= katabolismus a spalovnai kalorii, tak to bude skoro nemozne, aby si neco nabral..

      0 0
      • DaD  

        Ty ho opravdu bereš vážně? Pokud tohle není pokus o trolling, tak už fakt nevím :)

        0 0
    • DeathNick  

      Jezdi jenom do kopce a z kopce to prostě tlač. Pak ve vyšším levelu jezdi do kopce s brzdami stlačenymi naplno. Tak asi no :))

      0 0
    • MartinM  

      Ser na to dej si klobásu a pivo.

      0 0
    • Ricci  

      zda sa ze si pouzil celkom slusny webtranslator :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.