• paww

    Lidičky nevíte jestli má smysl koncem března brát do italských alp kolo. Jedu na týden lyžovat a vím určitě, že to na těch prkýnkách sedm dní nevydržím. Nemáte někdo zkušenost jaký jsou v tuto dobu terény, abych neplaval v bahně. Dík

    0 0
    • norman  

      Není mi úplně jasný, proč někdo jede na lyže do Alp ( lhostejno na kolik dní ), když " nevydrží " lyžovat. Tragikomično. Nabízím řešení : nejet do Alp, ušetřit tím spoustu peněz, a jezdit na kole doma kolem baráku. Dostaví se dvojnásob dobrej pocit.

      0 0
      • paww  

        nepotřebuji moji psychologickou analýzu, stačí mi když mi napíšeš jestli se tam dá jezdit v tuto dobu na bajku. Lyžování mě baví, ale týden v kuse nemusím, malá změna prospěje …i tobě.

        0 0
        • norman  

          Ještě že nemusim v létě prokládat kolo lyžema, protože na něm tejden nevydržím. To já můžu lyžovat v kuse třeba měsíc a jsem v pohodě. V létě zase můžu měsíc jezdit na kole a jsem taky v pohodě. Nebo se taky měsíc můžu potápět a jsem taky v pohodě. Je to prostě pohoda, bejt v pohodě. Mrki se , než pojedete, na webkamery, v jaký výšce začíná ležet sníh. Před čtrnácti dny to bylo v Tyrolsku tak od 1500 m.n.m.. Ale traily budou asi povětšinou promáčený. Bikery jsem neviděl vůbec žádný. Asi lyžovali nebo hltali kiláky na Mallorce.

          0 0
          • paww  

            dík za odpověď, sice zbytečně kousavá, ale i tak dík. Je fajn, že jsi v pohodě. :))

            0 0
          • paww  

            …jo a že se měsíc potápíš v pohodě ti nevěřím. :))

            0 0
    • Tinker  

      Určitě to má smysl! Byl jsem teď ve Val di Fiemme a v 1000m bylo na sluníčku přes 20°C, dal jsem si dopoledne švih a odpoledne do Pampeaga na lyže a opalčo na svahu. K tomu párkrát běžky a nemělo to chybu :-) Podle mě je to teď ideální kombinace, ráno našvihat lehce na kole a odpoledne dostat do nohou sílu z lyží.

      0 0
    • lizar  

      A jak je to třeba na Passo de Tonale taky to jde tam je to kolem 2 000 m myslím si tak?

      0 0
    • reidy  

      V sobotu jsem se vrátil ze Saalbach-Hinterglemm, po cestě tam jsem viděl jedno auto rakev + bike. Ale nebylo mi jasné, kde se dá bikovat. Jen na silnici a v tom provozu je to bláznovství.

      0 0
      • lizar  

        No právě to si taky říkám to raději užiju na svahu jak na prkně tak na lyžách :)

        0 0
        • paww  

          takže myslíš že je to blbost? zatím jsem jezdil na lyže rakousko a vím, že tři dny mi stačili. Bylo to dost výživný. Tím bajkem jsem si to chtěl jenom jednou nebo dvakrát zpestřit.

          0 0
          • Matony  

            Ještě doporučuji Les Arcs a dát si letmý kilometr na biku. Jinak na bike je to v tuhle dobu blbost, pokud máš na mysli bike ne po silnici. Na silničkách jsem tam párkrát někoho viděl když bylo pěkně. Ačkoliv dá se jezdit i na sněhu.Všechno je závislí hlavně na počasí na místě a sněhových podmínkách.

            0 0
            • paww  

              dík, asi to teda vzdám.

              0 0
    • dancing dog  

      Já bych se na to vyprd… v zimě v Alpách se má prostě lyžovat, snowboardovat…já se právě vrátil z Livigna, na kole tam jezdili jen po asfaltě, prodírání mezi autama a skibusama nic moc, když už si to chceš zpetřit, tak si vem běžky nebo sněžnice… když mě z lyží fakt už bolely nohy, dal sem si procházku od konce údolí skoro k jezeru, cestou zpátky koupil litr vodky za 5 eu a tu pak večer s kámošema vyzunkl…fajn den i bez kola .-)

      0 0
      • paww  

        no konečně pořádnej názor. :) …na vodku jsem zapomněl, i když já raději whisky. :)) Já jen tu lyžovačku už naplánoval loni a když teď bylo o víkendu jaro, tak jsem chytl roupy a chtěl jsem v těch Alpách trochu prohnat kolo. Snad mi to někteří experti odpustí a nebudu tu vypadat jako schizofrenik. :)

        0 0
        • dancing dog  

          V Itálii je letos víc sněhu než v rakousku, já bych to kolo prostě nebral… Livigno je bezcelní zona, šnaps a benzín je tam fakt za hubičku, žel za tunelem číhaj švýcarský celníci, letos si nás vybrali, naštěstí sme prošli o jeden litr, kluci měli jen portský, já vzal litr williamsky 40% výborný hrušky a jedno bambardino, byli vyloženě zklamaní..vyčítali jen to, že sme řekli, že nic nevezem, tak sem na ně skoro křičel, že se neptali, jestli něco vezem, ale jestli něco máme k proclení..sa­mozřejmě až poté, co sem věděl, že projdem- když sme nesli tašky na celnici, tak sem měl malou dušičku, protože sem nevěděl, co vše kluci mají… pak mi otrnulo a pustil se do nich po tý jejich výčitce, jako jedinej sem se jakžtakž domluvil německy, angličtinu ti celníci moc neovládaj.. Dánové , co byli před náma, neprošli asi o 10 litrů tvrdýho na hlavu .-) Poláci za náma asi taky určitě ne,v těch jejich báglech to pěkně cinkalo…

          0 0
          • lizar  

            Zeptám se asi trošku hloupě ale fakt nevím kolik je na osobu tvrdého či jak to je? A co když jedou děti na ty se to taky dá rozpočítat? Díky za info a co tráva? To asi by bylo velmi špatné že? Né že bych si dával ale kámoši tomu holduji dosti :))) A ještě jedna technická a co kontrola alkoholu na vlekách či tak? Prý to mají více kontrolovat a je něco povoleno nebu musí být 0 promile?

            0 0
            • :)))5  

              V Itálii alkohol,pokud vím nikdo nekontroluje.Je to pohoda,do prvního střetu s někým jiným.Jak dojde ke zranění a bude se to vyšetřovat.Tak bůh s tebou.Pokud se něco stane Tobě,tak Ti hrozí,že Ti pojišťovna nezaplatí výlohy s tímto spojené.Znám jeden takovej případ,ale nevím jak je to v zákonech.Mám pocit,že pojišťovny čekají na jakejkoliv impuls,proč neplatit.Takže bombardíno super a za necelej týden na Tonále ahoj.PS:kolo jsem si jednou do itálie na hory vzal a už to nikdy neudělám.

              0 0
              • lizar  

                Čéče a s kým pak jedeš? Nejedeš takhle náhodou s náma? :)) to by byla haluz :)). Jedeme autama z Vých. čech do Prahy kde se přidají další. Je to něco na způsob S tebou mě baví svět :). Má to pod palcem Roman Bubák mladší z Prahy.
                Ty pojištovny si myslím že aj plní ale když je v tom alkohol a jiná omamná látka tak to u většiny pojistek neplní. To je ve výlukách.

                0 0
                • :)))5  

                  Ne,jezdím tam už deset let.Je to takové loučení se zimou,taková tradice.Na Tonále budem jeden den,jinak Marilleva a Madona.Mám ještě jednu nepěknou historku z té oblasti.Jeden známej se jako svědek nachomejtnul ke srážce dvou lyžařů.Zavolal pomoc a než dorazili záchranáři,tak jeden z aktérů srážky odjel.Ten druhej,v tomto přípedě zraněná němka,zůstala na místě a v představě,že jí nikdo nic nedá.Označila jako viníka té nehody mého známého.No a milej známej se rázem ocitnul v lochu.Dlouho trvalo než se to celé vysvětlilo a pustili ho.Takže podle hesla pro dobrotu na žebrotu.Jinak to tam mám hodně rád a už se nemůžu dočkat.

                  0 0
                  • lizar  

                    Jo a pak má člověk pomáhat lidem ach jo :(. Ještě že to tak nakonec dopadlo. Taky tam jezdí od nás práve že chlapy co mají děti tak berou děti a co nemají tak jedou sólo :). Jezdíme aj do Rakouska ale Itálie je pro mě veselejší a více srandy a taková větší pohoda. Není nad Happy hour v deštníku jojo češi když je náká akce tak je hnedle narváno :)))). Vyřážíme 22.3 a na týden přes Velikonoce. Nakonec stejně budeme spát 10 minut od Passa, protože jsou ty Velikonoce a kdyby jsme chtěli spát na Passo tak by to byl kratší trip což by byla škoda . Když už tak už :). Sněhu zdar :)

                    0 0
    • Luka  

      ahoj, hod voko na www.snoweye.com … aspon uvidis kde je kolik snehu :)

      0 0
    • zac  

      Mam prosbu, zvazuju taky vzit si na hory ted na konci mesice kolo, jedu do Paso Tonale a chci se zeptat jestli nekdo nezna tamejsi okoli a nevi zda se tam da nejak dobre bikovat? Diky moc!

      0 0
      • Elwing  

        passo tonale jsme letos navštívili www.manasovo.cz/…e/index.html jestli se tam dá bajkovat netuším, ani by mě nenapadlo kazit si pobyt na horách kolem…

        0 0
        • zac  

          to me to zase napada cim dal vic prave, ale nikde sem nic nenasel. :-/

          0 0
          • paww  

            mě to taky napadá čím dál víc, ale moc podpory jsem nenašel. :)) Jedu do Predazza. Na web kamerách v údolí sucho a zeleno, ale to je tak všechno co jsem zjistil.

            0 0
            • dulyduly  

              Na kole budete v Alpách akorát zavazet. Horské cestičky jsou pod sněhem a na silnicích takový provoz, že vás budou ostatní řidiči považovat za magory. Letos jsem byl jak v Itálii Madonna di…, tak v Rakousku Zell am See, ale žádného cyklistu jsem ani nezahlédl. Jiná situace je v červenci a srpnu!

              0 0
    • Daník  

      Nebyli jste teď někdo v Livignu nebo okolí? Jak vypadají sněhové podmínky – slyšel jsem, že jsou sjezdovky zledovatělé?!?

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce