• dvsole

    Dobrá volba? Chtěl bych je použít jako univerzál na celý rok. Jezdím převážně terén, silnice minimálně.

    0 0
    • vitan  

      určitě, neváhej a kupuj!!:) v terénu tě podrží fak na všem! lepší univerzály neznám:)

      0 0
    • marapara  

      jj, je to dobrá volba. Univerzál, v terénu podrží, i když na silnici má větší valivý odpor.

      0 0
    • ehvie  

      Velmi dobry plast, donedavna som ho povazoval za najlepsi pre moj styl jazdenia. T.j. teren, nijak extremny, sem tam presun po ceste. Mam ich na zimaku v rozmere 2,1, kevlar. Jedinu vytku ktoru mam proti nim je to, ze na mokrych korenoch alebo kamenoch nedrzia, resp. su nepredvidatelne. Teraz som skusil experiment s Panaracer Fire XC Pro 2,1 a nemozem si vynachvalit. Este neviem posudit vydrz, ale ten Panasonic tie Mythosy prekonava. Faktom je, ze Mythos je o polovicu lacnejsi.

      0 0
      • pepek  

        No ale jak je to s odporem ? nevypadá to příliš jezdivě. (Teda jestli je to přední plášť)

        0 0
        • ehvie  

          Predný a zadný je rovnaký, odpor na ceste je minimálne rovnaký ako ten IRC Mythos. Subjektívne som z tých Panaracerov nadšený, takže som náchylný povedať že Panasonic je aj na cestu vhodnejší ako to IRC. Porovnávam ale relatívne, t.j. Pana vs IRC, samozrejme oba plášte majú na ceste nezanedbateľný od­por.

          0 0
      • rb  

        Mythos se v blatě tak nezalepi jak Paňas…

        0 0
      • pepek  

        Co mě asi nejvíc kdy drželo na předku byly asi Panaracer Dart, furt jsem to jezdil a když jsem pak dal mythosy, tak jsem se divil, proč mě to najednou tak klouže na těch kořenech. No ale pak jsem zjistil, že odpor těch dartů byl příšernej, tak už jsem jezdil jenom pláště, co se „valí samy“.

        0 0
        • ehvie  

          To je presne o priorite, čo od plášťov požaduješ. Ja MTB teda používam na jazdenie podľa možnosti výhradne po teréne, preto odpor na ceste až tak neriešim ale požaduejem od neho aby ma podržal v lese. Autor otázky myslím vyjadril obdobné želanie…

          0 0
          • pepek  

            No a v lese to má odpor nulový ? To si ho hned koupím.

            0 0
      • dvsole  

        Takže když srovnáš tyhle dvě tak ti vychází lépe Panaracer Fire XC Pro 2,1? Ty jsi jezdil na obou jo?

        0 0
        • ehvie  

          Sucasne pouzivam oba, mythos mam na zimaku, panaracer na letnaku. Oba biky pouzivam sucasne aj teraz. Pre mna, je subjektivne lepsi ten panaracer, okrem ineho je aj pohodlnejsi. Ale bacha, treba si kupit kevlar verziu 2,1 so 127 TPI. Existuju aj verzie s 27 TPI a 66 TPI, tie su naprd, osobne vyskusane. Odpor na ceste plus minus rovnaky, skor mi pride mensi ten u panaracera.

          0 0
          • dvsole  

            Stejně asi půjdu do Mythose 2,1 kevlaru, snad neudělám chybu.. myslím, že to taky není špatná volba..

            0 0
    • Maara  

      Já už delší dobu jezdím jenom IRC, vyzkoušel jsem jich několik v různejch kombinacích, a vyhovuje mi vpředu Mythos 2.1 v kevlaru a vzadu Serac 2.1 kevlar – je rychlejší než zadní Mythos, líp se čistí a záběr je taky slušnej.

      0 0
    • vlk  

      Já mám vpředu mythos XC II v drátu.Ještě jsem na kevlarovou verzi o obchodě nenarazil. Já jsem s ním plně spokojen, ještě mě nezradil.Zvyk jsem si na něj, takže ho dokáži předvídat.

      Největší zážitek byl, když jsem valil dolů asi 50km/h serpentýnami. Při brždění před zatáčkou vletěl na přírodní kamenné schody, pod nima byla břidlice no a jak jsem brzdil, abych nevylít ze zatáčky do rokle, tak jsem měl bloklý přední kolo na jednom tom placatém šutru, zadní bylo ve vzduchu a ten šutr se šunul dolů jako kdybych jel na skejtu.Naštěstí jsem zastavil asi 15 cm od okraje. Zážitek na celý život, vadejchával jsem to psychicky snad půl hodiny.Takže, až tahle jsem si na ten plášť zvyk.

      0 0
    • Listr  

      Dobrá volba. lepší než Panaracer. Njdříb jsem jezdil chvíli Pan. pak sednul na IRC a pocitově o třídu lepší. Kvůli odvalování jezdím přední dezén an obou kolech a nemá to chybu v měkým terénu.

      0 0
    • Caverman  

      IRC Mythos XC 1 (26×2.1) provozuju nějakým osmým rokem a zatím jsem vypozoroval následující. Na silnice rozhodně nejsou, mizí takřka před očima. V terénu na suchém a pevném povrchu drží bez výhrad (neustřelují, chovají se čitelně), v bahně uspokojivě. Souhlasím s tím, že adheze na mokrých kořenech a kamenech není kdovíjaká, Ritchey Omega-bite držely pocitově líp.

      Uvažuju, že do dalších XC univerzálů půjdu do Hutchinson Python, poněvadž jak člověk stárne ( :-D ), přesunuje se z bahna na zpevněnější cesty a tam se mi zdají vhodnější a komfortnější , než drapáky Mythos.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.