• mr.antik

    Tak je to tady, sháním pro sebe rám na výšku 166cm s délkou cca 560 – 570 mm nejlépe nějakou 15ku. Jelikož na tom kole najedu tak max/2000 rok (full je full :-) chci ho spíš na dlouhé výlety, závody, maratóny apod a budu k němu šetrný. Limit jsem si dal tak okolo 5000 tisíc a přemýšlím co vybrat – nebudu se dívat na značku, spíš aby cena odpovídala kvalitě a hmotnosti. Hned bych bral Giant XTC nebo Kona Kula, ale tolik investovat fakt nechci. Zatím jsem našel toto:

    Spyder – asi Exploit www.spyder.cz/?…

    Merida – HFS X (jen když bude ve slevě) www.merida-bike.cz/…FS-X-Edition

    Maxbike – bohužel neznám geometrii www.rebelbike.cz/…-horsky.html?…

    Twister (to jsem jen tak našel na netu, možná dnes už samostatné rámy ani neprodávají, ani neznám geometrii) www.twister-bike.com/kolo.php?…

    Líbilo by se mi i něco od Rock Machinu, ale netuším jaké mají geometrie a zda prodávají samostatné rámy. Nebo Superiory – ty jsou zas dlouhé, tak jedině nějaký ten dámský. Určitě napište, co mám z výběru vyloučit a případně nějaké další typy na 15 – 16 palcové rámy, přede díky.

    0 0
    • Jane  

      no tak ten Spyder v 15" rozhodně nebude mít HTE 56–57cm, to vidím tak na 55cm, stejně tak si myslím, že ani Twister, Maxbike nebudou patřit k delším rámům – takže to asi nejlíp vychází na tu Meridu HFS :) K delším rámům v menší vel. (tak 40–41cm) patří podle mě Giant XTC (575mm), Progress (560mm), Cube Reaction (570mm), Duratec (567mm) a GT Zaskar (565mm) – bohužel všechny tyto rámy jsou dražší než Merida HFS Rock Machine má nejmenší vel. 16.5" a 570mm – to by se třeba na 166cm taky dalo, ale snadněji asi seženeš tu Meridu

      0 0
    • mr.antik  

      Ještě jsem koukal na moc pěkné HT rámy od cube, lze je někde sehnat samostatně (v ČR)?

      0 0
      • Jane  

        co vím, tak na nich staví (stavělo) bikezone, takže to zkusit tam… ale cena toho Reactonu rozhodně pod 10tis nebude… tak zbývá leda něco z LTD serie – rámy LTD mají HTE 561mm, Reaction 570mm… to fakt 1cm znamená takovej rozdíl?

        0 0
        • Jane  

          a nebo zde: www.cube-bikes.cz/

          0 0
        • mr.antik  

          Současných 55 je asi minimum. Chtěl bych o dva cm delší rám a o dva cm kratší představec :-) Nevím jaký má být správný posed, ale na tento jsem docela zvyklý. Merida pořád není ve slevě… Ještě jsem objevil dobrou gemotrii u Schwinnu, ale samotné rámy nemaj.

          0 0
      • george65  

        Cube za tu cenu nesezenes, ver mi nedavno sem to zkousel…

        0 0
    • Hejdik  

      Já ti můžu sdělit svoji zkušenost s maxbikem,protože ho jezdím. JANE píše ,že nepatří k delším rámům,opak je pravdou. Letošní modely mají upravenou geometrii a ta je delší ,než loňské modely.můžeš se mi mrknou do profilu na foto,je to sice 17,5 ale může ti to dost napovědět. Jezdím ho půl roku a jsem velice spokojen a podle toho co píšeš bys mohl být i ty. Ten rám má vyváženou geometrii to jak závodní,tak na ježdění „napohodu. a po designové stránce je taky dost "gut“ Doporučuju.

      0 0
      • Jane  

        no ale vel. 17.5" mi přijde na 166cm zbytečně moc… optimum je tak 16" – já mám raději, když sedlovka může být trochu vysunutá, raději více než méně… a 15.5 určitě tak dlouhá nebude… jo a už vážně nevím, proč na webu nemaj tabulky s geometrií, to mám kupovat na slepo nebo co…

        0 0
        • Hejdik  

          já mám 170cm a ten rám je mi tak akorát,je ale pravda ,že na 166 už bych bral tu menší velikost. Tím označením velikosti bych se moc neřídil,protože u všech kol je to přece jen trochu jiné. Chce to zkusit.

          0 0
      • mr.antik  

        Ano ty rámy by měly být delší, ale tohle je moc velký, mě by se líbíla ta 15,5. Můžeš mi zjistit, kolik zhruba je vodorvná délka v úrovni představce. Máme tu dva prodejce Maxbike, tak je asi navštívím

        0 0
    • mr.antik  

      Ještě jsem našel pěkný model maďarského výrobce, bohužel opět bez geomtrie a jakékoliv specifikace

      www.krabcycles.cz/?…

      0 0
      • mr.antik  

        opravdu nikdo neznáte kola Magellan? Typuju že to bude něco jako maďarský author nebo superior

        0 0
    • yetti  

      A co takhle NoSaint Angel? www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
      • mr.antik  

        hmmm, jenže to bude mít asi stejnou geometrii jako ten luzifer – takže dost krátkou (navic nikde jsem nenašel přesně, jaká je vodorovná délka, pouze délku horní trubky)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.