Hledám levný tepák + měřič kadence...

25 nepřečtených
  • Lucky-x

    Ahoj, přemýšlím že bych si pořídil tepák. Nicméně na kole nejezdím tolik abych za něj musel utrácet hodně peněz. Takže hledám něco levnějšího, ale přesto funkčního.

    Zároveň jsem loni udělal tu chybu že jsem si koupil na kolo tacho bez měření kadence. A docela bych teď uvítal kdybych ten měřič kadence měl. Loni jsem nevěděl nakolik tu kadenci budu potřebovat a říkal jsem si že to když tak budu řešit až to nastane, no a ta situace nastala… :-)

    Mám vyčtený takový ty tepáky by lidl apod. ale to asi není úplně to co hledám. Popř. co byste dělali v mé situaci? Koupili tacho s kadencí a tepák koupili ten z lidlu nebo tak podobně?

    Nemáte někdo tip na něco co by vyhovovalo mým požadavkům?

    0 0
    • Martin  

      co takhle ciclo 4.4A?

      tachometr, tepák se zónami, kadence, výškoměr.

      mám jeho staršího bráchu 4.3 od roku 2008 a za tu dobu maximální spokojenost. drobná nevýhoda, snímač kadence je drátový a kupuje se zvlášť

      0 0
      • Lucky-x  

        to nevypadá špatně díky za tip… :-) kolik tak stojí ten snímač nikde jsem to nenašel…

        0 0
        • Martin  

          necelý 400 kč na bikesportu

          a bacha, některý webshopy nabízejí tenhle tachometr bez hrudního pásu.

          http://www.bikesport.cz/…cm-4.3a_1278

          0 0
          • Lucky-x  

            Já právě teď hledám a zatím jsem nenašel žádný co by měl tu kadenci u sebe napsanou v popisu.

            A jinak je ten tacho bezdrátový?

            0 0
            • Chiron  

              S kadencí se to jako set neprodává. Musíš koupit set CM4.4+HR a k tomu zvlášť tu kadenci. Celkově to výjde třeba zrovna na tom bikesportu zhruba na 2400,– Já mám 4.4+HR bez kadence a spokojenost. Trochu mě od té kadence odrazuje ten drát. To je asi největší nevýhoda.

              Za podobný peníz je i Sigma BC 2209 MHR STS mod. 2010 a navíc je to komplet bezdrát. Akorát po zkušenostech se starší sigmou bych do ní nešel, aspoň dokud ji neozkouší víc lidí.

              0 0
      • Lucky-x  

        Záludná otázka… Kde tyhle cyklopočítače prodávají v kamenných obchodech po Praze? Nevíte někdo?

        Dál bych se chtěl zeptat jak je to s nějakým celkovým zpracováním. Zatím mám nejlepší zkušenost s Cateye, protože když jsem měl cokoli jiného tak to byl prostě šunt (sigma atp).

        Dá se nějak pěkně uchytit na představec tak jak to mám teď u svého Cateye?

        Můžete mi třeba někdo nafotit jak to vypadá v reálu?

        0 0
    • Mamut  

      Je to samozrejme tvoja vec, ale kadencia mi pride ako jedna z najzbytocnejsich funkcii na tachaci. Tyzden-dva si raz cas spocitas sam otacky za 6s a vynasobis 10 a mas kadenciu za minutu. Za mesiac-dva budes vediet povedat vlastnu kadenciu s presnostou ±5 len podla pocitu. A zvysok zivota to uz nebudes potrebovat, takze naco na to doplacat.

      0 0
      • Lucky-x  

        To je asi prave o tom ze na tohle budu muset prijit sam. Ted me prave stve ze si to musim pocitat. Ale na druhou stranu je to pravda, mate nekde stejny nazor?

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Při profi tréningu to jistě určitý význam má. Ale základ jak výkonnostního, tak i vrcholového ježdění je hlavně na tepy. Poznal jsem několik borců, co si pořídily frekvenci a furt do toho čuměli tak intenzivně, až se probrali ve škarpě … :-)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Ne tak úplně. Souhlasím s tím, že časem cyklista odhadne, jakou kadencí plus minus jede. Ale. Prvně počítat kadenci je asi jako počítat tepy. Taky se mění, i když třeba v malém rozmezí. A co jde poměrně lehce při lehké jízdě, nemusí stačit při zmáčknutí se, nebo dokonce únavě. A především, rozdíl plus minus pět otáček i při stejný tepovce může znamenat trénink odlišných schopností.

          Takže za mě, pokud neplánuješ trénovat, ale jen tak si jezdit, tepák Ti službu prokázat může, jestli mu dáš šanci, ale kadence by asi byla zbytečná. Pokud chceš trénovat, je dobré kadenci mít.

          0 0
      • McBlacky  

        no tak podle pocitu nevím. to já nedávám líp jak ±10 až 15

        0 0
      • MlokCZ  

        Netřeba dle pocitu a ani si to počítat za nějaký čas za jízdy. Stačí si pro pár rychlostí a převodů zjistit (spočítat) jaké to jsou otáčky a pak hned dle převodu a rychlostí víš a navíc docela přesně.

        Samozřejmě si takhle budeš pamatovat jen pár hodnot, pro jiné převody to pak už lze bez problémů odhadnout. A koho to bude zajímat, tak si postupně zapamatuje těch převodů více.

        Já si třeba pamatuju, že pro 32/13 převod když jedu 28km/h, tak točím 90ot./min. A takhle si pamatuju tu rychlost pro 90ot./min pro mnohem více převodů.

        A pak není problém třeba pro ten 32/13 už odhadnout, že 31km/h bude 100ot./min apod.

        Kadenci ale nijak moc nesleduju, takže nemám na žádném kole senzor na kadenci, i když na všech mám Polar, který kadenci umí.

        0 0
      • pajan  

        Já jí třeba používám už asi dva roky :-) A neomrzelo mě to. Při frekvenčním tréninku nebo do kopců v tempu je to hezká vymoženost, ale po koupi tepáku se už řídim spíše tim tepákem.

        0 0
    • Lucky-x  

      Nemáte někdo zkušenost s tímto?

      http://www.cyklomania.cz/…ci–vyskomer

      Není potřeba nějaký adaptér při použití na představci? Jak je to se zpracováním?

      díky

      0 0
      • Butters  

        Ten ale nemá kadenci ani tepák.

        0 0
        • Lucky-x  

          Já co jsem vyčetl tak tepák má. Kadenci jsem nezkoumal, protože některé argumenty zde mě skutečně přesvědčují že je to zbytečnost. Navíc ten drát by mě také odrazoval.

          0 0
          • Butters  

            Skoukni to tady . U té 1.0 tam tepák psaný není, je u 12.6, ale ta zase nemá výšku. Snad se ozve nějaký majitel.

            0 0
            • Lucky-x  

              No…

              Model HC 12.6 zobrazuje také údaje o vaší aktuální tepové frekvenci a zaznamenává čas, po který se pohybujete v individuálně nastavitelném tepovém pásmu. Modely MC 1.0 a bezdrátový typ MC 1.0+ kromě standardních informací také monitorují aktuální stoupání, teplotu a veškeré informace o nadmořské výšce. Předností těchto computerů je široký třířádkový multifunkční displej, který je snadno čitelný a zobrazuje sedm funkcí najednou. To usnadňuje sledování informací za jízdy a vaše ruce mohou být stále na řídítkách.

              Takže si myslím že ty 1.0+ jsou akorát varianty toho HC 12.6 akorát bezdrátový. Nebo ne? Není tu nějaký majitel?

              0 0
    • Lucky-x  

      Našel jsem další přístroj. Co na něj říkáte? Polar by mohl být fajn. Polar-CS100

      Tep, tacho, případná kadence… máte někdo zkušenost?

      A teď otázka má cenu ještě třeba koukat po něčem co má výškoměr?

      http://www.kupkolo.cz/…00_3556.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.