• gekon69

    Ciao potrebujem surne poradi dnes som bol prvy krat na vyjazde s novym bikom a stratil som kryt z odskoku s takym imbusom (vid foto…) nema to niekto naviac ? alebo neda sa to niekde zohnat ? je to dost surne a tecie mi z toho olej … ake mioozu byt nasledky ?

    0 0
    • mar_tin1  

      olej by odtiaľ rozhodne tiecť nemal. inak ten „kryt“ nepotrebuješ, odskok nastavíš v pohode 2.5 imbusom. a určite sa dá kúpiť. skús zavolať dovozcovi rockshox www.bikeart.sk

      0 0
    • MlokCZ  

      U Reby jsem to štelovátko taky ztratil, ale neřešil jsem to. Jednou to nastavíš a pak stejně necháš a na to stačí imbus.

      Pokud ti tam teče olej, tak je někde chyba a to štelovátku by tomu nijak nepomohlo.

      0 0
      • gekon69  

        myslis ? som si myslel ze koli tomu stelovani tecie olej a inak ked odsrubujem tu srubu dam rovno mozem liat olej ci ako ? ked ho chcem doplnit …

        0 0
        • kubad  

          přes to štelování ti nic téct nemůže – je to jen prodloužený imbus s krytkou který je tam úplně k ničemu stejně jednou nastavíš a hotovo. Pokud ti teče olej je problém jinde – okamžitě do servisu.

          0 0
      • mtb.matysek  

        Taky se mi to podarilo brzo ztratit, ale uz mam vidlici nastavenou, tak to ani tolik nevadi…jen by mne zajimalo, jestli mi zustane nastaveny ten „muj“ odskok i pri rozdelani vidlice?

        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud s ním nikdo nebude hýbat, tak ano. Ale i kdyby nezůstal, tak imbus doma snad máš, ne? Problém je akorát, že se to blběji pamatuje, jak to přesně nastavený bylo (nutnost pamatovat si třeba 0,5 otáčky od nejrychlejšího odskoku nebo tak něco).

          0 0
    • gekon69  

      Tak to vidim na reklamaciu … uz druha pri TORE (prva bola na nefunkcny lockout – vymena vidli za novu) a druha bude olej … a asi tiez za novu mi to vymeni … inak po kolkych reklamaciach mam narok na vratenie penazi ? a ked ta vidla bola kupovana s bicyklom kolko mi moze vratit ?

      0 0
      • roud  

        myslim že po třech…

        0 0
        • Blade  

          To jo, ale musí se jednat o 3 reklamace stejné závady.. Reklamace locku, unikajícího oleje a třeba netěsnícího ventilu vzduchové patrony není na vrácení peněz.

          0 0
          • roud  

            mno i tak pokud bych dostal do ruky tři vidle a ani jedna nefungovala asi bych chtěl peníze z5… to jestli je daj nebo ne je už věc jiná :O(

            0 0
            • kubad  

              až po 4 máš nárok na cash :-)

              0 0
              • roud  

                představa že se mi válí vidlice 4 měsíce po reklamačkách mi nepřijde jako moc povedená sezóna :O(

                0 0
    • gekon69  

      Tak som sa hrabal na nete a nasiel som :

      Podľa zákona máte nárok na vrátenie peňazí v prípade, že je reklamácia opodstatnená a chyba sa nedá odstrániť. Predajca s najväčšou pravdepodobnosťou ponúkne nový kus. Vy to ale môžete odmietnuť a žiadať o zrušenie kúpno-predajnej zmluvy, teda o vrátenie peňazí. Predajca vám podľa zákona musí vyhovieť.

      Na vrátenie peňazí máte nárok aj v prípade troch opodstatnených reklamácií jednej chyby. To znamená, že chyba bola už dvakrát odstránená a objavila sa po tretíkrát. V tomto prípade už pri podávaní tretej reklamácie do protokolu uveďte vyjadrenie v zmysle, že strácate dôveru k tomuto výrobku, zakúpili ste si ho s dôverou v túto značku a pritom strávi pomaly viac času v servise ako u vás – a z tohto dôvodu žiadate o vrátenie peňazí.

      z toho vyplyva(ked uz mam druhu novu vidlu) ze mam narok na peniaze nie ? lebo jeden novy kus mi uz dal a chce mi dat dalsi …

      0 0
      • felix.org  

        Domnívám se, že nemáš pravdu. Při první závadě a reklamaci jsi dostal nový kus zboží. Takže pokud ny jsi chtěl peníze zpět, musela by se stejná závada objevit v záruční lhůtě 3× u tohoto nového kusu nebo 4× vada jiná. Pak je tu ovšem ještě situace, kdy zákon předpokládá, že objevila-li se vada do doby šesti měsíců od prodeje, presumuje se, že existovala již v okamžiku prodeje a pak můžeš žádat opravu, výměnu za novou. Pokud takovýto postup není možný, můžeš žádat přiměřenou slevu nebo odstoupit od kupní smlouvy (tzn. vrácení peněz).

        0 0
    • pitos  

      Ten olej ti teče pořád a hodně,nebo to máš jen v místě té krytky lehce od oleje? U nové RVL jsem to od oleje měl taky,mělo to více lidí a je to v pořádku. Jestli ti ale olej vytíká tak servis.

      0 0
      • gekon69  

        Prave som tam volal a povedal ze zo sramu povedali ze jedna seria TORY je vadna asi preto uz mam druhu novu … a ze to budu riesit … som zvedavy ako … olej mi vytiekol asi 1dcl za noc takze pravdepodobne vsetok do flasky ktoru som dal pod to …

        0 0
    • marapara  

      Neřešit a jezdit. Odskok stejně pořád neštěluješ. Já tenhle bazmek ztratil na Duke XC při prvním maratonu a nevadilo to. Kdybys potřeboval změnit odskok, tak tam prostě vrazíš imbus a otočíš a je to. Nic z toho neteče, takže neboj.

      0 0
      • MlokCZ  

        Neřešit a jezdit moc nemůže. On má hlavní problém, že mu z toho olej teče a jak psal, tak přes noc vytekl asi úplně všechen. Problém tedy není, že ztratil to štelovátko, ale že má vadnou vidlici.

        0 0
        • gekon69  

          Presne v tom je problem ze uz tam nemam olej ani kvapku a vidlica vydava cudne zvuky … tak asi sa na tom tazko bude dat jazdit …

          0 0
    • Lucke  

      ty vandale:D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.