Haibike Q FS RC - alternativy ?

7 nepřečtených
  • attimcz

    Ahoj, chtěl bych si nadělit prvního fulla. Nemá smysl se zkusit na něčem vozit, stejně nepoznám zásadní rozdíly, navíc většinou mají skladem malé velikosti (mám 189cm) a tak asi koupím rovnou bez testování. Zaujal mě Haibike Q FS RC model 09 díky ceně a osazení.

    Jezdím nahoru-dolů po horších lesních cestách, kořeny, občas schody, žádné velké dropy, preferuju žehlení a stoupavost. Žádné závodění.

    Jsou nějaké jiné alternativy kola osazeného podobně jako ten Haibike ?

    http://www.kubicasport.eu/…natelna-cena

    Primárně nevím jestli 125mm zdvihu bude dost, jestli nebude lepší rovnou 140, ale chtěl bych něco v podobné ceně s Talasem a XT, i když to není striktní podmínka.

    Už se to tu řešilo 100×, já jen jestli není aktuální tip na něco jiného. Nepreferuju žádný systém, protože nemám zkušenosti…doteď jezdím HT.

    0 0
    • PatrikL  

      je to super bike, len prehadzovačku by som volil radšej sram (prešmyk nechať shimano)

      125mm vzadu bude na začiatok stačiť…

      0 0
    • fcc  

      Jezdím ho cca 2 měsíce (700km). Za tu dobu žádné větší problémy. Na grančce mě dotahovali uložení zadního ramene kde byla drobná a seřídily přehazovačku. Kolo se chová slušně. Jediné co mě zarazilo je tuhost zadní stavby. Pokud jedu hodně rychle po rovné cestě ( kolem 50 km/hod) zadek jakoby plave. Podotýkám že vážím 115kg. Ale jinak za ty prachy super kolo…

      0 0
      • Petr L.  

        Jen o neco malo vice staly loni na podzim Canyony AM ve vyprodeji, osazene to bylo podobne, zdvih zadni stavby 140mm ale ty uz nesezenes, tak si jedine pockat do podzimu na vyprodeje, ale i tak je otazka kolik budou stat.

        Pokud se jedna o Haibike Q FS RC, maji ho 3 znami + ja ale trochu jinak osazeny, rekl bych ze za ty prachy se to oplati koupit i kdybys z neho vzal komponenty a ram prodal a koupil si jiny „osvedceny“, navic je na kolo 2 roky zaruka. Co se tyce me a znamych tak kola momentalne bez problemu (na jednom kole se mirne posunulo lozisko na zadni stavbe, to se prelisovalo a pro jistotu zalepilo, zatim drzi). Kola jsou provozovana v Beskydech, tekze nejaky teren uz zazily.

        0 0
        • attimcz  

          Tak nějak uvažuju taky – je tam rozumný osazení což prostě za ty peníze se mi zdá dobrý. Ještě jsem koukal na GT Force 2.0 2009 taky ve slevě, ale tam je to osazení o dost horší (vidle, tlumič, dokonce je tam nějaký Deore), na druhou stranu má 140mm zvih.

          Čekat na Nerve AM nebo jiný bike do zimy se mi až tak nechce, navíc je otázka jaké budou ceny a jestli bude moje velikost.

          Víc by se mi samozřejmě líbilo něco od lokálního prodejce kvůli případné reklamaci i servisu, ale za ty peníze navíc to asi nestojí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.