• RomanH

    Dosluhuje mi stara GTX bunda Anzi Besson, tak se divam po nove. U me soucasne bundy mi vadi hlavne pridelavaci kapuce (nevhodny strih a spatna manipulace) a dale po case zacala „chlupatet“ v mistech pod batohem. Docela se mi libi Tilak Raptor a Tilak Lost Arrow. Ktera je vhodnejsi univerzalka (60% noseni v zime a v desti, 30% lyze, a 10% (cca 1× rocne mesicni trek s batohem). GTX PackLite predem vylucuji, jde mi i o trvanlivost. Pripadne prosim o sravnani s nejakou North Face (mam od ni Palartecovou Fleesku a s tou jsem moc spokojenej).

    Anketa: Toz kterou ?

    4x
    40%
    4x
    40%
    1x
    10%
    0 0
    • Floydie  

      ty uz taky nevis co s penezi :)

      0 0
    • McBlacky  

      mám raptora a spokojenost. nevím jak je to ted, ale dřív byl hlavní rozdíl v tom, že lost měl uvnitř protisněhovou zábranu. jediný co mi vadí jsou na raptoru vysoko položené kapsy. takže na chůzi s rukama v kapsách to není :) jinak vydržela už šílený věci a pořád funguje na 100%

      0 0
      • Myska  

        A nejsou ty kapsy tak vysoko kvůli možnému použití sedáku na feratech?

        0 0
        • McBlacky  

          jo je to kvůli sedáku. Má to být bunda i na lezení, já jsem v ní lezl jen párkrát tak jsme to zas tak neocenil :)

          0 0
    • McBlacky  

      tak jsem na to koukal a už to mají obě, ale Raptor má ripstop a lost ne, takže jasně Raptora…

      0 0
    • Hnoj  

      Já mám Raptor XCR rv. 04 výbornej střih, dle mého názoru je řešená úplně dokonale… nemám co vytknout !

      0 0
    • Smazaný účet  

      raptor nebo lost arrow… která líp padne. já mam LA uz par let, jediny co odeslo jsou gumovy konce stahovani rukavu, meli je blbe prosity a lamaly se. ve vetru a desti mi taky nateklo i pod kryty zipy vnejsich kapes. ale to prselo fak vodorovne… :o)

      0 0
    • kolda  

      Raptor je horolezecka bunda se specifickym strihem (aspon starsi modely, co znam). je dost kratka, kapsy jen nahore. na trekking bych vzal spis Lost Arrow. Raptor je taky 3vrstvej GTX, takze oproti 2vrstvymu lepsi nepromokavost, ale horsi prodysnost.

      ja mam od tilaku Alpamayo, je to sice obych GTX, ne XCR, ale je prijde mi dobre vyresena, co se tyka strihu a hlavne kapes. koneckoncu je to bunda navrzena pro HS. vyzkousej a uvidis.

      0 0
      • scret  

        no to ze to ma HS,bohuzel neni meritko,ty jsou radi ze neco dostanou:( Jinak Alpamayo je klasicka goracovka parkovyho strihu…

        0 0
        • kolda  

          to nedokazu zhodnotit. ale kapsy ma vyreseny fakt dobre. na moje vyuziti – hlavne skialp a VHT staci bohate.

          0 0
          • scret  

            neni spatna,ale podle me je zastarala,kdyz uz bych si bral dvouvrstvej GTX,tak Lost Arrow

            0 0
            • kolda  

              zastaralá v čem? že to není XCR? to mi fakt žíly netrhá. goráčku nasazuju jen když se zastavím na pauzu, ve sjezdu nebo když je megakentus,vichr a kosa. jinak mi při pohybu stačí windstoperka.

              klasika GTX je plně dostačující a marketingové vychytávky rád přenechám jiným:)

              0 0
              • scret  

                treba ve strihu… A uprimne receno,nevim proc bych si mel kupovat Alpamayo za 6,kdyz to samy mi nabidne HighPoint za 5tis. takhle to myslim… Lost Arrow tu hodnotu ma,protoze to je jedna z nejlepsich bund,ktery se delaj,jak strihem,tak materialove,technic­kym zpracovanim…

                0 0
                • kolda  

                  měl jsem na sobě obě, když jsem kupoval předloni novou bundu, mezi těmito dvěma jsem se rozhodoval. rozdíl ve střihu není markantní. mám na mysli novější model Alpamaya (je kratší). a porovnávat na bundě GTX a Gelonots, no nevím…

                  0 0
    • honzicek  

      resim stejny problem a myslim, ze to vyhraje Lost Arrow, protoze mi lip sedi a oproti Raptorce ma lepsi prodysnost

      0 0
    • excite  

      Ja jsem vybiral predloni a nakonec jsem vzal Lost Arrow. Je prodysnejsi a dale mi prisel ten 2-vrstvy GTX takovy mekci a ohebnejsi. Mimochodem s bundou jsem velice spokojeny, nosim ji na lyze, do mesta, v zime a do hor i obcas v lete.

      0 0
    • scret  

      obe dve jsem mel na sobe,obe dve jsou super! Lost Arrow je jedna z nejlepsich dvouvrstvejch goracovek ktery se kdy delali a delaj…Raptor je 3-vrtsvej,tzn.tvrdsi,o­dolnejsi,min prodystnej,min pohodlnej…Ja osobne bych ho bral fakt jenom na nejakej extrem – skialp,horole­zectvi,ledole­zeni apod…Pokud nejsi na takovej druh bundy zvyklej,urcite bych volil Lost A. je daleko univerzalnejsi!

      0 0
    • jankohrasko  

      mam dva raptory, jeden, to este ked sa volali kamm sport a druhy asi 3 rocny, uplna spokojnost..north face je tiez super, ale drahsi a podstatna vec je servis, uz som niekolkokrat do tilaku posielal roztrhnutu bundu aj nohavice…2vrstvovy gtx by som nebral, ta plantajuca podsivka mi vadi..ja to nosim hlavne na lezenie a skialp, semtam bike/ dlzka vzadu je ok/, do mesta nenosim, dolne vrecka nepotrebujem len tam prekazaju,ked treba nosim rukavice..

      0 0
      • scret  

        na tvuj styl bych rekl ze sis vybral dobre Raptorku,ale ten clovek to spis chtel (alespon podle me) jako univerzalku…tim padem se priklanim vic k Lost Arrow

        0 0
    • RomanH  

      Diky vsem za reakce. Uz je to vyreseno, zena si vzala novou Raptorku, mne pry bude stacit jeji stara GTX :o) Toz jsem si vzal alespot kalhoty na skialpy (Raptor)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.