• slapyd

    Ahoj, potřeboval bych poradit s nějakým oblečením na podzim zimu (teplota kolem cca 5 stupňů, případně níž, ale to asi řešil termoprádlem). Chtěl bych i v zimě jezdit a případně za horších podmínek (mrholení/slabší déšť) do práce (cca 20km). Nějak se na to neumím obléct,nemáte nějaké doporučení – kalhoty, bunda, boty(návleky)? je nějaké cenově levné a použitelné oblečení? Jako bunda do deště se mi líbí http://www.sportisimo.cz/…c-gtx/30334/ ale nevím, jestli to není pro mě až moc luxus a nebudu v tom jak v sauně (ta cena je i tak dost :/), za uplného deště zase jezdit nechci, ale někdy to mrholení a lehčí déšt v zimě dost potrápí.

    Děkuji za tip

    0 0
    • waters  

      zkrátka. prohledej vlákna a určitě zjistí, jak máš být oblečený na podzim-zimu.

      vybraná bunda se mi na kolo moc nezdá, je to celkem pytel.. i když je gtx

      0 0
    • Lenka.05  

      Tuhle bundu jsem si chtěla v dámském koupit, jen už jsem ji nesehnala ve své velikosti:) Je to pěkná bunda na civilně/sportovní nošení, ale na bika mi nepřijde moc vhodná. Za ty peníze ovšem prima.

      0 0
    • notobi  

      potit se v tom budeš stejně jako v nepromokavý bundě z Lidlu takže bych si počkal až na ní zase budou mít akci

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      http://eshop.kalas.cz/…sticke-bundy?…

      Mrkni ne takové stránky a určitě si něco vybereš. Konkrétně s děvčaty od Kalaše mám super zkušenosti, po telefonu a meilu mi to dokonce upravovaly na míru a vše proběhlo rychle a bezvadně…

      0 0
      • slapyd  

        Děkuji za tip, Kalas jsem neznal a vypadaá to dobře, hlavně je tam aspoň teplotní rozpětí :)

        0 0
        • blaf  

          to teplotni rozpeti je treba brat s rezervou, je to hodne individualni

          0 0
    • Captainrosette  

      Já si před pár týdny koupil v decathlonu tuhle http://www.decathlon.cz/…8282711.html . Bohužel říjen začal bejt teplej tak jsem jí za chladu nemohl vyzkoušet ale zkusil jsem ji kolem 16ti stupňů a ač mi bylo horko tak jsem dojel suchej takže prodyšnost dobrá. V malém množství vodu nesmáčí, ale v dešti, to jěště nevím.

      0 0
      • slapyd  

        Na Decathlon jsem uplně zapoměl :) Teď mi ho tu mají dokonce v Brně otevřít, tak zajdu omrknout :) Byl jsem kdysi v Olomouckým, sice to není tak velký jak když jsem byl ve francii :), ale tak tam je asi jiný odbyt, každopádně kvalita vs cena tam byl výborný poměr :)

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Tak pokud jsi z Brna, tak si najdi adresu prodejny Pellsu u vás : http://www.pells.cz/index.php…

          A tam mají různé doprodeje. Ještě se mi nestalo, abych od nich odjel s prázdnou …

          0 0
          • 01carbon  

            Sem se k nim podíval na web a trochu jsem trochu v šoku –

            „3× nižší nárůst teploty těla než při použití klasických 100% PES úpletů

            Nižší spotřeba kyslíku, lepší laktát a nižší tep než při použití běžných úpletů

            Chrání tělo před vstřebáváním elektrosmogu a UV záření“

            :-)

            0 0
            • blaf  

              kosmicky nanotechnologie :)

              0 0
            • Zdenda CUBE  

              To je jako s tím jejich výzkumem a vývojem technologií ;-),

              to člověk musí brát s rezervou. Ale slušné hadry se u nich dají občas sehnat hlavně od Nalini …

              0 0
      • Manzak  

        Bude to pouzitelny i v teplotach jen lehce nad nulou?

        0 0
        • Captainrosette  

          No s termovrstvou pod tim určitě. :) Navíc ten rolák je ze super materiálu a dá se vytáhnout až přes nos..

          0 0
      • svářeč  

        jaký by si k tomu doporučil kalhoty?

        0 0
    • gmbiker  

      Mám to do práce cca 25 km, oblečení do deště neřeším – na tu vzdálenost standardní oblečení na kolo stejně nestihne promoknout, aspoň ve slabším dešti. Daleko víc mi vadila stříkající voda od kol a na tu pomohly slušně blatníky.

      0 0
    • antt  

      ahoj, za sebe jako první věc doporučuji koupit kvalitní třičtvrťáky volného střihu s vyjímatelnou vnitřní vložkou, nějakou kvalitnější cyklo neprofuk.šusťákovou bundu, čepku pod helmu, rukavice a něco na krk. Nic víc nepotřebuješ, pokud máš doma nějaké to thermoprádlo. Na zbytek přijdeš tak nějak sám během ježdění

      0 0
      • Dumbíček  

        Na kolo „třičtvrťáky volného střihu s vyjímatelnou vnitřní vložkou“??? Trošku divný nápad. :-)

        0 0
        • antt  

          ano, já jsem třeba cíťa na kolena, tak vozím 3/4 téměř celý rok. Když je chladno, tak si po ně dám čapáky s vložkou, v mrazech pod čapáky ještě tenké termospodky a pohoda.

          Pro mě nejduležitější a nejlepší věc z oblečení. To už raději i bavlněné tričko snesu, ale pohodlné šortky jsou k nezaplacení. Navíc pokud má pršet nebo je mokro, tak jim naimpregnuju zadek a stehna a jsem v pohodě. Nepohodlné návleky, které buď padají nebo škrtí moc nemusím, navíc jich je většina bez windstoperu.

          Levné a kvalitní 3/4 vyrábí například Silvini

          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Asi proto se ptal, aby na to nemusel tak nějak přicházet sám. V zimě je cítit každý stupeň a je dobré na to umět a moci reagovat.

        Osobně v zimě preferuji klasické elastické cyklokalhoty, skoro lépe jen do pasu. Přes ně tenké běžecké tepláky, zateplené běžecké tepláky bez membrány nebo mírně zateplené s membránou – podle počasí a teploty. Tříčtvrťáky jsou záležitost jara/podzimu, supluji je návleky na kolena k normálním kraťasům. Zateplené tretry a nepromokavé návleky na ně to jistí, mráz přichází z Kremlu, zima od pedálů.

        Šusťáková bunda ano, ale pravé cyklobundy s tenkou membránou vepředu a prodyšnými zády jsou v teplotách kolem nuly znatelně lepší. Vrstvit, vrstvit, ale nad tři vrstvy už se koupu, ať jsou jakékoliv.

        Čepičku mám nejlepší Atex s perforací, krom toho asi tři další. Rukavice troje různě tlusté.

        A hlavně dobré blatníky, světlo, blikačky a sadu reflexníxh pásků, těch není nikdy dost.

        0 0
        • antt  

          ono je vrstvení strašně individuální věc, já poradil jen tu „slupku“ která mě osobně přijde nejvhodnější a nejdůležitější

          0 0
    • Martin  

      já se přiživím

      měli byste někdo tip na zateplený dlouhý dres – použití podzim / jaro. vyloženě zimní dres s neprofukem mám, vozím ho pod 5°C, ale hodilo by se mi něco lehčího do situací, kdy je letní s návleky na ruce už málo a zimní dres už zas moc

      nebráním se rozumné číně – ebay, monton atp…

      0 0
      • jIrI___  

        U dresu bych se nebál té Číny (na rozdíl od kalhot). Vozím zateplený dres z Montonu a pohoda, podle počasí ho kombinuju s funkčním tričkem s krátkým nebo dlouhým rukávem a neprofuk vestou, v těchto kombinacích pokryje hodně velký rozsah teplot. Jen se člověk musí smířit s tím, že kvalita dresu je horší než u běžných 4× dražších kousků :)

        0 0
        • Martin  

          daj link prosím :)

          já právě nevím, co přesně hledat, abych nekoupil buď letní s dlouhým rukávem nebo naopak zimní bundu, kterou už mám

          0 0
          • jIrI___  

            Mám ho už dva roky, takže konkrétní link nedám, ale je z téhle kategorie http://www.monton-cycling.com/…0392400.html . Letní s dlouhým rukávem to určitě není, stejně tak to není zimní bunda. Zvenku je na omak podobný jako letní dres, ale z vnitřní strany má jemný chloupek (něco jako Roubaix ) a nemá žádný neprofuk apod.

            0 0
      • blaf  

        bud jakejkoliv roubaix dres, treba Kalas nebo Castelli Gabba nebo Kalas Passion a k tomu navleky, ale ta cena je hlavne u Castelli trochu vys nez u Ciny :)

        0 0
    • vlasto  

      Za sebe: do +5° na nohy lyzarske podkolenky, navleky na nohy(levne) a klasicke kratke elastaky, nahore termotriko, termo mikina a levna sustakova bunda, na hlave tepla celenka a na ruce flisove rukavice. Od 0°do –5° prijdou na nohy jeste spodky, nahoru flisova bunda. Muj nazor je takovy, ze pri dennim jezdeni do rachoty se nevyplati moc investovat do znackovych drahych bund, protoze po chvili zacnou stejne smrdet a po nekolika vypranich jsou vsechny supr vlastnosti v cudu.

      0 0
      • Yura  

        Takze ti kycle, zadek a frantu chrani jen ta vrstva elastaku? Me je v letnich kratasech uz docela neprijemna kosa jak je lehce nad 10° a zase v zimnich capakach bych se uvaril..

        0 0
        • blaf  

          presne mezi jsou roubaix kratasy, o neco teplejsi nez letni, ale ne jako capaky, nebo kratasy z Nanoflexu od Castelli nebo NoRain od Sportfulu, nebo i Kalas neco ma

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.