GRX 820 2x12 46/30-11/36 správný chod řetězu?

7 nepřečtených
  • Leger

Ahoj, je normální chování na novém kole, když při protáčení klik dozadu přes cvrčka to nejde hladce, je cítit až do ruky z pedálu takové jakoby střílení, jako když nejde řetěz dobře na zuby na kazetě? Nebo to znamená problém špatného nastavení přehazovačky. Dělá to i když je ve předu velký nebo malý převodník a vzadu na kazetě od nejmenšího kolečka nahoru skoro všude kromě největšího kolečka. Řetěz byl mastný jen asi z výroby. Přesmykač taky škrtal. Zkoušel jsem ručně lehce vychylovat přehazovačku, ale bylo to tam pořád. A je možné že se u tohoto pohonu nedá upravovat lanko přesmyku a hazky jinak než jeho upnutím na konci šroubem?

0 0
    • Jáchym 1  

A když jedeš,nebo jen točíš klikama dopředu?

0 0
      • Leger  

Byl to Van Rysel z dekáče. Dopředu vyzkoušeno krátce, bylo to lepší, možná i OK, ale pak jsem s tím šel na prodejnu, kde se zaměřili na přesmyk a za hodinu se nepovedl nastavit, asi 15× tam povolil lanko a znova utáhl, stavící šroubky, zkoušel to nastavit a pořád to škrtalo buď nahoře nebo dole. Pak jsem ztratil nervy a kolo tam nechal. Na začátku technik řekl, že je to vlastnost, pak se začal vrtat v tom přesmyku, pochopil jsem, že s tím možná neumí a ztratil jsem důvěru. Kdyby to při protáčení klik byla vlastnost, tak divná, ani na 20let starém mtb jsem se s tím nesetkal. Jinak ke kolu byli obyč platformy a jedna šla ztuha a v obou byla vůle. A ještě mě zarazilo, že když jsem se dotkl bowdenů v místech jak jdou do rámu tak to dost chrastilo, ani nechápu proč, sotva jsem s tím pohnul, takže na nerovnostech by to asi taky chrastilo, nesnáším pazvuky, praskání, cvakání apod. Tak nevím, jestli má cenu chtít jiný kus nebo se na to vykašlat.

0 0
        • Jáchym 1  

Vypsal jsi tady několik věcí,co Ti vadí vč.neodborného servisu.Tak co k tomu říct(napsat)

0 0
          • fabkyn  

Vždyť já vím, jsem se potřeboval vykecat. Pedály bych vyměnil, chrastící bowdeny třeba překousl. Na starem kole jsem si dokázal sam nastavit presmyk na trojtac bez skrtani, jen lehce na tzv spanela, a teď jsem nasel, že tyhle nové presmyky se nastavují jinak a sloziteji. První myslenka když jsem viděl jak mu to nešlo byla, že je lepší se smířit s jednoprevodnikem a usetrit si starosti.

0 0
    • kOmE  

Nemáš špatně protažený řetěž ramínkem hazky?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.