• Svět videa

    Chtěl bych si pořídit nějaké „lepší“ gripy, dost mě na kole bolí ruce, občas i mrtví prsty. Co byste mi doporučili? Díky

    Zatím mě asi nejvíc zaujaly BBB Ergogrip BHG-24 (viz. obrázek) 

    0 0
    • Svět videa  

      tak ještě ten obrázek ;-)

      0 0
    • MaPa  

      Ritchey WCS.

      0 0
      • Svět videa  

        tyhle tam právě teď mám :-(

        0 0
        • MaPa  

          Tak to si troufám tvrdit že nebude problém v gripech ale v posedu, tvaru řidítek, rukavicích nebo další spoustě věcí která mravenčení v prstech ovlivňuje. Tyhle jsou totiž jedny z nejpohodlnějších a zároveň se s nima ještě dobře kolo ovládá…

          0 0
    • jIrI___  

      Ja mam Pells Anatomic a s mrtvenim prstu nemam problemy. Spis si ale myslim, ze nez vhodne gripy pomuzou lepsi rukavice.

      0 0
      • Svět videa  

        rukavice mám myslím relativně dobré, gelové…

        0 0
        • jIrI___  

          Muzou byt sebelepsi, ale musi ti sednout (nesmi tlacit na nervy, to je podle me problem s tim mrtvenim prstu). Je to s nima podobne jako se sedlem :-).

          0 0
    • micsvo  

      Mel jsem stejny problem a vyresil to mekcimi gripy od BBB s objimkami pro aretaci (typ si nepamatuju), jinymi rukavicemi a postelovanim a posleze vymenou riditek.

      Zkus si pohrat s temi riditky – melo by to pomoct.

      0 0
    • Pijer  

      mrtvění prstů může být způsobeno i krční páteří

      0 0
      • micsvo  

        Jo, pravda. Taky jsem si uvedomil, ze jsem jeste (trochu) hybal sedlem.

        0 0
        • Svět videa  

          je asi fakt, že když šoupnu sedlo trošku do předu, že mrtvení prstů se tolik neprojevuje, ale zase pak sedím na kole jak na koze

          0 0
          • Pijer  

            Někdy pomůže třeba i sundat z helmy štítek. Nemusíš tolik zaklánět hlavu – tedy to platí spíš pro posed, kdy máš sedlo výš než řidítka a jseš víc předkloněnej. Když jezdíš víc vzpřímenej, tak kšilt vliv nemá :-)

            0 0
    • Oakey  

      Můj osobní názor je, že taky na vině budou spíš rukavice. Ono zase pokud tam toho gelu je moc, tak to nadělá větší škodu než žádnej.

      Já používám Cane Creek Lock-On Grips, což sou samy o sobě docela tuhý gripy, zato s parádnim úchopem(ještě se mi nestalo, že by mi po nich sklouzla ruka). A rukavice používám dlouhoprstý od Specialized (celá Body Geometry je v umístění výstelky na dolní vnější roh daně na rukavici bez výstelek) a s bolenim rukou nemám problém.

      Pak je tu možnost, že máš špatně nastavenej posez a moc velkou váhu přenášíš na ruce.

      Možná že by pomohl kratší, s většim úhlem, nebo obojí představec, popř. šírší a zároveň vyšší řídítka. Zkus ještě zkontrolovat posez, proto jak píšeš, že tě dost bolí ruce, to podle mně jenom gripama nebude a když, tak z menší části.

      0 0
      • Martin  

        taky jsem myslel na kontrolu nastavení posedu – stačí aby sedlo bylo malinko víc skloněné špičkou dolů, jezdec po něm sjíždí dopředu a rukama se musí odstrkovat, aby se udržel – ani to nemusíš vnímat, ale tělo si to hlídá samo nebo naopak, sedlo moc dokopce, to se zas rukama přitahuješ. chce to si pohrát s úhlem sedla, stačí pár stupňů a je to úplně o něčem jiném

        0 0
      • Svět videa  

        mám tyhle rukavice:

        0 0
      • chico*  

        taky bych rekl, ze to bude posedem. Prenasi asi moc vahy na riditka, jak pises. Mozna by pomohla sedlovka hokejka.

        0 0
        • MlokCZ  

          Moc váhy na řídítkách to být může (ale taky nemusí), těch faktorů je mnoho a je třeba zkontrolovat komplexně celý posez včetně úhlu zahnutí řídítek, gripů, šířky úchopu a dalších detailů.

          Pokud by to ale bylo přílišnou váhou na řídítkách, tak určitě nepomůže hokejka. Jednak by posunem sedla neměl řešit posez, ale hlavně tím by posez prodloužil a situaci ještě zhoršil. Pokud má snížit množství váhy na řídítkách, tak potřebuje výše řídítka nebo zkrátit posez (a ne prodloužit) a nebo nejlépe současně obojí.

          0 0
    • sorak  

      casem jsem zjistil, ze u me lepsi = levnejsi… ;-)) myslim jako ze ty gelove, gumove nebo z ceho to vlastne je vyrobene me vubec nevyhovuji a nejlip se mi jezdi s penovymi za par kacek… akorat nektere typy jsem musel lehce fixnout troskou lepidla, aby se pri namoceni (jizda v desti) neprotacely…

      0 0
      • Manas  

        Proti protaceni: ODI Kvalitni grip: ODI Vymenne soucasti: ODI

        Nemam dalsich otazek.

        0 0
        • rock  

          Pohodlí a anatomie: cokoliv jiného. A tady se řeší pohodlí. A hned je prostor pro otázky. Ledaže by třeba Rogue byly nějak výrazně pohodlnější než moje Ruffian MX … navíc zabývat se výměnnými částmi u ODI je taky kravina, protože nová ultra výhodně výměnná guma od ODI stojí víc než většina konkurenčních gripů komplet.

          0 0
          • Manas  

            Nevim, myslim ze pohodli u Rogue je uplne jinde nez mnohem tenci Ruffian. Vymenne casti u tehle gripu jsou treba pro lidi co honej barvu objimek, sehnat je lze pomerne snadno a nemusis platit horentni sumy. Obzvlast kdyz si je objednas odjinud.

            0 0
          • Garyk  

            Anebo Bontrager Earl Lock-on, což jsou taky ODI, ale jsou silnější a měkčí, než Ruffiany.

            0 0
    • coffield  

      Určitě tkaninové/pěnové BBB Armor. BBB už je nevyrábí, ale lze je stále koupit přes e-shopy. Jsou nezničitelné (mně drží 5 let), měkké, takže neppotřebuješ rukavice (docela pohoda, když jedeš v létě k vodě nebo nakoupit) a nikdy se od nich neušpiníš. Teď něco podobného vyrábí Setlaz (Setlaz Armor), ale v nepraktické bílo-černé barvě.

      0 0
      • Svět videa  

        myslíš něco takového?

        url:www.bikestuff.cz/…-04-raceline

        0 0
        • sorak  

          myslim, ze Coffield mel na mysli spis penovy gripy, pres ktery je zvnejsku „pretazena“ tkanina… uz jsem to videl v shopech, ale nebral jsem je, protoze jsem mel obavy z toho, ze by se ten fusak sloupaval nebo posouval…

          asi to bude celkem OK, ale me staci obycejny penovky – fakt tlumi vibrace mnohem lip nez ty tvrdy pryzovky, sice se po case „smacknou“ a pri padu nebo nesetrnem opreni je muzes ocupovat, na druhou stranu vetsinou jsou z cenou uplne nekde jinde (ted mam takove fajnove cerveno-cerne za 60Kc ;-))))

          0 0
        • coffield  

          Joo. je to tohle!

          0 0
      • MaPa  

        Asi máme jiný požadavky, ale tyhle gripy jsou příšerný. Strašně tlustý a ta tkanina klouže a má snahu se protáčet. Tak leda fakt na ten nákup nebo na koupaliště. IMHO byly docela snesitelný když se ta tkanina sundala :-).

        0 0
        • coffield  

          Neprotáčí se! Nemazal jsi řídítka olejem, aby šly lépe nasadit? :)))

          Ne, vážně – jsou nezničitelné. Na Fujině jsou skutečně od začátku a nic takového se tam neděje. Na druhou Fujinu jsem je dal teď a vlastnosti stejné, tzn. u těch prvních k žádné degradaci nedošlo.

          0 0
          • MaPa  

            Ne, gripy natahuju pomocí jarové vody, ale v tomhle případě je to stejně irelevantní, protože se protáčela ta tkanina na tý pěně.

            Já ti to neberu, asi by vydržely dost, ale šly z toho kola hodně rychle :-), mě osobně přišly až nebezpečný, manželka si je neoblíbila skoro ze stejných důvodů (větší průměr, kluzkost), tak jestli je chceš tak je zkusím najít a klidně ti je věnuju :-).

            WCS plní stejnou funkci a jsou daleko ergonomičtější.

            0 0
    • Obi-wan  

      začal jsem je vozit na kole s pevnou vidlí a je to paráda maximální spokojenost,pohybu ruky rozšíření nikterak nebrání.

      0 0
    • Scully  

      Tak přesně tyhle gripy mám já. No ano sice trošku těm rukám ulevěj, ale neustále se mi pootáčej. A co je horší, tak to že jsou vlastně ze dvou kusů gumy, takže se to hned po nasazení začalo trhat.

      Já bych je tedy, už nebral. Ono asi u gripů platí, že méně je více, a proto příští budou nějaký levný pěnáky nebo neopren.

      0 0
      • slai  

        hezký jsou ale pokud jdeš ze sedla tak dost nepraktický změna úchopu v podstatě nereálná

        0 0
    • Flegmatik  

      Tyhle (ty BGH-24) jsem asi před 14 dny koupil, najel s nima asi 200 km, a musím říct, že jsou v pohodě. Ten měkkej lalok krásně pod dlaní (tou kostí při krajích dlaně) krásně pruží, je tam větší plocha, a nebolí to tak. Taky mně dřív bolela dost ta kost na dlani, a teď už se jezdí krásně. Dokonce bez rukavic se dá jezdit. A za ty prachy… no neber to :-) Jinak gripy jsou takové silnější, ale myslím že to chlapovi nevadí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      V soucasnosti jezdim lock onovy gripy XC-R Bart Brentjens a nemaji chybu,ikdyz taky si myslim ze chyba bude nekde jinde,protoze wcs ritcheye jsou asi nejpohodlnejsi co znam…

      0 0
    • vojtechp  

      Máte někdo zkušenosti s těmito gripy? Gripy ERGO GEL černo šedé DL-20688 http://www.kola-cykloshop.cz/…88–8545.html

      Popřípadě, jaké by jste mi kdo doporučil?

      0 0
      • ememem  

        to su original ergo gripy alebo si niekto pozical nazov? na ich stranke nic take nevidim. inak origos ergo grip je fantasticka vec, jedna z mojich najlepsich investicii do biku. len si treba odskusat a vybrat tie co sadnu tak jak maju, naslepo po nete je to trocha risk.

        0 0
    • vojtechp  

      No pod tímhle názvem jsem je nikde jinde nenašel. Potřebuju nový, protože mi ty co mám teď praskly a chtěl bych nějaké ergo, protože se dobře drží. Jen bych potřeboval poradit, které si mám pořídit. Dneska odpo právě jedu do toho obchodu a tam mají jen ty, co jsem psal v přízpěvku nad tímto. Ještě se mi zamlouvají tyto http://gripy-na-kolo.eod.cz/…gofix-bhg-13 ale ty tam bohužel nemají

      0 0
      • ememem  

        skus historiu dost sa tu aj nedavno ergo gripy rozoberali.

        0 0
        • vojtechp  

          Ok, kouknu se do historie. Já jsem to psal, protože jsem neměl moc času procházet jednotlivý vlákna ale jelikož jsem se tam dneska nedostal, tak se na to mrknu večer.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.