• Fuzzy666

    Zdravím, poohlížím se po novém kole a velice mě zaujal TranceX. Hledám něco ne úpně lenivýho, ale pohodlnýho, na výlety nejčastěji 60–100 km, aby se na tom dal odjet i nějaký maraton(bez závodních ambic), jinak běžný xc ježdění, traily.

    Netuším ale jak s tou velikostí, měřím nějakých 189 a mám dost dlouhý nohy, šel bych asi do loňskýho modelu – což znamena L(20") a nebo XL (21"). Když porovnám délku horní rámové trubky s dosavadním HT tak odpovídá Trancu v Lku, HT je ale 22". Pokud je tedy vůbec směrodatný porovnávat to s HT. Zkrátka mi přijde XL podle údajů hrozně dlouhý, zato u Lka mám zase obavu, aby nebylo moc malý na výšku. Bohužel nemám možnost to někde půjčit a vyzkoušet. Je tu někdo podobné výšky?

    0 0
    • TPK  

      Ahoj, mám 187cm a bral jsem XL. V profilu mám fotku kola na kterém je nastavený posez přímo na mě. Fotka je ještě se 120mm představcem, ale ten jsem vyměnil za 100mm a je to o poznání lepší. Takže za mě jeden hlas pro XL. Na L jsem seděl, ale nebylo to ono.

      0 0
    • drsnej márvin  

      Při svojí výšce a pokud máš fakt až moc dlouhý nohy, tak to bude spíš to XL.

      A jepravda, že kdyžsem zkoušel jiný kola, tak Giant se mi zdál při stejně označených velikostech o fous větší. Já na svých 178 mám M a mám taky trochen delší nohy a tam mám s tou velikostí problém (sedlo moc vzadu a musel sem vyměnit 350 za 400 mmm sedlovku). Jinak zase mi víc sedělo to M jak L.

      0 0
    • capo  

      Já bych se být tebou také přiklonil spíše k XL. Sám jezdím při svých 181cm L a kratší bych nechtěl v žádném případě.

      0 0
    • scret  

      merim cca 181cm a mam reign Lko, TranceXe bych bral urcite taky Lko… takze byt tebou, vemu asi XLko…

      0 0
      • Ludweek  

        Nevíte někdo náhodou, jestli se dá na giant trance x rám bez problémů nasadit přesmykač SLX down swing? Všude na to dávají top swingy, které ovšem brzy chytají vakl. Ptám se, protože bych na svoje kolo chtěl down swing SLX, ale nevím, jestli to bude vzhledem k hydroformingu rámu možné. Předem díky za odpověď:-)

        0 0
        • drsnej márvin  

          Ono se to nezdá, ale ta trubka v místě uchycení down swingu už je lehce zakřivená, takže to nevidím moc růžově, spíš že ne … taky sem nad tím přemýšlel dát tam ze starého XT smyk :-(

          0 0
        • prtavec  

          Nejde. Mel jsem doma LX downswing a kupoval kvuli tomu topswing. Trubka jednak meni naklon a druhak se zacina rozsirovat kvuli uchyceni tlumice.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.