Giant Trance, Trek Fuel 80, GT i Drive 4,5- jen negativa !!!!

31 nepřečtených
  • Blackbiker

    Bikeři ukamenujte mě, že to tu bylo x krát ale tohle zakládám jinak položenou otázkou. Chci znát pravdu. Chci vědět co mě čeká nákupem toho kterého bajku. Zajímají mě jen názory majitelů. A to negativní. Pozitivní vím z fóra. takže Giant Trance, Trek Fuel 80, GT i Drive 4 a 5

    Díky za upozornění na problémy s těmito koly spojené.Vše má své mouchy vše má své limity, a proto chci toto minimalizovat. Chci bezproblémové kolo jako můj byl starý HT.

    Hlavně bych rád věděl zaručené informace uživatelů-ne dohady:-)

    0 0
    • Blackbiker  

      kola roku 2005–2006(upřesňuji)

      0 0
    • fousek  

      Tak jestli chces „bezproblémové kolo jako můj byl starý HT“ tak si nech stary HT

      0 0
    • Kero  

      Asi ta sklamem ale ja som ziadny problem s mechanizmom odpuzenia mojho gt este nemal. Tie systemy su vsetky takmer bezporuchove a bezudrzbove.

      0 0
    • djano  

      Trance – neni to HT. Ale chrbtica si to pochvaluje. To su asi vsetky negativa. Trek ani GT som nejazdil.

      0 0
    • kesu  

      negativa-tak dobre: giant trance-silene tezkej a vedle idrivu 5 min zehli na fuela zapomen je to podle myho skoro ht Gt idrive 4 -o tom toho moc nevim ale podle myho malej zdvih gt idrive pet-tezky ale zase jako jediny z tohodle zehli

      0 0
      • Luk02  

        S tím Trancem souhlasím s tím co píše Kešu, to GT-idrive 4 jsem zkoušel, ta jela pěkně a navíc dost komfortní. Na ten zdvih. Určitě bych se ho nebál, ale nadruhou stranu ten i-drive 5. Jedo jen o něco hůř, takový těžkopádnějí, ale taky se to určitě dá. Toho fuela bych nebral, to je takový trochu divný kolo, nějak tomu chybí v zadní stavbě čep:-). Když už Treka tak Fuel EX,nebo Remedy. Pokuď chceš hodně chrtit, ber i-drive 4, nebo Trance, fuela. Pokuď chceš jezdit na pohodu tak vem i-drive 5.

        0 0
        • pitos  

          Nic proti tomu cos napsal nemám,jen bych tě chtěl vidět chrtit na trancovi. Je mi to jedno ale jen pro informovanost,tran­ce není klasický XC bike.

          0 0
          • kesu  

            ted je moderni rikat i o FS se 130mm nad obema kolama ze sou na chrcteni:).Ale ja bych spis rekl ze to je o geometrii a naladeni…nicmene sem zil v predstave ze trance je rekneme rekreacneji pojaty maratonsky kolo a tak na nem taky musi jit rekreacne chrtit:)

            0 0
            • pitos  

              Jo,rekreační maratony asi v pohodě:) Jinak ta geometrie už tak chrtí není,je to prostě bike na hraní si s terénem,celodenní výlety po horách,dá se na něm pohodlně jezdit i v dost extrémním terénu.Záleží taky ale jak píšeš na nastavení,osa­zení.Ja mám z něho prostě enduro.Tak za měsíc dám novou vidlu 100–130 a bude dokonáno:)

              0 0
              • kesu  

                ja sem jel jen na reignu..jak se to chova na zacatku zdvihu?u reignu sem mel pocit ze je malinko necitlivej a pak se najednou propadne dost hluboko do zdvihu,jak je na tom trance?

                0 0
                • pitos  

                  Taky záleží co tam byl za tlumič,když vypnu propedal tak je to podle mě žehlička. Ale prej reign se chová trochu jinak,trance má linearnější průběh.

                  0 0
                  • kesu  

                    prave ze na tom bylo spv tak to odtrzeni z klidu je asi prace toho tlumice..

                    0 0
                    • pitos  

                      Tak to určitě.Jak jsem psal,bez propedalu je to dost citlivé žehlí to vše,když nastavím první polohu tak je to mírně "otupělé"ale pořád to slušně bere i malé nerovnosti.Druhou polohu skoro nevyužívám,jen někdy když skáču ze zídek a schodů.Čisté skoky do 1m jsou na tom v klidu.

                      0 0
                      • kesu  

                        tak ono o tom to je pokud skaces ciste tak 100mm staci akorat tak na dopad do horsiho terenu ale jakmile ten dopad malinko pokazis tak ej kazdej mm zdvihu navic znat.a co bude za vidli?asi RVL co?

                        0 0
                        • pitos  

                          Jasně,na skákání to zrovna není. Jestli tím RVL mysliš revelation tak ses trefil:)

                          0 0
                          • kesu  

                            ono je to nejlepsi vidle okolo 130mm,ma super lock,pouzdra a jako bonus chodi pekne a navic ma uturn..

                            0 0
                            • pitos  

                              No vidíš tebe se zeptám,můžeš mi změřit tu vidli od patek ke korunce(spodek hlav.složení)při zdvihu 130mm? A dá se ten lock oddělat nebo tam je napevno(asi jo)Já lock nepotřebuji. Dík

                              0 0
                              • kesu  

                                ja myslim ze sem to meril a ze ze stredu osy po konec korunky ma 508mm.Lock tam zustane ale poplock jde sundat ale vubec bych to neresil a dla ho tam lock na tylde vidli je neco uzasnyho muzes to klidne zamknout askocit s tim metr ,ono ho to vyzehli a zase se zamkne

                                0 0
          • Luk02  

            jasný, jsem si vědomej toho,že pod Trancem je ještě anthem. No ale nad Trancem je už zase jen Regin,nebo jak se to píše a ten už má moc velkej zdvih.

            0 0
    • fireman01  

      Taky jsem zvolil trance kdyz si poladis odpruzeni a das sirsi gumy muzes si dovolit i hrubsi zachazeni a nebo si z toho udelas xc bajk s dobrou akceleraci, jezdim s nim hlavne po beskydech a velka spokojenost hlavne co se tyce pruzeni, maestro je dobre vymaknute.

      0 0
    • pitos  

      Mužu mluvit za Trance.Jediná nevýhoda pro někoho muže být těžkej rám.Pro mě ale ne,ja v tom vidím naopak výhodu, nemám moc rád zeslabované rámy. I přesto ale pokud chceš tak dostaneš váhu na nějakých 13,5kg. Jak psal fireman můžeš z něho mít xc bike ale taky pohodové enduro,záleží jak ho osadíš. Jezdím také převážně Beskydy a jsem spokojen. A mimo maestra jsem si rám pořídil kvůli jeho nízkému rámu,v náročném terénu je to k nezaplacení.

      0 0
    • mar_tin1  

      negativa gt idrive 5: slabo utesnene loziska capov zadnej stavby, tiez mam pocit, ze tie loziska by mohli byt aj kvalitnejsie. mozu byt pricinou povrzavania pri slapani, je potrebne to relativne casto cistit. osobne povazujem za negativum aj vymenne patky zadneho kolesa, hak na prehadzku je podla mna prilis tenky (odhadom tak o tretinu v porovnani s hakom na authore povedzme), lahko sa ohne, nove patky su drahe.

      0 0
      • Palo TT  

        Podla manualu vyzeraju tie loziska celkom dobre riesene, su to loziska ako v hlavovom a da sa im nastavit vola. www.gtbicycles.com/…pplement.pdf

        Zaujmave, ze kazdy typ i-drive ma iny typ hlavoveho zlozenia :)

        0 0
        • mar_tin1  

          ano su rovnake, ako v hlavovom… ale napriek tomu si myslim, ze su menej kvalitne… utesnenie nic moc… tie plastove prachovky priamo na lozisku moc netesnia… nakoniec o kvalite myslim vypoveda aj cena, niekde som videl tie loziska za cca 100 kc (original gt nahradny diel)… problem je, ze bezne sa nedaju zohnat (myslim ine, kvalitnejsie), maju dosadacie uhly 36×45 stupnov…

          0 0
    • Blackbiker  

      Pánové bikeři,díky za postřehy a informace není nad to si vyslechnout uživatele:-)biků. Tzn:Zatím pro mně 2 favoriti: Giant Trance a Gt i-Drive 4

      díky díky-tak všem ať letošní sezona je tou pravou-už se těším do Dolomit:-)

      0 0
      •  

        Řešil jsem něco podobnýho, ale že nový kolo je můj druhej full, chtěl jsem vyšší zdvih než 100/90mm a líbil se mi Trance, jenže za ještě mnohem lepší cenu mi byl nabídnut Reign 07. Měl jsem trochu strach z toho zdvihu, ale úplně zbytečnej.Váha je stejná jako u Trance, do kopce to jede velmi slušně a v terénu je to supr pro moje pohodový ježdění.

        0 0
        • kesu  

          jj udelals dobre taky bych volil takle…

          0 0
        • Jirka***2  

          Chci se zeptat

          • nevíš(-te)-li kolik má Reign2 váhu?
          • jaké máte někdo další zkušenosti s Reignem2
          • jaké máte zkušenosti s GT i drive5 3.0 (zejména s letošním modelem)a plus s vidlí Marzoocchi MX PRO ETA

          Díky!

          0 0
          •  

            Koukni se do profilu na můj a ten váží 14 kg.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.