Giant Anthem, pripadne Trence (X) - skusenosti majitelov

53 nepřečtených
  • tassajara

    Zdravim, zaujimalo by ma, ako su spokojni s Giantom Anthem jeho majitelia, v idealnom pripade model 09, nad uz par mesiacov ich jazdite, kedze mame zaciatok leta :o)

    A pripadne, zaujimalo by ma nakolko je pouzitelny Giant Trance X napriklad na maraton.

    Dik.

    0 0
    • Horyna  

      Buď zdráv. Mám anthema 09 a jsem s ním maximálně spokojenej. Zatím cca 500km. Oproti HT nesrovnatelnej komfort a přitom to jede. Chybí tomu akorát trénovanej majitel, pak to poletí. Jezdím převážně rychlejší tratě. O víkendu prošel zátěžovým testem v Krkonoších. V pár místech by se možná šiklo něco s vyšším zdvihem ale větší přínos by mělo vyměnit  pláště za nějaký traktory. Až ušetřím mám jasno, Anthem + 2 sady kol. Akorát zkusím pořešit brzdy. Momentálně mám bohužel 93kg a na asfaltovejch stezkách jsem je utavil že přestaly brzdit. Zkusím asi jiný destičky + větší kotouč vpředu.  

      0 0
    • Jakubek  

      Mam trance X3 2008 a celkem spokojenost. Sice sedlo wtb Devo fakt neni na muj zadek, takze jsem ho pred tydnem konecne vymenil a gripy jsem si dal taky lepsi. Vcera jsem zkoumal odkud se line nepene praskani a vypada to na osu (fsa). Od vyroby mi tam malo dotahli horni sroub na tlumici, takze mi vybouchal brzo vlozky a jednoho dne mi po dopadu rupnul. Ale po vymene funguje vsecko dobre a vlozky nedavno kontrolovane porad v pohode. To jsou ale vetsinou problemy osazeni a zacinam chapat Andrzejovy slova „noo, tak si to kup kdyz chces, casem vymenis kliky, vidlu, kola… nebo si koupis nove..“ :-) Ted uvazuju o necem s vyssim zdvihem a lepsim osazenim. Mozna nejaky reign, pitch, enduro, ale kdo mi da penize, to este nevim…

      Jo a brzdy (hayes stroker) naprosto v pohode, ale je fakt, ze kilo mam asi jenom 75 :)

      0 0
      • capo  

        Mě by zajímala zkušenost s opravou horního uložení tlumiče – řešil jsi to záručně/nezáručně, u dovozce/prodejce, zkušenost pozitivní/nega­tivní :)

        Prostě bych rád věděl, na koho se poradit, kdyby se mi něco na zadní stavbě taky pokazilo :)

        0 0
        • Jakubek  

          vlozky mi objednal prodejce za asi 160 O:-) … a co se tyce praskleho sroubu, tak ten mi taky vymenili tam, ale rikali tusim, ze ho koupili v nejakem normalnim obchode, ze to slozite neobjednavali… Ted jsem se do toho nedavno ale dival a zjistil jsem, ze ma zavit po cele delce, takze vlozky jsou z vnitrni strany trosku vybrousene a otlacene, ale porad, k memu prekvapeni, se v oku tlumice hezky protaceji…

          co se tyce zarucnosti, tak na vlozky mi rekli ze jsem je opotreboval, sroub zarucne… u tech vlozek jsem myslel ze jsem je fakt vymackal, ale kdyz jsem zjistil kolik vydrzely ty nove s poradne dotahnutym sroubem, tak jsem mel pravdu spis ja… chyba byla u giantu kdyz ten srub malo dotahli.....

          Jako praskly sroub zni nemile, mohli by to tam mozna vyresit trosku jinak, na druhou stranu staci to fakt jenom poradne dotahnout…

          0 0
    • kihsleek  

      Anthem X2 09, drobné změny (sedlo Spec. Rival, gripy WCS, rohy, vpředu 180 kotouč), najeto něco přes 1000km, z toho 220km závodních na maratonech, o víkendu nás čeká 24hodinovka… Absolutní spokojenost, pořád mě něčím pozitivně překvapuje. Jediný kolo, kterýmu jsem zatim nenadával :D Jezdim většinou dcelší vyjížďky, radši rychlejší povrch, silnici se nevyhýbám, ale od té doby, co mam tohle kolo, se čim dál víc zdržuju v terénu. Jo a rád jezdim kopce, proto jsem šel do Anthemu. Když je to dobře nastavený a aspoň trochu zvládáš techniku šlapání, tak se zadek ani nehne.

      0 0
    • matt.m  

      Nazdárek bikeri :-)

      Ja som na mojom novom ANTHEM X2 najazdil len asi 500 km, prevažne šotolina a lesné cesty, ale môžem povedať len jedno „maximálna spokojnosť“. Je to úžasný bike, perfektné zrýchlenie /zvlášť po upgrade :-) zapletané kolesá XT s kombináciou NN/RR, kotúče XT, kazeta XT, reťaz XT /, super stabilita a max spokojnosť s MAESTRO :-)

       
      0 0
      • tassajara  

        Zdar, prosim ta aku mas velkost a aky si vysoky? Dik.

        0 0
        • kihsleek  

          Já mam L na 180cm, jen jsem dával trochu kratší představec. Jinak i po 24 hodinovce spokojenost, pojedu ještě jednu…

          0 0
          • tassajara  

            pls a aky je dlhy ten sucasny, a aky bol ten predosly? Som vysoky 188 a trochu mam pochyby ci bude XL uz prilis, alebo ci vystacim aj s L-kom…

            0 0
            • kihsleek  

              Původní byl 110, teď tam je 90. Sedlovku mám docela dost zasunutou, takže si myslím, že L by Ti mohlo stačit, pokud nemáš nějak moc dlouhý nohy, nebo nejseš zvyklej na větší rámy. U Giantu je velikost L 20". Tady máš kdyžtak odkaz na geometrii.

              0 0
              • tassajara  

                Vdaka. Geometriu som si pozeral, len som si ani tak nebol prilis isty. Prave totiz som navyknuty na dost dlhy posed. Radsej pojdem niekde do predajne pred kupou vyskusat, len to mam dost daleko. Dik.

                0 0
                • capo  

                  Jestli jsi navyklý na dlouhý posed, tak o L neuvažuj, já mám 181cm, L, původní představec, a klidně bych mohl mít i delší…

                  0 0
                  • tassajara  

                    Pozeram ti do profilu – tak by si to mozno vyriesil sedlovkou z vyosenym zamkom. Pri uhle sedlovej trubky 73.5 urcite je kam to sedlo dozadu posunut :o) Inac tohto sa trochu bojim, momentalne mam ram s uhlom 71.5, cize ist s pedalmi 2 cm vzad, to ma trochu desi…

                    0 0
        • padlos  

          Ja mam M na 180cm

          0 0
        • matt.m  

          Nazdárek :-)

          Ja mám 181 a veľkosť rámu M; rozmerovo je to ako môj starý HT RAVO Racing XC v 19-ke. Jazdí sa mi super, je tam sice väčší sloping, a hlavne tomu pomohla spomenutá odtučňovačka :-) /zabudol som tam dopísať prešmyk XT/.

          0 0
        • matt.m  

          A keď som si prečítal, že ho potrebuješ na 188 cm tak ja by som šiel asi do L-ka. XL bude asi dosť veľké ale je to môj subjektívny názor :-)

           
          0 0
    • ememem  

      ak chces jazdit maratony a nebyt posledny tak anthem, trance leda jak si to chces prejst, uzit. (cim samozrejme nechcem povedat ze na trance sa neda predbenhut anthema :-) )

      p.s. – priznavam ze trial bikom moc neviem prijst nachut.

      0 0
      • tassajara  

        No mojou ambiciou na pripadnom maratone nie je nic viac ako prezit! :o)) Skor som uvazoval o fulovi kvoli chrbtici, nie kvoli blbnutiu. A odradza ma trochu vyssia hmotnost a udrzba tych capov. Ale ked uz full tak tieto dva sa mi zdaju dost vydarene.

        A ked nevies prist na chut trailbikom, co je tebe blizsie, HT alebo naopak nejake endura s este vyssimi zdvihmi?

        0 0
        • ememem  

          tzv. chrti full. proste mam pocit ze do kopca sa na trial bikoch strasne nadrem, po rovine to tiez neni najaka extra slava, jedine kde su evidentne lepsie je z kopcaa a ciastocne pohodlie. ja by som s nimi kvoli tym vyjazdom nesiel ani alpencross.

          0 0
          • tassajara  

            Cize spravne chapem: Anthem sa da povazovat za chrti full, a Trance je podla teba trailbike?

            Lebo rozdiel medzi nimi hmotnostne nebude az taky velky, a Trance sa da s lepsou vybavou dostat na slusnu hmotnost (co je prijatelne je asi pre kazdeho individualne), ale trance ma 120 mm zdvih v porovnani so 100 mm na Antheme, co neviem v tych vyjazdoch ci je nejak zasadnejsie citit ci nie… Vo Vele su schopni tvrdit ze 120 mm je prijatelne aj na XC. Neviem co si o tom mysliet. Asi nie je nad osobnu skusenost. Prosto zlate HT! :o)))

            (Fakt je clovek stastna bytost ked ho trapia len taketo problemy)

            0 0
            • ememem  

              hmotnost ani 120mm nie je nijak zasadna.

              ina geometria, ine spravanie zadnej stavby.

              zalezi co chces, viezol sam sa v ramci testu na oboch a je to citelny rozdiel (odhliadnuc od toho ze oba mi boli male ale testovaci bike vo velkosti xl asi nenajdem nikdy.)

              0 0
              • tassajara  

                Kolko si vysoky ze ti Lko bolo male??

                0 0
                • ememem  

                  190

                  0 0
                  • tassajara  

                    Tak to uz mas lahke – ked vies ze L je male, XL bude dobre :o)

                    0 0
                    • Pytlik  

                      Jj, mam 192 a mam AnthemX1 XL a je to tak akorat. Mensi urcite nebrat. Na Authoru Visionovi 21" mam subjektivne pocit delsiho ramu, i kdyz delka riditka-sedlo je stejna. Je to asi o zvyku na jiny posez. U Anthema dam mozna o nejakej krouzek niz riditka…a ono se to trochu srovna.

                      0 0
                  • Dave.6  

                    no takt o jses zvyklej asi fak na dost natazeny posed… Ja mam teda 196 cm a mam taky anthema v Xlku a sedi perfektne se sedlovkou s hokejkou (jak jinak nez wcs :) ) a 100 mm predstavcem… mozna bych snesl o 1 cm delsi predstavec ale hodne se drzim za rohy takze to vychazi presne a v terenu kdyz se drzim za riditka to sedi presne.. ja jsem s anthemem hoodne spokojenej i na moji vysku i kdyz nejaky 29" full by nebyl k zahozeni :) Ale to az nekdy pozdeji az budu velky a dospely :) :) ted jsem jen chudy student :)

                    0 0
                    • tassajara  

                      Bi si si to niekedy mohol nafotit a dat do profilu ;) Chudy student → wcs :o)))

                      0 0
                      • Dave.6  

                        JJ mam to v planu, jen co to nejako sjednotim, ted mam kazdej kotouc jinej, plaste cekaj na vymenu takze az to bude alespon trochu vypadat :) A nahoud wcsko je za hezkou cenu a hlavne ja ho mam rad, jelikoz to byl vzdy takovej muj sen mit na kole wcs :) ze je to tuctovka je me nejako jedno :)

                        0 0
              • tassajara  

                Akoze je rozdiel Trance voci Anthem, alebo tieto 2 voci HT?

                A ta zadna stavba, sa to da hadam vo vyjazdoch privriet na tlmici, nie? Ked toto hupe tak uz hupe asi vsecko.

                0 0
                • RomulusP  

                  Nejlepší bude,když si nějakého Anthema či Trance vyzkoušíš.Já mám Anthem 07,původně jsem také moc o něm neuvažoval,ale teď si naprosto rochňám!Je to neskutečnej bajk.Rychlej,leh­kej,jen já mu nestačím,ale to už opakuju co psal někdo přede mnou.Systém maestro vážně funguje!Tzn.,že ve stoje jde krásně za pedálem i při otevřeném tlumiči.Pokud tam dáš Propedal,tak znatelně ztuhne,to využívám hlavně při silničních přesunech,to máš pocit skoro jako HT.letí jako raketa.mě to vyhovuje,rozbité pasáže lesních cest,makadam,kořeny a pod. pochytá.Downhill s tím nezkouším,o toho také jsou jiné stroje.Na pohodovou jízdu krajinou,kdy se chceš dost od někud někam a ne jen jezdit dokola jeden sjezd,je tohle kolo ideální!

                  0 0
                  • Snowball  

                    no dik :o) Pozeram, ty ho mas aj paradne nastrojeny. Kolko si prosim ta vysoky? Pytam sa aby som mal trochu predstavu, do akej vysky este L-ko moze stacit.

                    0 0
                    • RomulusP  

                      Koupil jsem ho nedávno na ebayi v DE,tak cena byla skvostná,že jsem neodolal,ještě ho ale přes zimu dotuním,hlavně vyměním kotouče za 180 vpředu a 160 nechám,dost se mi líbí nové Schimano 2010 SM-RT76 na šestidíru,pak pedály a takové drobnosti.Měřím 184 cm přesně a vážím metrák.Vzadu foukám 190PSI oproti manuálem doporučovaných 220 a tlumič krásně jde po celé dýlce.Výškově i dýlkově mi kolo akorát padne do ruky.Mám radši pohodovější posez,zalehnout za řídítka a rvát to,mě bavilo před lety na silničce a při mnoooohem nižší váze :-)

                      Teď si jen tak jezdím přírodou a k tomu je tohle kolo jako stvořené.Samoz­řejmě,že,když chci,tak se tenhle Anthík rozchrtí jak divej,ostatně má to v rodokmenu,ne?

                      0 0
                    • RomulusP  

                      Vím ještě o jednom borci,co si nedávno pořídil Anthem X2 a také naprostá spokojenost,prak­ticky stejné zážitky jako já a ostatní co jezdí maestro…

                      0 0
                    • RomulusP  

                      Podle prodejce elko stačí až do cca 190cm vysokým borcům,protože výrobce ho doporučuje od 180cm.Na výšku určitě,já mám krstší představec,s tím se dá dost dohnat posez,pak sedlo atd.

                      0 0
                    • -Alan-  

                      Já jsem kdysi míval až 185 a mám Anthem 08 v L. Menší bych určitě nebral. U této velikosti je pro mě nezbytná sedlovka s přímým zámkem, ale tak jsem to zatím měl asi u všech MTB.

                      K chvále kola se přidat můžu a nákup z druhé ruky z německého eBay zatím musím pochválit. Anthem se tam ale zrovna často nevyskytuje.

                      0 0
    • jIrI___  

      Připrdnu sem jednu svoji otázku :). Nevíte jestli je rozdíl v chodu a chování zadní stavby u Athemu 08 a 09 nebo se jedná jen o kosmetické přemístění tlumiče?

      0 0
      • kihsleek  

        Mám dojem, že jim šlo hlavně o úsporu místa a váhy (víc místa na flašku a spojili dva čepy do jednoho), maestro je furt maestro ;)

        0 0
        • -Alan-  

          Nový jsem nejezdil, ale po dlouhé zkušenosti se starým typem je to místo na flašku zanedbatelné plus. Důležitější je, že při namontovaném držáku s flaškou se za jízdy daleko lépe dostaneš k ovládání ProPedalu. Respektive i normálně se k tomu dostaneš, ale dost lovíš a flaška překáží. Taky u tohoto nového můžeš vidět stupeň ProPedalu, pokud máš RP23. Pak se dá opět jednoduše za jízdy změnit. Já musím kvůli tomu vytáhnout flašku, jinak na modré kolečko nevidím.

          0 0
      • padlos  

        Tak minimalne se zdvih zvysil z 80 na 100mm a pritom ram je lehci.

        0 0
        • Dave.6  

          Mam Anthema 08 a zdvih ma 90 mm zvyseni tedy jen o 10 mm a pravda vahova uspora je 100 g ve prospech noveho modelu… ale jak psal kihsleek tak maestro je porad maestro :)

          0 0
        • jIrI___  

          Ten zdvih jsem úplně zasklil :-X. Já měl za to, že i 08 měl 100 mm.

          0 0
    • elppak87  

      jazdil som trance x2 2009 a moje dojmi neboli az tak dobre..seriove kolesa su vazne sroty vakel uz po mesiaci pouzivania a to iba lahke vyjazdy boli.

      pukanie v rame v capoch bol vakel tiez po case.a s5tne ked pozriem dizajn tak ten bike je proste grc.tie ohnute rury akoze fakt …som rad ze som sa ho zbavil..

      a tie stroker brzdy jednym slovom katastrofaaaa­aaaaaaaaa

      Giant nikdy v zivote nechcem uz ani vidiet

      NEDOPORUCUJEM !!!!!!

      0 0
      •  

        …som rad ze som sa ho zbavil.. Ty si pořizuješ kolo co se Ti nelíbí, podle mě jsi užvaněnej závistivec, na čem teď jezdíš a s čím jseš spokojenej?

        0 0
      • makak  

        ty máš teda drastický sny …

        vakel po lahkém výjazdu v capoch i kolesach

         

        :-))

        0 0
    • jIrI___  

      Další moje otázka mimo téma :). Nevíte náhodou o někom, kdo prodává jetý rám Anthem (na ročníku v podstatě nezáleží)?

      0 0
      • RomulusP  

        Z vlastní zkušenosti vím,je snad reálná šance zkoušet to na ebayi.

        0 0
        • jIrI___  

          To jsem zavrhl. Je to pro mě dost peněz a rám bych si raději osobně zkontroloval. Ale za podívání se na ebay nic nedám, to je pravda :)

          0 0
          • RomulusP  

            Já jsem také ale nejdřív kolo viděl,až pak zaplatil :-)

            0 0
            • -Alan-  

              To se oplatí, když jsi někde u hranic a je to celé kolo. Za samotný rám se dává tolik, že cesta by byla velký luxus.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.