Garmin Fenix 5 vs. Sport Tracker

8 nepřečtených
  • Hyde99

    Zdravím:). Najde se zde někdo, kdo má zkušenost/řešení s níže uvedeným problémem?

    Mnoho let používám pro záznam trasy (kolo, turistika, běžky) Sport Tracker (instalovaný průběžně na několik modelů iPhonů). Nyní cca 2 měsíce vlastním Garmin Fenix 5 a pro záznam používám střídavě hodinky nebo telefon. Během předchozích dní jsem na horách při turistice záznamenával stejnou trasu současně na obě zařízení a výsledek mě nemile překvapil. První den: ST vzdálenost 25,78 km – Garmin vzdálenost 33,9 km. Druhý den: ST vzdálenost 21,38 km – Garmin 26,82 km. Z obou zařízení je na mapě shodná trasa (tzn bez výpadků signálu). Ještě jsem nezměřil „ručně“ na klasické mapě „správnou“ hodnotu, ale nevíte někdo v čem může být chyba?

    0 0
    • pavelxy  

      Já sem porovnával F5S, TomTom multisport a Samsung gear S3 a vzdálenosti seděly.

      0 0
    • atty  

      Jak máš nastavené logování Garmina – buď je logování po vteřině (samozřejmě nejpřesnější, ale žere více baterky) nebo ultratrack, kde se zapisují body myslím po 60 vteřinách (právě dostačující na dlouhé trati, výlety atd.)

      V případě ultratrack modu je vzdálenost pak obvykle o něco nižší, protože se dopočítávají přímé trasy z bodu do bodu po 60 vteřinách.

      I tak je tenhle rozdíl hodně velký – souběžně puštěný mobil a loging GPS vs. hodinky F3 mi rozdíly čistě z GPS dají na 20 km maximálně ve stovkách metrů.

      GF5 má myslím ještě díky gyroskopu nějaké dopočítávání trasy při nepřítomnosti GPS signálu, tak jestli nemůže být problém.

      Vyzkoušel bych třeba v autě zapnout obojí, projet třeba 10km a pak se podívat, co to ukazuje – pokud bude i tak odchylka v řádu kilometrů, je něco špatně určitě.

      0 0
      • Hyde99  

        Logování mám nastaveno na „normální“ ne na ultratrack. Z obou zařízení jsem obě trasy vyexportoval a když je naimportuji na mapy.cz, tak je vzdálenost cca uprostřed obou hodnot, je to zvláštní…:(

        0 0
        • jaja01  

          mam sice F3, ale bude to stejne … myslim, ze vliv bude mit nastaveni 3D rychlosti/3D vzdalenosti v Aplikaci (aktivite) turistika, mas to zapnute? v tomto pripade se Garmin snazi zohlednovat vzdalenost ziskanou pohybem v kopcich pri ztrate nebo ziskani nadmorske vysky, kterou meri pomoci barometru, coz je presnejsi a da vic metru, nez kdyz se aplikace (ST nebo mapy.cz) spolehaji jen na vzdalenost mezi dvema body dle gps … takhle nejak si to laicky predstavuji a mohla by to byt pricina (i kdyz ty uvadis docela podstatne rozdily)

          zkus si o tom neco vygooglit, pripadne pocist velmi dobry web o garminich zarizenich zivot s garminem, autor je i na fb, kde by ti na dotaz myslim taky rychle a fundovane odpovedel

          0 0
          • atty  

            Správná připomínka – i tím to být může, i když ty rozdíly vzdáleností jsou fakt velké. Nicméně v defaultu je snad 3D rychlost a 3D vzdálenost vypnuté u všech aktivit, včetně lezení a turistiky – jeslti to u F5 není třeba naopak.

            Mně zase teď u F3 hapruje autopauza – mám jí odjakživa nastavenou na 2km/h (hodinky při zastavení pípnou a čas se zastaví – klasika na to, abych třeba na nějakém přejezdu, kde musím stát i několik minut, než mne někdo pustí nemusel vypínat záznam) a poslední cca. týden mi hodinky pípnou a zastavěj třeba i v 8–10 km/h (nějakej větší kopeček), kde to před tím určitě nedělaly. Zase se to obvykle hned spustí, ale nechápu moc proč se to tak teď děje – žádná aktualizace firmware neproběhla, nastavení autopauzy mám furt na 2km/h – kontroloval jsem to vícekrát..

            0 0
            • jaja01  

              Zhoršil se ti z nějakého důvodu příjem gps ;-) Zarostly stromy, pod kterými jezdíš, nějaký us admin gps družic zapnul větší umělé horseni přesnosti, máš špinavejsi hodinky :-D Na F3 autopauzu moc nepoužívám, ale znám to z kola, kde mám 810, pomohly mi dokoupene senzory rychlosti a kadence, od té doby mi to uprostřed prďáku už nepíše zastaveno… Ale to není tvůj případ, když říkáš, že ti to dříve tak nedělalo. Aktualizace opravdu nebyla, zkusil jsi restart hodinek? :-) Nezapnul jsi Glonass? Ten mi přijde, že na F3 spíše škodí…

              0 0
              • atty  

                No jenže já mám rychlost ze senzoru rychlosti na kole s ANT+ takže autopauza reaguje na senzor – vůbec nic se neměnilo a nezměnilo. A při tom na tacháku s ANT+ vidím, že jedu třeba 8–12km/h, hodinky to ukazujou taky (dnes mi to píplo právě ve 12km/h do slušného kopečka). Glonas mám zapnutou furt (bez Glonas jsem měl trasu docela nepřesnější, ale je fakt, že jsem to zkoušel hned po nákupu F3 – ještě bez HR a od té doby to mám tak nastaveno i na F3HR).

                Prostě žádnej objektivní důvod jsem nezjistil, přesto to udělá alespoň 5× za 18km trasu, na místech, kde opravdu nestojím, ale souvisle jedu minimálně 6–8km/h. Zkusím snížit ještě rychlost autopauzy nebo něco podobného – čert aby se v tom vyznal, proč to najednou blbne :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.