Teď je Garmin představil.
- Edge 850: https://www.garmin.com/…10-03023-01/ (za 13 800 Kč)
- Edge 550: https://www.garmin.com/…10-03022-01/ (za 11 300 Kč, bez dotykového displeje)
S LCD na 1050 jezdím už rok a displej je vážně moc pěkný.
Teď je Garmin představil.
S LCD na 1050 jezdím už rok a displej je vážně moc pěkný.
Ta výdrž baterie to zabíjí. To už by mohli rovnou prodávat v packu s tou jejich „powerbankou“. :))
12 hodin LOL
Pokrok nezastavíš :)
A to jeste nejsou PRO verze :D
GP Lama
DC Rainmaker – Recenze Edge 850
Ta vydrz baterie je velkej vtip. To nemohou myslet vazne.
A já už chtěl vyhodit svůj Bryton 420 a poohlížel jsem se po náhradě. To jen proto, že vydrží po 5 letech jen něco málo přes 15 hodin. No, jak to vidím, dokud neumře, ještě dlouho poslouží.
Za me tuhle generaci, po dlouhe dobe, preskocim a zustanu u 840, respektive se pripadne podivam u konkurence. 12h to je fakt vtip. Brat si na jednodenni delsi vylet powerbanku fakt nebudu.
Mě baví ta přehršel funkcí vs já v reálu: Watty, mapa s navigací, tepy, vzdálenost, hodiny, radar.
Absolutně nechápu, že to nejsou schopný zmenšit nebo zvětšit display. Tohle, za ty prachy, je už fakt trapný, aby celej garmin nedopadl jako GoPro. Konkurence už totiž je, narozdíl od dob X30 generace.
Tiez mi trochu unika ze v dobe, ked aj superlacne cinske telefony maju relativne male ramecky displeja, vydaju nove device s takymto pomerom obrazovka/celkova plocha. Aj ked nie som nejaky ultrarider, nemusiet nabijat este aj edge tak casto ako radar mi docela vyhovuje :)
Mohli napriklad vyrobit nieco velkosti medzi 850/1050 (asi ako edge explore?) s efektivnou velkostou displeja 1050
Mně velikost 830/530 vyhovuje, 840 už je větší a buclatá a 850 zase prodloužili. X50 Je na mě už obrovská, jde mi o rámečky, ty jsou už trapný.
Jáká je prosím konkurence, do které nahraješ mapu se super pokrytím, jako u Garminu a umí routovat i navigovat jako Garmin?
Ja napr. u garminu vyuzivam jen „navigaci“ po naplanovane trase. To uz umel, vcetne stejnych map, uz edge 520 pred 10 lety. V soucasne dobe to umi kazdej lepsi cyklopocitac.
Ale ten mapový podklad je rozdílný…pokud jezdíš silnici nebo se plánuješ po frekventovaných lesních cestách, tak asi není problém a bral bych ihned např. Magene.
Ale pokud jezdíš MTB, bikepacking závody, tak ocenis mapy garminu a topo CZ.
Druhá věc pak, já mám třeba id garminu i hodinky a mít další aplikaci je voser. Bohužel jsem odkázán na garmin :-D a že choutky vyzkoušet něco jiného byly.
Ale teda důvod upgradu na x50 řadu nevidím, akorát obrazovka s počasím se mi líbila, ale to stejně sleduju většinou před švihem, až tak rychle se nemění…
Samozrejme jezdim i v terenu a nikdy jsem topo cz mapy nepotreboval. Vystacis si s openstreet mapama, bud origos co jsou u garminu nebo si stahnes vlastni. Ty umeji vsichni, i ta 520, ktera mela limitovanou pamet, tak jsem si tam mohl dat jen jeden kraj, ale fungovalo to. Jen neumela vrstvy.
Kvuli dobe provozu podle me na x50 neprejde hodne lidi. U 830 bylo par drobnosti ktere me vadily a ktere vyresila 840. Na 840 mne nic nevadi a vydrz je i po tech par letech porad kolem 20h.
DesFit recenze Edge 550 + 850