• Pikaču

Pro pořádek si dovolím založit téma Garmin Edge 530/830. Už to tu probíráme v 1030 vláknu a 530 z 2018.

Jedná se o totožné přístroje s rozdílem:

• tlačítka edge 503/dotykový dislpej 830
    • POI zadávánía vyhledání na edge 830
    • zadávání adres na edge 830.

Jinak velikost stejná, HW stejný ( až na tlačítka a dotykový displej).

Na Alze od 5/2019, na bike24 ukazuje dostupnost k dnešku 4–5 tydnů.

Já se už nemůžu dočkat a šel bych do 830-ky jen nevim jak bude fungovat ten displej v rukavicích nebo s mokrým prstem za jízdy ( přepínání z mapy na datové pole a zpět).

Diskuze, rady, zkušenosti…:

0 0
    • MurphyGarmin  

Mám objednaný Edge 830 u Garminu.cz jsem zvědavý kdy dojde,podle informací,zatím nejsou na skladě.

0 0
    • BB  

No zkušeností zatím asi moc nebude s 830, ale já mám zkušenost s dotykovým displejem 820 a 1030. Na 820 reklamace „blue halo“ po roce, řešeno výměnou za nový a ten jsem prodal a koupil 1030. Po roce reklamace „blue halo“, řešeno výměnou za refurbisched a už je tu zase blue halo. Tak počkám do září, těsně před tím, než uplyne 2 roky záruka a znovu reklamace. Takže zkušenost je taková, že Garmin prostě dotykovou vrstvu neumí udělat tak, aby od krajů neprobíhala nějaká reakce, která znamená modrání obrazovky. A protože v oznámení nových přístrojů jsem se nic nedočetl o tom, že mají vyřešen problém s dotykovou vrstvou, tak všem novým uživatelům 830 přeji displej bez modrých okrajů, ale tak trochu pochybuji.

0 0
      • MurphyGarmin  

No,já měl 820, 2roky a žádný modrý okraje jsem nezaznamenal,tak ne­vím…

0 0
      • Pikaču  

A pri jízdě zkušenost přepínání/ posouvání (na 820 a 1030 ) z mapy na datove pole?

Zatím me to stále svádí objednat 830. Modrání holt vyreklamuji. Spíš by me sralo kdyby nefungovalo prepinani/posouvání za jizdy mapa-datove pole.

Jinak dle recenzi je displej lepši nez 820 a 1030:

„Of course, the screen itself is a full touchscreen. Garmin says they’ve learned from some of the troubles with the Edge 820 screen and that this should be improved, and indeed, I’ve had zero touch-screen specific issues on the Edge 830 (even in rain).  Though, one has to keep in mind that the Edge 820 touchscreen issues were mostly manufacturing related, something Garmin solved over time (and even in earlier batches, it was unit to unit as to whether your unit was impacted).“

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • DaD  

Jj, u 820 blue halo efekt. Dostal jsem nový kus a věděl, že po roce opět odejde display. Baterie po roce a půl dala tak třetinu toho, co nová. V rukavicích a dešti naprosto neovladatelné. Jejich obchodní praktiky už jsem nedával a koupil proto Wahoo Bolt a jsem určitě spokojenější než s Garminem.

0 0
      • Miky  

Zvláštní mam 810 (dotykový) vic než 4 roky a vše ok a bez problémů.

0 0
    • Pikaču  

Kdo ma odvahu objednat (ne)spolehlivý Garmin v německém Eshopu, 10% sleva! Dokonce zmiňuji dodání 10.5.2019

https://www.delta-bike.de/…830/p-22137/

0 0
    • Charles2k  

Je už i nový Forerunner 945. Nově přehrává hudbu, má delší výdrž GPS, umí NFC platby, tísňové volání ve spojení s mobilem a má detekci pádu

https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

Na dcrainmaker jsou i recenze 530 a 830. Obecně doporučují 530, že 100USD navíc za 830, kde je navíc vlastně jen dotykový displej se jim zdá dost.

0 0
      •  
        0 0
    • Fresch  

Nemá někdo nové informace kdy budou 530/830 skladem?

Co jsem koukal na zahraniční shopy, tak většinou uvádějí 8. – 10.5., je to možné?

0 0
      • Pikaču  

U alzy mam 8.5. uvedeno ale je to spíš nepotvrzeny termin.

0 0
        •  
          0 0
      • Fresch  

tak termíny na UK obchodech se již posouvají na konec května / začátek června. ;-(

0 0
        •  
          0 0
    •  
      0 0
    • BB  

Tak budoucí majitelé 830 se mají na co těšit. Včera se na Garmin fóru k 1030 objevil příspěvek uživatele, který po reklamaci 1030 kvůli modrání okraje dostal opravený přístroj s novým typem (nemodrajícím) dotykové obrazovky a hned si stěžuje na nefunkčnost dotykové vrstvy. Takže jedna chyba opravena, druhá na obzoru.

https://forums.garmin.com/…-of-the-time

0 0
    • ibix  

Je asi rozdiel hlavne v tom ako a naco ten Garmin pouzivate. Ja napr. potrebujem mapy, ale nie som na planovanie tras pri pocitaci, proste pridem do lesa a chcem sa dostat niekde takze tuknem na display a idem. To asi z 530 neurobim a nosit do lesa notebook sa mi teda fakt nechce. Takze volba 830 je jasna. Kto ale potrebuje len analyzu tak kludne aj 130, ktory je super viditelny, alebo ak chce farbu tak 530. Mal som 520+ a pouzival som ho na analyzy a online segmenty a zdalo sa mi ze ho nevyuzivam tak ako by som chcel.

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    • Delkim  

Tak mi přijde, že tohle je jak na serveru KICKSTARTER :) Garmin si dělá z lidí p.del.....

0 0
    • Fresch  

Tak v UK už první kusy wiggle posílá. Nicméně já i tam furt vidím dostupnost až v průběhu května. Todle se jim moc nepovedlo teda ;-(

0 0
      • Pikaču  

V průběhu května je super. Tady už je červen/konec června :-(

Bike24 za 5–6 týdnů.

0 0
        •  
          0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Delkim  

Hmmm :(((

Really disappointed to finally get hold of my new 530 and find the Back button would barely function.The price paid for being a first edition – poor show. Returned for a refund and will wait a few months until the next batches have sold through and hopefully acquire a fully functioning unit.

0 0
      • TheJD  

Ovsem tohle bude nejspis vada kusu.

0 0
    • Roura74  

Pánové jak to vidíte s mapama? V 530 je nahraná nějaká globální, nicméně na mtb asi nepoužitelná. Nikde jsem se nedočetl jestli tam půjde nahrát OSM? Předpokládám, že jo.

V lednu jsem kupoval na hory a geocaching Garmin Gpsmap 66s u kterýho je na mini SD topomapa ČR. Ta je bohužel vázáná ke kartě, na kterou nemá 530 slot a další kupovat kvůli tomu nebudu. Zase tak moc navigaci na kole nepoužívám.

Navíc teda musím říct, že v topo mapě je poměrně dost nepřesností, hlavně co se týče turistického značení. Rozdíly i třeba 200 m.

0 0
      • paw_jh  

Co jsem se zatím setkal, tak do všech garminů šla OSM dát. Mrkni třeba sem: http://jdem.cz/e5a6s8 Stačí stáhnout soubor s příponou .img, vhodně přejmenovat aby sis nepřepsal stávající mapy v navigaci a nakopírovat do složky Garmin. V navigaci si pak můžeš mapy libovolně přepínat.

Česká Topo mapa je slušně zastaralá (z 2017?) a s přesností turistických tras bojovala od začátku. Je lepší vybrat nějakou pěknou OSM. Jsou aktuální, přesné a některé mají i vrstevnice.

Jinak i mapa z karty v 66s jde dostat do 530, jen to není moc legální. Ale vzhledem k přesnosti to asi nestojí za to.

Edit: opava odkazu

0 0
        • Roura74  

Díky za info. Otázkou ještě bude, jak si z OSM bude brát data ta nová fičura Climbpro. Ale počítám, že než tu bude normálně k mání, tak ze už bude dostupná hromada informací a testů všech nových funkcí.

0 0
          • paw_jh  

Ohledně Climbpro mrkni sem: https://www.dcrainmaker.com/…-review.html#…

Vrstevnice nebo a podobný navigační funkce nemám moc prozkoumaný, ale co jsem z toho pochopil (a trochu si domyslel z dostupnejch informací) tak se to bude buď počítat z mapy (to by mohly zvládnout i OSM), případně v garminu je solo soubor s DEM (Digital Elevation Model) s kterým by to mohlo pracovat. A ten je nezávislej na aktuálně zobrazený mapě, jen musí bejt v navigaci zapnutej.

Každopádně to bude fungovat jen s přednahranou trasou (courses), v který jsou ty data už nějakým způsobem uložený už teď (viz Connect a výškový profil trasy). Takže je i možnost, že to garmin bude jen počítat a líp zobrazovat a s mapou jako takovou to nebude mít nic společnýho.

0 0
            • bagr84  

Rekl bych, ze B je spravne, s mapou jako takovou to nebude mit nic spolecneho (fungovat by to melo jako trasy nahrany z connectu, kdy se pak profil zobrazuje i na nemapovych zarizenich).

0 0
              • MaPa  

Vzhledem k tomu, že i 530 má umět sama unitř vytvořit trasu na bod, jsou tři (a možná víc) možností, které do teď nikdo nepopsal:

1. routing bude fungovat jen s tím s čím garmin přijde, mapu (možná) půjde vyměnit ale nepůjde na ní plánovat (ale coursy a spol samozřejmě používat půjde)
                2. routing bude fungovat i na dohrané osm mapě (konec konců většina verzí je označena jako routable)
                3. garmin oddělí routovací vrstvu tak jako to má např. modul brouter na které se bude plánovat, ale zobrazení bude probíhat nad tím co za mapu si nechá zobrazit uživatel. Což znamená že mohou vniknout lehké nepřesnosti že naplánovaná trasa povede po jiných cestách než jsou zobrazeny (což je např. u brouteru ale spíš vyjímka, neboť i on sám má hlavní databázi z osm).

Zatím to jsou všechno ale jen spekulace.

0 0
                • 01carbon  

přemýšlím co z toho je reálné s prihlednutim k tomu ze mají asi slusny kseft z prodeje regionálních map(ovych podkladu)

0 0
                • bagr84  

Co jsem cetl a pochopil, routing s dohranyma mapama funguje, ty garmin mapy maji ale vyhodu routovani podle garminich heatmap. To by mel byt jediny rozdil.

0 0
    • milan.v  

Chlapci, myslím, že tady ty nové Garminy nějak moc řešíte… To si snad ani nezaslouží takovou pozornost… :o)

0 0
      • koko0925  

Souhlasím, 161 příspěvků jen o tom, kdy už to bude.

0 0
      • BB  

a přitom jediná jistota je, že cca 1 rok z nich Garmin udělá beta testery. Tak tomu bylo u E605, E520, E820, E1030, které jsem měl. E1030 není dokončen ani po roce a půl od zahájení prodeje. Jediný Garmin, který byl použitelný od začátku byla Montana, shodou okolností spíše turistický než cyklo přístroj. Chlapci, přeji vám pevné nervy, já už u E1030 hodil ručník do ringu

0 0
        •  
          0 0
      • Pajasob  

Jezdí na kole, aby mohli používat computer :-).

0 0
        • BB  

ale na tom nevidím nic špatného, jsem taky takový, strašně rád jezdím na kole a strašně rád si to osladím, nějakou technickou novinkou ať už se týká samotného kola, jeho příslušenství nebo oblečení. Pak jsem strašně nas*ný, když ta vychytávka nefunguje. Např. u prvního fula mi několikrát praskla zadní stavba atd. A Garmin jako firma je mistrem v nasírání loyálních uživatelů. Bohužel nemá konkurenci. Nedávno jsem neměl E1030 nabitou a potřeboval jsem navigovat v terénu. Použil jsem mobil s Locusem a byl jsem překvapený, jak všechno hladce fungovalo. Stačilo by zjednodušit ovládání Locusu a udělat android zařízení ergonomicky vhodné pro kolo a Garmin by se mohl jít vycpat. Funkce s watmetry určitě umí další android aplikace a možná lépe než Garmin.

0 0
          • Pajasob  

Jo, já to chápu. Taky jsem si koupil GPS computer s velkým displejem, Polar V650. A cítím to úplně stejně jako ty, akorát ze strany Polaru. Bohužel Polar nechce dohnat Garmina, takže mám taky smůlu. Je tam spousta skvělých funkcí, ale i některé věci jsou nedomyšlené a to mi vadí a nikdo to nevylepší. Měl jsem předchůdce V650, ještě bez GPS a fungoval 100% spolehlivě, displej černobílý na bázi tekutých krystalů. Tehdy to ty věci mělo všechny od prvního dne vydání a žádné updaty se nekonaly. Všechno ale fungovalo na 100%. Já si myslím, že právě to, že nové computery dostávají updaty je takový jeden malý důvod, proč je mít hned a užívat si ty „návaly nových funkcí“ . Existuje však riziko, že update dojebe některý dobře fungující funkce. Např. Polar počítal sklon vozovky pomocí senzoru rychlosti a barometru a pak přešel na barometr + GPS. Celý to je strašně zpomalený a proti starému černobílému computeru bez GPS to je strašný. Mám ještě náramek Polar A370, ale nejsem spokojen, protože tam jsou bugy a nikdo je neopraví (ačkoliv jde o aktuální model). Polar dělá, že to nevidí a když už mi odpoví na nějakou urgenci, tak to je taková blbost, že lepší radu by mi dala i nějaká random babička na ulici. Nakonec zjišťuji, že když to funguje, moc mě to baví, ale když computer blbne (nebo i náramek), řeším to ve volným čase víc než bych si přál. Navíc za ty prachy, kterých nebylo zrovna málo, mě to docela vadí no.

0 0
          • ememem1  

kokso, toto by a

si pred rokom nemohol napisat…kagtago :-)

0 0
    • MurphyGarmin  

Tak mi dnes napsali z Garmin.cz,,nas­kladnění se posunuje zatím na druhou polovinu června.

0 0
      • Roura74  

Mně objednávku na 530 co jsem udělal včera ani nepotvrdili.

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    • madik  

Z Alzy jsem dostal update o predpokladane dostupnosti 29.5 na Edge 830. Mam predobjednano od 3.5.

0 0
      •  
        0 0
    • zdsamct  

cus odbornici,

procetl jsem toto dlouuuheee tema cele, sem tam i neco jinde .. 830 me laka a byla by to fajn obmena za 800.

Jen bych se rad, jako neznalec zeptal o dobijeni pres cosi na spodni strane drzaku. ono do toho nevede klasicky nejaky usb nebo neco podobnyho? ma to drat se specialni koncovkou? stejne tak i drzak a predsazenej drzak?

dik

0 0
      •  
        0 0
      • kOmE  

Naštěstí už je usb fuč. Díky tomu jde použít ta jejich powerbanka

0 0
    • capo  

Asi hloupá otázka, ale doposud měly v čr ofiko prodávané mapové Garminy vždycky (teda myslím) v balení Topo mapu ČR. U 830 (ani 530) to zmíněno není, je tam jen „cyklomapa Evropy“. Chápu teda správně že pokud bych chtěl TOPO mapu, tak ji musím koupit separátně? Takže vlastně kupovat v ČR nemá vůbec výhodu proti nákupu venku (kromě českých záručních podmínek)?

0 0
      • kOmE  

Topomapu měla snad 810, 820 ji nemá a 830 také ne.

0 0
      • milan.v  

Tak to není, TOPO mapu si musíš, určitě nejméně už tak tři roky, někdo mě určitě rád doplní, koupit sólo…

0 0
        • 01carbon  

E1000 pred 2 roky I e1030 ofic cz prodejna = cz topo soucasti baleni. Jen lehce upozornim, ze (si myslim a overovat to ted nebudu) ze 830 nema sd slot

0 0
        • capo  

To bude asi ten důvod, proč nikde není k „sehnání“ :D. Díky za info.

0 0
          • kOmE  

Co neni k sehnání?

0 0
    •  
      0 0
    • JDF  

Já si jdu pro Edge 530 v úterý, tak doufám, že nám tu neposlali ty problematické kusy.

520 Plus jsem prodal hned po oznámení 530ky, dokud šel prodat za slušnou cenu.

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    • rajchard  

Čau, před 30 minutami jsem se jen tak nezávazně zeptal na pulzmetrech přes vyskakovací chat, jak je to s dostupností 530. Obratem mi bylo sděleno, že mají skladem pouze bundle verzi, ale že pokud chci pouze přístroj, pošlou mi v krabici od bundle verzi bez senzorů. Záruku ani nic jiného to prý neovlivní. Tak jsem na to kývl, objednal a zítra bych měl mít doma. Pro nedočkavce doporučuji :-)

0 0
      • Pikaču  

Jenom ta blba Alza furt nema skladem. Ze se na ne nevys. A vyzvednu v Garminu.

0 0
        • woncha  

Co 830, má někdo? Mě Alza už po 4 posunula termín, tentokrát na 5.6., ale přijde mi že si to trošku cucaj z prstu…

0 0
          • MurphyGarmin  

Dnes mi došla z Garmin 830,zatím jsem jen vybalil,no na první pohled vypadá moc dobře a nadupaně.už se těším na nastavování 

0 0
            •  
              0 0
            • bagr84  

Dej prosím vědět, jak je na tom dotykáč (hlavně co se týče rukavic a vody).

0 0
    •  
      0 0
    • Motyll  

Má cenu jít po ceně nebo teď všichni drží dopo cenu? Vzhledem k poptávce.

0 0
      • Fresch  

V této fázi bych šel hlavně po dostupnosti. Ceny se všude pohybují kolem 400 euro za bundle. Jediné kde byla sleva tak byl clever-training a na wiggle, šlo použít discount code s cca 11 euro.

Bohužel wiggle včera opět vyprodal.

0 0
    • JDF  

Tak už si hraju s nastavením a za boha nemůžu přijít na to, jak tam dostat Strava segmenty. Tváří se to, jakoby to podporovalo zatím jen Garmin segmenty. Co dělám blbě? :D

0 0
      • bagr84  

Na strava segmenty se to dá přepnout jen z webovýho GC jestli si dobře pamatuju.

0 0
        • JDF  

Jop, je to fakt takhle. Clovek si musi pridat na Garmin Connect webu do dashboardu segmenty a teprve pote, co se pouziji Strava segmenty tady, se nastavi v zarizeni. Zvlastni, u Edge 520 Plus jsem to takhle delat nemusel. :)

0 0
      • kOmE  

Máš připojenou Stravu a zaplaceny Summit?

0 0
        • JDF  

Samozrejme. :)

Jiz vyreseno, viz o radek vyse.

0 0
      • Pikaču  

V garmin connectu v segmentech zaškrtnout strava segmnety. A pak na stravě si je musíš dat do favorite.

0 0
        • 01carbon  

Se jenom prizivim dotazem. V mobile garmin connectu – jdou garmin segmenty nejak zrusit? Neodebirat a prip aby se v garminu (krabce na riditkach) obrazovka segmenty vubec nezobrazovala?

0 0
          • MaPa  

V Garminu:

Menu-Settings-Training-Segments/Stra­vaLiveSegments-SegmentOptions-Enable/Disable-DisableAll?

0 0
            • 01carbon  

V 1030 je v profilech segmets to mam disable, Kdyz se pohybuji tam kde se pridavaji cidla, na dalsi obrazovce to pise zpravy treba sms z tlf, dalsi obr je pocasi, kdyz pripojim svetla tak se objevi obrazovka s ovladanim svetel a jedna obr je tam I segmwnty. Necha se s tim zit Jen me tak napadlo kdyby nahodou nekdo vedel. V mobilni app se zatrzitko garmin segmenty nenecha odtrhnout vubec.

0 0
      • milan.v  

Už se to tu probíralo ve vlákně Stravy a myslím i Garmin Connectu.

Mám teď Edge 520 Plus a i u něj jsem to musel nastavit v Garmin Connectu, jinak jsem tam měl Garmin segmenty.

0 0
    • MurphyGarmin  

Zdravím,kdo má 830 když jsem v nastavení,profily aktivity,datové obrazovky,ukazuje se mi tam pouze obrazovka1 kterou si nastavím jak chci,ale jak se dostanu na další obrazovku? Kdesi chci nastavit další datová pole?U 820to bylo jednoduché,kdyby někdo věděl díky za pomoc..

0 0
      •  
        0 0
    • JDF  

Nechápu, proč Garmin u Edge řady nepodporuje Garmin Tempe senzor. To teplotní čidlo na přístroji je samozřejmě k ničemu, na stole mi to ukazuje už teď 30 C, Edge 520 Plus ukazoval většinou 26 C.

0 0
      • capo  

To teplotní čidlo ukazuje trvale o 2–3 stupně míň, jinak je celkem použitelné. Oproti hodinkám, který ukazujou nesmysly tím že jsou na ruce. Ale souhlas, podpora tempe by je nic nestále a zvýšila jeho prodejnost třeba :)

0 0
        • ememem1  

ukazuje bohuzial kus od kusa uz od cias g500

0 0
      • bodlak2  

Nic ve zlým, to jako fakt někdo potřebuje na kole externí teplotní čidlo? Asi bych to pochopil třeba na lyžích kvůli mazání, ale na kole?

0 0
        • kOmE  

Jak jinak poznáš, že je ti teplo nebo zima…

0 0
        • Barak  

Nehledej v tom logiku. Někteří lidé prostě rádi sleduji grafy a všemožně údaje na cyklocomputeru.

0 0
        • JDF  

Tak jde mi hlavně o to, že Garmin Tempe mám (používám ho s Fenix 3).

0 0
          • kOmE  

Ale tam to dava smysl.

0 0
            • ememem1  

a jaky?

inak to ze na nijakom garmin edge to cidlo nefunguje poriadne plati minimlane od g500. a suhlasim ze je to zbytocne, ide len o princip naco tam nieco nefunkne davaju uz 10 rokov.

0 0
              •  
                0 0
              • kOmE  

Mě edge520+ ukazuje o 1–2°nižší teplotu, což je není špatné.

Proč se Tempe používá k hodinkám je snad jasné.

0 0
                •  
                  0 0
    • TheJD  

Jak moc pouzitelny je ten drzak pred riditka na XC kolo, se kterym budu jezdit i v tezsim terenu? Aktualne mam na nesilnicnim kole zkusenost jen s pristrojem na predstavci a musim az moc sklapet hlavu, abych videl na display.

Mam predobjednany mtb bundle, ale prave kvuli tomuto ted premyslim, jestli nebude lepsi vzit jen samotny pristroj, u ktereho je drzak pred riditka, ktery budu potrebovat tak jako tak na silnicku a ve vysledku by to asi vyslo finance zhruba stejne, protoze z bundlu bych vyuzil rychlostni senzor, ale mtb drzak a dalkove ovladani nejspis ne. Kazda z tech veci vyjde normalne cca na litr, coz je cenovy rozdil mezi bundlem a pristrojem.

0 0
      • kOmE  

Ten držák je fajn, na XC s pevnou vidlici se ani nehne.

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    • JDF  

Zatím asi jediný problém, na který jsem narazil je to, že mi dvakrát Edge 530ka dost dlouho startovala.

Před včerejší jízdou jsem na logo Garminu koukal snad minutu, dneska když jsem si chtělpohrát s nastavením, tak se mi to při startování asi regulérně zaseklo – opět jen logo Garminu asi tři minuty v kuse, než se mi to podařilo nějak resetnout dlouhým stiskem power buttonu.

V obou případech pod logem nebylo takové to boot info o tom, že načítá mapy apod. Po tom hard rebootu už jo.

0 0
      •  
        0 0
    • rajchard  

Nemáte někdo zkušenost s blokací strava segmentů, když je puštěná navigace? Jede mi akorát climbpro podle předdefinované trasy. Segmenty, i když je mam natahaný v přístroji ani neťuknou. Vypnu navigaci a vše ok. Climbpro je super funkce, která zase naopak nepojede bez nahrané trasy (spuštěné navigace). Líbilo by se mi na jedné datovce Climbpro a na druhé strava, ale asi je to zatím neslučitelné nebo?

0 0
    •  
      0 0
    • MurphyGarmin  

Zdravím,možná blbý dotaz,ale když si vytvořím trasu na mapy.cz dám export,GPX formát a chci to uložit do Edge computeru jak na to? Nějak v tom plavu,,díky za pomoc…

0 0
    • Mára XC 7  

Ahoj. Mám Garmin Edge Explore a funguje ok. Jak v rukavicích tak za deště. Nemůžu si stěžovat. Jen mně mrzí že neprepočitava TRASU když sjedeš z cesty. Musíš hledat novou. Škoda.

0 0
    • Pikaču  

Mam docela problém s propojením Androidu ( Samsung a8 2018) a Edge 830. Furt se to odpojuje nebo pripojuje spatne, az po zapnuti lokalizacena mobilu.

Na Fenixu 5×+ jsem to nikdy neresil. Jak jsem zapnul na telefonu BT tak se zarizeni propojilo a fungovalo.

Nevite jestli delam neco špatně? Co zapnout nebo co vypnout aby se parovala zarizeni po zapnuti BT a Edge?

0 0
      •  
        0 0
      • capo  

Zkus vymazat cache aplikace v connectu. Delalo mi to to samé s 1000, zas nějakej jejich update. Pomohlo to.

0 0
      • ememem1  

vidim ze sa u garminu naprosto nic nezmenilo ani s novym modelom.

0 0
        • Pikaču  

Bohužel. Ať mažu jak chci. Pripojim ho s telefoneem jednou a pak dalsi pokusy vůbec. Jedině wifi. Zlatý F5×+

0 0
        • milan.v  

Přesně… Těch příspěvků je tu mraky, za chvíli se to bude dělit na nepřehledné větve 530/830…

0 0
    • sloonMT  

ahoj

cim to je ze po instalacii poslednych garmin map nevidim ulice ani nic az od priblizenia 500,,,,ako daky layout cez mapu

pri priblizeni mapa preblikne a zas iba moja sipka a zlte hlavne cesty

dik

0 0
    • MurphyGarmin  

Dnes poprvé s 830 sotva po ujetí 6km už mě to upozorňovalo že se mám napít po minutě že se mám najíst

0 0
      •  
        0 0
    • JDF  

Tak jdu s field testem po včerejšku.

Šel jsem 100 km pěší pochod a jelikož se nádherně nabízela navigace přes Edge, stáhl jsem si do 530ky GPX, vypnul nepotřebné spárované senzory a komunikaci s telefonem a zapl jsem automatický jas. Nahrával jsem to tedy jako „jízdu“ s tím, že by se to pak přenastavilo na chůzi, pokud bych výsledný záznam použil. Trackoval jsem zároveň s Garmin Fenix 3.

Co musím v úžasu vyzdvihnout – baterku jsem při té dlouhé aktivitě nabíjel až po 19 hodinách a to ještě jen „pro jistotu“. Zcela upřímně tady jsem čekal tak poloviční výdrž kvůli aktivní navigaci (u Edge 520 Plus totiž navigace žrala baterku výrazně) a záznamu každou vteřinu. Celou dobu byla aktivní komunikace s ANT+ hrudním pásem. Fakt palec nahoru.

Tak jak jsem trochu čekal, Edge naměřil méně, než Fenix, ale dá se to pochopit – ztráty vznikaly především na místech, kde nebyla viditelnost na oblohu – tedy například při průchodem pod mostem nebo v opravdu hustém lese. Edge tedy nedopočítá vzdálenost mezi body výpadku, zatímco Fenix ano, přesněji navíc při použití footpodu, který mám (ztráta vzdálenosti jinak samozřejmě na kole nehrozí v případě použití senzoru rychlosti). Každopádně výsledné skore 101 km na Fenixu, 98 km na Edge 530 (oboje záznam každou vteřinu, GPS+Glonass).

Edge 530 má proti Fenixu výrazně přesnější zakreslení záznamu (což jsem taky čekal, viz první fotka) a to je teda ne velký palec nahoru, když si vemu, že je to zařízení dělané na kolo – někdo by tu mohl čekat díky rychlosti horší přesnost. Climbpro fungoval taky výborně, moc fajn funkce.

Ve finále jsem použil trasu z Fenixu, neb byl blíže realitě (trasa měla 100,2 km a já měl pár kratších zacházek navíc), ale kdyby chtěl někdo kouknout na záznam z Edge, tak tady je ke stažení: https://uloz.to/…/edge530-fit

0 0
      • štája  

jaké jsou podmínky aby vyskočila ClimbPro funkce? myslím tím jak dlouhý, jaké převýšení atp. musí mít ten kopec…

0 0
        • TheJD  

Z recenze od DC Rainmakera: "Total value must be 3,500 or higher where: Distance of climb in meters (min 500 meters) * Gradient (min average 3%)

So, doing some samples here to help understand:

Climb A: 1,000 meters long at 4% = 1,000*4 = 4,000: Yes, qualifies as a climb

Climb B: 5,000 meters long at 2% = 5,000*2 = 10,000: No, doesn’t meet 3% threshold

Climb C: 500 meters long at 8% = 500*8 = 4,000: Yes, qualifies as a climb"

0 0
          • štája  

Tak to není kolem Prahy moc míst, kde to vyskočí.

0 0
            • kOmE  

V Lysolajích a na Suchdole by mělo. V lysolajích je to přes 3% a délka je přes 1,5km. A Suchdol má snad 7% při 900m.

0 0
          •  
            0 0
    • JDF  

Všiml jsem si chybky. Vypnul jsem si detekci nehod. Pokaždé, když se Garmin spojí s telefonem, tak se detekce nehod aktivuje a zůstává aktivní.

0 0
      •  
        0 0
      • bezdratova.sprcha  

V telefonu může být nabídka pro provedení nastavení zařízení. Pokud máš v telefonu nějaké nastavení jinak než v zařízení, může se ti to po připojení na telefon vždy přepínat.

0 0
      • tvargy  

Nemáš zadaný nějaký nouzový kontakt? Pokud jo, smaž ho

0 0
    • Roura74  

Pánové, zkoušeli jste už někdo ty integrovaný trailforks mapy? nějak se nemůžu dopátrat kde je aktivovat. Vím, že je appka v conectu, ale proč instalovat něco co už tam je.

0 0
    • MurphyGarmin  

Zdravím měl bych dotaz,vytvořím si trasu,jedu podle navigace dojedu do cíle,ale chci pokračovat ještě dál už bez navigace v té samé aktivitě,jak to udělat abych to měl uloženo jako jeden trénink,díky za info.

0 0
      • kOmE  

Trasa se snad zaznamenava dokud aktivitu neukoncis. Navigaci můžeš spustit kdykoli behem aktivi a stejně tam zase ukoncit aniz bys ukoncoval aktivitu.

0 0
    • MurphyGarmin  

Ok,to bych chápal,ale když spustím aktivitu,jak se dostanu na vytvořenou trasu aby mě navigovala..

0 0
      •  
        0 0
      • kOmE  

Tlačítkem back se dostaneš z aktivity, ta však stále běží a pak přes menu do navigace a nebo by to mělo jít přes datovou obrazovku mapy, a stisk tlačítka pro vstup do menu.

0 0
    • MurphyGarmin  

Ok,díky,,dnes vyzkouším…

0 0
      • MurphyGarmin  

Hojky,tak jsem to dnes vyzkoušel,ano spustím aktivitu,přes datovou obrazovku se dostanu na mapy,potom na menu,vyhledat trasu a spustit,,super je funkce, Climb Pro, ukáže údaje+profil stoupání do kopce,to se mi hodně líbilo,,super…

0 0
        • MurphyGarmin  

Jinak si ještě dovolím,u 830 za 5h aktivity silniční kolo s navigací a zaplé BT mi to spotřebovalo 29% baterie,,nádhera!!!

0 0
          • Pikaču  

To je nejak moc. Vypnout wifi, na silnicce stačí pouze GPS. A displej dávám auto jas. A vypínám osvětlení po 15s. Až za tmy zapinam osvětlení displeje. Tohle me pomohlo snížit spotřebu z cca 30% za 4–5 hod na cca 10%.

0 0
            • orm  

Nevis prosim te, zda to uz umi automaticke podsviceni, treba aby se zaplo po zapadu slunce?

0 0
              • Pikaču  

Bohuzel. Musis jak blbec bud zastavit nebo za jízdy jit do nastaveni-displej a prepnout rucne a stále podsviceni. Taky bych to bral.

Pokud mas 830 a znas cestu tak je to za 15 vteřin.

0 0
            • MurphyGarmin  

Srovnání s 820 kterou jsem měl,, 830 daleko větší výdrž baterie,auto jas nedávám k čemu??Na celodenní aktivitu musí garmin vydržet,nechápu to tvoje šetření,promiň,ale já chci mít plnohodný cyklo computer bez nějakého omezení co ty uvádíš,,ten Garmin to dá a spotřeba baterie je excelentní…

0 0
              • Pikaču  

V pohodě. S auto jasem za dne vidím naprosto v pořádku. Svitit za dne neni potreba. Pokud vsak to vse potrebujes i wifi za jizdy a uspokojis se s 30%/5 hod. tak OK. Rady prece nemusis prijmat.

Ale jen pro zamyšlení. Ja dnes 5 hod. Gps+glonass, autojas, wifi off, tep, kadence, rychlost, BT telefon a jsem na 82%.

0 0
                • capo  

Není náhodou „autojas“ automatická volba intenzity podsvícení? Já jen že pokud dáš autojas a pak podsvícení vypneš, nedává to první smysl 

0 0
                  •  
                    0 0
            •  
              0 0
    • MurphyGarmin  

Zdravím,může mi někdo poradit jak se resetuje 520ka??díky…

0 0
    • MurphyGarmin  

Hojky,dnes testování 830 v prstových rukavicích na MTB,listování obrazovek absolutně bez problému,super rychlé,oproti 820 v těch samých rukavicích se někdy nepovedlo třeba až na potřetí,myslím že 830 se povedla…

0 0
    • bezdratova.sprcha  

Dotaz na ty co už mají 530 doma: Jak dlouho se zařízení zapíná?

0 0
      • TheJD  

Nemeril jsem to. Chvili. Urcite ne dele, nez minutu. Ze spanku se probudi skoro hned.

0 0
      • Pikaču  

10 vteřin

0 0
      • JDF  

Do 10 vteřin max.

0 0
    • sloonMT  

Preco mi speed sensor 2 posiela do connect celu trasu jasne ale este aj rozobrate na moje zastavky

0 0
      • sloonMT  

Takto

0 0
        • bezdratova.sprcha  

Ten senzor po nekolika minutach automaticky ukoncuje trasu, takze kdyz jezdis po meste, bude smit tech tras nekolik.

Pry uz s tim neco vymysli. Za me by bylo idealni kdyby proste vyplivl celkovy najezd a info o rychlosti.

0 0
          • TheJD  

Spis by to chtelo, aby ti to tam vsechno vyhodil, klidne takto na useky, ale s jednoduchou moznosti po sobe jdouci useky spojit do jedne jizdy, aby jsi mohl mit napriklad solo jizdu do prace a z prace, kdyz se cestou nekde zastavis.

0 0
            •  
              0 0
            • bezdratova.sprcha  

Tak to už je potom záležitost Connectu, nikoli čidla samotného. Je to pořád nová věc na trhu, nějaké pokročilejší implementace teprve přijdou.

0 0
              • TheJD  

No jasne, ze je to zalezitost Connectu. To cidlo je jednoduche a stejne tak elektronika v nem. Resit to sloziteji, nez je to ted, je podle me zbytecnost. Jen to chce vylepsit pomoci Connectu.

0 0
                • sloonMT  

skusil som to odstranit z connectu

…dnes zas problem ,,vcera zom edge vypol a dnes nesiel zapnut…vybity do nuly

0 0
                  •  
                    0 0
                  • rockab  

Bohužel se mi to taky stalo, baterie měla 2 dny zpět 65%, jen uspávám. Včera odpoledne 0% :-( Snad to byla vyjímka. Zatím mám 530 cca 2 měsíce.

0 0
                    • milan.v  

Jak už tu padlo, vzhledem k rychlosti naběhnutí nových Edgů není důvod je jen uspávat, ale rovnou vypnout…

0 0
                      • milmat  

A pokud zastavím na kafe/oběd?

0 0
                        • milan.v  

To ať si každý dělá, co chce…

0 0
    • TheJD  

Dneska prvni vyjizdka s 530 a nemile me prekvapila GPS. O to vic, ze jsem jel po silnici a ne v terenu. Zapnuto jsem mel GPS + Galileo, je s tim nejaky problem? Nekolikrat za jizdu mi zahlasil ztratu satelitu.

Nahraval jsem zarovel na Wahoo Bolt a ten zadny problem nemel (GPS + GLONASS).

Prikladam screenshoty z Bolta i 530 s useky, kde Garmin ustrelil. Sipkou je oznacene misto, kde jsem na par minut zastavil. Na obou zarizenich nastavena autopauza a pripojeny stejny senzor rychlosti.

0 0
      •  
        0 0
    • Giacomo  

Máte někdo zkušenost s vysíláním srdečního tepu z hodinek do Edge 530? Mám Vivoactive 3 Music a přenos se pořád přerušuje s intervalem od 5 do 15 minut. Zkoušel jsem i změnu zápěstí a je to stejné.

0 0
      • Rorejs74  

Zkoušel jsem to tuhle jako nouzovku s Edge 520 a chovalo se to stejně. Moc použitelný to není :(

0 0
        •  
          0 0
      • sharkeeCZ  

Dnes první jízda s GE530. Starý tepák z Garmin Edge 510 a 100% připojení bez chvilky výpadku.

100% spokojenost!

0 0
        • atty  

Tak vzhledem k tomu, že Garmin dělal do nedávna všechna čidla včetně tepáků v ANT+, tak ještě aby to nefungovalo. Ale chápu to nadšení :)

0 0
    • TheJD  

Jaky je nejlepsi zpusob pro vlozeni trasy zavodu, kde pojedu nekolik okruhu, tak, abych s navigaci (trasou) behem jizdy nemusel nic delat? Vlozit jako normalni Course s tim, ze kdyz projedu konce zase na zacatek, tak se najde a bude navigovat dal? Nemam s timto zadnou zkusenost, proto se ptam.

0 0
      • kOmE  

nestačí ti jen podložit mapu trasou?

0 0
        • TheJD  

Nerozumim.

0 0
          • kOmE  

U každé trasy, nebo segmentu si můžeš nastavit aby se ti zobrazovala na mapě.

0 0
            • blue  

jenom doplním a upřesním Komeho – přímo v garminu v detailech trasi zaškrtneš Ukázat v mapě (nebo tak nějak) a ta trasa bude permanentně zobrazená nezávisle na tom, jestli pustíš navigování nebo ne… můžeš si tam nastavit i barvu čáry

akorát v připadě, že potřebuješ zároveň navigovat, to asi postrádá smysl, snad jen pro rychlou orientaci odchylky od trasy, ale navigaci budeš muset nejspíš pouštět při každým průjezdu začátkem trasy

0 0
              • MaPa  

Pokud neztratí signál, pak si může naplánovat trasu včetně okruhů. Garmin to má ošetřené. Otázkou je, zda to u okruhů má smysl a neudělat to pouze touto linií jaks popsal a nastavením si VP na hodnotu jakou potřebuji. To si ale může autor dotazu rozmyslet sám

0 0
              • 01carbon  

Ale ta cara takto zobrazene trasy je na gramin lcd relativne malo vyrazna. Oproti tomu když je zapnutá navigace je trasa podstatně více vidět. Po skončení okruhu = projetí cílem se navigace ukončí. Možná by šlo si to v nějakém online editoru gpx pospojovat – nezkoušel jsem.

0 0
              • TheJD  

To jsem nevedel. Super, dik.

Btw vcera jsem otestoval, ze pri projeti cilem trasy a opetovem najeti na trasu pres start se navigace neukonci a opet naviguje, takze na okruhovy zavod v pohode. :)

0 0
    •  
      0 0
    • MurphyGarmin  

Ahoj,,mám dotázek,když si vytvořím trasu na mapy.cz jak ji dostanu do garmin connect,,myslím tím do mých tras co mám už uložené,samozřejmě vím že přes GPX,ale jak dál,nějak se mi to nedaří..

0 0
      • MaPa  

Musíš přes webový connect, kde jde gpx importovat. Třeba i na mobilu přes browser.

0 0
        • blue  

iOS umí importovat stažený GPX do Connectu taky přes Open In…

0 0
          • MaPa  

Umí to i některé android file managery, ale jen některé. Napr. IO File Manager. Ale obecně to neplatí

0 0
      •  
        0 0
      •  
        0 0
    • Roura74  

Dnes první jízda s 530. Je tam vidět pokrok proti 520. Ještě musím změnit pár nastavení datovejch polí, ale to se doladí. Zatím tam mám origo mapy a docela často mě upozorňovala, že jsem mimo trasu. Nevím jestli to je signálem, ale 520 s OSM to nedělala. Další věc je stříhání zatáček ve sjezdu. Mám nastavený zápis nějakej ten smart, nebo jak se jmenuje, ale opět 520 tohle nedělala. Viz foto.

0 0
      • bezdratova.sprcha  

Neměl jsi vytvořenou trasu na mapy.cz? Mě tohle jejich trasy dost často dělají a to na více zařízeních – pípne to že jsem mimo a hned zase na trase.

0 0
    • Lok  

Tak já mám stále 820 ale pujde pryč vrácením peněz a tak se chci zeptat jestli 530/830/wahoo/nebo něcjo jiného… vyřešili tam problémy tipu nezobrazování %stoupání, případně zobrazování blbostí… stíhá se načítat mapa při sjezdu aby člověk nemusel na každé druhé odbočce zatsavovat a čekat až mu gramin řekne kde vlastně je… to jsou totiž dvě věci které mě na tom edge820 serou ze všeho nejvíc… aj ten modrající displej, nepřipojující mobil a to jak je to neskutečně pomalé bych dokázaola překousnout… ale toto ne…

0 0
      • Pikaču  
        1. Super rychle jak odezva tak výpočet. Ovládání 830 taky skvěle.
        2. Navigace skvělá. Zatím nemám moc odzkousene složité křižovatky. Nacitani podle me super.

Teda až na jednu vadu kde me naviguje kruhacem do protisměru, ale to me spíš dělá problém komoot odkud nataham trasu.

3. Připojení s Androidem je trestné. 3–4× to funguje bez problemu a pak konečná. Musim vse vymazat a znovu propojit jak v telefonu tak v connectu.

Obecně jsem spokojem až na par chyb ( propojeni s tel., radar propojeni me blbne ale to mam az od včera a obcasne navigacni pokyny. )

0 0
        • Lok  

Takže když jedeš třeba lesem tak se stíhá držet kde jsi a nezbělá jen displej jak to dělává mě??

A ty procenta to zobrazuje jak?? :D protože mě to píše strašné blbosti

0 0
          • Pikaču  

V lese me to hodi obcas vedle než jsem ale nic nezbela. Mapa tam je, muj pohyb taky je videt. Jen jsem vedle trasy. Ale to musím jeste odzkouset GPS+GLONASS, vetsinou jezdim silnicku na GPS.

Procenta?

0 0
            • Lok  

procenta stoupání… jedu a vyhazuje to blbosti jakože kopec by mohl mět 8% a píše to 2% nebo se to rozhodne že už jedu moc dlouho do kopce na to aby mě zajímalo stoupání tak píše 0%… nebo to začne psát nějaké stoupací procenta až přejedu vrchol… a třeba na oregon 600 kterého máme doma to funguje úplně bez problémově…

jo a ještě co to co to naměří za stoupání a klesání, věčinou mi to na okružní jízdě napíše u klesání o cca 125% víc naklesaných metrů než nastoupaných… :D

0 0
              • Pikaču  

No nezaznamenal jsem ze by 830 hazela nemsyslne % stpupani.

Spis nekdy jedu a ten kopec nevidím, a kouknu se na edge a ejhle je stoupak.

Ale pokud fakt resis takove veci tak asi potom wahoo. Ja mám 830 asi 3 týdny a presel jsem s fenixe5×+. Driv jsem nic nemel. Zatim obecna spokojenost s porodnim komplikacemi ( android propojeni).

Nebo pockej jeste mesic dva az to jako beta testeri odladíme. :)

0 0
                • Lok  

no tak řeším to protože jinak nenacázím důvod dávat za to takové peníze… dám tolik peněz za něco co má mít nějaké funkce a po roce jsem zjistil že funkce co mi tam fungujou sem měl i předtím na 15 let strém tachometru (tep, kadence, rychlost…) abych se podíval na mapu a mohl podle ní jet tak sme co chcvílu zastavoval aby se to nečetlo, to sem předtím zastavoval abych se podíval na mobil… stoupání si ukazuje co chce, aj ty cedule u cesty toho říkají víc :D propojování stojí za hovno a fůrt přeistalovavat connect jak *******… ani ty live segmenty tam moc nefugujou.. jako ty časy náskoku a výsledný čas co mi napíše garmin při jízdě a co pak vidím doma.. jako vážně??? :D

a to jak to jede… jak 10 let starý mobil…

takže já sem jen zjišťoval jestli jim tam vůbec něco funguje :D

0 0
                • BB  

tak propojení z androidem nejsou porodní bolesti 830, to je ******* všech Garminů používajících nový BT protokol. Já už tohle „rodím“ dva roky s 1030. Proto jsem čekal na 830, zda už na to přišli, že bych hodil 1030 do kanálu a koupil 830. Jak je vidět, tak pokračují ve stejné lajně, alespoň jsem ušetřil.

0 0
                  • Pikaču  

No tak to mi vysvetli proc to u Fenixu funguje dokonale a edge maji problem.

0 0
      • TheJD  

Pokud nepotrebujes funkce, ktere ma Garmin navic oproti Wahoo, tak bych sel do Wahoo, ktere je super a oproti novym Garminum ma imho i lepsi display (myslim ten nebarevny na klasickem Boltu).

0 0
        • vik  

Taky doporučuju Bolt. Asi z toho důvodu, že ho sám mám, ale taky z nějakých důvodů objektivních: opravdu minimální trable s funkčností, na wahoo foru se fakt řeší víceméně kravinky, ale zásadní nefunkčnosti se zkrátka nevyskytují. Update chodí velmi často, je to odladěný maximálně. Srovnávat s Edge nemá smysl v počtu fíčur (tak jak zmiňuje TheJD), protože ty fíčury jsou prostě víceméně marketingový vábničky, který v běžný praxi běžnýho cyklisty nemají, dle mne, jaksi moc praktickej a užitečnej smysl. Navigace, displej, appka…za mne prostě paráda!

0 0
          • Lok  

A co watt meter?? co sem si čet tak to moc nefunguje, teda vůbec… :/

0 0
            • vik  

Byly trable s Pioneer (nevím, kolik ji u nás běhá), ale už je to vyřešený. Stejně jako nějaký chybky se SRM. Dle fóra se zdá, že už je to vše ok.

0 0
          • TheJD  

Ja prave aktualne prechazim z Bolta na 530. Jeste jsem ve fazi testovani obou zaroven, ale asi uz budu jezdit jen s Garminem. Pokud bude vsechno fungovat, tak je 530 lepsi pristroj a jedine, co ma Bolt lepsi, je zminovany display. Jeste jsem si teda zvykl na signalizaci tepove zony pomoci LEDek, coz je taky moc fajn, ale bez toho se da obejit.

Bohuzel Boltu chybi spousta funkci a nektere ma tezce nedotazene (napr. nepouzitelny profil trasy), jinak je to super pristroj, ale v podstate je to jen zakladni zobrazovadlo udaju s tim, ze umi navigovat podle predem pripravene trasy a umi predem pripravene workouty, ale nic vic. Ani profily na vice kol nema…

PS: Vcera jsem testoval oba dva vedle sebe a 530 melo o neco presnejsi zaznam. Na silnicce. Ale neni to nic podstatneho. Jeste teda Bolt stabilne nameri vetsi prevyseni a neda se zkalibrovat vyskomer, coz je dost opruz. Na zacatku aktivity jsem mel Edge zkalibrovany a Bolt ukazoval o cca 45 m min.

0 0
          • BB  

a co propojení Bolta s Garmin radarem ? Už to mají ? Tohle podle mě je „must be“ fičura a ne vábnička. Jestli tohle má Bolt, tak ho zítra objednávám, dík za info.

0 0
          •  
            0 0
          • bezdratova.sprcha  

Není to až tak dávno ce to blblo pokud jsi jel víc než tři hodiny a pokud vím, pořád se objevují problémy s výškoměrem, hlavně na MTB. No a hlavně Bolt je na trhu už nějaký ten rok, což bohužel není zatím reflektováno v ceně.

0 0
        • Pikaču  

Kamose jsem presvedcil s 830-ou a prodal mesic stareho Bolta.

0 0
          • vik  

Jseš holt dobrej marketér! :-)

0 0
            • Pikaču  

Neeee. Jen jsem nu zhatil wahoo predpotopni vzhled a nebarevny displej. :P

Ano, wahoo funguje ale to je jako sednout si do fabie v zakladu, otevirat okenko tou kurblou rucni a rikat ze to funguje a v garminu nefunguje propojeni s mobilem.

hehehehheehhe

0 0
              • TheJD  

To je stejne, jako u mobilu. Nekdo chce mit telefon jako spolecensky status, tak da 40 k za Apple. Jiny vi, ze mu funkcemi staci a vyhovuje mobil za 5 k, tak si koupi ten.

0 0
                • Pikaču  

Neee. Garmin edge neni znamka statusu ale je to fakt pekna hracka ( co umi spousta věcí) s barevným displejem+ varia radar.

0 0
                • vik  

Na GCN byla anketa na Giru v balíku, zda čuměj při závodě na watty na kompu. A naprostá většina, že tam mají jen rychlost, vzdálenost a čas :-)

0 0
              • vik  

To tedy musíš u nových kompů od Stages blinkat! :-) Ty mají tlačítka na přední straně dokonce 4!

0 0
                • Pikaču  

:)

Jsem si musel priplatit 8000 aby mi mycka na nádobí svitila na podlahu čas. Jinak pouze 3 barevne ikonky.

Holt si kazde zbozi najde sveho blbce.

0 0
                  • vik  

Tak teď je všechno naprosto, ale naprosto jasný :-)

0 0
    • TheJD  

Da se vypnout automaticke prepnuti obrazovky pri zacatku segmentu? Vcera behem vyjizdky jsem si to vypnul pro obrazovku segmentu, ale pote se mi to prepinalo na obrazovku s mapou, u ktere jsem moznost toto prepinani vypnout nenasel. Diky za rady.

0 0
      • TheJD  

Pro dnesni zavod jsem to vyresil vypnutim segmentu, ale pokoumam, jak to vypnout.

0 0
    •  
      0 0
    • bezdratova.sprcha  

Já dneska pět hodin jízdy, 6,5 hodiny provozu celkem (nechával jsem zapnuté během jídla a všech zastávek), baterie klesla na 74%. Cca polovinu z toho puštěno Glonass a zásadní zrychlení poklesu baterie se nekonalo. Asi to nechám zapnuté a uvidím jak to bude vypadat na další jízdě. Nicméně to vypadá že otestovat výdrž do 0% bude vyžadovat opravdu pořádnou štreku a to i s navigací :)

V první řadě info pro ty, kterým se nelíbí detailnost mapy když odzoomují. Mě osobně to nejprve docela šokovalo jak rychle mizí detaily. V profilu aktivity běžte do menu a pokračujte do Navigation>Map>Map Visibility>Custom (překlad každý sám, nebudu to přepínat do češtiny. Tam si můžete nastavit při jakém oddálení které věci zmizí. V předcházejícím menu lze také nastavit detailnost map. Vzít v potaz že více detailů se bude déle vykreslovat.

Zatím po vypínání vždy hledět na display, jestli tam nezůstal symbol power (pak totiž zařízení není vypnuté). Už se mi to stalo třikrát, ale se zařízením manipuluji často.

Přesnost samotné GPS je v terénu nepříjemná, kromě problémů s přesnou polohou se objevují taktéž problémy s orientací. Po spuštění Glonass velmi přesná pozice i směr jízdy, nicméně co jsem zkoušel rychlost, tak je taky mimo (v zakrytém terénu). Hold do terénu kupovat senzory. Galileo není ještě hotové, zatím mají nekompletní set satelitů, nicméně Garmin uznal že s ním momentálně mají nějaké problémy. Mělo by se do budoucna zlepšit.

Docela mě překvapilo, že zařízení nemá kompas, nebo jej minimálně nevyužívá během navigace. Když zastavíte a točíte zařízením, směr pohledu se neaktualizuje. Nicméně vzhledem k mapovým podkladům to nevidím jako velký problém, to je zásadní hlavně u „breadcrumbs“ navigace.

Průběžná kalibrace výškoměru funguje dobře, rozdíl mezi konečnou a počáteční výškou 2 metry. Ještě bych chtěl vyzkoušet přesnost a konzistenci měření v různé dny (snad přes týden).

Pochvala za základní mapy, kromě přehlednosti jsou velice detailní a jsou tam i stezky které na pohled nejdou vidět. Nevidím důvod ke změně. A taky mě překvapilo jak rychle zařízení počítá trasy do 20km. Jedinou výtku bych měl k tomu, že se na mapě neukazují rozhledny, což je neduh cyklistické verze OSM.

Během jízdy se mi dnes podařilo ztratit signál senzoru. Tvářil se že je připojený, ale zařízení nepřijímalo data. Musel jsem ho odpojit a znovu připojit. O ztrátě signálu nevyskočila žádná hláška, zjistil jsem to když mi zařízení ukazovalo že po stezce (tj. zakrytý terén) jedu 15kmh zatímco jsem musel jet minimálně 22kmh (což, jak mi hned došlo, znamenalo že zařízení využívá GPS k určení rychlosti).

Docela mi vadí, že oživit zařízení z režimu spánku trvá déle než zapnutí po úplném vypnutí. Časy nejsou vůbec konzistentní a popravdě vzhledem k výdrži jej raději nebudu využívat.

Problémy s konektivitou k telefonu přes bluetooth. Do updatu nebudu ztrácet čas s párováním. Je to akorát k zlosti.

A rýpnu si a zkritizuji struktury menu. Neintuitivní, zbytečně komplikované a roztříštěné. Velmi podobná nastavení jsou v několika různých podmenu, místo aby byly v jednom. Přinejmenším by to chtělo quick access menu s konfigurova­telnými položkami.

0 0
      • MlokCZ  

530 má průběžnou kalibraci výškoměru? 520 i 520+ tohle neměla (kalibrace byla jen dle nahraných bodů s výškou při startu aktivity, pokud bylo v místě bodu).

0 0
        • bezdratova.sprcha  

Dle všeho to tak skutečně je. Prvně to psaly internety, tj. že zařízení využívá GPS a DEM, jednak pro prvotní kalibraci hned na začátku aktivity, a také v jejím průběhu. No a hlavně ta dnešní data by tomu odpovídala. S výškoměrem jezdím už nějakou dobu, a ještě jsem asi nezažil aby po více než šesti hodinách byl rozdíl jen dva metry, zvlášť když se během jízdy měnilo počasí a několikrát projíždělo kolem vody. To by byla bez kalibrace hodně velká haluz. Celkem nastoupáno asi 850 metrů, měl jsem větší rozdíly i na rovinkách.

Teď mě jenom zajímá, jak moc ta kalibrace bude ovlivňovat výšková data. GPS i DEM nebývají úplně přesné (DEM někde drobné kopečky vidí jako rovnou plochu), ale vhodné využití pro referenci může být využito k eliminování nepřesností vlivem změn počasí a prostředí. Chci to vyzkoušet na krátké trati kterou moc dobře znám, abych viděl jak vypadá graf výšky, a pak na jedné tuším že 40km trase chci vyzkoušet konzistenci.

0 0
          • bezdratova.sprcha  

Jinak teď ještě koukám na dnešní jízdu na známé místa a vypadá to solidně. Průjezdy kolem vody nemají žádné velké odchylky (do 5 metrů), když jsme se pak vraceli stejným úsekem, je tam rozdíl asi 3 metry, což je OK. Výška známého vrchu sedí na metr přesně, což už vypadá docela podezřele, tam určitě hrála roli kalibrace. No a následný graf sjezdu který docela znám vypadá luxusně. Jenom podle linky dokážu bezpečně rozpoznat pasáže.

0 0
          • Roura74  

Okamžitou nadmořskou výšku ukazuje přesně, nicméně nastoupané metry vs. korekce nadmořské výšky v connectu je hodně velkej rozdíl. S 520 to bylo 8–15% do plusu při korekci, teď je to víc jak 30%. Nevím co bylo přesnější, ale ten rozdíl je fakt velikej.

0 0
            • bezdratova.sprcha  

O korekci výšky v Garmin Connect je známo že je nepřesná. Korekce se nemá využívat pokud máš zařízení s barometrickým výškoměrem a pokud to sám nezapneš, zůstane pro takové zařízení vypnutá.

Korekce výšky je určena jen pro ta zařízení, která barometr nemají. Tam pak korekce oproti informaci ze zařízení bude mnohem konzistentnější. Samozřejmě to není vhodné abys pak data srovnával s někým jiným. Stejně jako třeba Strava, tak ti to obvykle přídá 30–50% navíc.

0 0
              • Roura74  

Korekci normálně nepoužívám. Porovnaval jsem data z 520 a z 530 na stejne trase. Nepotkal jsem se vubec nikde, mimo vzdalenosti. Divny, ze ani tou korekci. V Connectu mam ted u trasy jinou podrobnejsi mapu, tak to mozna taha data z neceho jinyho.

0 0
                • bezdratova.sprcha  

Ta korekce funguje tak, že specifické body trasy sníží nebo zvýší podle DEM referencí a podle toho se pak změní i celkové stoupání. Pokud se nepletu tak to není vyloženě tak, že by přepsali všechna výšková data.

Pokud 520 nemá průběžnou kalibraci, tak data výškoměru budou oproti 530 zákonitě jiná.

0 0
      • Vvigos  

Pěkná práce! Díky za objektivní recenzi.

0 0
    • longbow  

Tak moje 2 jízdy poprvé s něčím od Garminu. Konkrétně 530. Čekal jsem za ty prachy odladěnější zařízení, snad to jsou jen dětské nemoci..

To že se mi Android 5.1.1 sám od sebe odpojuje a občas se i připojí ještě beru, to může bejt v mobilu. Ale to že po obou jízdách, když jsem aktivitu zastavil a nechal pár minut v klidu, se 530 sekla a musel jsem 10s podržet power aby se to nějak rozběhlo a že mi během jízdy 2× vypadne senzor rychlosti (originál z MTB bundle) bez nějakýho upozornění.. to mě přijde už moc :/ Doma furt pípá ztráta satelitu, občas každejch 5s…

Dneska jízda 6,5 hod., GPS+Glonass, navigace, senzor rychlosti, občas se to i spárovalo s mobilem, auto podsvícení a dojel jsem s 60%.

Exportoval jsem si trasu z mapy.cz a opravdu to navigovalo i na hodně zapadlý stezky.

0 0
      • bezdratova.sprcha  

Doma satelity budeš těžko udržovat. Musíš být venku :)

0 0
        • longbow  

To chápu, jen je to dost otravný když si něco nastavuju doma a furt to na mě řve :) Ale to je ten nejmenší problém..

0