• koko0925

Pro pořádek zakládám tohle téma, i když je o 1030 již zmínka v sousedním vlákně. Hlavní rozdíl oproti 1000 je větší výdrž vestavěného akumulátoru a možnost připojení dalšího přídavného Garmin aku + zase o něco lepší displej. Vše podstatné je v testu DC.

0 0
    • black.horse  

Jak píšeš, hodně info je v testu od DCR a pro neznalé doplním odkaz

0 0
    • BB  

zatím nikdo ? Koukal jsem, že už je v prodeji. Nějak to se mnou šije, ale když mám úplně novou 820 explore v srpnu vyměněnou při reklamaci. Naprostá spokojenost s ní, ale myšlenky krouží okolo většího displeje. Když bych viděl na OSM turistické značky, tak bych do toho snad i šel. To je jediná věc, která mě na 820 vadí, když jsem nakonec na b-f našel odkaz na OSM se zakreslenýma TZ, tak jsem zjistil, že na malém displeji 820 vidím pouze červenou a to ještě blbě. Tak až to někdo budete mít, tak vyzkoušejte prosím tuhle mapu https://garmin.v0174.net/download.php a dejte vědět. Díky moc. 820 explore dám za dobrou cenu :-)

0 0
      • Tencovozikmin  

Dobrá cena za jednou reklamovanou je kolik?

0 0
        • BB  

To byl zatím joke, když uvidím snímek obrazovky 1030 s pěkně čitelnými TZ, tak ti dám vědět.

0 0
        • Acanthophis  

Vzhledem k tomu, za kolik se dá sehnat (ne-bundle) v německu si myslím hodně nízká…:)) – pokud bych měl 820, tak bych rozhodně teď neprodával, protože bych na tom prodělal gatě…

0 0
          • l.bily  

Daj link kde sa da v v DE zehnat za lepsi cenu

0 0
            • Acanthophis  

Např. https://www.bike24.de (porovnávám cca vs. koloshop / alza – a to mám u obou trochu jiné ceny…) :))

0 0
              • l.bily  

bike 24 a aj bikediscont DE 600 euro, tak isto aj tu, neviem kde ja lepsi cena

0 0
                • Acanthophis  

Bavíme se o (nebundle) 820…:)) – tam vidím cca 300e (vs 8,5–9,5 v ČR) :)) – je jasné, ža na nový 1030 sleva ještě opravdu nikde nebude, když teprve přišel na trh… nicméně reakce byla viz výše na „dobrou cenu za reklamovaný kus“ :))

0 0
                  • l.bily  

ja sem myslel ze 1030 :), aj na 1000ky som videl zlavy, no bohuzial tu mam

0 0
      • RaBL  

Ahoj, první screen je výřez z mapy.cz, druhý OSM Turistická z odkazu, třetí TOPO Czech v3 a čtvrtá z Garmin Cycle 2017.10

Na displeji to ale tak pěkně vidět není jako na těch screenech, zejména ta zelená je téměř neznatelná. Za mě jsou nejlépe viditelné turistické značky na TOPO Czech.

0 0
        • milan.v  

Druhá mapa z odkazu = v0174?

Používám ji totiž a takto se mi nezobrazuje.

0 0
          • RaBL  

Ano. Nepoužívám ji a takto se mi zobrazila v default nastavení.

0 0
          • RaBL  

… ale je fakt, že ten displej s mapou vypadá poněkud jinak (co se týká barevnosti), než ten screenshot – viz příloha. Pokud jsi to myslel takto.

0 0
            • milan.v  

Mám 820, tak to třeba neumí zobrazit takto, nevím.

0 0
            • jannk  

Asi utopie, ale můžu si vybrat které elementy chci na displeji vidět? Mi třeba překáží vrstevnice, je to příliš mnoho čar, které nepotřebuji

0 0
              • MlokCZ  

Vrstevnice se řeší tak, že použiješ OSM bez nich, tak to používám v 520, kde je to jinak šíleně nepřehledné. A do Oregonu mám pak samostatnou vrstvu vrstevnic, kterou si zapnu k mapě bez vrstevnic (abych nemusel řešit pro oba přístroje jiný zdroj OSM mapy).

0 0
                • jannk  

jasne, dik – ale tohle asi pujde jen pro OSM a uz ne treba pro moje oblibene mapy.cz ze jo?

0 0
              • RaBL  

V nastavení je volba „Režim viditelnosti mapy“, kde když zvolíš „Vlastní“, tak se ti zpřístupní další volby nastavení – Urovně přiblížení, Velikost textu, Detail, Stínovaný obrys – tyto volby mají každá několik dalších položek – tak jedině tady si s tím zkusit pohrát. Nezkoušel jsem, z popisu není úplně patrné, co přesně která volba a podvolba udělá se zobrazením mapy, v manuálu jsem to nenašel.

0 0
        • BB  

díky moc, velký pokrok oproti 820, i na té fotografii celého přístroje je červená a modrá TZ celkem pěkně viditelná. Zelená nic moc. Máš nějaké jiné obecné postřehy k 1030 ?

0 0
          • RaBL  

Zatím si s tím víceméně hraju, já měl dosud Edge 800, tak pro mě je tam věcí jiných/nových poměrně hodně.

Zatím dobře hodnotím viditelnost a velikost displeje, rychlost překreslování mapy už je použitelná i na hledání v mapě (jasně, na mobil to stále nemá, ale už je to i docela použitelné proti Edge 800 a Oregon 550 co jsem zkoušel).

Docela se mi líbí i nové TOPO Czech v3 – možná je to i tím větším displejem, ale přijde mi to takové přehlednější.

Jinak se spíš ptej na konkrétní věci co tě zajímají, pokusím se odpovědět, vyzkoušet…

0 0
            • BB  

ta topo czech je v ceně, nebo tu jsi kupoval zvlášť ?

0 0
              • RaBL  

v ceně

0 0
              • jannk  

a je v cene i lifetime update?

0 0
                • RaBL  

Ne

0 0
                  • jannk  

To je nemilé, on-line mapy jsou aktualizované i několikrát ročně zdarma, tohle znamená dalších cca 700 ročně

0 0
                    • koko0925  

No ta CZ TOPO naposled nebyla upgradovaná asi 3 roky…

0 0
                      • jannk  

To je otazka jestli to je vyhoda nebo ne, sice je to levnejsi, ale pokud se v mem okoli neco zmeni (jako treba novy most jako nedavno Trojsky v Praze), tak cekat na aktualizaci 3 roky je na masli …

Muzu mit v 1030 soucasne OSM i jejich TOPO a prepinat?

0 0
                        • jecnak  

Muzes – v menu pristroje – mapove podklady a tam si zatrhnes, jake chces pouzivat. Mam takto nejakou automapu evropy a OSM jednotlivych regionu a TOPO CZ.

0 0
            • Libor 82  

Zdravím, chci se zeptat na spárování se stravou ne a ne to tam dostat a mám to povoleny. u staršího modelu jsem neměl problém u sigmi rox 11 taky ne ale 1030 tam prostě nemůžu dostat

0 0
              • capo  

Dle mého není třeba párovat 1030 ze Stravou ale Garmin Connect se Stravou? Pak cokoliv co máš v Garmin Conenct se ti dostane i na Stravu…

0 0
                • BB  

ano myslím, že jsem si ve Stravě nastavolal přístup do Garmin Connect. Jestli se dobře pamatuji, tak Strava si stahuje data k sobě a ne Garmin Connect do Stravy. Ale dělal jsem to před nějakým časem, tak bych za to nedal ruku do ohně.

0 0
                  • ememem1  

kazdopadne s pristrojom ako takym to nema nic spolocne. paruje sa pristroj s connectom a connect zo stravou

0 0
                • Libor 82  

Jo jo napsal jsem to špatně, spárovné to mám Connect se Stravou. Teď už se to ukládá automaticky a mám pocit že bez mého přičinění, ale nemůžu tam nahrát ty předešlé.

Každopádně dík

0 0
    • BB  

Tak jsem do toho spadnul, nemohl jsem si pomoc a 1030 pořídil. První zkušenosti z víkendu v Alpách. Porovnávám s 820 Explore. Dobrá věc je, že firmware je plynulým pokračováním fw z řady 820. Ovládání má úplně stejnou logiku, takže tam jsou i stejné nelogičnosti, na které jsem si již zvykl. Má ovšem mnohem rychlejší procesor, start systému je bleskový. Možnost využití SD karty je i přes velkou vnitřní paměť taky jistou výhodou. Vlastní mapy mohou být na kartě. S kartou pracuje prakticky stejně rychle jako s vnitřní pamětí. Nepoznal jsem rozdíl při manipulaci s mapou v paměti a na kartě. Posouvá jí stejně rychle. Možnost plynule posouvat mapu jako na telefonu je asi největší výhodou a proto jde 1030 používat i na orientaci v blízkém okolí. Tohle se na malé obrazovce 820 a při kostrbatém posunu dělat nedalo. Asi největší rozdíl je v čitelnosti mapy. Mám na blízko dvě dioptrie a na 820 jsem při jízdě bez brejlí mohl sledovat připravenou trasu, ale ne detaily mapy. Na 1030 vidím i drobné lesní cesty a operativně měním trasu podle místní situace. Nastavování různých věcí v menu taky zvládnu bez brejlí. Ozkoušel jsem i novou funkci navigování po oblíbených trasách a funguje to dobře.Schválně jsem sjel z připravené trasy a 1030 vypočítal smysluplnou trasu a vrátil mě na původní trasu. Ne do bodu, kde jsem sjel, ale do logického místa pro pokračování. Naopak se mi nelíbí, že se mi vrátil nenáviděný virtuální partner, se kterým jsem válčil na 520 a kterého jsem se zbavil na 820 Explore. A tak ten je tu zase a zase nejde zlikvidovat. A taky bych dal přednost provedení v černé barvě, ta bílá se mi moc nelíbí, ale to spraví silikonový ochranný kryt, až bude v prodeji.

0 0
      • koko0925  

Dík za postřehy. Kde jsi ho koupil? U nás ještě není ne?

A jak to myslíš s tím partnerem? Vždyť ta stránka se dá zmizet, ne?

0 0
        • BB  

minulý týden byl bundle na alza.cz. Toho virtuálního partnera jsem uvedl trochu jako joke. Diskutovali jsme o něm ve vlaknech o 520 a 820. Je mi jasné, že stránku lze vypnout, ale nelze vypnout společný start na začátku trasy. A jsem rad, když muzu v negativech uvést jenom takovou blbost.

0 0
      • madik  

A je ten virtuální partner takový problém ze to zmiňuje tolik? Stránku vypnes ne? A pokud vadí občasna sipicka virtuálního partnera na mapě, tak můžeš změnit jeho průměrnou rychlost na nějakou sci-fi hodnotu, třeba 40km/h a mas klid :)

0 0
      • jako  

ahoj, díky za hodně postřehů, právě procházím fází, kdy se rozhoduju, jakým způsobem budu svoje aktivity, hlavně na kole, sledovat – po dlouhých letech mě opustil polar CS400. rozhoduju se u garmina, mezi chytrými hodinkami a GPS, GPS vede. líbí se mi řada edge, myslím, že 820ka by mi úplně stačila, ale když už…, tak už radši 1000 nebo teď nově – 1030 (?). čas venku trávím převážně na MTB (1/3 objemu na silničce), trochu mám obavy z velikosti přístroje (pro velikost a ovladatelnost displeje samozřejmě supr) oproti dříve používaným „tacháčům“ – jezdíme ve všech povětrnostních podmínkách a i v míň prostupném terénu. pořizovací cena je nemalá, chci se rozhodnout dobře. přes názory jiných si vytvářím svůj vlastní.. posuneš mě někam dál?

0 0
        • BB  

velikost přístroje 1030 je poslední akceptovatelná na řídítka MTB. Větší už by vadila. Na silnici si to umím představit bez problémů na tom speciélním držáku před řídítkama. Z hlediska velikosti je 820 lepší, ale je to na úkor použitelnosti mapy. Pro mě bylo na 820 v podstatě jedno, zda mám připravenou trasu na prázdné obrazovce nebo na obrazovce s mapou. To u 1030 neplatí, tam je už mapa použitelná. Jinak Garmin 820 i 1030 jsou velmi dobré přístroje. S 820 jsem si prošel řadou problematických upgradů firmware až k verzi 8.40, která je bezchybná (soudě podle mého způsobu užití). 1030 mě překvapil v tom, že dětské nemoci ve fm jsem neshledal.

0 0
        • RaBL  

Já mám naopak pocit, že na MTB je to tak nějak víc „na ráně“ a mám trošku strach. Zvlášť s tím orig. držákem, kdy je to komplet vysunuté před řidítka. Spíš uvažuju nad něčím takovým + ten silikonovej obalfólii.

0 0
          • jannk  

Na tohle staci ten drzak na predstavec na gumicky, co Garmin obvykle taky dodava. Nebo u 1030 uz ne?

0 0
            • RaBL  

Někomu asi ano. Já mám krátkej představec a nemám seříznutou vidlici, takže se mi to tam nevejde.

0 0
            • MlokCZ  

Na kratsi predstavec se ale 1030 uz nemuze vejit. Na 7,5cm predstavec kdyz mam k tomu jednu podlozku nad predsravcem (tedy nemuze edge presahovat nad krk vidlice), tak se mi tesne nevejde ani mensi 520.

0 0
              • RaBL  

+1

0 0
                • BB  

Mám to na řídítkách, těsně u představce a „cítím se bezpečně“ :-)

0 0
                  • BB  

na řídítkách těsně u představce to vypadá asi takhle. Pro ilustraci a porovnání jsem tam dal Fenixe

0 0
                    • jako  

…tak už mám pravděpodobně rozhodnuto, díky! budu mít trochu problém s umístěním – krátký představec + vlaštovky. ale to se nějak poskládá. stejně uvažuju o nových řídítkách, změna by znamenala i delší představec. viděla jsem i navigaci na rámové trubce, když jsou lanka vedená vnitřkem, ale to vidím jako nouzovku..

0 0
      • ememem1  

tak uz len poriadne mapy unas aj pi alpach a nie tie garminacke sracky a je.to :-)

0 0
      • ememem1  

som to mal nahodou vcera v ruke.evidentne to ma ambiciu na posun smerom od cyklocompu k navigacii a orientacii co ma plusy aj minusy, zavisi od preferencii. pravda je, ze display je o dost lepsi, to zufale tukanie bez vysledku ako na 820 display sa tu nekona, panning a zooming docela v pohode, uz aj to rozlisenie sa da, aj ked furt je to horsie jak najobycajnejsi mobil. co ale kua fakt nedokazem pochopit, je ten naprosto zufaly sofware. odhliadnuc od mizernej kvality garminackych map aby sa do riti v gerete za 600 euri nedal zobrazit vyskovy profil s par zakladnymi informaciami.­....ako nech idu do ******. (nehovoriac o par rozsirenych moznostich ako ma locus.) plus vsetky nelogicnosti ako napr. v prdeli zasita korekcia vysky (schvalne kde je). fakt by ma zaujimalo, ci to robi stale ta ista partia patlalov alebo si vzdy najmu novych co ako prvy krok preberu vsetko zle.

0 0
        • jannk  

Ja teda 1030 jeste v ruce nemel, ale vyskovy profil trasy se da zobrazit od 510 (pokud byl v nahranem tcx/gpx) a korekce vysky vzdy byla v sekci GPS, kde mi i prijde logicka. Ale to je obvykle stejne irelevantni, protoze spravne je nastavit si do ‚locations‘ obvykle starty aby se korekce delala automaticky.

(A srovnavat displeje mobilu a cyklopocitace je trochu mimo – zadny displej na mobilu by nevydrzel moje zachazeni s Garminem za jizdy). Cim ovsem nechci rict, ze Garmin je dokonaly!

0 0
          • BB  

+1

0 0
          • ememem1  

vid. odpoved bb. a co sa tyka odolnosti dispalya aj celkovej o tom nepolemizujem. aj ked teda to, ze ked prsi tak mi to blika hore dole jak drbnute aeni nastavenia podka toho kam to kvapne mi teda dost lezie na nervy.

0 0
          • MaPa  

…ale vyskovy profil trasy se da zobrazit od 510 (pokud byl v nahranem tcx/gpx)… to sice jde, ale u některých přístrojů (E520) např. nejde měnit měřítko, takže nevidíš celkový graf ale jen pár km před sebe, což je lehce řečeno trapas. E820 už v grafu umí zoomovat, předpokládám že E1030 taky.

BB – zbývající výškové metry jsou IQ pole nebo má něco E1030 navíc?

0 0
            • BB  

není to IQ, je to normální volba pole v kategorii trasy

0 0
          • MlokCZ  

U locations je velká škoda, že to dělá korekci pouze při startu aktivity. Uvítal bych korekce i při průjezdu daným bodem (a kdyby to tak umělo, tak si jich tam nahrál velké množství, takhle mám jen pár v místech kde začínám).

0 0
            • jannk  

Ale to by uplne rozdrbalo zaznamenany vyskovy profil – proto to myslim nedelaji.

0 0
              • MaPa  

Manuálně to jde v kontextovém menu, položka „Set Elevation“ a ručně vyplníš výšku. Tuším že to udělá zub v profilu :-(

Předpokládám že Mlokovi by se líbilo kdyby to dělalo pro předem uložené Locations a dokalibrovalo to i už projetý výškový graf/záznam.

0 0
                • MlokCZ  

Dokalibrovat projetý záznam by bylo nejlepší, ale tam je otázka jak to udělat.

Budu mít např. kalibraci na startu (to mám i teď) a pak po 10km při průjezdu bodem zjistí chybu 10m na výšce. Ale už stejně neví, jestli se to tak změnilo průběžně od startu nebo až třeba v posledních 2km.

Dokalibrovat zpětně s tím, že by se to lineárně rozpočítalo po celé délce mezi dvěma kalibračními body by asi byla nejlepší dostupná možnost. Zuby by to vyřešilo zcela a to že by to přesně neodpovídalo realitě by už nevadilo. Pořád by to odpovídalo realitě o hodně lépe než když tam ta kalibrace není vůbec.

Já bych ale raději i se skokovou kalibrací a zuby v profilu než nemít tu možnost vůbec.

0 0
              • MlokCZ  

Jistě, mohlo by to udělal zuby na profilu. To už by ale bylo o nastavení, jestli to tak chci používat nebo ne. Já bych to tak určitě používal i přes ty zuby, více mě zajímá aktuální výška během vyjížďky než profil.

A pak i se zuby na profilu by se dalo poradit. Korekce by nemusela být skoková, ale pozvolná. Oregon, který umí korekce i během jízdy se s tímto problémem také musí vypořádat.

U stařičké 60CSx to vyřešili tak, že do tracklogu se zapisovala výška dle gps hodnot, aby se to vyhlo větším změnám výšky, které způsobí korekční mechanismus (i když tam to nebylo skokově, ale plynule i když při dobrém signálu dost rychle, takže to skoro skok také udělalo).

Já bych bral korekční mechanismus dle 60CSx + k tomu možnost sám zvolit, jestli se do tracklogu zapíše gps výška nebo výška dle korigovaného barometru.

0 0
                • jannk  

Tohle je myslim velmi dobra ukazka toho, cemu se rika „overengineered solution“ a cemu se vsichni po vzoru Apple snazi vyhnout :)

0 0
        • BB  

Já bych řekl, že řadu věcí hodnotíš na základě nedostatečných znalostí. Třeba proč máš problémy s výškovým profilem ? Ten tam prostě je, pokud aktivuješ trasu, tak máš výškový profil. Garmin mapy mají stejnou kvalitu jako Open Street Mapy, protože je Garmin začal používat a například v mém okolí je tam každá pěšina a Garmin po ní naviguje. Kde je problém ? Na jejich mapách chybí turistické značení KČT, to je snad jediné mínus. Ale dá se stáhnout OSM s TZ KČT. Nebo pokud ti ani to nestačí, tak v balení je TOPO mapa ČR. Jo ještě k výškovému profilu, zjistil jsi, že kromě nastoupaných metrů jsou tam i zbývající metry stoupání ? Co ještě víc by si chtěl ???? Co je to „v prdeli zašítá korekcia výšky“ ? Ta se dělá automaticky, stačí než vyrazíš tak ho chvíli nechat a pokud vidí satelity, tak si to dopočítá, nebo si uděláš vlastní location, kde dáš přesnou výšku a on si ji při startu vezme.

0 0
          • ememem1  

mapy-skusal si sa niekedy orientovat -nie navigovat tam je garmin ok – ale orientovat v neznamom a nie zrovna prehladnom terene podla osm mapy? ak to dokazes tak ok, ja to neviem. s locusom mi to ide bez problemov, dokonca si tym obcas vylepsujem predom pripraveny alebo stiahnuty track takpovediac on the fly priamo za jazdy.

vyskovy profil – si ho pozri v garmine za 600e a trebars tom locuse za 7e a porovnaj co vidis a vidiet mozes.

korekcia vysky – myslim tym za jazdy ked dojdes k ceduli a zistis ze skutocna je o dost inde jak co garmin ukazuje. niekde v alpach na kilometrovom stupani to robieva klidne 100m. ocakaval by som ze nemusim liezt do stvrteho submenu a to si este pamatat ze kam.

zatial co male garminy su skor cyclocompy kde gps je bonus navyse takze sa to da odtolerovat, velke aspiruju ma navigacno orientacne zariadenia ale bohuzial soft to dost brutalne kazi. kym nebude poriadny tak budem nas dalaim garminom dost rozmyslat ked mi sucasny zdochne

0 0
            • jecnak  

Zrovna tabule v Alpach u silnice jsou casto hodne mimo a Garmin je v tom nevinne.

0 0
              • ememem1  

co ja viem, dake pricestniky snad ale seriozne cedule na chatach, sedlach a pod., mne to docela sedelo s mapou a obycajnymi sutaami. co byva casto mimo je garmin.

pravdu povediac sa mi ale nepdarilo prijst na to, ci bere vysku z mapy, barometricky alebo z pripraveneho/sti­ahnuteho tracku ak navigujes podla neho.

0 0
                • jecnak  

Vysku bere z nejake kombinace barometru a gps. Presny algoritmus asi nikdo mimo Garmin nevi. S vyskou hodne pomuze mit zapnuty i Glonas. Zas to ale vic zere baterku. Jinak tvoje pripominky ke Garminu sdilim. Bohuzel nic lepsiho jsem zatim nenasel.

0 0
                  • ememem1  

nenasel lebo objektivne neni a preto ho mam :-). wahoo je tak na urovni g500 cize minim. 5 rokov naspat. sigma, mio a pod. skoda reci.

0 0
                  • MlokCZ  

Bohužel tady musím znovu zopakovat, že je problém v tragicky implementované korekci výšky. Už jsem tu psal několikrát, že stařičká 60CSx to měla implementované naprosto super a díky tomu měla pořád velmi přesný údaj výšky i za mizerných podmínek (algoritmus, který jsem vykoukal pozorováním chování už jsem tu popisoval).

Všechny nové Garminy přešly na mnohem jednodušší a ve výsledku velmi debilní korekce. Korekce pomocí locations je ještě z toho skoro nejlepší, ta je aspoň na startu přesná. Ale chybí pak zase v průběhu (a stačilo by aspoň povolit korekci při průjezdu zadaným bodem).

U Oregonu je to pak ještě horší. Ten sice umí korekce provádět po celou trasu, ale ještě s horšími výsledky.

Takhle jsem pak za mizerných podmínek měl třeba na dovolené v Jeseníkách extrémní chyby aktuální výšky:

• na 520 s korekcí na startu (tedy na začátku správná výška) jsem měl aktuální výšku při stoupání na Šerák ke konci stoupání o 50m mimo
                    • na Oregonu se zapnutou průběžnou korekcí byla chyba ještě o něco větší
                    • vedle jedoucí kamarád ještě právě se stařičkou 60CSx měl chybu 5m (což je na 60CSx extrém daný těmi mizernými podmínkami, v 95% případů co jsem ji roky používal byla chyba do 2–3m pro aktuální výšku).

Glonas mám trvale zapnutý u Oregonu i 520. Stařičká 60CSx ho ani neměla a přesto byla o tolik lepší v přesnosti aktuální výšky.

A to se vyplatí takový pokrok…

0 0
                    • jecnak  

Prijde mi, že když začínáš trasu na nějakém místě daleko od původní lokace, je třeba opravdu dlouho počkat než si spolehlivě stáhně almanach a načte dostatek družic. Pokud to neuděláš, z principu je pak zváště měření výšky nepřesné. K tomu se pak přidává drobná nepřesnost polohy, který v prudkém svahu nebo údolí znamená obrovskou nepřenost výšky.

0 0
                      • MlokCZ  

Tohle ani nemám. Já si vždy řeším výchozí kalibrační body pro začátek trasy. Jen zcela vyjímečně ten bod připravený nemám (připravuju většinou i na výlety typu tam vlakem a start z nového místa).

Větší změny počasí nejsou tak časté, takže chyba 50m u Edge 520 byl extrém a většinou to je do cca 10–15m, ale i to je dost ve srovnání se starou 60CSx.

Se starou 60CSx jsem nemusel řešit žádné kalibrační body, na startu jsem ruční kalibraci vůbec neřešil a vždy dojížděl domů s chybou aktuální výšky do 2–3m na kterou se to samo postupně zkalibrovalo během jízdy (a bylo jedno jak moc byla výška na startu blbě).

0 0
            • BB  

na 1030 jsem to v neznámém terénu a s pomocí OSM mapy úspěšně provedl a to bez brejlí. Takže orientace OK.

jsem dlouhodobý uživatel Locusu a jeho ovládání přímo nenávidím (pro mě složité a nelogické). Výškový profil je naprosto srovnatelný s výškovým profilem na Garminu, nevím co ti chybí.

korekce výšky – garmin ji dělá na začátku před spuštěním aktivity, to vím určitě. O korekci během aktivity nic nevím, zda jí dělá nebo ne. Že by mě lítala výška ± 100 m na kilometrovém stoupání, tak s tím jsem se ještě nesetkal.

Proti softu v posledních verzích nemám připomínek, vše funguje jak je napsané v manuálu. Například navigace podle oblíbených tras (heatmap Garmin) je naprosto supr věc. Nemůže se ti stát, že někde v lese narazíš na zarostlou cestu.

0 0
              • ememem1  

ok, vec vkusu a nazoru.

0 0
              • jannk  

Behem jizdy se nadmorska vyska bere jen z barometru, coz jsem overil tak, ze se mi v desti obcas ucpe vstup barometru a vyska se uz potom moc nemeni (nekdy vubec).

0 0
                • ememem1  

az take easy to nebude.

0 0
                • MlokCZ  

To se mi naštěstí nestává, ale i tak je to s korekcemi na h…o, jak si tu už po několikáté stěžuju.

0 0
              • MlokCZ  

Korekce výšky má každá modelová řada Garminů jinak, jak popisuju výše.

0 0
                • ememem1  

nicmenej je to aspon podla vsetkeho pomerne deterministicka zalezitost, lebo mne to v nasich zemepisnych sirkach ukazuje viac menej konstatne odchylky, stara g500 mala cca +10%, 820 cca +5%.

0 0
                  • MlokCZ  

To ale teď píšeš o nastoupané výšce za celou trasu, ne? Aktuální výška (o té píšu já) nemůže mít pořád stejnou odchylku, když na začátku trasy je vždy správně. U 520 (a nejspíš i u 820) je chyba aktuální výšky daná výhradně změnou tlaku (když už nemá žádné další průběžné korekce a jen začne na počátku na správné výšce).

S měřením nastoupaných metrů problém u novějších Garminů problém nemám, tam je údaj velmi dobrý a ± stejný jak na 520, tak Oregonu, tak i stařičké 60CSx.

0 0
          • 01carbon  

Prosím potvrdit to o nastoupených metrech a zbývajících m stoupání z „nezávislého“ zdroje. :-) Celkový výškový profil a pozici v něm to umí? Za předpokladu, že zadaná trasa má výškové údaje.

0 0
            • BB  

Celkový výškový profil to umí, jen je potřeba zoomovat v obrazovce profil. Zoomuje se tak, že se klikne na číslo, které určuje měřítko pro příslušnou osu (vzdálenost, výška). Když odzoomuješ na minimum, tak na ose X je vzdálenost asi 100 km. Takže trasa do této délky se vejde na obrazovku celá a ukazuje ti tam pozici, kde jsi. Takže to mám nastavené defaultně na nejdelší vzdálenost a garmin profil přizpůsobí délce trasy tak, aby zabírala celou obrazovku.

0 0
              • ememem1  

nicmenej to zoomovanie a s tym spojena zmena mierky je urobena tak zufalo, ze keby to urobil moj vyvojar tak ho vyhodim. (btw dik za tip onehda, v zivote by som na to neprisiel :-) ). a to, ze to po zmene nejde posuvat je dalsia cool feature.nehovoriac o tom, ze ked volade kliknem, tak by som ocakaval, ze za 600e ukaze kilometrovnik a vysku, nehovoriac o vybere regionu a pod. jak hovorim, soft garminuje katastrofa.

0 0
    • BB  

Zjistil jsem jednu sw závadu. Po připojení k PC a synchronizaci pomocí Garmin Express s v profilu aktivity změní v navigaci horské kolo na silniční. Zajímavé je, že při synchronizaci přes mobilní aplikaci k tomu nedochází.

0 0
      • BB  

Tak ještě upřesnění, nedělá to synchronizace, dělá to pouhé připojení Edge k PC a jeho nastavení do režimu mass device. Otestoval jsem nastavení jazyka, jestli to nedělá pouze při nastavení čeština a dělá to i při angličtině, tak doufám, že jim někdo dá echo a opraví to. Dal bych to na Garmin forum, ale přesto, že jsem přihlášený, tak jsem nenalezl způsob, jak tam zadat příspěvek.

0 0
        • tom.kh  

Těch závad je tam povícero, stejně jako každá Garmin novinka… FW bude relativně ok tak po půl roce až roce od vydání na trh. :-) Tak to prostě je. Mě se zase 1030ka při každém zapnutí sama přepíná do angličtiny. Z režimu spánku OK, ale při celkovém vypnutí AJ. Neřeším – vím že to bude časem FIX.

0 0
          • BB  

Nemůže to souviset s nastavením jazyka v Garmin Connect, nebo v mobilní aplikaci ? Já jsem nakonec nastavil angličtinu dobrovolně, nějak mi ty anglické názvy připadají srozumitelnější a navíc Garmin forum je v angličtině, tak mám přímou vazbu na to o čem mluví.

0 0
    • BB  

Dnes nový FW 3.40 opraveno pár chyb, ale co je důležité pro nás, kteří přenášíme bezdrátově trasy mezi Androidem a Garminem, tak dnes byla publikována verze IQ aplikace gimporter pro Edge 1030.

0 0
      • Jarry611  

Tato verze má chybu, při zoomování mapy se garmin vypne. Řeší se to i na foru garmin

Prý by měla během krátké doby vyjít nová verze 3.8. která to opraví.

0 0
        • jecnak  

Fakt s kazdym novym pristrojem takovy problemy. 1000ka byla to stejny v blede modrym.

0 0
          • black.horse  

Nj, jako vždy:-( imho tohle je důsledek nedostatečné (resp. neexistující plnohodnotné) konkurence, která by je tlačila více se snažit, aby nepřišli o zákazníky…

0 0
          • 01carbon  

Jenže jak vylezli s 1030, tak se nám doma začínají množit problémy s 1000. Nevím jestli to souvisí nebo nikoliv. Loni jsem se díval na počet vydaných firmware pro 1000 a bylo toho neskutečně mnoho.

0 0
            • jecnak  

Reseni je zakazat update. Cely lonsky rok jsem update ignoroval, updateoval az ted nedavno. Jak to tak ctu, asi je zas vypnu.

0 0
        • IndyCZ  

Bych nevěřil, že dneska někdo něco takového může vůbec vypustit do světa…

0 0
    • capo  

Jen tak ze zvědavosti – zkuste někdo zda vás to upozorní na Strava segment když se navigujete po trase (a ten segment po ní vede) prosím.

Edge 1000 tohle neumí – umí to jen s Garmin segmenty, na ty upozorní. Se straváckými ne. Na ty kašle.

Jen by mě zajímalo jestli to má 1030 stejně…

0 0
      • IndyCZ  

1030 už se Strava segmenty funguje.

0 0
        • koko0925  

Pozor, capo se ptá když probíhá navigace! jinak samozřejmě 1000ka Strava segmenty zobrazuje. Ale ne když zrovna naviguje.

0 0
          • MaPa  

U E520 ještě záleží zda byla navigace vytvořena na Strava Routes (pak ano, hlásí) nebo někde jinde

0 0
            • ememem1  

to mate este dobre, mne v poslednom case segmenty vypadavaju, chytia sa a v polovicke schluss, ovela viac na ceste jak v lese. fakt je, ze ked ich pozeram uplne detailne tak sa s mapou presne nekryju. nicmenej fungovali a jedna sa o tisice krat prejdene segmenty. po uploade jazdy do stravy tam su ale pocas jazdy bohuzial casto lriam az pravidelne ne. dnez napr. zdochli 4 z 5.....soft od garminu je proste bomba.

0 0
            • capo  

Jako že když se nechám navigovat po trase vytvořené v Strava Routes, tak mi pak bude fungovat i upozornění na Strava segment?

0 0
        • capo  

I když probíhá navigace?

0 0
        • ememem1  

otazka je, na co sa vlastne pyta. pokial na lajknute segmenty tak ok, viac menej to funguje az na to vypadavanie ktoreho su plne fora a bohuzial asi dva mesiace sa stava aj mne. dalsia vec je, ze vo svojej naivite som predpokladal, ze ked budem mat garmin online a strava pro, tak mi obcas tebars na zaklade globalnej heatmapy podhodi daky segment nech som hocikde. ani omylom. by ma zaujimalo naco cele live segmenty su, kedze tie lajknute sa daju preniest aj do devicov co live segmenty.nepod­poruju (g1000) a funguje to rovnako.

0 0
      • capo  

Tak co, stále to 1030 neumí? Furt si říkám jakej důvod bych měl pro upgrade z 1000 na 1030 a na tohle bych slyšel…

0 0
        • milmat  

Edge 1000 i 1030 na Strava segmenty upozorní. Musíš to mít zapnuté a pak ty Strava segmenty v Edge nahrané. Nahrávají se jen Strava segmenty, které máš jako oblíbené (označené hvězdičkou). Jen nevím, jestli nemusíš mít placenou Stravu, já ji mám a funguje to takto již dlouho.

0 0
          • capo  

Když probíhá navigace po trase??

0 0
            • milan.v  

Nesmí probíhat navigace, to pak neupozorňuje, jen při běžné jízdě. Live segmenty fungují jen u placené verze.

0 0
            • milmat  

Tak to zkusím ověřit.

0 0
          •  jarek1  

No, když máš trpělivost, tak lze jednoduše segmenty Strava „zkopírovat“ do Garmin Connect a „poslat“ do zařízení Garmin. Potom budou mít stejné parametry jako zdrojové segmenty, jejich název si zvolíš, a budou součástí množiny segmentů Garmin.

0 0
    • BB  

Objevil se nový držák na přístroje Edge:

https://www.garmin.cz/…ce-edge.html

Umožňuje dát Edge nad krátký představec, což právě v případě 1030, který je větší a pro někoho může působit na řídítkách zranitelný, může být zajímavým řešením. Ještě info pro uživatele, kteří párují se smartphony Android, tak můj postřeh. Mám Samsung S8 a ten programově zabíjí aplikace na pozadí, když nejsou aktivní. I když jsem dal aplikaci Garmin Connect Mobile do výjimek, tak se Edge nespojí, pokud aplikaci neaktivuji. Vzpomněl jsem si, že někde nějaký vývojář psal, že často se řeší potřeba běžet na pozadí tak, že apka vyžaduje službu umístění a pak ji Android nechá běžet na pozadí. Tak jsem v telefonu zapnul umístění a stav se znatelně zlepšil. Sice párkrát mi aktivitu automaticky neuložil, ale to jsou výjimky.

0 0
      • koko0925  

Hezkej, ale trochu levnej…

0 0
      • 01carbon  

Pokud by to někomu prošlo rukama – můžete změřit (přiložením pravítka) vzdálenost os představec-řídítka?

jinak

http://www.vokolek.cz/…ini-garmin-/

http://www.vokolek.cz/…tb-modular-/

0 0
        • MlokCZ  

Na ty novější Barfly musím kouknout. Když jsem to řešil nějak čas zpět, tak žádný Barfly mi nevycházel tak jak bych chtěl (moc dlouhé od uchycení objímky).

Co ale koukám na ten Garmin držák, tak to bude stejný problém. Zase moc dlouhé. Chtěl bych takové řešení, aby byl proti uchycení na řídtíkách posunutý do zadu (směrem k jezdci) naprosto minimálně (tzn. bude přečnívat konec ještě malinko přes řídítka dopředu), třeba jen 1cm.

Ten Garmin je dle prvního pohledu tak 2,5cm minimálně, možná i ještě o chlup více.

0 0
          • MlokCZ  

Tak na ten Barfly jsem už dříve koukal, to je pořád ten stejný. Ten je právě také posunutý o moc. Klidně bych bral i posunutí ještě menší než 1cm, mohlo by být i žádné. Tzn. pak by byl předozadně posunutý stejně jako na gumičkovém standardním držáku vedle představce, ale byl by hezky uprostřed nad představcem místo vedle něj.

0 0
          • 01carbon  

Jsem dohledal mejl s p.Vokolkem. BarFly4 je „dlouhý“ osa řídítek-střed pro uchycení garmina 35mm. +/- 1mm – měřeno přiloženým pravítkem. Zkusím se stavit někde v prodejně Garminu, jak je dlouhý nový držák.

0 0
            • MlokCZ  

To by mohlo být. Já jsem před časem, když jsem BarFly řešil si to doměřoval dle vhodné fotky a známých rozměrů a tak nějak to vycházelo.

Garmin tam má dobrou fotku na změření a když jsem to udělal jen hodně orientačně (ani nepřenášel obrázek a jen změřil od oka na monitoru pravítkem), tak mi přijde, že to bude téměř totéž jako ten Barfly, tedy bude to hodně blízko 35mm. Takže zase bohužel nic co bych chtěl.

0 0
              • 01carbon  

Potřeboval jsem to na e1000 na 70mm představec ale vidle má delší krk asi o 8mm nad představec a nechci to řezat. Také bych potřeboval kratší.

0 0
      • MlokCZ  

No konečně zajímavý držák i od Garminu. Něco takového už dlouho sháním a nevybral jsem si nic ideálního ani ve spoustě exotické produkce za draho ze zahraničí (tím myslím mimo EU, kdy někdy bývá kromě proclení ještě i hodně drahé poštovné).

0 0
      • BB  

Tak takhle to sedí na představci, který je 6 cm.

0 0
        • kandelik  

Není tohle lepší?:

https://www.aliexpress.com/…9983535.html?…

Mom ho a funguje perfektně.

0 0
          • BB  

může být, ale já bych na můj představec asi 1030 takhle nedostal.

0 0
            • kandelik  

to neni na predstavec, ale misto vicka hlavoveho slozeni…

0 0
              • MlokCZ  

To je ale pak hrozně posunuté směrem k jezdci. Podle mě pěkně debilní poloha, to pak není vůbec na očích. Už i ten Garmin držák (stejně jako Barfly) to posouvá k jezdci až dost.

0 0
                • MaPa  

Hlavně to pak jednoduše vykopneš kolenem…

0 0
                  • MlokCZ  

Já vím, stařičkou 60CSx jsem párkrát vykopnul kolenem když jsem ji měl v držáku, který byl na řídítkách. Byla o něco větší, ale i tak dozadu přesahovala pořád o něco méně než takové řešení posunuté dozadu.

To je také další důvod (kromě toho, aby to bylo lépe na očích), proč jsi ještě více posunutou dopředu i oproti tomu novému Garmin držáku nebo Barfly.

0 0
              • BB  

já vím, že je to víčko, ale můj představec má takový tvar, že bych Garmina do toho víčka neupevnil kvůli tvaru představce. Jedině bych musel dát všechny podložky, které mám pod představcem nad něj a tím udělat místo nahoře. Ale to bych moc nerad.

0 0
    • BB  

Tak nová verze fw 3.50 k dispozici a podle logu změn pro nás majitele nastane ráj nazemi :-) vše je prý opraveno.

0 0
      • atty  

Nepíše to Garmin skoro u všech zařízení a všech nových firmware? :)

Já bych to teda všem přál, ale dej vědět, až to reálně vyzkoušíš, zda je to tak skutečně, ale opravdu pravda… :)

0 0
        • tom.kh  

Píše… Ale skutečnost je taková, že pár věcí vyřeší a zároveň rozhodí pár jiných… Zrovna jako teď už v předchozí verzi 3.4… Sice vyřešili problém se sklonem, ale udělali bug jako prase při zoomování v mapě, kdy navigace vytuhla a restartovala se. U té 3.5 je tato chyba už vyřešená, je na to už pár ohlasů od ostatních uživatelů 1030… Takže ještě dalších 10–15 verzí FW a bude to Oka. :-)

0 0
          • BB  

Tak to jsi optimista, když čtu poslední příspěvky ve spřáteleném vlákně o 520, kde už jsou určitě u té 10 verze, tak mi běhá mráz po zádech, zlatá 1030 :-)

0 0
            • tom.kh  

Ale jo, u Garmina nemám obavu, že by to nedotáhli do funkčního celku. Bohužel doba je taková, že se s tím musí honem ven na trh, protože pokud by další rok ladili FW, tak už to bude moc zastaralé. A nejlepší testeři jsou masy uživatelů. I tak ten vývoj nové vlajkové lodi trvá dva až tři roky. Takže teď už stejně běží vývoj Edge 1100… A jako s každou novinkou se FW podpora a přídáváni funkcí na předchozím modelu zásadně utlumí a už se jen lepí zásadni funkční chyby. Takže Edge 1000 už tolik FW nečeká.

Zase u Garminu je ta výhoda, že spoustu funkcí přidávaji i po delší době. Ten vývoj probíhá… třeba jako u edge 1000 Group Track po dvou letech. To u konkurenčních výrobců moc vidět nejde.

Že se občas něco nepovede, to je fakt. Ten systém je dost složitý a provázaný, takže určité komplikace a chyby budou vždy… ale časem jich bude méně a běžný uživatel často ani netuší, že tam je nějaký problém, protože ho to zrovna neomezuje.

0 0
              • BB  

to máš pravdu, já sám patřím mezi oddané uživatele Garminu, takže nadávám tak trochu v dobrém a složitost celého ecosystému chápu. řada problémů ani nemusí být v samotném zařízení, ale často je v uživateli, který si ani nepřečte manuál. Často je manuál neúplný nebo blbě napsaný. Jediný pěkný a srozumitelný manuál na Garmina co jsem viděl, tak je od b-f uživatele MaPa na 520. Kdyby Garmin dělal takhle procesně orientované příručky, tak by měli o polovinu nasraných uživatelů méně. Co mě dlouho chybělo bylo takové všeobecné srozumitelné vysvětlení pojmů z oblasti navigace jako trackpoint, waypoint, coursepoint, track, route, location. Rozdíly mezi nimi a různá použití. Například to, že Edge reaguje na coursepointy a jak je do coursu dostat jsem se nedozvěděl od Garminů, ale od MaPa. A nakonec když se podívám na konkurenční produkty, tak vždy Garminu vše odpustím. I to testování na uživatelích.

0 0
        • BB  

to pravda nebude nikdy, mě připadá, že ten jejich ecosystém je tak složitý, že prostě chyby tam budou vždycky. Když není chyba ve vlastním zařízení, tak je na serveru Garmin Connect, když není ani na serveru, tak je v Garmin Express a když není ani tam, tak je na sto procent v Android telefónu.

0 0
    • BB  

Od verze fw 3.40 mám problém s bluetooth připojením na mobil. Mám Samsung S8. Garmin nějak upravil v 1030 bluetooth protokol, aby to méně žralo baterku. Užívá vymoženosti verze BT 4.0. Bohužel ale to, s čím jsem na 820 vůbec neměl problémy, tak u 1030 je problematické. A zatím jsem vykoumal, že propojení dost závisí na nastavení telefonu. Telefon jsem měl standardně nastavený se zapnutou optimalizací spotřeby baterky. Telefon v tom případě po nějakém čase ukončuje činnost aplikací na pozadí. Když jsem zjistil, že 1030 spáruji až po té, co na telefonu nastartuji apku Garmin Connect, tak jsem Garmin aplikaci dal do výjimek ve volbě optimalizace spotřeby baterie v telefonu. Z počátku se zdálo, že to pomohlo, ale při delším testování se ukázalo jako nefunkční. Teď mám dva dny na telefonu volbu úspory baterie vypnutou jako třídu, 1030 občas zkouším zapnout a zatím se vždy připojila. Tak ťukám na dřevo, třeba to bude jádro pudla. Dám ještě vědět.

0 0
    • BB  

Najednou se mi Edge 1030 rozhodl, že se nebude synchronizovat. Garmin Express píše chyba synchronizace. Vymazal jsem všechny aktivity, udělal reset, odebral a znovu přidal do Garmin Express a nic nepomohlo. Napadá někoho v čem by mohl být zakopaný pes ?

0 0
      • milan.v  

Zkus ještě upgrade Garmin Expressu, jestli máš nejnovější verzi, právě vyšla, třeba opravuje nějaké chyby a pomůže to …

0 0
        • BB  

zapomněl jsem dodat, že to jsem taky udělal a mám verzi 5.8

0 0
    • Jarry611  

Nová beta aktualizace , ale asi počkám jaké budou na G foru reakce. Aktualizace obsahuje i starší verzi 3.50 , pro návrat zpět. Akorát návrat zpět nastaví vše do továrního nastavení.

0 0
      • ememem1  

cim dalej lepsie, vidno ze si veria. aj ten asi siedmy update connetu za tri tyzdne je podareny. nastastie ho netreba na nic okrem pripojenia devicu ako takeho. popravde vidim stale menej dovodov garmin pouzivat. momentalne ma pri nom drzia asi len dve veci. radar a to,ze zaznam trasy cez akukolvek apku dava narosto nezmyselne vysky. jedine co docela dobre funguje je locus+mobil s barometrickym vyskomerom. tam je ale zas haluz manualny upload do stravy.

ked sa toto vyriesi tak garmin dam detom na hranie.

0 0
        • BB  

hele mám tě celkem rád, ale tohle je vlákno o 1030, tak tě poprosím, abys svým obecným zklamáním produkty a specielně Garmin 820 zahnojoval vlákno o 820. Ale jinak vše nejlepší k Vánocům a novému roku. Hlavně hodně zdraví a pevných nervů :-)

0 0
    • BB  

Tak mě to nedalo a nainstaloval jsem 3.58, která je zveřejněna jako public beta verze. Garminu se podařilo odstranit chyby při navazování BT spojení s telefonem, ale to bylo asi spíše upgradem Garmin Connect Mobile na verzi 4.1.7. Teď to funguje perfektně a synchronizace přes mobil je taky bez chyby. V té 3.58 dodali novou funkci a to je upozornění na ostrou zatáčku i když Edge nenaviguje. Na MTB je to celkem blbost, ale na silničce by se to mohlo hodit, když se jede v neznámém terénu.

0 0
      • MaPa  

Možná to přeci jen něco dělá, protože mě (na E520teda) upgrade connectu nepomohl a celých 15km se mi Edge připojovala/od­pojovala. Zkoušel jsem vypnout/zapnout BT, prošťouchnout synchronizaci, nic nepomohlo. Nakonec jsem vypnul zvuk a jel s tím… :-(

0 0
        • BB  

Mě teda poslední aktualizace GCM pomohla a 1030 se připojuje bez problémů. Ale je možné, že tím zprasili připojování 520 a 820 :-)

0 0
    • TechDiver  

Uvazuji o 1030. Mam hrudni pas a senzor kadence od wahoo. Bundle navic obsahuje meric rychlosti. Otazka zni – k cemu meric rychlosti, kdyz mam gps, ktwra meri rychlost take? Je ten senzor o tolik presnejsi, ze stoji za to ho mit?

0 0
      • jannk  

Rozhodne stoji. GPS zejmena v lese ukazuje lehce podivne hodnoty (staci i silnice pod stromy) a obecne neni GPS na aktualni udaje stejne dobra jako externi senzor. Tohle nevadi u celkovych statistik za jizdu (celkem najete km), ale okamzita cisla (aktualni rychlost) obcas nesedi. Plus Garmin snaze pozna, kdy ses zastavil (autostop)

0 0
        • TechDiver  

jen to znamená, že stávající senzor kadence a HR mi bude na nic; předpokládám, že samotný senzor se koupit asi nedá…?

0 0
          • jannk  

Proc? Pripojit se da (skoro) kazdy senzor a naopak od Garminu uz jine nez samostatne senzory nekoupis

0 0
            • TechDiver  

špatně jsem se vyjádřil – kdybych koupil 1030 bundle měl bych 2× HR pás a 2× senzor kadence a nově senzor rychlosti; a dva HR pásy a senzory kadence nepotřebuji; teď jsem koukal, že senzor rychlosti lze koupit zvlášť tž. stačí koupit jen počítač a k tomu dokoupit senzor rychlosti za 1100

když se na to ale podívám ekonomicky, tak je lepší koupil bundle a nepotřebné senzory prodat, protože sada senzorů v bundle je výrazně levnější než kupovat senzory zvlášť – cena bundle vs garmin jsou 2000 a cena samostaně prodaných senzorů je nějakých 3700

0 0
              • jannk  

Aha. Jak pises bundle je prece jenom vyhodnejsi, senzoru neni nikdy dost – stejne clovek potrebuje extra senzory na kazde kolo. HR pas menim asi kazde 3–4roky (pro me kolem ~2000h), i kdyz je senzor ok, tak ten pas je nepouzitelny (baterky menim pochopitelne casteji :)

0 0
              • tvargy  

Nemusíš kupovat original čidla, jsou i jiné levnější varianty

0 0
              • roud  

Nemá náhodou bundle verze ořezané mapy ? Sam jsem si k vánocům koupil pro a mam pocit ze krom seniorů byl nějakej rozdíl í v mapách.

0 0
                • jannk  

Nema. Ale stejne bych tam asi narval mapy od seznamu :)

0 0
                  • BB  

Jak se dají do Garmina narvat mapy od seznamu ?

0 0
                    • jannk  

Ja to drive delal podle https://drive.google.com/…aEEtVGM/view, ale nakonec jsem to realne nepouzival (pomale). S 1030 jsem to nezkousel

0 0
                        • 01carbon  

a jsou tam např. značky KČT? – nerejpu ptám se.

toto jsem zkoušel letos na jaře a KČT použitelné

https://garmin.v0174.net/download.php

0 0
                          • BB  

Taky jsem zkoušel, ale bohužel pro mě nepoužitelné, protože při rozlišení 1030 je ta turistická čára tak tenká, že jí bez brejlí nevidím, to je pro lidi s dobrým zrakem. Pro 1030 by to chtělo přidat pár pixelů, aby byla tlustší.

0 0
                            • ememem1  

ich dalsi problem je, ze pokial pouzivas segmenty tak to dost cato ne moc dobre pasuje a vypadavaju. to je ale si tebe jedno.

0 0
                              • jannk  

Problem je vetsinou v tom, jak je segment zalozeny – pokud ze stopy z nejakeho mobilu, tak je pomerne obtizne dodrzet ulety, ktere si ten mobil vymyslel. Garminy obecne drzi poloho velmi velmi dobre, dokonce tusim u 2–3 useku, ze jsou na mapy.cz zaznamenane nepresne: pokazde, kdyz tam jedu, tak G ukazuje stejnou odchylku od naplanovane trasy. Tj bud je to nahoda, ze G pokazde ustreli strejne nebo ta cesta je na mapach posunuta.

0 0
                                • ememem1  

to myslisi asi to co je na prvom obrazku. mne to tam vzdy (docela logicky povedal by som) vypadne, nicmenej v strave to ako prejdeny segment vidim a kupodivu sa jedna o tisice krat rocne jazdeny segment, nechapem preco to prave mne nefunguje. btw ide to volako v napravit ked to neni moj segment ?

ina vec je ale co som mysle ja ako na druhom obrazku, tam to tvarom aj zodpoveda len to moc nepasuje do mapy, toto sa stava aj ked je mapa taka vselijaka jak mnohe tie free mapy na zaklade osm s podorabanymi tur. znackami a pod.

0 0
                        • jannk  

No ale to nejsou mapy od seznamu :)

0 0
              • koko0925  

Senzor rychlosti a kadence je na alli okolo 20 dolarů za kus.

0 0
                • jecnak  

Bohuzel zivotnost techto senzoru je obvykle sezona. Plus muzes mit problem s rusenim od jinych nebo vypadky. Osobne bych si uz nekomplikoval zivot a koupil radsi drazsi, ale za to spolehlive origo.

0 0
    • jannk  

(spatne umisteno)

0 0
    • TechDiver  

do Garmin Conect Mobile se připojí jak navigace, tak každý ze senzorů zvlášť nebo jen navigace a senzory se spárují s navigací?

0 0
    • Jarry611  

Nová beta verze 3.74 zde

0 0
    • BB  

Jedna informace týkající se originálních map dodávaných s přístrojem. Zazálohoval jsem a z přístroje vymazal z přístroje mapy gc a dem, protože jsem je považoval za nepotřebné. Na Garmin fóru jsem si přečetl k čemu jsou potřeba. Ta mapa dem je použita v případě, že chcete od přístroje, aby sám spočítal trasu, tak z této mapy si tahá údaje o nadmořské výšce. Mapu gc používá v případě, že mu zadávate cíl pomocí adresy. Tak kdyby se to někomu hodilo, nevím zda jsem to popsal úplně přesně.

0 0
      • Breakpain  

hodilo, diky ;)

0 0
      • TechDiver  

chápu správně, že ty mapy musíš mít zapnuté?

nebo je stačí mít nainstalované a vypnuté?

0 0
        • ememem1  

musis ich mat zapnute

0 0
          • TechDiver  

pokud máš ale zapnuto víc než jednu mapu, tak kterou pak bere navigace jako tu hlavní?

já chci používat Topo

0 0
            • ememem1  

vsetky co su zapnute, vzdy si musis vybrat jednu.

0 0
              • TechDiver  

ale jak si ji vyberu? v nastavení je výběr mapy a můžu jich mít zapnutých víc …

0 0
                • tom.kh  

Pokud nechceš zahltit navi všemi mapovými podklady a zažívat zmatky při navigaci, tak musí být bezpodmínečně zapnutá pouze jedna mapa. Např. TOPO ČR, nebo CNNT2018… Je to jako když pojedeš na dovolenou a bude tě navigovat z jedné strany tchýně a z druhé žena… Možná dojedete do cíle, ale na pohodu to nebude… :-D

Pro danou aktivitu si zvol tu nejvhodnější mapu a zbytek povypínej. Tak trochu se to píše i v návodu. :-)

0 0
                  • TechDiver  

No tak jsem to udelal. O par postu vyse je ale napsano, ze pokud chc3s treba nadmorskou vysku tak musis mit zapnutou i jinou mapu. Nedava mi to cele smysl. Logicky bych mel mit zapnutou pouze jednu mapu

0 0
                    • tom.kh  

Nadm. výška je nezávislá na mapě, nedělej věci složitějšími než jsou. V Garmin Connect si můžeš po dokončení aktivity příp. vybrat, zda se ti nastoupané metry vypočítají podle barom. senzoru v navi, nebo podle podkladů v mapách (vrstevnice).

Logicky jedna aktivita (např. turistika – zapínám TOPO, nebo navigace přes půl evropy po silnici – City Navigator…, atd.) zapnutý pouze jeden mapový podklad.

0 0
                    • koko0925  

Tak hele, pokud chceš mít zapnutou předinstalovanou free cyklo mapu Cycle Map EU 2017.10, tak si zapni i DEM map EU 2014.20 a Geocode Map EU 2O17.10. To je to co tam Garmin standardně nahrává a free upgraduje, je to vlastně OSM mapa. Pokud si tam šoupneš i něco jinýho, nebo už tam máš a chceš to mít zapnutý, tak ty tři zakaž.

0 0
                  • BB  

Tak to není pravdu, mohou být zapnuté klidně všechny mapy a ke zmatkům nedojde. Edge si sám vybere jednu a tu zobrazí. Někde jsem četl, že si vybere mapu s největší mírou podrobnosti. Jak to pozná nevím.

0 0
                    • tom.kh  

Nic takového si navi nevybírá ale klidně to tak provozuj, jen nešiř lži, škodí to lidem.

0 0
                      • BB  

To je divné, mě takhle fungovali všechny Garminy, co jsem měl. Ostatní majitelé Garminů si tu mijí lež mohou vyzkoušet, za pár minut uvidí, pusťte si Garmin OSM mapu a Topo mapu a uvidíte, že vám 1030 zobrazí Topo a nikdy jinak.

0 0
                        • jannk  

No mě by taky zajímalo jak si 1030 vybere mapu kterou zobrazuje. Aktivních jich mam více a fakt, ze topo zobrazuje vždy, když není zakázána

0 0
                        • tom.kh  

To je právě to, že vůbec netušíš. TY jako uživatel na obrazovce vidíš nějaké barvičky, ty jsou dány z TYP souborů mapových podkladů a zobrazí se ti VŠECHNY přes sebe. Evidentně o tom opravdu podrobně nevíš mnoho, tak alespoň nemátni lidi kolem sebe. Víc to asi nemá cenu komentovat, dej a opravdu se fyzicky nech navigovat po náročné trase se zapnutými pěti mapami. Nesnažím se tu prosazovat svůj názor, toto ti řekne každý na třeba GARMIN podpoře. Vyzkoušej, zavolej, testuj.

0 0
                          • BB  

Proboha proč jsi tak agresivní, normálně si to vyzkoušej, zapni si všechny mapy a vždy si vezme Topo mapu. Jestli ty ji nepoznáš, tak já určitě, jezdím podle ní už léta. Vůbec nic nezobrazuje přes sebe. Vím která pěšina je na Topo, Která na Openfiestmap a která na Garmin mapě. Nikdy je přes sebe nedá a neser se do mě, když o Garminu víš opravdu kulový. Každý, kdo Garmina má a má tam alespoň 3 mapy, tak si to může vyzkoušet. Co máš za Garmina ???

0 0
                            • tom.kh  

Nejsem agresivni, pouze ti vysvetluji jak se veci maji. To ze s tim nesouhlasis je tve pravo a neupiram ti ho, jen ale zbytecne predavas mylne informace. Pouzij podporu Garmin, zatelefonuj treba do Picodasu a zeptej se na chovani navigace pri soubeznem pouziti vice mapovych podkladu pri navigaci a vypoctech.

Vic ti k tomu bohuzel nedokazu argumentovat, nemam na to moralne a nebojim se to priznat. Vyhral jsi.

0 0
                              • jannk  

muzes prosim poslat screenshot jak vypada vice map zobrazenych najednou? Ja to myslim taky nevidel, ale pokud se to dela nejak inteligentne, tak to nemusim poznat

0 0
                                • jaja01  

je to bezne, ja mam zobrazenou osm mapu + vrstevnice, to si doufam predstavit dokazes? ;-)

0 0
                                  • jannk  

vrstevnice jo, ale kdyz mam zapnute TOPO i OSM – jak poznam, ze Garmin zobrazuje obe? Co si vybere ke zobrazeni, kdyz kazda jedna cesta tam je dvakrat?

0 0
        • BB  

záleží na tom, jestli máš aktivní Garmin mapu, nebo Topo mapu. Když máš Garmin mapu, tak ta bere geolokační údaje z té mapy gc ať je zapnutá nebo vypnutá. Pokud máš Topo mapu, tak ta objahuje své údaje a na Garmin mapy gc a dem kašle, ať jsou zapnuté nebo vypnuté.

0 0
      • TechDiver  

0 0
      • TechDiver  

0 0
      • TechDiver  

0 0
      • TechDiver  

0 0
      • TechDiver  

0 0
    • jannk  

Chtel bych na MTB vozit Edge 1030 na predstavci, ale prekazi mi objimka na riditka – je moc vysoka, takze se Garmin i ni opira, tj objimka (na gumickach) neprileha na predstavec, ale je trochu nadzvednuta ve vzduchu. Mohl bych tam naprat nejake dalsi gumove podlozky, ale to mi neprijde moc rozumne. Existuje nejaky plastovy mezikus, kterym bych mohl Garmina o cca 3mm nadzvednout? Bud pod drzak (ktery se gumickuje k predstavci) nebo mezi drzak a Garmina. Dik

0 0
      • BB  

o 3 centimetry to nezvedneš. Řešením je speciélní držák, který to dostane nad krátký představec a vysokou objímku na řídítka. Originál něco stojí, možná se dá koupit něco u číňanů.

0 0
        • jannk  

3 milimetry, ne centimetry. Tak vysoka objimka riditek fakt neni :)

0 0
          • koko0925  

Já takhle vozím 2 roky 1000ku s kouskem duše pod držákem. Naprosto bez problémů.

0 0
            • jannk  

jo, to by mozna mohlo byt reseni, ona ta 1000 ma docela podobne rozmery. dik

0 0
              • BB  

sorry za ty 3 cm, tak 3 mm klidně zdvineš pomocí vyšší gumové podložky, která je k 1030 standardně dodávána.

0 0
      • CzechJoker  

Existuje držák do víčka, pokud by ti to pomohlo.

0 0