• Polypoly

Zdarec,

Máte prosím někdo zkušenost na kolik by cca mohla vyjít komplet výměna displeje na garmin edge 830? Odlepily se mi okraje po skoro celém obvodu zařízení a je momentálně nepoužitelné. Na garmin podporu jsem psal ohledně reklamačky, takže si zatím spíše zjišťuji informace, co pak vyjde lépe…

0 0
    • Tomcat  

cca 2000,–

1 0
    • FOSA  

řešil jsem na 530 v gpscentrum Brno (přímo prodejce Garminu) a přímo tam mi bylo doporučeno, koupit displej z číny a u nich si zaplatit pouze výměnu. Displeje nemají skladem, současně originál stojí už výrazné víc.

Displej z ali pak byl tuším za 700 a 800 oprava? Tak nějak…na YT jsou i návody, kdyby sis věřil, můžes to riksnout sám.

0 0
    • Pikaču  

A nabizeji výměnu ne?

0 0
      • Polypoly  

výměnu za nový edge 840 s cca 30% slevou

0 0
        • Ryder37  

Jj. Mě dneska také opravit nelze, jedině výměna za 840. A to ho mám cca rok starý:-) No jelikož to mám na rohu a vše funguje,tak zalepim, koupím pouzdro a bude klid .

0 0
        • Pikaču  

Na to že garmin dává 20% svým známým tak je 30% drzost.

Mě měnili 830 kvůli displeji za tusim 2000–3000,–

0 0
    • jannk  

vyhrabu nahoru – stalo se mi s 530 totez, sice ho zatim muzu pouzivat, ale otazka jak dlouho

Originalni servis me poslal do haje (Praha) – ma cenu jezdit do Brna??

Zkousel jste to nekdo zpatky prilepit nebo to je bez sance? Podle me stavajici displej funguje, nepotrebuji perfektni vzhled, jen nechci at mi sklo uplne odleti :( tj neplanoval jsem menit displej, jen bych chtel zpatky prilepit to sklo …

dik

0 0
      • orm  

Nedokazu si predstavit co presne je odlepene. Muzes to nafotit a poslat sem fotku? Prilepit zpet display neni problem. Odlepis soucasnej, vycistis a prilepis lepidlem na display. Je to otazka chvilky. To spesl lepidlo koupis treba na ali.

0 0
      • Daf  

Celý problém zpúsobuje to, že sklo displeje je zespodu začerněné barvou a přes tu barvu přilepené. Barva se začne časem loupat a displej odlepovat. Jde to znovu přilepit. Buď lepidlem na displeje nebo to půjde i oboustranou páskou na displeje. Jen to blbě vypadá. Já jsem si vyřízl z černé fólie nový rámeček, takže jsem i se vzhledem spokojený :)

0 0
        • jannk  

to asi budu mit stejny problem, ted se zda, ze bych to sklo sundal i nehtem (pomocne samolepky jsou asi dobre viditelne :)

0 0
          • Daf  

To je přesně ono. Stačí vydloubnout, vyčistit kontaktní plochy a znovu přilepit. Jinak do něj bude zatejkat.

1 0
          • keymaker  

Pokud si na to netroufas, opravna mobilu by ti mohla pomoct

1 0
          • Polypoly  

hele úplně stejně vypadal tehdy i můj garmin, akorát displej byl už nefunkční, cenově už si nevzpomenu kolik, ale vlezl jsem se do tisícovky určitě… koupil jsem displej z ali, lepidlo a potřebný věci na nějakým eshopu u nás a komplet to doma podle videi na internetu vyměnil, garmin funguje dodnes jako nový :D

0 0
    • Shrek1973  

Garmin nikdy nebrat

0 7
      • Regnialf  

Ber si co chces, ale muzes nam doporucit servis konkurence at Thaivanskych nebo Cinskych cyklocomputeru? A nebo neresis a beres vzdy novy?

Diky.

0 0
    • jannk  

Po tydennim jezdeni v tehle vedrech se displeje odlepily 3 ze 4 mych spolujezdcu – ruzne modely, 1030, 830, 540 … skoro si zacinam myslet, že to neni nahoda .. :(

0 0
      • duvenblejt  

Používám taky 830 a ani v těchto vedrech namám problém s diplejem.Mám ho už 5 let a zatím nic.Používám ale ochranné sklo(jako na mobil) z alíka za asi 30czk

0 0
        • Ales007  

Úplně stejné zkušenosti :-) Sklo jsem též hned objednal a i když ho považoval trochu za zbytečnost, tenhle týden jsem byl moc rád, že ho tam mám. Utrhnul se mi totiž předsazený držák a vše spadlo na zem (naštěstí zrovna ve stoupání, takže rychlost nebyla velká). A jako chleba padá obvykle namazanou stranou, tak Garmin evidentně displejem. Krycí sklo popraskalo, ale displej se zdá být neporušený. Zatím ho nechci sundávat – počkám, až se dostanu domů – prozřetelně jsem tehdy koupil rovnou dvě :-)

0 0
          • jannk  

jasne, ale sklo myslim nema mnoho spolecneho s odlepovanim displeje :)

0 0
            • Ales007  

Původní sdělení jsem myslel tak, že s odlepováním displeje též nemám problémy, a to teď jezdím pravidelně ve 40 °C, v té první vlně veder pak dokonce v téměř 45 °C. To s tím krycím sklem už bylo jen pro zajímavost :-)

0 0
            • duvenblejt  

Naopak bych řekl,že mnoho.....To sklo evidentně výrazným způsobem tlumí teplo,které jde přímo na displej

0 1
              • Ales007  

Nejsem fyzik, ale já bych řekl, že paprsky projdou v pohodě i krycím sklem a ohřívají až samotný displej pod ním, tudíž sklo na odlepování nebude mít buď žádný nebo úplně zanedbatelný vliv.

1 1
                • duvenblejt  

Tak si udělej jednoduchý test.Dej Garmin bez skla a samostatné sklo vedle sebe někde na slunko(třeba na parapet) a po chvíli zkus rukou teplotu na displeji garminu a na samostatném skle

0 0
                  • Kouba_2005  

Tak Garmin asi naakumuluje vic tepla a bude se hur chladit, nez samotny sklo, u kteryho se ty teploty budou menit rychleji. U Garmina bude problem spis v tom, ze je to rozpaleny dlouho a proste to casem povoli.

0 0
              • yetti  

A já bych řekl, že ten hlavní rozdíl bude v tom, že za jízdy se ten Garmin chladí vzduchem. Takže se to odlepí tomu, kdo nechává stát kolo dlouho na sluníčku (třeba před hospodou). Ten kdo to má na ježdění, tomu se displej nepoškodí ;-)

2 0
                • jannk  

Pozor – vítr chladí protože se odpařuje pot. A můj Garmin se fakt nepotí. Jinak vítr neochlazuje

0 5
                  • Fazzy  

To je zvláštní teorie. Zítra vyhodím z auta chladiče :)

1 0
                  • yetti  

Tak samozřejmě, že náporové chlazení je nesmysl a ty miliony motorek a aut s vzduchem chlazenými motory se potí jak blázen :-)

2 0
                    • jannk  

Motor chladis z cca 100C na venkovni teplotu, Garmin takovy vnitrni zdroj tepla nemá

Ok, mozna ho slunicko rozehreje nad teplotu vzduchu, potom se jizdou trochu chladi, ale se spalovacim motorem bych to fakt nesrovnaval.

0 2
                      • ladys  

Každá zastávka na sluníčku je v záznamu vidět. Garmin se také hřeje, je to elektronika a jízdou se ochladí.

0 0
                      • kubad  

proudící vzduch ochlazuje předměty na teplotu okolního vzduchu, tedy pokud je Garmin rozehřátý sluncem, samozřejmě ho proudící vzduch ochladí na těch 25–30st jaká je aktuální teplota,

0 0
                        • gersa  

Pokud by se jeho rychlost přiblížila rychlosti zvuku (nebo že by ji dokonce výrazně překročil), nedocházelo by k ochlazování, ale k ohřevu Garminu

Já vím, že ne všichni na BF jsou tak zdatní, ale občas mám dojem, že bych tu pár jedinců našel

2 0
                          • Esi  

no minimálně ti kteří si tady sěžovali že jim MTB nepobere větší převodník než 38 zubů :-)

1 0
                • Zvanty  

Možná v tvé domovině ten vzduch bude nějak měřitelně chladit.

0 0
                  • kubad  

měřitelné to bez problémů je :D

0 0
                    • Zvanty  

Když pojedeš 15km/h, na Garmin bude svítit napřímo, tak ten pokles nebude velký.

0 1
                      • yetti  

15km/h je cca 4m/s, když foukáš na horké sousto na vidličce tak ta rychlost nebude vyšší a i malé děti vědí, že to funguje.

2 0
                      • Fazzy  

Pokles bude přesně tak velký jak velký bude rozdíl mezi teplotou garminu a okolním vzduchem. I při rychlosti 15 km/h se ochladí hravě v řádu jednotek minut.

0 0
      • Esi  

Tak jestli je tohle kvůli vedru u garmin standart tak to se snad garmin raději vyhnout obloukem, za ty peníze by to mohlo být přece jen trochu kvalitně vyrobené, tohle je zjevně výrobní vada.

1 1
        • Daf  

Už jsem to tu psal. Celý problém je v tom, že displej je zespodu natřen černou barvou. No a přes tu barvu je to vlepené do pouzdra. Barva se časem začne odlupovat i s lepidlem. Prostě blbá technologie. Podle mě s tím teplota moc nesouvisí. Mě se to odlepilo v zimě ????

0 0
          • Esi  

prostě je to zmetek a garmion by to měl refundovat.

0 0
            • Forester  

Asi bys ho už neměl kupovat.

To není na tebe, jen obecně. Spousta lidí hejtí Garmin, koupí si nějaký relativně levný zařízení a porovnává ho zpětně s Garminem. Velká část z nich se nakonec vrátí ke Garminu, protože zjistí, že ani na těch dalších zařízení není všechno úplně v pohodě a odladěné.

Stačí si jen přečíst ty diskuse o Magene, IG Sport, … A čest těm, který to vydrží a z ekosystému Garmin odejdou!

4 0
              • Esi  

Me se před sezonou definitivně rozpadl můj veterán garmin 1000 a zatím spokojené užívám coospo cs600. Zatím spokojenost navigace naviguje a všechna garmin čidla funguji. Za ty peníze když to vydrží 4 roky tak to klidně vyhodim a koupím jiné. Radar coospo jede na baterku 30 hodin a nechytá duchy, tak ze za 1200kč taky fajn

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.