• milan.v

Tato nová zařízení už jsou na obzoru, vlákno k předchůdcům Edge 530/830 začíná být plné dalších a dalších informací, je na čase založit své vlastní vlákno…

Nebudu zde nic dlouze vypisovat, zjednoduším to na konstatování, že tyto menší Edge přístroje převezmou hodně funkcí od většího bratra Edge 1040 – lepší čip, rychlejší procesor, opět zdokonalenou obrazovku, lepší výdrž baterie, nabíjecí konektor USB-C, opět vylepšené tréninkové funkce a pro mě velmi důležitá věc, konečně UI, prostředí hodno navigace v roce 2023…

Namátkou jen pár odkazů na články, videa na webu, už jich za poslední dobu bylo publikováno celkem dost…

Cyklonavigace Edge 540 a Edge 840 s novými funkcemi, prostředím a solárním dobíjením

https://www.zivotsgarminem.cz/…im-oficialne

Garmin Edge 540 and 840: What and When Can We Expect?

https://www.cyclistshub.com/…540-and-840/

https://www.youtube.com/watch?…

Secret new tech! Garmin set to release solar-powered Edge 540 and 840 bike computers

https://road.cc/…uters-300193

6 0
    • milan.v  

Jsem zvědavý, kdo bude první šťastlivec z B-F… ;o)

0 0
    • dejvidd  

Taky jsem zvědavej, kdy budou. Uvítal bych, aby co nejdřív, abych si tu 840 stihnul ošahat před 200 HARD. Nerad bych to jel s moji starou Sigmou.

1 0
    • BB  

" konečně UI, prostředí hodno navigace v roce 2023…" , tak jestli to bude stejné jak na 1040, tak se nemáte moc na co těšit. Shledávám na 1040 navigaci obdobně svéráznou, jak na předešlých garminech, zda je to hodno roku 2023 nedokážu posoudit.

1 0
      • keymaker  

Muzes byt prosim konkretnejsi?

0 0
        • Dumbíček  

Garmin jako navigace, jedině jako nouzovka na silnici a i tak to je o parník za navigací v telefonu.

1 0
          • ememem1  

kua to este.stale ?

1 0
          • ladys  

Jel jsem s tím před týdnem přes 100km převážně terénem a žádný problém. Provedlo mne to i před stavbu dálnice v ČB. Trasa plánována na mapy.cz

0 0
    • BB  

Mrkni na Garmin fórum 1040, jsou tam mraky témat týkající se navigace. Takový bonbonek jako příklad, nefunguje vypnutí stick on road. Takže sjedeš z cesty na nějakou pěšinu, která není routovatelna a tvoje pozice zůstane na cestě, že které jsi sjel.

Blbě zařazeno

0 0
      • Puamik  

a když se z pěšiny po 300 metrech vrátím zpět na silnici, tak navigace stojí v místě, kde jsem sjel a čeká až tudy projedu nebo pokračuje dál v navigaci?

0 1
        • ladys  

Najde trasu a navigace dále pokračuje.

0 0
        • BB  

Chová se to tak, že kursor se pohybuje po cestě, na které nejsi a modrá stopa vede po té neroutované pěšině a ta modrá stopa se stále propojuje z bodu kde ji s kursorem. Takže když se ty cesty hodně rozejdou, tak ti ten kursor zmizí z obrazovky. Blbě se to popisuje a je to strašně matoucí. Je na to workaround. Ono to tak blbě funguje v MTB profilu, v road profilu to funguje správně. Takže si vyrobíš road profil i pro MTB, přejmenuješ a nastavíš si všechny parametry tak, aby to vyhovovalo MTB. Já pouze přestavěl parametry navigace, nevím co dalšího je nutno ještě předělat. A potom to funguje v pořádku. A tahle pitomá chyba je tam od června minulého roku, když jsem 1040 pořídil. Několikrát jsem chybu zdokumentoval, jako to udělala řada dalších uživatelů na Garmin fóru, ale Garmin na to kašle.

0 0
    • ememem1  

mozes byt konkretnejsi co sa tyka ‚konečně UI, prostředí hodno navigace v roce 2023…‘ ?

to vyhladavanie ciela.je rovnake ako v830 cize tak cca spred 25 rokov alebo sa to uz aspon blizi google maps spred 10tich rokov? ide to ked bezi aktivita? sparovanie s trialforks je aspon trocha pouzitelne alebo rovnako dementne ako popisujem v.threade o 830? (nechce sa mi to opakovat, je to tam) pytam sa uplne vazne.

0 0
    • jezekin  

https://www.skiandbike.cz/cyklocomputery/?…

České ceny venku. Tohle nebude levný špás. Obyčejná 540 za 10.

0 0
      • VojtaXY  

To se dalo cekat. Cekal jsem, ze 840 bude stat jako forerunner 265, ktery ma stejnou dollarovou cenu. Je o 500 drazsi. Treba to je napalene jako novinka.

1 0
        • jezekin  

Jo, počkám až to třeba o litr spadne. Pořád zvažuju jestli má solar význam. Jezdím sice i dlouhé několikadenní závody, ale to stejně vždycky vezu powerbanku. Ten přírůstek mi přijde jen velmi malý a teoretický, to asi za 2,5 tisíce a hůře čitelný displej nestojí, ale třeba se ta cena uklidní jako u 1040, kde už ten rozdíl není teď takový mezi solar a nesolar.

0 0
          • VojtaXY  

Displej a maly narust je pro me taky duvod jit do zakladni 840

0 0
          • tomxxx  

Pro tebe na nějaký ultra asi solar má maličko smysl, pro lidi co jezdí normálně mi to přijde úplně k ničemu.

0 0
          • mxv  

Co je přesně s displejem u solaru? Jsem myslel, že solar je jen to fialové okolo?

0 0
            • milan.v  

Displej u solar verze má vrstvu skla, která způsobuje horší čitelnost, podání barev není takové jako u NEsolar verze…

0 1
      • keymaker  

Kua to je raketa :-(

0 0
      • Enron  

No tak se aspoň můžu uklidnit a o ty 840 neuvažovat:-)

0 0
    • JDF  

Pokud teda 840 půjde ovládat kompletně stejně jako 540 a má dotyk jen jako bonus u map, dává smysl asi tenhle model.

Jen se teda zeptám aktuálních majitelů 830ek – byl tam pořád problém s modrajícími okraji displeje jako u 1030?

Aktuálně mám 530ku.

1 0
    • jarouš2  

Nemyslím si, že by měly být dražší než 1040.. no uvidíme, jsem zvědavý.

0 0
      • milmat  

Já pořád přemýšlím, jestli se od 8×x nevrátit k 1040. Jediný důvod odchodu z 1030 byl plastový úchyt, co praskal. 1040 jej má hliníkový. Tak uvidíme, jaká bude cena 840.

0 0
        • File12  

Já nikdy velkou řadu neměl. ale pokud umí 840 to po čem jsem volal, mít fyzický tlačítka a dotykovej display zároveň, tak v tom zase pro mě strádá 1040. Kolikrát jsem byl rád za fyzický tlačítka u 530 a koukal, jak se za nepřízně perou kolegové s dotykem u 830.

Jinak má někdo už zkušenost, kolik mu u 1040 přidá solar v našich dejme tomu letních a naopak podzimních podmínkách? nějak si to pořád nedokážu obhájit, když na bikepacking tahám stejně powerbanku.

0 0
          • milan.v  

V tom vlákně k Edge 1040 už pár lidí své zkušenosti psalo.

https://www.bike-forum.cz/…in-edge-1040

1 0
          • KS3  

Jsem na tom stejně, přecházím ze staré 130 a přemýšlím o 840 solar i kvůli bikepackingu, přestože taky tahám powerbanku, nicméně budu moct vzít menší=lehčí (jsem gramista :-)). Navíc i hw tlačítka je plus. Solar asi nepřidá na podzim v praxi úplně tolik, ale nějaké minuty za hodinu při slunci to přeci jenom budou. Pak záleží, jestli pojedeš i víc v lese (stín) atd. Především ale záleží na nastavení (navigace,pod­svícení, čidla , režim spánku, multiband, záznamy, atd.). Těch faktorů (proměnných) je hodně, které ovlivňují finální výdrž. Za mě je 1040 už i docela velká (i cenově).

0 0
            • ememem1  

kokso ja som stara tlacitkova konzerva a na hladkanie su ine veci ako displaye ale co mate vsetci s tymi tlacitkami? absutne najvacsi prinos 8kovej rady oproti 5kovej uz od 820 je prave ten dotykovy display, uz ani len g500 pred 10 rokmi s 5%mi funkcionality 840 sa s tymi 4 buttonmi nedal ovladat tlacitkami pokiaľ si nebol origami master, predstava ze dnesne zariadenia ovladas tlacitkami je uplne zvrhla. jako viem si predstavit ze okrem on/off by tam snad este 1 mohlo byt a ak by sa dala definovat funkcia tak fajn ale inak je to medzi nami hned po usb slote druhe miesto kde vznikne porucha s velmi drahou ak vobec moznou opravou. je to proste tak, podobne ako drahe outdoor oblecenie odchadza dnes na zipsoch tak elektronicke pristroje na slotoch a tlacitkach. ci drsnejsie pouzivanie tym skor.

1 6
              • VojtaXY  

Tlacitka jsou lepsi pro bezne ovladani za jizdy. Zmena obrazovky, start, stop. Dotykova obrazovka je zas dobra na slozitejsi nastaveni zarizeni a nastaveni pred jizdou.

Proste 530 byla omezena tlacitky.

830 chybela tlacitka.

840 spojuje oba svety dohromady.

U aut taky dneska hodne lidi chce ovladani klimatizace tlacitky, protoze to je jednodussi a bezpecnejsi za jizdy.

6 0
                • Hagner  

„830 chybela tlacitka.“

To není tak docela pravda ;-) Oprav mě jestli se pletu, ale „start, stop“ ovládáš i na 830 tlačítkem a změna obrazovky? Není nad Di2 :-)

0 0
                  • VojtaXY  

DI2 je celkem okrajova zalezitost. Mozna bude mit vic lidi dalkove ovladani nez DI2. A jeste 105 nema 3. tlacitko na pakach, takze je tam jiste omezeni pro ovladani.

830 jsem nemel, ale kvuli nemoznosti ji ovladat tlacitky jsem nevedel, co si vybrat. S 840 je to jasna volba.

DI2 planuju pristi rok.

0 0
                    • Hagner  

Aha, 830 jsi neměl. Tak ti sdělím malé tajemství ;-)

I 830 má tlačítka na ovládání :-D

0 0
                      • VojtaXY  

A kterym prejdu na dalsi obrazovku?

0 0
                        • Hagner  

Samozřejmě, že se žádným :-) ale reagoval jsem na tu kravinu co jsi napsal, že nejde tlačítkem ovládat „start a stop“ ;-)

0 2
                          • VojtaXY  

To jsem nepsal. Napsal jsem „Zmena obrazovky, start, stop.“

0 0
                            • Slavik  

Po 50. – na dálkáči máš oboje (všechny tři funkce) :-)))

1 0
                              • VojtaXY  

Velka investice pro vic kol za zakladni funkcionalitu. Pak vyresit, kde to dat, aby to neprekazelo.

0 0
                            • Hagner  

Jasně :-D

Co tam máš dál? :-D

0 0
                              • VojtaXY  

Porad jsi nenapsal kde vsechna ta tlacitka jsou. Vytrhovat veci z kontextu umi kazdy clan SPD.

0 0
                                • milan.v  

Politiku sem netahej…

1 0
                                • Hagner  

Twl pokud nerozumíš obrázku s popisem, tak je s tebou těžká diskuze :-D Obrázky určitě umí každej člen SPD :-D

0 0
                                  • VojtaXY  

Muzes mi na tom obrazku zakrouzkovat,kde je to tlacitko nebo tlacitka pro zmenu obrazovky? Ja je tam nenasel.

0 0
                                    • Slavik  

Vlevo nahoře :-)

2 0
                                    • Hagner  

Ty jsi hroznej kolovrátek o ničem :-D

Zkus si to přečíst znovu a pomalu ;-) Věřím, že to konečně dáš :-D

0 0
                                      • VojtaXY  

Takze je tam par tlacitek, ktere nestaci ani na zakladni pouziti pri jizde. Coz je nedostatecne a nema to cenu zminovat.

0 0
                                        • Hagner  

Tak že jsi to nedal :-D

3 0
                                          • VojtaXY  

Ano, nedokazal jsem prijit na to, jak pomoci tlacitek na adge 830 zmenit obrazovku na dalsi a porad cekam, kdy mi to vysvetlis.

Dotykovy mobil ma taky tlacitka na zapnuti a nikdo to nezminuje. Nechapu proc se to zmninuje u jineho zarizeni.

0 0
                                            • milan.v  

Hele, asi si to začněte vysvětlovat přes SZ, toto nikam nevede…

5 0
                                              • Hagner  
                                                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                0 0
                                            • Hagner  
                                              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                              0 0
                        • KS3  

Co třeba?

0 0
                          • File12  

ne každej musí mít na řidící středisko. Mě teda na 530 sahat nevadí a mám rád čistej kokpit. Ale chápu, že to asi pohodlné je

2 0
                            • KS3  

Mě to zase hodně pomáhá, protože ve sjezdu/v závodě a nakonec skoro kdekoliv je hledání tlačítek na compu, kde potřebuji jenom přehodit obrazovky určitě pomalejší a míň bezpečný, natož patlání prsty po displeji. Mám to na dosah prstů, takže prakticky poslepu a je to návykový. Jasně, když potřebuješ jiný údaje, který sis nedal na obrazovky, pak už na něj šáhnu.

1 0
                              • jarouš2  

Sorry ale jestli opravdu zavodis, tak by ti nějaký Garmin měl byt u ******… ale jen věc názoru.

1 2
                                • KS3  

Výjimečně, ale jo a navíc kolem tam má nějaký Garmin dost lidí. Názor máme všichni, tak zkus i něco případně k tomu mému a aspoň trochu víc konstruktivní­ho, díky.

0 0
                        • KS3  

Co třeba?

1 0
              • Slavik  

Ono už ta představa, kdy jedeš v terénu, pustíš ruku z gripu a hledáš konkrétní tlačítko (byť jen jedno ze dvou) na zařízení uprostřed u představce je dost lichá…

Tohle prostě řeší dálkové ovládání.

Mě ty tlačítka na 830 nechyběla.

0 0
                • VojtaXY  

Ne vsichni jezdi v terenu, nebo tam nejezdi velkou cast. V pripade silnice, gravelu nebo presunu uz ten problem neni.

Je hodne lidi, pro ktere staci tlacitka bez dalkoveho ovladani.

Vyrobni cena s a bez tlacitek muze byt i ve prospech s tlacitky, pokud jsou schopni ze stejneho tela delat oba modely zmenou displaje a nalepek.

0 0
    • ladys  

Solar se vypne pokud se přístroj ohřeje, tak záleží na teplotě… 1040 vydrží 80h má USB-C tak se snadno někde jednou za den příkrými za sítě:)

Blbé zařazeno…

0 0
    • jarouš2  

Za mě taky kombinace tlačítek a dotyku ideal. Když už víš kde jaké tlačítko je, tak nic nehmatáš a jdeš intuitivně – u dotyku ne. Dotyk je zase dobrý na mapy. Nikde jinde. Stejně tak u fenix 7, apod.

6 0
    • Slavik  

Nějaké podrobnější info zde:

Edge 840, cena $449 – což moc nekoresponduje s cenou 12 499 Kč SkiAndBike

0 0
      • VojtaXY  

forerunner 265 stoji taky $449 a ceska cena je 11 990. Rozdil 500 pro novinku je ocekavany rozdil. Hlavne kvuli horsi dostupnosti ze zacatku prodeje.

0 0
      • tomo_111  

449 usd – 9660 stredovym kurzom, v realnych podmienach teda skor k 10

Prihod 21% dph (americke retail ceny byvaju casto uvedene bez, pretoze kazdy stat ma trochu ine dane a sales tax/vat sa pripocitava az ked to hodis do kosiku/na shipping, ± 10–12%) a si na 12k :)

0 0
        • Slavik  

A bude ta cena alespoň s CZ Topo?

0 0
          • yaourt  

Na co CZ Topo? Stejně se aktualizují asi stejnou šílenou frekvencí, jako Garmin aktualizuje modely…

2 0
            • Slavik  

To je fakt.

Na 830 jsem je nikdy nepoužil…

0 0
            • jenda95  

jednak a potom hlavne pouzity styl renderu ja na maly displej na kole za jizdy uplne mimo. Fakt se nezvladnu probirat kazdym vykreslenym domeckem a stromem.

1 0
              • smajl  

Co teda za mapy? Chystám se kupovat Edge poprvé, tak nevím zdali rovnou s těmi mapami nebo budou stačit na to moje gravelování třeba ty OpenStreetMap?

0 0
                • blue  

každej má jiný potřeby a jinou toleranci k mapovejm podkladům… někomu na silnici a gravel v pohodě stačí to, co je defaultně v garminu (jako třeba mě), někdo má rád Topo a někdo si zase stahuje různý free OSM podklady

4 0
                  • jenda95  

Presne tak, podivej se na internetu jak co vypada a vyber si sam

0 0
                • yaourt  

OSM z bbb.extract budou stačit. Pokud chceš vidět český KČT značení, přihoď tam i vrstvu z https://www.thkukuk.de/osm/

0 0
          • tsunami  

Edge 840 od Garmin.cz (sada s čidlama) má v ceně i CZ Topo V5 – nevím jak to má 540 nebo jiná balení.

1 0
      • milan.v  

Jo, Péťa tvoří obsah pro masy, proč by dával i něco sem… :o)

0 0
    • Frankq  

Kdy ofiko má přijít že ho budeme moct koupit a druhý den přijde domů? Ví někdo, myslím si že toho 11 nevyjde.

0 0
    • popokatepetl  

Ahoj,

mám Garmin 7X a zvažuju jestli pořídit na kolo EDGE530 nebo počkat na 540. Nejsem žádný závodník. Nevím zda čekat na nový model s napálenou cenovkou nebo vzít starý za výprodejovou cenu. Přečetl jsem si očekávaná nové fce. Super je nastavení z mobilu i během aktivity, než se s tím lupkat v zařízení. EDGE530 dle všeho nemá stav tréninku 2.0. Rád bych abych nepoznal, že mám dvě zařízení při pohledu do Connectu a stavu tréninku. Máte někdo zkušenosti? Nový model bude v tomto asi větší jistota. Vyloženě moc funkcí nepotřebuji, wattmetr nemám.

0 0
      • yaourt  

Ahoj, mám Forerunner 245 & Edge 830. Poté co jsem pořídil zařízení, které i v Edgi dokáže rozjet Training Status – tedy powermeter, tak training status se mi mění po švihu i na hodinkách. Hezky se tedy vše doplňuje v Garmin connect.

0 0
      • tomxxx  

To nastavení aktivit je příjemné, stav tréninku by to mělo umět párovat přes connect i s 530, ale konkrétní funkce nevím, nepoužívám to.

Záleží jak jsi citlivý na cenu, 530 by se měla dát sehnat maximálně za 5000, spíš méně, jestli má pro tebe příplatek za nastavení v mobilu význam je asi na tobě. Osobně bych teď kupoval 530 – levná a nebo počkal na 840 – dotyk na procházení mapy + tlačítka do špatného počasí, rukavice atd.

Pro mě je 540 zbytečně drahá, proti tomu co nabízí proti 530.

Jinak bych vůbec neřešil solar, pokud nejezdíš nějaké expedice ultra tad., zbytečný peníze navíc a horší display.

0 0
        • popokatepetl  

Ta 840 mě funkčně vychází jako TOP. Výdrží mě to stačí na klasickém nabíjení. Na mapy a lupkání v hospodě dotyk a s rukavicemi na kole tlačítka. 12 000kč je ale dost :-), být to 9 990 tak to je na zváženou. Ale to jsme v příštím roce.

0 0
      • Karlos009  

Řeším to stejné a jediné co by mě lákalo na 540 je Stamina v kombinaci s hruďákem.. V zásadě, pokud nevozíš hrudní pás nevidím nic co by mě přimělo platit vyšší cenu. Pokud vozíš zároveň hodinky je 530 úplně v pohodě. Synchronizaci mezi zařízeními řeší funkce „PHYSIO TRUEUP“ a to podporuje i 530. Já asi budu vyhlížet nějakou hezkou slevu na 530. Porovnání.

0 0
        • Bocka  

Pěkná cena na 530 je tady, já už mám jeden na cestě. Amazon.de_garmin

1 0
        • popokatepetl  

Staminu mám na hodinkách. Hrudák vozím vždy kromě cest do práce a výletu s dětma. Vadí mě, že nevidím na údaje na hodinkách. Teď to řeším tak, že mám na displeji pouze velké číslo tepu. Více údajů v pozici ruky na řídítkách je pro mě nečitelných v běžných podmínkách. Bez hrudáku je to celé k ničemu. Na kolě mě zajímají tepy a okrajově podle kola (rychlost, vzdálenost, čas, teplota, nastoupené metry, VAM) občas mapa v neznámém prostředí. A ano, v podstatě jsem dříve vozil (POLAR) a budu vozit hodinky a cyklokrám.

0 0
        • Roura74  

Physio trueup u 530 nefunguje. Nepřenese to minuy intenzivní aktivity. Tohle umí až 1040. Takže pokud chceš mít kompletní info o stavu tréninku atd v hodinkách a connectu záznam aktivity z 530 je nedostatečný. Řesěníim je hruďák HRM Pro a nebo záznam cyklistiky z hodinek. Je o tom dobrej článek na zivotsgarminem.

1 1
          • popokatepetl  

Čemu pomůže ten hrudak konkrétně?

0 0
            • Roura74  

Že se přímo synchronizuje přes BT s connectem. Klasickej HRM vysílá tep přes ANT+ do edge, ale už se pak z edge nepřenese do minut intenzivní aktivity. Z HRM Pro se přenáší zaznamenaná křivka tepu z interní paměti. TAkže teoreticky třeba na běh nemusíš mít s sebou ani hodinky, pokud nechceš i GPS záznam. Tepovku a dynamiku běhu umí zaznamenat tepák a connect si ho stáhne.

0 0
              • keymaker  

Jakto? Mam hrudak z Dekace a normalne mi z edge synchonizuje minuty intenzivni aktivity. Spis v telefonu nemas pro Edge zapnute Physio TrueUp

0 0
          • yaourt  

U 830 nemám problém.

1 0
      • sorak  

Mam Edge530 (2 roky), pouzival jsem Fenix3, pak 6mes FR45 a ted zas F3HR, kolo silnicni, MTB, na zimu trenazer Suito-T- ten jediny umi merit watty. V ramci 530 a hodinek se stav prenasi, jak je to s intenzivnima minutama jsem nepozoroval, IMHO to nema smysl tolik resit, pokud opravdu nejedes poctivy trenink jako zivotni styl :)

E530 ma pro bezneho hobika mnohem vic ficurek nez je realne potreba a to co 540 nabizi navic je IMHO pod rozlisovaci schopnosti vetsiny.

Osobne by mi daval smysl E840 pokud bych vice vyuzival navigaci a prochazeni mapy.

1 0
    • Zdenek45  

Garmin 540 & 840 Unboxing (Now Available & In-Stock)

https://m.youtube.com/watch?…

0 0
      • Hagner  

Cena slušná :-O je to jen o cca. 80,– Euro levnější než jsem koupil 1040 Solar :-D

0 0
        • tomxxx  

je to drahý, ale zase třeba já bych neuvažoval o 1040 ani kdyby byla levnější než 540.

Ty ceny navíc spadnou hodně rychle.

1 0
          • Hagner  

Každej má něco do sebe ;-) používám 1040 a 830 je to o osobních preferencích.

Ceny spadnou určitě ;-) u 1040 to bylo něco přes sto Eur za čtyři měsíce :-)

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • jatichy1  

Podařilo se to někomu objednat ? Já jsem to zkoušel, ale po zaplacení mi to po pár minutách tu platbu vrátí na kartu .. Email sice přijde ale objednávku na účtu nevidím … Asi prostě Garmin :)

0 0
      • StuntJ  

WTF, kde je MTB sada?

0 0
        • yaourt  

K čemu je to dobré?

0 0
          • StuntJ  

jeden sensor, ovladač a držák, ten ovladač je lepší a plně nahradí dotykový display a ještě levněji .....

1 0
            • yaourt  

Senzory můžeš plně nahradit levněji negarminovskými, který fungují úplně stejně. Možnost koupě garmin senzorů ti samozřejmě zůstává. Dálkáč není už potřeba vůbec, protože i 840 má nyní tlačítka – o blbost míň na řidítkách.

0 3
              • tsunami  

DO má smysl i když máš tlačítka na navigaci. A to že ty to nechceš je jen tvá věc, nemusíš to nutit ostatním ;-)

1 0
      • StuntJ  

A pokud dobře vidím tam nejsou ani mapy? hmmm

0 0
      • dejvidd  

Mě pořád vrtá hlavou co objednat 540 vs 840 (16GB vs 32GB a dotyk) nebo 840 vs 840 Solar (výdrž). Kolik zaberou mapy, když vezmu tu 540 se senzory?

0 0
        • keymaker  

Mám 530, takže zatím o výměně neuvažuju, ale kdyby ano, šel bych do 840 bez solaru. Solar mám na hodinkách a nevidím moc rozdíl v tom, jak často nabíjím. 840 kvůli kombinaci dotykáče a tlačítek, ale to už tu bylo zmíněno několikrát.

0 0
        • StuntJ  

solar je +20 minut max a dotykovej display plně a lépe nahradí ovladač … Takže je to akorát pozlátko navíc, prostor pro mapy se možná bude hodit do budoucna

0 0
          • File12  

Dobře. Někdo kdo ovladač nechce, třeba já. A na co chci dotyk? Na posouvání v mapě. Takže ne, nemáš pravdu. Ale neberu ti, že na tvé používání to je lepší varianta

0 0
        • tomxxx  

Když člověk fakt potrebuje výdrž, tak vyjde pomalu lépe snížit jas a nebo hodit rovnou úsporný režim. Solar je podle mě jen gimmick.

0 0
          • jezekin  

Prý za den nabereš solarem co za 5 minut nabijes. To ani na ten bikepacking není. Ale chápu že v Texasu to možná smysl mít může. Za ten hůř čitelný displej je to fakt jen na parádu.

0 0
    • yaourt  

Tak první info a recenze jsou tady :)

0 0
    • blue  

DC Rainmaker Garmin Edge 840 Cycling GPS In-Depth Review

https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

3 0
      • Archik  

Hmm tak to je tedy poprvé, kdy doboručí 8×x před 5×x :) Recenze od něj mám rád. Rozdíl to je 2500kč. A teď babo raď. Doufám že sem někdo brzy nahodí svoje první dojmy :)

0 0
        • tomxxx  

Já bych teda kupoval jedině 840 a nebo kvůli ceně 530.

830 nechci jen dotyk a 540 je moc drahá na to co nabízí.

0 0
    • My.Ja  

Cena 840 bundle je 14.490 a cena 1040 bundle na Alze je 14.990. Není lepší vzít 1040? Nemá tlačítka, ale zase má větší displej.

1 0
      • Dan205  

To je na tobě, jestli chceš tlačítka, nebo větší displej.

1 0
    • Slavik  

Už je na bike24.com bundle za 500€ jen při doručení po Germany.

Do ČR hláška Product not shippable to Czech Republic a cena 610€.

Vítejte v EU…

2 0
      • Hagner  

Do IT 512,– a neposílaj :-D

0 0
      • tomo_111  

si to daj za 5 eur preposlat cez mailboxde.cz alebo znemecka a mas, ludia si tu tak posielali canyony lebo skrz kurzove rozdiely to vyslo o 4 litre menej :)

0 0
      • BTom1  

DHL jim prý nechce přepravovat zařízení s bateriemi na delší vzdálenosti…

0 0
        • Hagner  

No nevim. Mě teď aktualně veze DHL z Německa do IT ovladač s bateriemi ;-)

0 0
          • BTom1  

Hele tak mi to napsali..

0 0
            • Hagner  

To je možný, ale v tomhle případě to asi nebude ten důvod ;-) Už jen, že třeba do IT používá Bike24 zásadně DPD a podle stránky do IT taky nedoručuje :-)

Jinak pokud mám do IT z Německa možnost výběru, tak vždy preferuju DHL, ale že by něco nechtěli doručovat kvůli bateriím slyším poprvé ;-)

0 0
              • BTom1  

Omlouvám se byl to bike-components kdo mi to napsal.Já si ty shopy pletu.

Wir können derzeit leider keine Artikel mit Akku bzw Batterie verschicken.

DHL stellt derzeit ihr System um. Aus Sicherheitsgründen werden solche Artikel derzeit leider nicht mehr verschickt.

1 0
        • tsunami  

Zákaz vývozu může být podmínka oficiální distribuce garminu, mají pak třeba lepší cenu. Takhle to mají u nás třeba i některé automobilky – koupíš si nové auto a musíš prokazovat, že jsi ho zaregistroval v ČR, aby platila domluvená cena…

1 0
          • orm  

To je v EU legalni?

0 0
            •  
              0 0
            • ladys  

Je, stále jsou výhradní distributoři.

0 0
              • orm  

Tou legalnosti jsem myslel zakaz garminu, ne ze to bike24 neposila z vlastni vule.

0 0
                •  
                  0 0
            • ememem1  

imho neni ale co narobis.....

0 0
      • tomo_111  

tvoj link vlastne odkazuje na 540 bundle nie 840 bundle – ten je za 600 nie? tzn ceny ako na ceskej garmin stranke ±

0 0
        • Slavik  

Máš pravdu, sypu si popel na hlavu. Zde je správný link na Edge 840 Bundle za 600€. Nicméně do CZE to nedoručujou… Co ta EU dělá?

0 0
      • tomxxx  

mailbox – funguje to spolehlivě, je to levný a rychlý

0 0
      •  
        0 16
      • Milkis  

Než 840 Solar, tak rovnou 1040 Solar, který se dá koupit nový za o 1 500 Kč více.

2 0
        • ladys  

Otázka je kdo ten solár uplatní. Když 1040 vydrží 80h. To máš sebou stejně nabíječku a než se najiš máš na dva dny zase nabito…

0 0
    • milmat  

Trochu mne zklamal ten solár u 840. Zajímavé je, že u 1040 to asi funguje lépe. Tak to se asi nevyplatí kupovat 840 solar, ale buď 840 bez solar nebo 1040 solar :-). Bez soláru by to mělo mít o chlup lepší čitelnost displaye. To je zase dilema. Asi se na to půjdu podívat naživo, jak vypadá display 840, 840 sola a 1040 solar.

0 0
      • blue  

dřív mi ten solar připadal jako dobrý vylepšení, ale čím víc o tom čtu, tím míň bych za něj ty peníze navíc dal… a potvrzuje to i Rainmaker v souhrnu recenze

As for solar? Honestly, I wouldn’t spend the extra for it unless you ride in sunny weather all the time and need every last bit of juice. In most cases, you’d be able to charge the Edge 840 with the same amount of solar power from a 4-hour ride, in a mere 1–2 minutes via USB-C. I wouldn’t call it a gimmick, but rather, it’s just something only useful for a very small sliver of the population – at best.

0 1
      • 01carbon  

Rozdíl mezi zobrazovačem 1030 a 1040solar je mimo mé pozorovací schopnosti. Ještě jsem bral verzi solar kvůli větší RAM – jestli je u 540+840Solar paměť větší než u NEsolar se mi hledat nechce.

0 0
        • milmat  

Edge 540 má 16GB, 840 má 32GB – jedno, jestli solar neb ne. 32GB je dost na OSM celé Evropy. Aktuální mapy jsou teď větší než bývaly, protože obsahují data pro Climbe Pro.

0 0
    • Fabulator  

Neodolal jsem. Hlavně jsem zvědavý jakou z toho dostanu výdrž. Původní 530 měl udavanou 20h ale mně vydržel 30.

14 0
      • tomo_111  

Kupovat to za taku cenu ze se nestydis! Zposobujes inflaciu :D

Nech to jazdi!

0 0
      • Archik  

Paráda pak hoď první dojmy v porovnání s 530 :)

0 0
      • Raf  

Doufám ve srovnání a článek při totožném nastavení na nějaké 20+ hodin jízdě.

0 0
        • Fabulator  

Co jsem ocenil tak mi to zmigrovalo veškeré nastavení z 530, takže stejné nastavení bude.

2 0
      • Dumbíček  

Ha, on opravdu existuje! ????

0 1
      • Aduldinho  

Tož nechť slouží, tedy pokud to není nějaká fabulace? :-)

0 0
        • tsunami  

V krámě je normálně skladem. Teda aspoň v obchodě Garmin v CČM.

2 0
          • milan.v  

Kamarád má ode dneška 840ku, koupeno v Garminu na Evropské… Mimochodem tam ani neví, jak je to s migrací profilů ze stávajícího zařízení, neumí mu poradit, dost ubohé… Naštěstí má mě… :o)

0 0
            • JDF  

Wow, to ani nevím, že něco takového jde. :)

1 0
              • BB  

jenom trochu pozor na přenos profilů. Na garmin foru bylo pár příspěvků, kde popisovali nějaké chyby, které vznikly přenosem. Na odstranění doporučovali přenesené profily smazat a udělat znovu.

0 0
            • jarouš2  

Na druhou stranu, kdyz si to nastavíš celé od znovu, tak se s tím aspoň naučíš.. Pokud je UI jiné. A až budeš něco potřebovat, tak to nebudeš složitě hledat.

0 0
    • milmat  

Jak je to s CZ topo mapou u 540/840? Je součástí balení u ofiko distribuce pro CZ?

0 0
      • Slavik  

V Garmin CČM jsem dostal k Edge 840 Bundle mapu CZ Topo v5.

1 0
        • milmat  

Mají je na CČM k prohlédnutí? Myslím celou řadu x40. Plánuji se tam zastavit a osahat si to. Hlavně se podívat na čitelnost displeje solar .vs. nesolar. Pořád mám ve hře i tu 1040, protože cena v Německu je stejná jako u 840.

0 0
          • 01carbon  

z de nebude topo cz

0 0
          • Kaire  

Solární panel je jenom okolo displeje. Takže čitelnost bude stejná. Jinak 1040 mi přijde čitelností stejná jako 830. Tak aby si měl s čím porovnat zatím.

0 1
            • BB  

to není pravda, kromě dvou hnědých proužků je na světlo citlivá i vrstva přes celý displej

1 0
              • milan.v  

Přesně tak, celé ty displeje mají odlišné podání barev…

1 0
            • milan.v  

Čitelnost samozřejmě stejná není, displej 1040 je odlišný od toho z 830, jiné barevné podání…

0 0
          • Slavik  

Ano, porovnával jsem si je…

0 0
          • DDDD  

Nevím za kolik je v DE, ale za 13,300 mají 1040 vč CZ topo v Kunraticích.

0 0
        • raw 4  

Blbá otázka v Topo v5 jsou i turistické cesty?Díky

0 0
      • tsunami  

V navigaci jsou po nákupu mapy celé evropy a severní ameriky (ty jsou na smazání, zbytečně zabírají snad 10GB), v krabičce je kupon na stažení CZ topo V5.

1 0
    • Slavik  

Použil jsem Ali sklíčko z 830 na 840, po vodorovných okrajích sedí, po svislých je z obou stran 1.5mm mezera (ale nijak to nevadí)…

0 0
      • Slavik  

Tak ochranné sklo zareagovalo dobře. Ještě jsem to měl v ochranném silikonovém pouzdře z Ali. Akorát to od.sral držák na dálkáč.

1 0
        • snas89  

Na biku si tohle umístění o rozsekání přímo říká.

Dej to na představec a budeš mít pokoj.

0 1
          • Slavik  

To už jsem tam měl, ale bohužel jsem na něj neviděl. Už nemám zrak rysa ostrovida :-)

1 0
        • milmat  

Jak funguje dotyk s tím sklem? A co v dešti?

0 0
          • milan.v  

Ještě lépe než v předchozí generaci, někde tu je video od GPLamy, na kterém se testuje zvlášť jen ten dotyk…

0 1
          • Slavik  

Nepoznal jsem rozdíl. Za deště obrazovku zamykám. Ovládám přes dálkáč.

2 0
    • dejvidd  

Podařilo se někomu objednat z toho Garmin webu? Včera dopoledne jsem objednal 840, přišlo potvrzení objednávky, strhly se mi peníze z karty a na webu vidím objednávka přijata. Dnes koukám, že peníze mám na kartě zpátky a v historii nevidím žádnou odchozí ani příchozí platbu. Takže to vypadá, že objednávku na webu zruším a po práci si zajedu na Čerňák.

0 0
      • Slavik  

Na webu jsem si zabookoval 840 na CČM, prý jsem byl 3. Měli jich tam celou poličku. Předemnou rozdělal a vložil kód pro TOPO CZ v.5.

0 0
      • jatichy1  

U mě to proběhlo stejně. V úterý jsem objednal, peníze strhli, pak je vrátili. Ale dneska je strhli znovu, tak doufám, že to znamená, že už to balej a budou posílat :)

0 0
        • dejvidd  

Tak já rezervoval na Černém mostě, vyzvedl, zrušil objednávku z webu a dostal jsem info, že objednávku ruší a peníze vrátí během x dní, ale nepředpokládám, že by mi je poslali zpět podruhé.

0 0
        • Zdenek45  

U mě to bylo stejně a už mám mail, že Edge poslali. Na webu je trackovací číslo, který zatím DPD nezná. Že je to DPD hádám podle minulé objednávky a stejného formátu.

0 0
          • Aduldinho  

Vy to objednáváte jak rohlíky, tož jsem zvědavej na zkušenosti :-) Všichni berete 840? Ještěže jsem si nedávno koupil 530 a radar, tak jsem naprosto v klidu, za cenu téhle jedné hračicky mám obé ;-)

0 0
          • jatichy1  

Tak už máme také email a trackovací číslo, dokonce to číslo zná i DPD. A vypadá to jako že to jde z Polska.

Akorát to tedy vypadá, že tam žádné TOPO CZ nebude. Tak pokud to někde chce, tak je asi lepší si zajet a vyzvednout osobně..

0 0
    • milan.v  

GP Lama

https://youtu.be/hMhyR2d6ZEU

Je v tom i ten přenos profilů a snímačů z předchozích zařízení…

1 0
      • milmat  

Nepřenesou CIQ datová pole (většina není označena jako kompatibilní s 540/840) a světla + radar.

0 0
        • milmat  

Ještě jsem musel ručně dopárovat garmin tlačítka.

0 0
        • jatichy1  

Tak mně se i světla a radar přenesla, akorát teda to přenesení znamenalo, že se světlo pořád (tak 1× za vteřinu) opojovalo a garmin u toho pískal. Nebylo úplně jednoduché se z toho dostat. Řešení bylo se proklikat do nastavení a světlo-radar vymazat a znovu přidat

0 0
          • milmat  

Ještě mne s*re, že pokaždé musím odkliknout to právnické varování použití radaru. Zatím jsem nenašel možnost to vypnout.

0 0
            • tsunami  

Tak nějak netuším o čem to píšeš, když když zapnu radar, tak se prostě spojí s edge, tam vyskočí krátké info, které za chvíli zmizí. Na nic klikat nemusím.

0 0
              • milmat  

Já mám na 840 solar tuto obrazovku a musím ji pokaždé odmáčknout. Jinak tam pořád je. FW 9.09.

0 0
                • DDDD  

To máš nějaký podělaný. Já to odkliknul jednou při párování, od té doby už se mi to okno neukazuje. Zkušenost teda na E1000, E1030 a aktuálně 1040 :)

0 0
                  • milmat  

No, na 830 to bylo také jen jednou :-)

0 0
                  • milmat  

Zkoušel jsem dát factory reset, ale je to tam pořád…

0 0
                    • BB  

tak nějaký podobný varování mám v autě a šílím z toho.

0 0
                    • 01carbon  

radar mas ten starsi nebo jiz ten s pelotonem? mam ten starsi radar a s 1040 si nepamatuji ze bych tam tuhle hlasku mel – ani s 1030 si nepamatuji ze by to bylo

1 0
    • milan.v  

540 a 840 vedle sebe…

https://youtu.be/4p0OJ7caJsw

0