Garmin Edge 500 vs. Sigma ROX 10.0

21 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Ahoj. Diskuze na tohle téma jsem pročetl, ale anketu nenašel, tak mě nekamenujte a hlasujte… :-)

    Řeším, který z těchto dvou přístrojů koupit:

    Sigma ROX 10.0 Basic za cca 4000,– / http://www.sigmasport.com/…less/rox_10/?…

    Garmin Edge 500 za cca 4700,– / http://www.garmin.cz/…0-black.html

    Anketa: ROX 10.0 nebo Edge 500?

    5x
    28%
    3x
    17%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Prosím, v případě, že hlasujete pro jinou variantu, napište i jakou, případně hodně i odkaz na produkt… Rád bych ale něco v podobném duchu jako jsou tyto dva přístroje, tedy nemapovou navigaci/spor­ttester v podobné cenové hladině. Díky.

      0 0
    • sharkeeCZ  

      počkal bych na Garmin Edge 200

      0 0
    • black.horse  

      U Edge500 mohu říct, že je snad nejhorší GOS čip od Garmina co jsem zažil, zde na fóru jsem to několikrát popisoval a stále opakuju, že z přístorujů E500, E800, E810, 910×t, Fenix2 je E500 zlo největší co se týče přesnosti. V lese a místech se slabším signálem vykazuje mizerné výsledky a ztrácí přesnost zdaleka nejvíc a jkao první z těchto přístrojů a vykazuje obecně vysoká nahodilá chybovost, kde umí i na místech s výhledem utéct o 30–100m. Jediné, kde bych váhal s použitím je na silniční kolo, ale osobně bych ani tam bych to spíše nechtěl. Imho 100% lepší volba bude bazarová E800 a nebo počkat na novinky od Garminu, zda se toto nezlepší.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No to nejsou potěšující zprávy. Můžeš doporučit něco srovnatelného funkčně i cenově od jiné značky? Případně máš nějakou zkušenost s tím ROXem?

        0 0
        • black.horse  

          Objektivně nemohu, před lety jsem právě kvůli GPS odešel od Polar CS100/CS400 na Garmin a od té doby držím a delší dobu asi budu držet značku kvůli zpracování dat.

          0 0
      • ememem1  

        ten cip (sirf) je naozaj sracka. pomaly, necitlivy, jak pises vypadava…nicmenej s tou presnostou som zatila az taky zasadny problem nemal. vyska to je ina vec…ale to tu uz bolo preberane x krat a neni to len vec 500-ky.

        novsie su v tomto lepsie, podporuju aj glonass (2-nas. pocet satelitov) nicmenej ich vydzr neni pomaly ani na celodennny vylet co je dost tragedia. preto by som asi dne svolil 500-ku (pokial teda nechce mapovy pristroj)

        0 0
        • black.horse  

          K tomu combu Glonass+GPS, tak na DCR to zkoušel v reálném provozu, myslím, že konkrétně buď u Fenix3 nebo 920×t a paradoxně u kombinace byly větší odchylky než u užití jednoho systému… což mi překvapilo. Ale dle mě nelze paušalizovat, jedna věc je HW a druhá věc je, zda FW využije jeho potenciál správně a nedojebe to výpočetně.

          0 0
      • izmask  

        Tak pod toto sa podpisujem. Mám osobnú skúsenosť. Mám E500 aj Sigmu ROX 10 (to môže potešiť zakladateľa vlákna, nakoľko mám skúsenosti z oboma).

        E500 = 1. nepresný, 2. vypadáva mu družicový signál, a keď vypadne nezachytí ho, pokiaľ nezastavím, 3. Garmin Connect má každú chvíľu problémy, 4. bývam pri 12-poschodových panelákoch, keď som chcel na štart chytiť GPS lock, radšej som šiel o 200m ďaľej, aby som vyrazil :)

        ROX10 = zatiaľ najpresnejšie GPS čo som kedy mal (mám E500 aj Garmin FR410). Signál zachytí neporovnateľne rýchlejšie a presnejšie ako E500. Som rán za Sigma Data Center, a že je OFFLINE aplikácia. Používam síce stále aj GC a GC mi nechce zobrať vyexportovaný súbor GPX ani FIT z SDC. Našťastie Sigma DC podporuje priame zdieľanie na Strava a odtiaľ použijem tapiriik.com na synchronizáciu. Ale posledné 2 dni mi nejde, dokonca ani ručne natiahnuť súbor na GC, tak počítam, že majú zase nejaký problém :(. Sigma DC ukazuje podstatne viac údajov ako GC. LOG je v SDC pomerne pekne editovateľný, dajú sa dodatočne nastaviť medzičasy (kolá) podľa mapy napríklad, nemusí stláčať nič popri jazde.

        E500 má možno lepšie čitateľný displej, Sigma má mierne vypuknutý, neviem prečo to tak výrobca spravil. E500 má viac konfigurovateľný displej, ale to čo má ROX mi plne vyhovuje. Ukazuje v základnej obrazovke rýchlosť, pulz, kadenciu, výšku, %stúpanie/klesanie, v dolnom riadku má voliteľný údaj, užívateľ si nastaví 10 údajov, medzi ktorými môže kedykoľvek prepínať.

        Stále používam hrudný pás, skúsenosti asi také : Pás ku FR410 doslúžil asi po pol roku, veľa ľudí malo rovnakú skúsenosť, odporúčali pás od polaru, je kompatibilný so snímačom Garmin, kúpil som ten, ide cez 2 roky. garmin snímač je náchylnejší na statickú elektrinu (myslím) silné nárazy vetra spôsobovali veľké skoky pulzu, cez 200 dole kopcom. Sigma také niečo nerobí.

        0 0
        • makak  

          Můžeš prosím tě napsat něco výdrži baterie u ROX10? díky

          0 0
          • izmask  

            Neviem koľko je to papierovo, ale najdlhšie som mal výjazd 4 hodiny a kapacita klesla maximálne na 80%. Ale nie som si istý, lebo bežne idem 2–3 hodiny a po pripojení ukáže 90% a pokiaľ stiahnem a popíšem dáta už je 100%. Ináč kapacita záznamu pri 1s. intervale je 8hod. 12 sec. (podľa papierov)

            0 0
        • Sugar67  

          Koupě EDGE500 byl můj nejhorší nákup, jaký jsem v životě udělal!!! Signál absolutně mizerný, ztrácí se aj v otevřeném terénu a bez signálu samozřejmě není rychlost. Teď už ztrácí aj signál od čidla rychlosti/kadence, takže je absolutně nepoužitelný! Ještě zkusím reklamaci, ale ať dopadne jak chce, půjde z domu – kdyby měl někdo zájem.

          Chtěl jsem přístroj, který by spojil funkce „cyklokompjútru“ „hercnoměru“ a „GPS“ dohromady, ale krutě jsem se spálil. Teď radši volím 2 přístroje – „cyklokompjútr s hercnoměrem“ a na GPS mobil se Strava.

          0 0
          • fliicek  

            V té volbě dvou přístrojů mi akorát nevyhovuje, že nemám data dohromady propojena. Řešíš to nějak, nebo ti stačí záznam trasy z mobilu?

            Používám zatím aplikaci Sports Tracker (když chci tak s HRM) a líbí se mi možnost projít data dohromady – rychlost, stoupání/klesání, pří. tep.

            Zaujal mne ROX 6.0, ale nevím kolik dat se z něj dá dostat a sympatičtější mi přijde připojení přes USB u ROX 10.0 a data rovnou s GPS.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Polar má dva nové cyklocomputery – V650 HR a M450 :

      https://www.alza.sk/…d2695178.htm#…

      http://www.pro-body.sk/…998949c13217

      vypadají dobře, M450 je menší, nemá dotykový displej, ale ještě není všude k dostání a když tak za vysokou cenu a český návod taky není.

      Ten V650 má barevný displej s možnosti nastavení funkcí na displeji z velkého výběru možností a přepínání dotykem do strany. Nemá ANT+, ale přenos signálu bluetooth. Moc se mě líbí, ale je zatím stažen z prodeje, čímž se Polar vyznamenal. :

      http://www.fitham.cz/polar-v650-hr http://www.polarshop.cz/…e-polar-v650

      český návod : http://www.polarshop.cz/…50-navod.pdf

      Když Garmin, tak Edge 510, má lepší příjem GPS.

      Měl jsem Sigmu Rox 6.0 a max spokojenost, neměl jsem ji prodávat, ale možná ji znovu koupím

      0 0
      • MartinKun  

        jde u té ROX 6.0 vložit trasu do pc přes Sigma data center? rozmýšlím se mezi tím polarem 450, rox 10.0 a rox 6.0..

        0 0
    • madik  

      Taky stojím před rozhodnutím co si pořídit na novou silničku. ROX 10.0 se mi docela zamlouvá funkcemi a solidní cenou vzhledem k množství příslušenství, které obsahuje, ale chybí mi tam propojení s mobilem přes bluetooth s automatickým přenosem zaznamenané trasy na stravu, nebo prostě někam na cloud.

      Edge 25 by tu funkci snad měl mít, ale zase tam chybí příslušenství na rychlost a kadenci, takže to je 2k navíc oproti ROX 10. Nerad bych se spoléhal jen na GPS rychlost.

      Nejvíc by se mi líbil Edge 520, ale ta cena :(

      0 0
    • snas89  

      Já mám 510 a celkem spokojenost.

      Přesnost gps mi přijde solidní a výpadky g-connect jsem nezaznamenal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.