• valysGG

    Ahoj,

    je tu nějaký uživatel Garminu Edge 25, který má zkušenosti z používáním Tras/course?

    .Gpx soubor trasy z cykloserveru jsem přes GPSies převedl do souboru .fit a vložil do složky course v PC ( po vložení do newfiles se nezobrazí). Při vyjetí směruje bohužel špatně než má – zkoušel jsem na známé trase :-) Kde by mohla být chyba?

    Jde importovat .gpx, nebo .fit do garminconnect?

    Moc neznám okolí, tak použití .gpx souborů z cykloserveru, bikemap apod. uvítám.

    Případně budu rád za cokoliv týkajícího se „pětadvacítky“ :-)

    Děkuji!

    0 0
    • Kysky  

      Trasy by se měly stahovat přes Garmin Express jako do všech dalších Edge přístrojů.

      0 0
    • koko0925  

      Obecně to u Edge funguje takto. Trasu ve formátu GPX umístíš do New Files. Po zapnutí Edge už v New Files není, přesunula se do tras. Donedávna se přejmenovala na Start – End a musela se přejmenovat v Edge, po posledním upgrade již jméno zůstává původní. To jsou ale zkušenosti z vyšších řad. Dobré je pro trasovaní a GPX používat mapy.cz. Naklikám trasu, dám vyexportovat jako GPX a umístím do New Files. Zapnu a najdu v trasách a jedu.

      0 0
    • MaPa  

      To zásadní je, že trasu do Garmin Connectu importovat nejde. Soudruzi si moc věří.

      Takhle od oka to vypadá že chyba je v GPSies. Zkus si trasu vyklikat někde jinde, třeba i ve zmiňovaných mapách.cz, dej exportovat jako .gpx a tenhle soubor zkopírovat do NewFiles v Garminu.

      Po zapnutí by se ti měla objevit v Menu v Courses. Mapy.cz pojmenovávají coursu vždy stejně jako Start->End, přejmenovat si jí můžeš v Edge, nebo můžeš zkusit i jiné plánovače (Plotaroute, Sportracks apod.)

      Pokud si chceš ověřit, že naplánovaná trasa (odkudkoli) je správně uložená v souboru, stáhni si zdarma TCX Convertor, který má možnost si trasu otevřít a dále editovat (přejmenovat, měnit rychlost VP, doplnit výškový profil apod.) Také se odsud dá trasa vyexportovat ve více formátech (gpx, tcx, crs), které nahraješ opět do NewFiles a mělo by to chodit.

      0 0
      • Kysky  

        Přesně tak, nejde a proto je tu Garmin Express. A pak kdo si tady věří…

        0 0
      • valysGG  

        Tak chyba byla v GPSies. Jiné Gpx trasy převedené do souboru fit už fungují dobře.

        Jak píše koko0925 , tak Edge 25 si GPX formát ze složky Newfiles neumí vzít.

        Pro další uživatele :-)

        1. Naklikat, nebo použít trasu v GARMIN Connect
        2. Stáhnout GPX – převést do fit souboru a uložit do složky Newfiles

        Díky moc.

        0 0
        • MaPa  

          Nebo použít tenhle konverter. A získat daleko víc informací.

          0 0
          • 777rada  

            Podle toho co píšou v tomto vlákně se obávám, že nic jiného než fit formát edge 25 nevezme. Bohužel v oficiálních specifikacích produktu ani v recenzi na Bikeradar jsem nic jako podporované formáty nenašel. Tzn. jedině další komplikace v importování generovaného tcx souboru někam dál. Za mě rozhodně krok zpátky proti Edge 200 (umí přímo načíst 3 formáty) jehož má být Edge 25 nástupcem.

            0 0
            • 777rada  

              Ještě to doplním. Někdo na zmíněném GarminForums píše, že má email přímo od Garmin customer support, kde se tvrdí, že drag&drop souboru v obou formátech gpx i tcx do newFiles vytvoří v zařízení navigovatelnou course – nicméně to zjevně nikomu nefunguje. (nebo nefungovalo před rokem, je možné že s aktuální nebo aktualizovanou verzí firmwaru to bude zase nějak jinak). V tom vlákně dole na to někdo popisuje workaround který spočívá v manuálním downloadu fit souboru z Connectu. To by mohlo někomu ušetřit jednu konverzi. To vlákno je zajímavé čtení.

              0 0
              • MaPa  

                To je teda soda. A nejen to vlákno, ale přístup Garminu k 25ce obecně. A to jsem o ní hodně dlouho uvažoval, ta „velikost“ je boží

                0 0
    • Fredos  

      Já používám onen GPSies. Naklikám si to na mapy.cz, uložím do gpx, ten zkovertuju do Garmin fit(ANT+) na GPSies a vložím do new files. Šlape to jak má, dokonce jsem byl i překvapen přesností..

      0 0
      • NikolasCZ  

        … dívám se, jestli má smysl vůbec GPS CC a když vidím, že bych trávil přípravou víc než jízdou, tak mě berou čerti. Nechci něco konvertovat a šesti kroky nahrávat. Asi se nadále budu držet mapy.cz v mobilu. Většinu trasy stejně zvládám bez čumění do navigace a na křižovatce s více možnostmi si klidně na těch 30 s zastavím ;-).

        Navíc mě děsí další krám, co se musí nabíjet každej den, jinak zdechne.

        0 0
    • Fredos  

      Lidi nemáte někdo zkušenost s nějakou konkrétní powerbankou kolikrát se vám z ní podařilo EDGE25 nabít? Nemůžu nikde najít kapacitu baterie 25-ky abych to tak nějak odhadl. Potřeboval bych ho z ní nabít aspoň 7× z 0 do 100% a abych zase netahl zbytečně velkou.

      0 0
      • Kalderon  

        Měl bych taky dotaz ohledně nabíjení – musí se Garmin 25 nabíjet jenom přes počítač nebo to můžu dobít i přes nabíječku na mobil? Nerad bych to třeba spálil. Díky

        0 0
        • oo.viper.oo  

          Nabíjím zásadně nabíječkou od mobilu (resp. od tabletu) a není problém.

          0 0
          • Kalderon  

            Tak to je OK, právě v návodu se o tom nic nepíše a já vždycky si přetahoval trasu do notebooku a rovnou jsem to i nabil, ale teď plánuju někam vyjet a počítač brát nebudu, tak je to v klidu, díky

            0 0
        • Dejv94  

          Dobijet lze i z powerbanky.

          0 0
          • Kalderon  

            jj, ale tou bohužel zatím nedisponuju

            0 0
          • kOmE  

            Při nabíjení z powerbanky jde dokonce Edge 25 i používat, jelikož jsou aktivní jen napájecí piny. Je to tedy s omezením ,že to není kam nacvaknout a že musí být připojen na powerbanku před spuštěním měření, jinak se záznam přeruší. Při odpojení z powerbanky jede bez přerušení dál.

            0 0
            • NikolasCZ  

              Tak to už je mega masakr :-). Sorry :-).

              0 0
              • 777rada  

                Ono dokonce jde i jet podle navigace s uplne vybitou baterkou jenom na solaru, a tim jak je Edge 25 lehky tak se to da i nejak pripevnit na riditka v te nabijeci klipsne. Ale pravda, fungovalo to jenom v otevrene krajine, pri zajeti do lesa uz se zaznam prerusi a krabicka se vypne

                0 0
        • Roxteedy  

          Pokud sedi napeti (volty) tak je to fuk. Proud si to reguluje samo. Neznicis to. Ikdyz, pomalejsi nabijeni je setrnejsi k aku

          0 0
    • zderes  

      Ať nezakládám nové vlákno. Garmin Edge 20 po aktualizaci jen angličtina. V nastavení mi to ani nenabízí jinou volbu. Ani v nastavení přes PC mi to výběr jazyka nenabídne. Nenašel jsem nikde co s tím, ale fakt je, že expert na to nejsem. Poradí někdo? Díky!

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Prosim o radu,bude tento tepak fungovat s Garmin edge25 http://www.kolokram.cz/…ium-ant.html#…. Popripade da se pouzit i jiny ANT+ tepak nez od garmina?

      0 0
      • h4nz3k  

        Ten od Garmina 100pro a mel by i jakykoliv jiny s ANT+, nekteri pouzivaje scoshe nebo jak se to pise ale nejsem si jistej jestli neni jen optickej…

        0 0
      • h4nz3k  

        Ten od Garmina 100pro a mel by i jakykoliv jiny s ANT+, nekteri pouzivaje scoshe nebo jak se to pise ale nejsem si jistej jestli neni jen optickej…

        0 0
        • Tencovozikmin  

          100pro si myslim taky,ale spis by me zajimal nazor nekoho kdo ho uziva.

          0 0
          • Dejv94  

            Garmin s Garminem, proč by to nemělo fungovat? Mám ho s Edgem a vpoho, ted po aktualizaci je tam nějáká zmena na přihlašování čidel, že se ti sám nepřihlásí na nejbližší tepák ale musí být sparovaní.

            0 0
            • Tencovozikmin  

              No prave ze to nemam komplet,ale budu tepak dokupovat tak at neslapnu vedle. Traba u sigmy to je ruzne a u garmina nevim tak se radsi ptam.

              0 0
      •  

        Na garmosa jsem se jeste nezmohl,tak neporadim.

        0 0
        • SloM  

          To samozřejmě všechny zajímá… Velice jsi zakladateli a dalším pomohl. Když nemám co říct k danému tématu, tak raději nepíši nic, ne?

          0 0
      • Tencovozikmin  

        Tak vse funguje,ale ta vydrz baterie nic moc. Kolik hodin v provozu vam vydrzi garmin 25?

        0 0
    • Fredos  

      Nevíte čím by mohlo být že se mi z powerbanky nedobije do 100%, prostě za hodinku přestane nabíjet PB je pořád v podstatě plná. Když pustím stopky funguje to na PB asi 10min. Myslíte že to bude spíš bankou nebo garminem?

      0 0
      • Roxteedy  

        Zkus jinou PB nebo kabel. Detekce stavu nabiti je podle napeti. Treba dava malo voltu… kabel muze bejt divnej.

        0 0
        • Fredos  

          Takže powerbanka sama detekuje stav nabití? Zde je kabel speciální takže druhej nevyzkouším, zkusím tu jinou banku a uvidím.

          0 0
          • Roxteedy  

            Ne tak docela. Zařízení si samo reguluje, kolik si vezme proudu. A PB když je odběr minimální, tak se sama vypne, pač si myslí, že je nabito. Teď mně napadá, že je možný, že ten garmin má tak minimální odběr… No,m jak říkám. Zkus jinou PB a kabel, třeba to půjde.

            0 0
            • Fredos  

              Právě musím nějakou jinou koupit tak abych nekupoval zbytečně, jestli by se nedala sehnat rovnou „hloupá“ banka. Ale zase bych tak nějak řekl že když pustím záznam tak odběr bude větší než když je vypnut a přitom i když je Garmin prázdnej tak se do 10min přeruší nabíjení.

              0 0
              • Roxteedy  

                S „hloupou“ aby nevypla jsem se nesetkal. Jsem z oboru, takže sem jich už pár viděl :) Spíš si půjč, třeba i někde v obchodě to zkus. Slušnej obchodník Ti to umožní.

                0 0
              • CzechJoker  

                Zkus tam současně nabíjet telefon… Nebo použít nějakou levnější powerbanku, která to nebude mít tak sofostikovaně řešené – třeba stará Powerocks se zapíná a vypíná tlačítkem. Sama se nevypne, když je nabito. U toho Garmina by to vzhledem k jeho minimálnímu odběru asi nebyl až takový problém.

                0 0
                • Fredos  

                  Já mám telefon co vydrží nabitý týden i více;) Banka co se vypíná ručně by byla asi nejlepší. Sem stejně donedávna netušil že se to vypíná automaticky. Nemám problém po nabití banku vypnout..

                  No zkusím nějakou půjčit nebo to risknu a nějakou koupím a uvidím.

                  0 0
              • Tencovozikmin  

                Cau,tak co jsi nakonec koupil? Prave taky hledam PB na garmina 25,tak at nekupuji neco k prdu. Nebo nekdo jiny neco osvedceneho.

                0 0
                • Fredos  

                  Koupil jsem na risk tuhle a garmina odpojí po 3min, při trasování to samé. Dohromady s telefonem funguje.

                  0 0
                  • Tencovozikmin  

                    Dost velka,me by vyhovola nejaka mini. Musim pohledat co se da sehnat.

                    0 0
                    • Fredos  

                      Ideálně někde opravdu vyzkoušet. Bez připojeného druhého zařízení toho garmina nemám šanci nabít.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        Prave ze chci neco co to dokaze,tak nez jit pres pokus omyl jsem cekal nejake doporuceni od nektereho uzivatele a ono hovno. Chodit po obchodech a testovat se me nechce,budu se asi muset smirit s tim ze to samostatne nenabiju.

                        0 0
                        • Fredos  

                          Taky se mě nechtělo no, hlavně to chce tu PB mít doma a vyzkoušet jestli ji nabije do 100% a taky jestli ji dokáže dotovat i při spušteném záznamu. Takže spíš půjčovat banky od známejch.

                          0 0
                          • Kalderon  

                            Tuto jsem taky řešil, koupil jsem PB z Číny a s Garminem ani ťuk, mobil v poho. Už jsem byl vytočenej, že jsem koupil blbost, ale ta PB má i lampu v sobě (mimochodem je to celkem praktický) a když tu lampu zapnu, tak to pěkně nabije. Tak vybírejte PB se světlem :D

                            0 0
                            • Fredos  

                              nj, zase člověk musí tahat o to větší kapacitu:)

                              0 0
                              • Kalderon  

                                tj, naštěstí je celkem lehká, když přišla, měl jsem strach, že to je jenom obal bez střev :D

                                0 0
                          • Tencovozikmin  

                            Tomu jsem se chtel vyhnout,pujcovani. Dotovat hlavne pri spustenem a samostatne,jinak se pripichnu k cemukoliv,kdyz nejsu v pohybu.

                            0 0
      • CzechJoker  

        Taky se mi to stalo, PB asi nedetekovala napětí a vypnula se. Pomohlo mi nabíjet to společně s telefonem, resp. po vybití prní PB jsem použil druhou, která není tak inteligentní a vypíná se ručně.

        0 0
        • Roxteedy  

          Jasně, pokud na druhým výstupu sosá něco jinýho, nevypne se

          0 0
    • Kubiczech  

      Stalo se někomu, že by se mu Edge 25 během vyjížďky sám od sebe restartoval? V nedávné době se mi to stalo dvakrát, vždy po úsecích s většími nerovnostmi. Po zapnutí se znovu nastavuje, hledá čas podle gpsky a tak dále. Že by tomu vadily vibrace?

      0 0
      • Dejv94  

        Nestalo se mi to nikdy, asi bych to viděl na reklamaci.

        0 0
      • oo.viper.oo  

        Nestalo za cca 1000 Km co jsem s ním najel. Stalo se mi párkrát, že během jízdy přestal přijímat signál z čidla rychlosti, ale že by se sám restartoval, to ne. Taky bych to viděl na záruční reklamaci, může tam bejt nějakej studenej spoj u akumulátoru, kterej při vibracích na moment odpojí zdroj el. proudu a způsobí restart.

        0 0
      • valysGG  

        Dal bych ho reklamovat :-) Mě se také nic podobného nestalo. Kdyby ti to nedělalo po nerovnosti, tipoval bych třeba špatnou aktualizaci..

        0 0
    • Miramar  

      Neví někdo čím by mohlo být,že se mi sám od sebe přestane nabíjet,když ho mám v noťasu v USB??Odpojím,strčím zpátky do USB a zase začne nabíjet…díky.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Zkusils jiny notas,jiny kabel? Pak uz asi vada v pristroji.

        0 0
      • Miramar  

        Tak jsem ho zkoušel nabíjet z té zásuvky a tam je ta grafika s nabíjením jen asi 2 vteřiny a pak se to přepne do na tu úvodní obrazovku.Když to mám v noťasu,tak je tam na nabíjící baterka aspoň třeba půl hoďky.

        Takže ještě dotaz,nabíjí se to jen když je tam ta grafika"nabíjecí baterky" nebo i když je tam ta úvodní obrazovka s bleskem v baterce??

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Ja na to nikdy necucel co se tam zobrazuje pri nabijeni,proste vybity dam nabit a nabity vyndam. Nekdy to vyzkousim ted uz to nestihnu odjizdim mimo cr.

          0 0
          • Miramar  

            No a jak teda poznáš,že je nabitý?

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Jak jsem psal nikdy me nenapadlo to nejak overovat,proste verim ukazateli stavu nabiti. A vydrz je tak nejak stejna.

              0 0
        • valysGG  

          Nabíjím jenom přes adaptér na USB ze zásuvky. Vždy se nabije do 100% a mám to stejně jako ty. Přes ukazatele baterie vlevo nahoře je „blesk“ to znamená, že se nabíjí. :-)

          Jakmile vypojíš, Garmin se do pár minut sám vypne.

          0 0
        • Dejv94  

          Zkusil jsem to, a to co popisuješ, se mi udělá na notasu když se hodi do usporaku nebo když po cca 15 minutách zhasne displej, tak zmizí nabíjecí obrazovka a prestane se nabíjet, jak notas probudim, sviti uvodní obrazovka s bleskem pres baterku a nabiji.

          0 0
        • MaPa  

          A není to stejné jako u Edge520 např.: pokud dáš USB kabel do adaptéru nebo powerpacku, tedy má přístup pouze k „elektřině“, pak se nabíjí a zároveň s ní můžeš dělat vše jako při normálním provozu (= je možné zároveň konat aktivitu a dobíjet). Pokud ho ale připojíš někam, kde se ohlásí do systému, pak se aktivita utne a kromě dobíjení je přístup jen přes komp.

          Nicméně ať tak nebo tak, by se měla dobíjet. Graficky to ale nemusíš (v tom druhém případě) poznat. Ale snad není problém to vyzkoušet, nechat to v noťasu hodinu a pak porovnat jestli něco baterky přibylo?

          0 0
          • oo.viper.oo  

            Ano, je to tak. Při připojení k počítači vyhodí Edge 25 obrázek nabíjeného článku přes celou obrazovku a nejde s ním nic dělat, jen koukat jak se nabíjí, popř. synchronizovat přes USB s počítačem. Při připojení na USB adaptér pracuje normálně a jediný indikátor probíhajícího nabíjení je na úvodní obrazovce blesk přes malou ikonku článku v rohu displeje. Já zásadně nabíjím USB adaptérem od tabletu a není nejmenší problém. Jen jednou se mi nenabil, ale to bylo nějakým špatným kontaktem / špínou na kontaktu v té nacvakávací sponce na nabíjecím kabelu. Takže je dobrý vždy po nacvaknutí s ním ještě trochu zavrtět, aby se člověk ujistil, že Edge sedí na kontaktech jak má.

            0 0
            • Miramar  

              Díky všem.Máte pravdu,nabíjí se i když je tam jen ten blesk na stavu baterky.Dneska jsem ho píchnul do USB v noťasu a jel jsem na celý den pryč a když jsem se vrátil,tak blesk už tam nebyl a baterka byla plně nabita:-)

              0 0
        • kOmE  

          Když se nabíjí z nb nebo pc, tak se prepne do rezimu rezimu mtp, pokud se nabiji z nabijecky a tak jen ukaze ze se nabiji a potom stale funguje jako cyklocomputer.

          0 0
    • Tencovozikmin  

      Cau chlapi,potrebuju radu. Drzak na riditka pro Edge 25 je uplne stejny jak pro jine rady edge?

      Uz jsem to nasel,uplne blby po ranu.

      0 0
    • zderes  

      Taková blbost, ale překvapilo mě, že GPS mi na vzdálenosti 3,2km ošidilo a ukázalo jen 2,7km.

      Cestou zpět jsem přepl na GLONASS a ukázal správně 3,2km. 500m je dost velkej rozdíl na takovém kousku.

      Toš to jen tak…

      0 0
      • ufoncz  

        Nepřepl jsi na GLONASS, tys jen k GPS zapnul navíc i GLONASS. A tam, kde to bylo pro pouze se satelity systému GPS složitý (byly ve fixu například jen dvě družice), tam to najednou nějak spočítat šlo (Edge 25 mohl pro fix použít například dva satelity GPS a dva GLONASS).

        0 0
    • Kelib  

      Divnej dotaz, ale přeci: Dá se vypnout GPS i GLONASS a jet pouze na ANT+ čidlo rychlosti? Jak dlouho pak vydrží baterka? Často jezdím stejné trasy a jejich GPS záznam je mi tudíž celkem na nic, ale rád bych, aby baterka vydržela o to déle. Často se ale záznam trasy hodí, proto uvažuju o Edge 25.

      0 0
      • oo.viper.oo  

        Ano, Edge 25 má „indoor“ režim, kdy vypne GPS/GLONASS (protože by stejně neměl signál) a používá jen snímač otáček. Mám ho před sebou a teď na to koukám, abych nekecal. Zapnu indoor a indikátor signálu GPS na displeji se přeškrtne.

        Akorát není možno zadávat obvod kola ručně. Nejprve je potřeba ujet venku kalibrační rovinku (cca 100 metrů po rovině) se zapnutou GPS a spárovaným snímačem, aby si Edge zjistil a uložil k danému snímači obvod kola a pak už lze vesele indoorovat bez GPS.

        Edit: Nicméně nezkoušel jsem jestli se tím ušetří baterka. Logicky by měla. Ale já si zaznamenávám všechno, takže mě to nezajímá. Speciálně u opakovaných úseků je to zajímavé proto, že se mi pak automaticky skrze Garmin Connect nahrají do Stravy a tam mohu porovnávat jednotlivé výkony na stejné trase.

        Edit2: Ten obvod si pak k danému senzoru pamatuje až do resetu párování.

        0 0
        • MaPa  

          Neposloužím hodnotami pro E25, ale u Forerunneru 305 byl rozdíl zapnutá/vypnutá GPS ve výdrži jeden den/týden. Čili hodně.

          0 0
          • Kelib  

            To jste mi nasadili brouka do hlavy :) Už jsem chtěl skoro Garmin vypustit, jelikož jsem objevil Cateye Padrone SC100B, který dělá přesně to, co chci (Výdrž 4 měsíce, možnost zrcadlit telefon, který zaznamenává trasu, nebo jet jen přes snímače). Ale zase Garmin je Garmin :)

            0 0
            • oo.viper.oo  

              Co se mi na Edge 25 líbí:

              • Kompaktní zařízení
              • Dostatečná výdrž na moje ježdění, maximum tras jezdím do 2 hodin, výdrž má tuším snad 8, nevím. Ale i občasné celodenní výlety přežije, když ho na pauzu na oběd vypnu
              • Záznam tepáku a spolupráce se snímačem rychlosti
              • SMS a Call notifikace z mobilu na displeji Edge
              • Ale hlavně – a to je něco co jsem nedovedl předpokládat a ocenil jsem to až po koupení – bezdotykový upload dat až do Stravy. To je prostě luxus. Na konci vyjížďky zastavím záznam na Edge a ten vyjížďku vzápětí přes bluetooth pošle do mobilu a přes něj do Garmin Connectu a přes něj do Stravy (nebo Endomonda, nebo…). Osprchuju se, otevřu notebook, načtu Stravu a je to tam. Bez jakéhokoliv nadbytečného úkonu.

              Co se mi nelíbí:

              • Nejde zastavit záznam a pokračovat v záznamu stejné trasy. Jde jen zapauzovat záznam (GPS stále běží) nebo zastavit záznam a začít novou trasu.
              • ANT čidla občas odpadnou, cca v 1 vyjížďce z třiceti. Člověk na to přijde obvykle tak, že mu z displeje zmizí tep. Stačí zastavit záznam a spustit znova, ale viz. předchozí bod, nejde navázat. Člověk má pak výlet rozdělený na dvě trasy.
              • Na displeji normálně nejde kombinovat tep a jiné ukazatele. Tep má svoji vlastní obrazovku. Na to je ale snadná pomoc – http://www.edge25.net, kde si lze vygenerovat konfigurační soubor s tepem na libovolné zvolené pozici v libovolné obrazovce.
              • Tenhle Edge si DĚSNĚ nerozumí s Bontrager ANT+ světly. Oficiálně má podporu ANT+ světel a možná nějak funguje s Garminími světly, ale s Bontrager světly (Flare RT, Ion RT) je to hrůza hrůzoucí, ale to je na separátní článek, co všechno za divočinu to dělá, vč. náhodného zapínání světel na odstaveném kole uprostřed noci a náhodného vypínání světel během jízdy. Řeknete si: ok, tak je nebudu párovat. Ouha, ono je téměř nejde nespárovat. Pokud se někde v dosahu Edge 25 nacházejí ANT+ světla, tak vám každé 2 sekundy vyskakuje na displeji popup s žádostí o jejich spárování a vy ho musíte stále dokola odmítat a to až do okamžiku, kdy se vám podaří spustit záznam trasy. Teprve pak to přestane. Někdy to budu muset natočit a dát na youtube :-). Kdo neviděl, neuvěří.

              Celkové resumé je že i přes chyby zařízení jsem s ním spokojený.

              Edit: jo a ty garminí segmenty, co jsou inzerované jako vlastnost a co je na ně i demo video na youtube nefungují. Asi nikdy nefungovaly. Alespoň to je generální konsensus ze zahraničních fór.

              0 0
              • oo.viper.oo  

                Pro úplnost, ověřil jsem metodou pokus omyl že odpadávání ANT+ čidel způsobovalo mé čidlo rychlosti Sigma ANT+ SPEED TRANSMITTER. Když jsem ho odpároval, tak tepák Garmin přestal odpadávat. Co nevím, jestli je to obecný problém, že ANT subystém se zahltí přijímáním velkého objemu dat z více čidel a prostě spadne, nebo jen nekompatibilita se Sigma čidlem.

                Jinak vše výše stále platí.

                0 0
    • kOmE  

      To umi az pokrocilejsi modely, ale nikdy jsem to nezkousel

      0 0
    • martinw33  

      Na různých forech je „milion“ návodů jak to udělat mimo G Connect, ale ty u GE25 nefungují(nahrát do složky NEWFILES ve formátu GPX Track nebo přímo do COURSES ve formátu FIT). Toto mám potvrzené i z Garminu, kdy mi napsali: „U přístrojů Edge 25 je jedinou možností jak nahrát trasu její nahrání ze serveru Garmin Connect. Jakékoliv jiné trasy, vytvořené jiným způsobem než odesláním z Connectu skrze aplikaci Express do přístroje nebudou fungovat“.

      Moje zkušenost je, že mají pravdu, ALE další způsob je:

      · trasu stáhnout z externího webu(pokud ji již někdo vytvořil, a funguje GPX)

      · uložit v G Connect jako aktivitu

      · pak ji pomocí „Uložit jako trasu“ dostanu mezi trasy

      · poté ji přes G Express nahraji do GE25.

      Tento způsob funguje jen někdy… např. pokud použiju externí GPX, o kterém však netuším kdo a jak vytvořil( zda byla trasa vytvořena v PC nebo je to záznam z nějakého GPS zařízení( např. z http://www.gardamtb.com je vše OK, naopak z www.trailhunter.cz už nefungují.) nebo ji sám udělám v https://www.openstreetmap.org.

      Mapy.cz mají oproti výše uvedeným výhodu v to, že mají v ČR zakreslené i turistické trasy a lépe se mi pak trasa vytváří. Když ale vytvořím trasu v mapy.cz , a přes www.gpsies.com nebo nějaký jiný Convertor, ji uložím do GE25 ve formátu GPX Track nebo Garmin FIT, tak se s tím GE25 nepopere a trasa se v přístroji neobjeví.

      a jelikož nejsem IT specialista ani geodet a tak pracuji s tím co mám, a co vím že funguje… a jdu raději jezdit na kole než si kazit zdraví a nervy u PC :-)

      0 0
    • Fredos  

      Neobjevil jste už někdo powerbanku co dokáže nabíjet pouze edge 25? Už mám vyzkoušené tři a každá se bez dalšího zařízení na odběru za chvilku vypne..

      0 0
    • MiroHo  

      Ahoj,mám dotaz,když pojedu na vyjížďku a zastavím třeba někde u hospody automaticky se mi přepne do pausy,ale když tam budu třeba hodinu,tak nevypne se mi sám od sebe jak to dělá,když se ukončí aktivita?Jde mi o to aby se mi nepřerušil záznam,ale abych mohl za tu hodinu pokračovat dál ve stejné aktivitě.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Tak dlouhou pauzu jsem jeste nezkousel,ale myslim ze se zaznam neprerusi dokud nedojde zdroj. Ona ta vydrz baterie u tohoto prcka je dost limitujici max.6h takze nejake vysedavani,nebo dlouhe streky nehrozi.Da se to resit tak ze ho pred vyjizdkou napichnes na powerbanku,ale musis jeste s necim,protoze to ma strasne maly odber a nechas ho v batohu treba,abys mel zaznamenanou celou vyjizdku.

        0 0
      • atty  

        Vůbec nemám zkušenost s E25, ale hodinky od Garminu (mám F3HR) když přerušíš aktivitu (ručně, zastaví se aktivita tlačítkem), tak mají možnosti uložit (klasicky ukončí a uloží), pak obnovit (když se nechaj cca 10 minut bez odezvy, tak se aktivita sama ukončí a uloží) a pak možnost obnovit později – záznam se jakoby ukončí a hodinky přejdou do „stand by“, vypne se GPS, příjem ANT+ atd. a pak jedním kliknutím se aktivita opět obnoví a pokračuje od okamžiku přerušení.

        Nicméně opakuji – E25 jsem neměl nikdy v ruce a tak nevím, zda jsou tam podobné možnosti.

        0 0
        • MiroHo  

          Edge 25 tady tu možnost vypnutí a následného pokračování v aktivitě právě nemá.Když se aktivita skončí a uloží a zůstane vlastně v té úvodní obrazovce v nečinnosti,tak se automaticky po asi 5 minutách sám vypne(po upozornění pípáním).A já právě nevím jestli se náhodou nevypne i když se aktivita neukončí pouze zůstane v režimu auto-pause.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Tak jestli ho vlastnis,tak to vyzkousej ne? Staci snim treba obejit barak a pak nechat tu hodku a uvidis. Nemusis hned ted na kolo.

            0 0
          • atty  

            Pak asi nezbývá, než záznam ručně vypnout a pak znovu zapnout jako novou aktivitu a v případě potřeby to doma „spojit“ nějakým softwarem. Při automatické pauze by se záznam asi neměl ukončit, protože přístroj stále čeká na odezvu od Speed čidla nebo GPS na pohyb. Ostatně není nic jednoduššího, než si to vyzkoušet – zapnout aktivitu na místě a nechat E25 „běžet“, zda se na místě bez pohybu vypne, či ne. Podle logiky autopauzy by se prostě aktivita ukončit neměla.

            0 0
            • MiroHo  

              Tak vyzkoušeno a ani asi po hoďce v auto pause se nevypnul,takže caj­k.

              0 0
            • MiroHo  

              Tak vyzkoušeno a ani asi po hoďce v auto pause se nevypnul,takže caj­k.

              0 0
    • honzarb  

      Mel bych dotaz na kvalitu gps signalu u Edge 20. Mate zkusenost, ze by, treba v lese, vypadaval signal? V nekterych recenzich jsem se to docetl… diky.

      0 0
      • MiroHo  

        Vozím Edge 25 asi 2 roky a signál mi nikdy nevypadl.

        0 0
        • honzarb  

          tak super!! a pouzivas na mereni rychlosti ant+ snimac rychlosti, nebo jen gps signal? rozhoduju se prave mezi 20 a 25, ptz. notifikace z mobilu nepotrebuju a stravu nepouzivam… s ant+ si ale myslim, ze snimani rychlosti bude presnejsi…diky

          0 0
      • kOmE  

        Já s ním nikdy problem neměl. Naopak mi přišlo, že se chytá velice dobře a drží celkem slušnou přesnost.

        0 0
      • oo.viper.oo  

        Mě v lese Edge 25 v jednom konkrétním místě pravidelně ztrácí signál i s Glonasem. Jinde funguje spolehlivě. Čidlo rychlosti to vyřešilo, ale zase mi kvůli němu občas odpadnul signál z tepáku, takže jsem ho zase odpároval (tepák garmin a čidlo rychlosti sigma).

        0 0
    • koko0925  

      Nahrál jsem večer synkovi trasu ve formátu FIT do New Files. Trasa je nyní viditelná jako čára. Dneska odpoledne podle toho musí jet do míst kde ještě nikdy nebyl. Problém je, že ta čára se tam ukazuje celá na displeji, takže má si 7 mm. To se nedá nějako zoomovat, že ne? A podle návodu to bude ukazovat pořád k severu. Bohužel jsme to nevyzkoušeli předem. Jak je to v praxi? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky moc.

      0 0
      • Fredos  

        A uz si zapnul jizdu? Tusim se to zoomovalo automaticky. Jinak ma zkusenost je takova, ze je lepsi si vzit telefon.;-)

        0 0
        • koko0925  

          Nezapnul, doufám že to bude jak říkáš.

          Telefon si nebere, jezdí divočinu a tvrdí mi, že by mu mobil vypadl z kapsy. Moc tomu nevěřím, ale když jsem s ním jednou jel, tak jsem si vyhodil E1000 z držáku, což se mi nikdy předtím nestalo…

          0 0
          • Fredos  

            Ta navigace je v terenu vazne naprd. Jezdit se podle toho da tak na silnicich a cyklostezkach. Telefon v kapse poslouzil daleko lepe, ono vubec jezdit sam bez telefonu v terenu neni moc chytre, ale to uz sem odbocil. A kapsy mam nastesti na zip.:-)

            0 0
      • oo.viper.oo  

        Mám. Špatné. Prostě je to nepoužitelné.

        0 0
        • oo.viper.oo  

          Pokud dojedeš na rozcestí, kde podobným směrem vede více cest, tak neexisuje možnost jak z té zalomené fajfky reprezentující trasu na displeji poznat, kterou z těch cest se dál vydat.

          0 0
          • BB  

            existuje, 50 m jedu třeba po blbé odbočce, pak to zjistím, tak se otočím a vyberu správnou.

            0 0
            • honzarb  

              presne, velmi zahy zjistim, ze jedu mimo kurz… nehlede na to, ze me to odbocku odpocitava, takze dopredu vim, ze budu nekam zatacet a nepamatuji si, kdy sem narazil na tak slozity rozcesti, ze jsem nedokazal urcit spravny smer;)

              0 0
        • hvala  

          Covece ja sem asi vyjimka… ja se s nim naviguju uplne v pohode, nemam vubec problem najit tu spravnou odbocku, a to ho pouzivam vyhradne v terenu, na trailech, vetsinou ilegaly, ktery nejsou v mape a potrebuju se k nim dostat a nechci furt vytahovat mobil (ten na riditka v zivote nedam…) a jsem s nim max spokojenej. Vydrz baterky mam cca 7 hodin (glonass vyply).

          0 0
      • maajkee  

        To přeci není přístroj na navigaci. Nevím proč tam tu možnost vůbec cpali. Baterka katastrofální. Jediný plus tohodle pristroje, že je malej. No po týdnu používání šel hned do světa.

        0 0
        • koko0925  

          Zas tak hrozný to není. Umí taky pípat radar, stahuje přes BT jízdy a bazarovej stál 2000,–

          0 0
        • Kubiczech  

          To bude spíš chyba ve výběru přístroje…

          0 0
          • maajkee  

            Ano, ten přístroj je chyba :) Zlatá 705/800ka :)

            0 0
            • Kubiczech  

              Mně přijde fajn, ale normálně jsem si nejdřív přečetl parametry a objednával až potom… (:

              0 0
              • honzarb  

                +1

                0 0
              • maajkee  

                Ne. Není fajn, parametry neparametry, výdrž 6,7 hodin je prostě úplně k vyližzadku :)

                0 0
                • oo.viper.oo  

                  Výdrž 6h je úplně v pohodě, za poslední tři roky jsem s tímto diblíkem najel 4500 km a nikdy mě ta výdrž nelimitovala. Prostě nejezdím tak dlouhý (časově) trasy, to by nejspíš nevydržel ani můj zadek, takže nemusím řešit výdrž Garmina. Každej má jiný požadavky holt.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Tam jde o to že člověk třeba 3 hodiny jede, pak se staví někde na oběd, nemůže garmina vypnout, protože se tím ukončí aktivita (což je na tom přístroji demence největší), na obědě stráví hodinu a půl, pak zpátky a několikrát se mi stalo že než jsem dojel domu tak se vybil.

                    Samozřejmě na švihy kolem baráku, po práci, odpolko, kdy člověk jede v kuse je to ok.

                    Ale alespoň já mám za rok několik celodenních akcí, tam je to prostě nepoužitelný.

                    0 0
              • oo.viper.oo  

                +1

                Moje shrnutí je výše.

                0 0
              • kOmE  

                Mě na něm chyběl jen barometr, navigaci jsem bral tak jak je. Chtít víc jdu do většího přístroje.

                0 0
    • oo.viper.oo  

      Zajímavé, právě jsem si všiml, že mi Edge 25 začal zobrazovat notifikace z Messenger Lite (na Androidu). Jsem si skoro jist, že to dřív nedělal. Že by nová verze Connectu?

      0 0
    • HonzaP9  

      Má tu někdo zkušenost s Edge 25 ve spojení s iPhonem? Máte taky problém s tím, že se někdy zaznamenaná trasa do GCM sesynchronizuje hned a někdy až po restartu Garmina?

      0 0
      • MaPa  

        Ještě nedávno tohle dělala e520, pak to opravili… Bylo to otravné, to jo.

        0 0
        • garp  

          Jde u garmina edge 25 vyměnit baterka?

          0 0
          • milan.v  

            Oficiálně určitě ne… Zkus pohledat, jestli už se do toho někdo nepustil…

            0 0
            • koko0925  

              Já ji měnil. Koupil jsem ji myslím někde v Německu a výměna byla triviální. Udělal jsem i video, že to dám na trubku, ale není tam co ukazovat. Vyšlo to asi na 600,–

              0 0
    • Jan D.  

      Ahoj. Koupil jsem na bazaru Garmin Edge 25. Vše funguje, ale nějak mi nejde spárovat se senzory rychlosti a kadence (Sigma R2 Duo a Magene). Postupuji podle oficiálního návodu. Senzory jsou funkční a se starším Garmin Edge 500 se normálně spárují. Měl někdo podobný problém? Návrh na nějaké řešení?

      0 0
    • koko0925  

      Vím že u tý 25ky se senzory musí párovat hromadně nebo prostě v jednom kole za sebou. Tak nějak to je, tak jestli v tom není problém.

      0 0
      • Jan D.  

        Jak to myslíš? Mě ani nejde spárovat s telefonem jsem zjistil.

        0 0
    • koko0925  

      A nemáš náhodou model Edge 20?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.