• quidos

    Ahoj vespolek,

    po tisící téma full.. Prošel jsem fórum, testy na mtbs a cykloservisu, výhledově se chystám alespoň některé vyzkoušet i na vlastní kůži (i když mám podezření, že v tuhle dobu pořádně už jen RB a možná aspoň na kolečko kolem obchodu na Giantovi) a vykrystalizovalo mi pár kandidátů. Optimální zdvih se mi jeví ±120mm, „chrt“ není nic pro mě, pohodové ježdění převážně po Českém ráji, cesty i kořenité pěšiny. Cenově kolem 40kKč. Do oka mi padly Trance X 4 (nebo 3), RB IQ Team a Merida One Twenty 1200 (nebo 1500).

    Pro RB hovoří domácí výroba, jednoduché přistrojení k obrazu svému (krom řazení, šaltru a kazety bych nejspíš nechal „typovku“), cenově mi vychází kolem 36kolíků. Na X-fusion jsem se dočetl také docela chválu. V neposlední řadě chvála na jednání RB vůči zákazníkovi.

    Giant – veskrze pozitivní zkušenosti s Maestrem. X4 cenově jako RB, jen chybějící Propedal – otázka jeho potřeby/nutnosti. Verze X3 o 10kKč výš (vím, dilema X3 vs. X4 se tu řešilo, rozdíly v řazení a kolech teď pominu, stejně bych chtěl SRAM + gripshift, takže nějaká domluva s prodejcem, případně domácí přestavba). Plus 5mm zdvihu vůči ostatním. Proti, alespoň co jsem vyčetl na fóru, je drahý servis FOXe.

    Merida – pozitivní zkušenosti tady na fóru, i na cykloservisu, „dvanáctistovka“ na hranici 40tis, „patnáctka“ o pět tisíc výš. Docela se mi i líbí „ksichtem“ (ale není rozhodující).

    Když to shrnu „papírově“, bez osobní zkušenosti, první je RB, pak X4 a pak zhruba nastejno ostatní.

    Zkoušel jste někdo víc kol ze zde uvedených? Pocity, postřehy? Které byste vzali vy?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.