• Sipal

    Zdravím. Dcera mi odrůstá z 24" a přemýšlím, že by dostala 26" fulla. Nejspíš až po sezóně nebo na jaře, předpokládám výšku 140–145 cm a váhu tak 35 kg.

    Téměř jistě bych skládal, ale jasno mám tak zatím ve vidli, zřejmě bych pořídil od Milana Epicona nebo Axona, komponenty někde na úrovni Deore-SLX, to se uvidí podle váhy a rozpočtu.

    Jinak celkem tápu, sám jezdím na HT a tudíž ani moc netuším, podle čeho vybírat rám nebo tlumič. Primární využití budou polní a lesní cesty a důvod pro full bude hlavně větší pohodlí. Aspoň ze začátku nečekám žádný hardcore. Priorita je samozřejmě hlavně váha kola a funkčnost pod lehkým jezdcem. Váhu bych chtěl někde pod 11 kilo, předpokládám že malý rám a lehká kola tomu dost pomůžou, ale uvidím jak se to vyvrbí.

    Neřešil jste někdo něco podobného, nebo měl byste někdo tip na malý rám, lehké bezdušáky (asi by stačily na Včka, ale nevím, jestli se něco rozumného dá sehnat, a jestli bude vidle na V), nebo třeba i na nějakou sériovku? Cenu zatím nějak neřeším, chápu, že zalevno to nebude, uvidíme co půjde. Dík všem za tipy.

    0 0
    • nox159  

      tezko budes tahat fula na deorku/SLX s epikonem pod 11kg ( to je jen muj nazor… ) respektive vubec se to nevyplati protoze z toho za 2 roky vyroste a ram bude neprodejny pokud nejaky vubec sezenes…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Podle mne to taky nema moc smysl…ikdyby ji sehnal nejaky 14" ram, tka bude asi veliky a posleze maly a neprodejny (= prestavba na vetsi ram)…

        0 0
      • Sipal  

        Já to nemám moc promyšlený, mám na to čas, klidně mi to usměrni a překopej, není problém. Peníze a vyplatí/nevyplatí fakt teď nemá cenu řešit. Jednak kolo můžou dědit ostatní děti, takže cena na dítě pak radikálně klesá, jednak zatím netuším, kam se s cenou dostanu a co za to bude. To právě doufám, že tady dostane konkrétnější podobu.

        0 0
    • mr.antik  

      Nebudu řešit, jestli jo nebo ne, ale Giant Trance X W nebo Anthem X W jsou opradu maličký, hlavně na dýlku. Pak určitě i něco od Spešlu. S dostupností samotnýhjo rámu to asi bude horší.

      http://www.giant-bicycles.com/…/9581/50436/

      http://www.giant-bicycles.com/…/9572/50412/

      0 0
      • Vegan  

        predchudce Trance X W tedy Cyphera jezdila Sandra v XS a byl ji akorat a to ma 158cm takze pro 145cm ani omylem ani s 35mm predstavcem leda, ze by o fous jeste povyrostla.

        0 0
        • mr.antik  

          Obávám se, že kratší kolo už neexistuje. Na výšku to snad bude jezditelné.

          0 0
    • mr.antik  

      O fous větší ale cenově mnohem přijatelnější jsou dámský AMS WLS od Cube.

      http://www.cube.eu/…ams-wls-pro/

      0 0
    • scret  

      na tak malou vysku to bude problem, nenapada me nic moc jinyho nez nejaky Trek ve 14ce. Nebo treba damskej Giant, jak psal Antik.

      Tak jako tak bude vsechno problem – nizka vaha:( vidli mozna Milan dokaze poladit, ikdyz na tak extremne nizkou vahu se mozna zapoti… Kazdopadne zadni stavba aby byla citliva bude myslim taky orisek… Dalsi vec je ta, ze to nebude levne… Dalsi vec, ze v dnesni dobe neco sehnat a natoz fulla na vecka bude problem. Kola se jeste sehnat daj, ale zas nic levnyho… Navic tezko bude mit v prstech takovou silu, aby neco veckama ubrzdila.. kdyz uz, tak kotouce..

      Dal, zapomen, ze to bude lehky… teda pokud beres vahu cca 12kg jako lehkou vahu… Niz se da urcite sehnat, ale jak se to u takovyho kola vyplati?? Predpokladam, ze do toho nechces vrazit 40–50–60tycek… Takze cenu urcite by bylo dobre taky nastinit…

      Osobne bych dcerce koupil nejaky HT, netusim, proc by musela mit zrovna v tak rannym veku fulla a az vyroste a pribere, ram das jinymu decku a koupis dcerce full ram relativne levnej treba od Cubu…

      0 0
      • Vegan  

        narovinu, zadni stavba je podle me mensi problem jak vidlice. Tlumic pri pouziti jehel, a maximalnim poladeni v bikelife chodi vyborne a bez problemu na dorazi i u Sandry a myslim, ze chodil i z nizsi vahou u vidlice to byva horsi ono jinak citi pasivni odpor 5 kg osoba s 70kg jinak s 90kg a uplne jinak s 40 a 35kg, ale verim, ze to milan zvladne. pruser podle me fakt bude velikost ramu a na Vcka nema smysl se upinat.

        0 0
        • scret  

          ntj, ale si to vem ze Sandra ma tusim jeste asi o 15kg vic ne?

          U vahy 45–50kg bych se toho nebal… ale 35?

          Jinak vidle bude samo vetsi problem…

          A velikost? No napada me fakt asi jen ten Trek ve 14ce… Kdysi ho dokonce nekdo prodaval na cyklobazaru…

          0 0
          • Vegan  

            Sandra vazi i z batohem a nejakym tim obleceni a tretrama 42.5kg … bez batohu a podobne to bude podle me nekde na 38–39kg. Kdyz zlobi odneses ji jednou rukou, u zenske perfektni vlastnost :).

            0 0
            • jIrI___  

              OT: Nebyli jste v soboru v rychlebkách, ty tuším na červeném Nomadovi u kterého sis stěžoval, že se pořád staví na zadní?

              0 0
              • Vegan  

                jj :) Mel jsem pujceneho Nomada… byl to takova trosku jednokolka :D

                0 0
            • scret  

              u nas to rikame trochu jinak:)

              0 0
      • Sipal  

        Podle aktuálního měření by měl stačit standover přes 68 cm, což splňuje Trek Lush, Gianty jsou bohužel o dost větší. Standover Cube jsem nenašel, podle fotky to asi bude moc, ale to se dá vyzkoušet. Jinak na véčkách jezdí doteď a zabrzdí :-) Na neextrémní ježdění jsou v pohodě a něco váhy se tím ušetří. Ale to už je detail, limitovat se tím nechci a ani s nima moc nepočítám, spíš je jen nechci rovnou vyloučit.

        S tím Trekem vyvstává další problém, kde a za kolik se dá vzít samostatný rám – ofiko se nenabízí.

        S cenou to chci spíš opačně – co mě bude stát 12kg full, co 11kg – pak to nějak rozhodnu. A klidně se může stát, že to nakonec odpískám, ale potřebuju napřed mít informace pro nějaké rozhodnutí, zatím to je spíš idea než že bych to šel zítra kupovat.

        0 0
        • scret  

          bohuzel vecka nejsou uz moc dneska lehci nez kotouce… Pokud teda nesrovnavas vecka Ultimaty a nejaky tezky kotouce…

          Standover je u Giantu vetsi, i ja jsem to tak mel u Reigna… Na Mku bych si vykopnul zuby, Lko melo uz zas velkej standover…

          No celkove rikam, bude problem snad vsechno, daji se samozrejme vyresit, ale bude to neco stat… a treba ram nebude nijak levnejsi nez u klas. „dospelacke“ verze…

          0 0
          • Sipal  

            Že to bude problém je mi jasný, proto to řeším na B-F :-) Ty véčka teda defini škrtám, to je z těch problémů ještě ten nejmenší.

            Co kola – namáhání bude naprosto minimální proti dospělým. Určitě existujou nějaký lehký a relativně levný záplety, který tím pádem sice nebudou moc odolný, ale v tomhle případě by to nemělo moc vadit.

            0 0
            • Lišák  

              Napiš Hnojovi, něco Ti zaplete.

              0 0
            • Vegan  

              Zalezi co bude jezdit… Sandra uz ma na Reignovi 3 rafek ja jeste nemenil… Kdyz to bude chtit prasit tak znici to same co dospely.

              0 0
              • scret  

                presne tak, nekdy holky prasej matros vic nez chlapi… Vcera jsem jel za zenou a tam, kde skocim obrubnicek bunnyhopem, zena to prejede:) Sice ma fulla, kterej nema treba s 7cm obrubnikem porblem, ale stejne…

                0 0
    • Sipal  

      Tak jsem to zkusil nějak zesumarizovat. Rám jsem odhadl, ceny a váhy jsem vzal z koloshopu, co mi přišlo tak tak nějak rozumné. Určitě se s tím dá dál vyhrát, tohle beru jako první nástřel. Dává to smysl? Chybí mi tam něco zásadního? Váha OK, cena zas až tak ne, ale u kol a vidle jsem se rozšoupl, je kde ubírat :-).

      0 0
      • Barberry.pha  

        No jenom se obavam jestli sezenes ten samotny ram od toho treku.

        za 55 tisic oficialne prodava trek tady tento model

        http://www.trek-bikes.cz/…e-wsd/lush-s

        jak je s komponenty nedokazu uplne posoudit, ale vim ze kdyz uvazoval o prestave HT na full a ptal se na ramu u treku, tak bohuzel.

        0 0
        • Sipal  

          Jo, že samostatný rám není vím, to bude těžký, ale zkusím známosti. A mimochodem, zapomněl jsem na pláště, další kilo navrch :-(. To už tak optimisticky nevypadá.

          0 0
          • Barberry.pha  

            No uprimne, bych tedka asi spise volil cestou nejakeho lepsi HT, ktery bude lehci, cenove taky prijatelnejsi a az pak casem poridil fulla ktery ji pak treba vydrzi o dost dele.

            Pokud se u toho HT zvoli i univerzal barva, tak se bude pak lepe prodavat pripadne pak nebude takovy problem dat ho mladsimu sourozenici ;)

            treba

            http://www.kola-visek.cz/index.php…

            http://www.kola-visek.cz/index.php…

            0 0
            • Vegan  

              Z vlastni zkusenosti vim, ze az bude ten ram prodavat tak se jen zaprasi po malickych velikostech je poptavka dost pac se ultra blbe shanej. Proste za rok koupi vetsi ram a netreba neco resit.

              0 0
            • Barberry.pha  

              Nevim ale jak jsou ty kola kratke, takze me prosim neukamenujte :) vim ze od treku je nejkratsi serie 4 a ze 4900 je docela kratka.

              0 0
        • mr.antik  

          Pokud jsou prachy, tak se vyplatí zapátrat po slevách a koupit celý kolo a zbytek komponent si buď ponechat nebo rozprodat.

          0 0
      • wong  

        hmotnost kol je bez upinaku a chybi ti tam plaste!

        0 0
      • mr.antik  

        Nevim jak roste, ale když počkáš třeba přes zimu nebo do příští sezóny, bude mít o 10cm víc a výběr bude jinde.

        Může se stát, že i na tyhle minirámy bude čekačka několik měsíců.

        0 0
      • scret  

        no nevim nevim, vahove to bude vic… na 11kg ani omylem…

        navic za 55 nicmoc osazeni…

        Podle je lepsi cesta, koupit cely kolo a dotunit…

        0 0
      • camlost  

        pokud dobře koukám, chybí pneu (2× 0.5 kg) a nějaká lanka a bovdeny (ale ty pokryješ rezervou).

        0 0
      • RUR  

        Trochu bych to přehodnotil. Rám bych použil Santa cruz Juliana v XS ( nic menšího-nižšího- se snad nedělá). Kola s AL paprsky nebudou mít pro 35 kilo žádný přínos a jsou to zbytečně kačky navíc. Když už Remerx, zkusil bych sting? ( magic a sapim ?), nebo bych zkusil jestli něco nevymyslí Hnoj. U vidlice bych kouknul jestli by nešel někde sehnat málo jetý, nebo jen zapomenutý starý Sid ( tuhost neřešíš a hmotnosti byly famózní) Jako brzdy bych nasadil B4 od formule ( Bartoníček to ještě nedávno vyprodával) na 35 kilo to bude fungovat a nebude ti děcko lítat přes řidítka ( váha je srandovní). Pláště bych dal 2.1 ralfy (normální jenom s mlíkem) děcko to nerozšvihá a pojede to fajn. Co ušetříš na kolech a vidlici, přidáš na rám a budeš na tom ± stejně. Jednočep bych viděl pro tuhle váhu spíš jako výhodu ( menší odpory ?, ale to fabuluju)

        Teda děcko, předpokládám, že je jí tak 11 ??

        Do rámu by se flaška snad vešla a barva rámu a by se asi dala vybrat. Nicméně, já bych asi celopéro pro 11 letou žábu nestavěl ;-)

        0 0
        • Sipal  

          Koukal jsem na Julianu, je asi o 2cm vyšší než ten Lush, ale zas nevím jestli ten Lush vůbec bude k sehnání. Takže Julianu si poznamenám. Za další rady díky, bazar samozřejmě dost ušetří, celkem nemám nic proti, Sid je určitě dobrá volba.

          0 0
    • nox159  

      chces jiste skladat z novych dilu? mas 11kg fula a chtel bych se ho zbavit…

      0 0
    • camlost  

      stejně jako ostatní si myslím, že kupovat pro takhle malého a lehkého člověka full je nesmysl.

      nejen, že to bude zbytečně těžké, ale pokud má být posed nastaven alespoň trochu rozumně (tedy řídítka pod úrovní sedla, sedlo ve správné výšce, atd.), bude ten rám příliš velký.

      myslím si, že by tlumič zabral místo na bidon, protože obojí se do rámového trojúhelníku v takhle malém rámu skoro určitě nevejde.

      např. u Meridy 96 je problém s bidonem i ve velikosti 16". jiné uložení tlumiče může v rámu vykouzlit o trochu více místa, ale žádná hitparáda to nebude.

      0 0
      • Vegan  

        Vozit lahev na kole je dost zvrhlost pokud se zaroven argumentuje vahou celeho kola batoh s camelem odvede svou praci daleko lepe. Nesmysl kupovat Fulla neni, ale musi se zvazit za jakym ucelem to je. Full ma sve + ( mozna i nejake -) a ty plati jak pro tezsiho jezdce tak pro lehciho.

        0 0
        • camlost  

          když tak v TV sleduju, kolik lidí vozí na fullu „camel“, říkám si, že jsou asi všichni zvrhlí. :-)

          0 0
          • Vegan  

            Nevytrhavej zkontextu… 1) kdyz pominu ze bidon na silnici ok, ale na MTB je to podle me fakt blbost. tak 2) jsme psal pokud se zaroven argumentuje vahou kola, pokud nekdo vahu neresi tak at si klidne lahev vozi, ale gramarit a zaroven si na kolo dat tezkou lahev z tekutinou mi prijde ponekud blbost/zvrhlost. Navic argumentovat v TV to tak jezdi take mi prijde take ponekud chabe.

            0 0
            • camlost  

              ok, když už tedy máš nutkání zaplácat toto vlákno off-topicem:

              1. mimo kontext jsi ty, toto je vlákno o fullu pro malou holku
              2. když vezu na zádech batoh (obvykle Camelbak Rogue), vadí mi z mnoha

              důvodů – zvýšená potivost (a to tak, že si nejsem jist, zda větší množství tekutiny ve vaku nahradí ztrátu způsobenou pocením), nepříjemný pocit v technických úsecích, kdy batoh poskakuje na zádech a vysloveně překáží. množství kapes např. toho Rogue je výrazně menší než množství kapes v dresu a navíc v nich obsah drží hůř. (jo, mám i jiné batohy, mnohem větší, např. na zrcadlovku a příslušenství; tam jsou nevýhody násobně větší).

              1. ještě mi, prosím, vysvětli, jaký je rozdíl v hmotnosti pohybující

              se soustavy kolo+cyklista v případech: a) 0.7 l tekutiny je umístěna v bidonu v rámu, b) stejný objem tekutiny veze cyklista na zádech v camelbaku. díky.

              0 0
              • Vegan  

                add 1 Ja napsal, ze ti co zaroven resi vahu kola a ty pak napises vsichni tak ti nevim …

                add 2 Hele uprimne i kdyz jezdim v bikeparku skacu trebas 1m dropy a lavice atd… tak me ani 25L batoh s 3L camelem neobtezuje… Od toho tam jsou ty pasky, aby neposkakoval.. a pokud se pod nim potis tak si kup nejaky dobre odvetrany co vic na to rict.

                add 3 Hmotnost biku ma zasadni vliv na to jak si schopen v terenu s kolem manevrovat, nadhazovat, skakat, klopit… Batoh na zadech v tomto vadi neporovnotalne me­ne.

                add 4 nize ti to vicemene napsali i ostatni a neminim se stebou hadat :)

                0 0
                • camlost  

                  mně vadí batoh neporovnatelně více. ostatní ať si na zádech vozí třeba dobře odvětraný bagr. :-)

                  pak jsem NEpsal, že jsou všichni zvrhlí, ale všichni ti, co vozí bidony v rámu (což není v rozporu s tvým tvrzením o zvrhlosti). navíc tam byl smajlík, takže i kdybys nepochopil smysl té věty, stačilo vyvodit, že je to lehká nadsázka.

                  ode mně poslední reakce na tvé příspěvky.

                  0 0
                  • kesu  

                    kdyby to bylo možný, vozil bych bidon i na sjezďáku, nechápu proč enduro kola nemají navářky na košík. Camel se musí vyplachovat, vyndavat z batohu atd. bidon se dává do myčky..

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      na druhou stranu kdyz se chces napit v trochu rozbitem terenu, tka je bezpecnejsi pustit riditka jednou rurou, dat slauch mezi pysky a sat, nez se ohybat pro bidon, chvili ho drzet a pak ho vracet…

                      0 0
                      • karliner  

                        Kolik desítek minut obvykle jezdíš přes tak rozbité úseky, že se nejde napít z bidonu ani počkat na „příjemnější“ úsek? :-)))

                        0 0
                    • mr.antik  

                      na krátký vyjížďky (tj. pár deci) bych si tam ten košík taky dal. Ale ještě duši, nářadí, pumpu atd… to už je moc

                      0 0
          • scret  

            zrejme ano:) prtze nevidim v dnesni dobe moc argumentu proc vozit „flasku“. Uprimne receno me dostava vzdy pohled na vymazleny bajk, ze ktereho „trci“ kosik s bidonem… nedejboze dva:) Jeste bych to pochopil u nejakeho „svihare“, ktery jede „okolo baraku“ a za hodku je doma, ale jinak proc?

            Kejml pobere vic tekutiny, naradi, moznost plastenky, nohavku, nejaky tycky apod.

            0 0
            • mr.antik  

              Jsou i tací, kteří si mysl, že dres se třema kapsama pojme ještě víc nákladu než camel :-)

              0 0
              • scret  

                jj, vim o tom… Ale zase diky nim posiluje ekonomika, musej si pak koupit novou pumpu, dusi, mobily atd.:))

                0 0
              • karliner  

                Popravdě – na celodenní vyjížďku, která alespoň občas vede civilizací (to je v Česku myslím 100% tras) mi bohatě stačí kapsy na dresu…

                Na druhou stranu, vždycky úplně čumím na rozměry doslova kletrů napěchovaných co to jde, které si lidi vozí ssebou třeba i na vyjížďku půldenní. A ve finále když cvaknou duši, nemají náhradní ani lepení, zato dvě trika na převelčení, návleky, náhradní dres, polovinu sortimentu Opavie atd…

                0 0
                • scret  

                  kazdej at si tam vozi co se mu zlibi…:)

                  Ono taky zalezi v jakym terenu a pocasi, rocnim obdobi jezdis…

                  0 0
                  • karliner  

                    Souhlas s tím ročním obdobím, na podzim a koncem zimy bývají dny, kdy se batoh na odložení pár věcí může hodit. S tím ať si vozí každej co chce souhlasím :-)

                    0 0
                • nox159  

                  ty bude z prahy nebo nekde od tama ne? ;-)

                  0 0
            • nox159  

              zvyk nic vic… flasku vozim vzdycky, nedokazu si predstavit ze bych jezdil bez ni ale je to fakt asi jen zvyk co jedu s lidma tak vsichni maji camel ale mi je to fuk vubec v nicem mi to nevadi… samozrejme kolo pak pribere pujde asi hur do vzduchu ale na druhou stranu vozit extremne tezky bagl se mi moc nechce…

              a co je asi nejpodstatnejsi rozdil tak slusny bagl s vakem vyjde na 2k, bidony kupuju za 30,– a kosik mam za 100,–

              a cisteni toho vaku bude slozitejsi nez vycistit flasku popripade za cenu jakou je kupuju muzu flasky po mesici vyhazovat a brat nove…

              jinak jen si tupe obhajuju to svoje… camel budu kupovat ale az se k tomu dokopu :)

              0 0
              • scret  

                kdysi jsem vozil bidony a po zakoupeni camelu postupem casu vozil bidon min a min a cca pred trema rokama jsem sundal definitivne kosik z KHSa… na fullu vzdy s camelem, tempo je vetsinou mirnejsi, vozi se fotak atd. a neumim si predstavit vozit podsedl.brasnicku jako pred cca 10lety..:)

                0 0
              • Vegan  

                Ja nevim co vsichni tim cistenim resite, proplachnu vodou mrsknu do mrazaku kde je nez vyjedu, vyplachnu naplnim a jedu. Dohromady snad ani ne 3 min.

                0 0
                • jIrI___  

                  No jo, to musí člověk bydlet ve svojem. Včera jsem zkušebně dal vak do mrazáku a během půl hodiny následovala přednáška, že do mrazáku patří maso, jahody, petržel a kdoví co ještě a ne jakýsi vak! :D

                  0 0
                  • scret  

                    ve svojem a sam, coz se vyskytuje v zivote obcas jen na kratkou chvili:))

                    0 0
                  • siafu  

                    nejlepší je, když na mrazu pořád není místo, takže i nákup zmrzliny je potřeba naplánovat :D

                    jinak od doby, co mám košík + bidon, tak camel i s vakem visí doma

                    0 0
            • jIrI___  

              Moje důvody, proč mám flašku raději bidon:

              1. oproti camelu snadná (= v podstatě žádná) údržba
              2. nemusím tahat na zádech batoh
              3. líp se mi z ní pije, zmáčknu flašku a nemusím cucat jak z camelu,

              větší průtok

              1. cena flaška x camel

              Většinou jezdím 30–40 km vyjížďky, na to mis tačí 0,5 l flaška, v případě horka 0,7 l. Na delších vyjížďky naopak dávám přednost camelu, ale tahat batoh je opruz.

              0 0
              • scret  

                udrzbu delam u kejmlu stejnou jak u flasky, po svihu vymeju cistou vodou a necham vyschnout… zadny drama…

                ale je pravda, ze pokud nekdo vozi v kamilu ruzny iontaky a sragory, tak obvzlast za teplych dnu to tam radne kvete:)

                Cena vzhledem k vydrzi kejmlu nemuze snad nikoho zabit… Napr. svuj stary MULE mam uz cca 8let a porad drzi…

                ale chapu, ze je to o pojeti jizdy, nekomu proste vadi neco na zadech… ja si bez toho uz pripadam trochu jak nahaty… asi stejny primer k vozeni helmy… proste clovek si zvykne…

                0 0
                • nox159  

                  presto ze na zadech vozim bahot tak mam flasku :D

                  jinak kaslu na to, nekdy necham flasku nemytou tyden… k tomu jeste vozim iontaky… takze s kamelem bude prace neskutecna… aspon si to teda myslim :D

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Můžu potvrdit tvoje obavy z camelu, taky jsem na to vymývání lempl :). Kdysi mi v něm zplesnivěla i voda :D

                    0 0
                    • nox159  

                      proto jsem si koupil 10 bidonu za 300,– a mam klid :D

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Dost let jsem vozil v camelu sladké Reg-ge a tam i přes občasné dávání do mrazáku (pomáhalo hodně, jenže jsem na to vždy občas zapomněl a nedodržoval ten interval jednou měsíčně který jsem si stanovil) sem tam nějaký plíseň objevila.

                      Loni na podzim jsem s novým vakem přešel jen na vodu a tam ani vždy nevyplachuju (jen občas) a stačí když pokaždé vyleju zbytek a pověsím na ramínko (to už je hotové hned) pro vyschnutí a pohoda, žádné kvetení.

                      0 0
                  • mr.antik  

                    naučíš se pít čistou vodu jako já. Nebo si koupíš Source Convertube.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Vozit láhve v batohu není ono, to se přijde o tu výhodu vaku, že hezky drží placatý tvar a je skladnější v batohu než láhve.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        tojo, ale takové ty běžné vyjížďky je to v pohodě. Na celý den je to málo.

                        Btw i láhev lze splácnout :-)

                        0 0
                  • MlokCZ  

                    Taky vozím kombinaci batoh + láhve.

                    Camel mi vadí pouze když je těžší. Když je lehounký, tak mi nevadí vůbec a ani o něm nevím. Od 3kg výše už mi začíná vyloženě vadit a když vozím znatelně těžší po delší dobu, tak mi i způsobuje problémy typu velkého zhoršení bolení za krkem, apod.

                    Takže to kombinuju. Do vaku dělám většinou i na delší trasy jen 1,5l + beru 0,65l láhev a pak po cestě občas doplním (+ vypité pití při celodenních akcích během zastávek). Takový rozumný kompromis, že můžu pít více (při 0,7l ve vedru na 30–40km pokud to má být v terénu, tak to bych chcípnul, to vypiju mnohem více a na záchod třeba stejně téměř nechodím, takže nemám rozhodně přebytek tekutin).

                    K tomu ještě mini brašnička pod sedlem, kde mám nářadí, duši a minipumičku, dalších cca 400g co nevezu v camelu a co by zvyšovalo jeho hmotnost přes hranici co mi vadí.

                    0 0
              • jIrI___  

                :D …proč mám flašku raději než camel…

                Ale vidím, že to bylo pochopeno i s tou chybou :)

                0 0
              • MlokCZ  

                Každému to vyhovuje jinak. Akorát ten bod 3 moc nechápu. Samotné nastříkání tekutiny do držky ještě chápu, že může být pro někoho příjemnější z láhve (pro mě ne, raději i tohle z camelu).

                Ale ta další manipulace…

                Z vaku se napiju klidně i bez toho, aniž bych použil ruku (většinou ji použiju pro podání náústku, ale umím to i bez toho když mám zkrácenou hadičku na přesně akorát). Ale i ten jeden pohyb ruky při podání náústku je nesrovnatelně méně pracný než otevřít, podat láhev, vrátit zpět, zavřít.

                Navíc jak mám poměrně jen 17,5–18" rámy a ještě trošku z místa bere tlumič (u AMS 150 přímo, u Sterea to zase o něco zmenšuje hlavní trojúhelník posunutou sedlovou trubkou), tak se ne zrovna ideálně láhev vyndavá a zandavá.

                K tomu ještě u láhve olizovat bahno/prach nebo při krycím naústku zase o něco hůře otevírat…

                Naústek od vaku se tak nezasírá.

                0 0
            • Barberry.pha  

              Tak kosik vozim jeden, presne pro chvile kdy jedu na hodku, hodku pul kolem baraku a nechce se mi brat camel a spinit vak.

              Jinak nekam na dele rozhodne uz jenom s camelem ;)

              0 0
    • DaSnail  

      napr specialized myka fsr je dost nízky rám

      0 0
      • Sipal  

        Myka je podle mě hlavně docela těžký kolo, někdo si tu stěžoval. Než vzít 14kg mrchu tak to určitě radši lehký HT. A mimochodem, k té diskuzi o bidonech – když jsem dcerce ukázal ten Lush, že by třeba něco takového mohla mít, první otázka byla, jestli se jí tam vejde flaška. Ono to nakonec možná dopadne i tak, že ji nechám si vybrat podle barvy a doplňků, ono nějak pojede všechno. Děti to holt berou jinak.

        0 0
    • Mirek_29  

      Slečna 11let 140cm 35kg. kolo ful cube. rozpočet okolo 33tis váha 12kg

      0 0
      • mr.antik  

        pánská 15,5 na 140cm?

        Posed asi nebude ideální, příští jaro to už může být jinak…

        0 0
      • Sipal  

        Super, to vypadá moc pěkně. Můžeš mi prosím změřit standover? Cube to neuvádí.

        0 0
        • Mirek_29  

          co po mě chceš :-)

          0 0
          • Sipal  

            Výšku od země po horní rámovou trubku někde jakoby před sedlem – prostě jde o to, když stojí obkročmo na zemi, jestli se o tu trubku praští, nebo jestli dosáhne.

            0 0
      • Azmir  

        To mi chceš říct že ta velikost jí je ok? Jinak raději bych pošetřil na kazetě, řetězu, hodil raději řazení XT a kliky bych dal určitě nějaké 170, ale jinak v poho.

        0 0
        • mr.antik  

          kliky bych dal ještě kratší

          0 0
          • Mirek_29  

            přemýšlel jsme o tom ale pak jsme volil 175

            0 0
            • siafu  

              na 165 cm mám kliky 170 mm, jinak nevím, co je to za rám, protože Cube tam má sudé velikosti – nejmenší 16" a takový rám by mi stačil na těch 165 cm a docela by mě zajímal standover :)

              0 0
              • Mirek_29  

                nemůžu říci neb nemám kola :-)

                0 0
                • Sipal  

                  Tak to změř bez kol, od úrovně nábojů, to už si pak přičteme.

                  0 0
                  • Mirek_29  

                    to se strašně blbě měří ale do středu šlapek to je 350mm

                    0 0
                    • Sipal  

                      Tak to by měl standover být cca 69 cm při 2.1 plášti – to je tak na hraně, ale asi to nebude problém. Včera jsem dcerce naměřil asi 67 cm bez bot a teď měří 137, do jara doroste. Díky.

                      Jo a ještě intimní dotaz, kde se dá ten rám sehnat a hlavně za 5300? Googlim jak o život ale bez úspěchu.

                      0 0
              • mr.antik  

                Možná je to dámský AMS

                http://www.cube.eu/…ams-wls-pro/

                0 0
                • Mirek_29  

                  asi tak

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hehe..ono to vypada dobre i s bilym epikonem;)

                    Jink uplne debilni je, ze dkyz hces tahat bowdeny(a pak je pirtahnout tou packou), musi ven tlumak:D

                    0 0
                    • Mirek_29  

                      byl k mání jen černý a ono to ještě barevně bude sladěné

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ajsne no..jink co je skod,a ze predstavec je jinak bily nez ram…a bily epikon je jinak bily nez ram a predstavec:DD

                        0 0
                        • Mirek_29  

                          tak jsem přestaly gramařit a žačnem řešit barevnou stranku tohle fakt nechápu.

                          0 0
                          • mr.antik  

                            primárně bych řešil velikost (včetně těch klik, pak vzhled a gramy nakonec)

                            0 0
                            • Mirek_29  

                              já velikost rámu pak funkčnost a pak někde možná váhu a pak jak je kolo sladěné.

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            jeste muzem resit gramatickou stranku, ale to necham na holkach:)))

                            0 0
        • Mirek_29  

          protože má podobnou geo jako na 24´´ tak se toho moc nebojím a bude až k vánocům

          0 0
    • Mirek_29  

      http://www.bike-discount.de/…n-white.html

      už jsem našel jen tento ale zbytek je na tobě ikdyž nějakých 6500kč bez poplatku je docela slušné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.