• gremlin101

    Zdravím, rád bych si pořídil svoje první, trochu lepší horské kolo do částky max. 10 000kč, ale spíše o pár kaček méně..

    Po zdlouhavém vybírání jsem narazil na tento model (FELT Q 220 2011) viz. link:

    http://www.bikeprodejna.cz/…20–2011.html

    A chtěl bych se zeptat, jak natom kole je, co se týče kvality (V TÉTO CENOVÉ RELACI) je mi jasné že kolo za 20tis bude uplně o něčem jiném.. Mohu ho mít za nějakých 8800kč, což mi příjde pěkný, stím že do budoucna (cca 2roky, dříve asi ne) vyměním brzdy za hydrauliky, případně lepší odp. vydlici, pokud by tato nepostačovala.. V této ceně se dají sehnat i slušná kola od GT, ale nelíbí se mi jejich rámy, tak pokud by jste mi snad chtěli doporučit něco jiného, ne GT a né dražší jak 9–10tis. Díky za odpověď. Ještě bych dodal, že nejsem žádný profesionál či „extrémní“ jezdec, ale spíše začátečník, na kole jsem už pár let neseděl :D. Jezdit budu cca 40% silnice, 60% lesní terén, jen pro upřesnění…

    0 0
    • t29  

      a co tohle?

      http://www.mojekolo.cz/…t-q600-green

      vím, nemá kotoučovky…

      0 0
      • gremlin101  

        Nemá no :D.., ale neříkejte mi že mechanický kotoučovky nebrzděj, kdyby to bylo tak strašně nefunkční jak každý píše, tak to tam snad nebudou dávat ne?

        0 0
        • t29  

          Sám mechanické kotoučovky mám a brzdí dobře, ale kotoučovky v tvojí cenové kategorii znamenají, že se kvůli nim šetřilo na jiných částech kola. Nejhorší je zadní náboj se šroubovacím sedmikolečkem, to ti do budoucna servis a vylepšování kola hodně zkomplikuje.

          0 0
        • Tehu  

          Felta bych se rozhodne nebal… œkoda ze tyto nizsi modely nemaji jeste dvojity zeslabovani ramovych trubek. Vaha :-( Ale radsi bych sahl po modelu bez mech. kotoucovek s tim ze predni vidle, kola a ram musi mit pripravu na kotouce !!! Budes s vahou o 400g niz. Leda ze bys mel stesti jako moje mlada u modelu Q520 2010 kdy jsem za 800 na aukru prodali mechaniky a za 1000 od kamose jsme koupily Juice 5 :-D

          0 0
          • Tehu  

            Jinak az na to ze se neustale osmi zadni kolo a rupla ji prehazka alivio uz ma cca 3tis km bez problemu. Zatim se vymenili plaste NN/RR, brzdy juice 5, prehazka SLX Shadow,razeni XT a presmykac XT, a jsme o cca 330g niz. co jsem navazil. Ted jeste vidlice pac ta XCT je desiva… a bude se tomu rikat bike :-)

            0 0
            • Tehu  

              neustale zas ne ale uz trikrat :-D ale muze to byt jizdnim stylem

              0 0
    • hony007  

      A co tohle?

      http://www.mojekolo.cz/…-silver-blue

      Má hydrauliky a lepší osazení.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Bejt tebou tak se na to tebou vybraný vykašlu, vábava je na nic a ty kotouče opravdu nebrzděj, měl jsem je na svym Feltu a denně s nima přicházim do styku u nás v servisu, i nejzákladnější V Tektra brzděj líp, nehledě na to že co se týče seřízení je to na blázinec.

      0 0
      • gremlin101  

        To mě příjde trochu přehnaný..Je jasný že to není nic extra, to mi nemusíte říkat, ale momentálně namám více financí abych koupil něco dražšího a asi nebudu tak náročnej jako většina tady. Původně jsem koukal po tomhle:

        http://www.worker.cz/…llenger-2687

        Což si myslím že proti tomu je Felt lepší.

        Asi to budu muset koupit abych se přesvědčil na vlastní oči :D. Kdyby měl někdo zkušeosti s tímto kolem, tak určitě napište.

        0 0
        • t29  

          Ty prostě chceš slyšet požehnání ke koupi toho Felta, co? :)

          0 0
    • kotas88  

      Sam mam Felta Q600 2010. Taky nemam kotoucovky a brzdi to:) Koupil jsem si lepsi spalky a nemuzu si stezovat:) Jedine, co na kole stoji za prd, je ta vidlice, jinak si nemuzu stezovat. Byt tebou, tak bych se spis poohlidl po starsim modelu, ktery ma veckove brzdy a bude mit lepsi osazeni. Ten Q220 bude stat asi za prd.

      0 0
    • estetik  

      caute sám mám kolo felt q 220

      je pravda že ten zadny náboj…je už zo základu špatna vec…na pozdejší tuning..je to proste kolo tak jak je.

      jazdí sa na nom skvele brzdy su dobré asi zaleží na kuse,ja mám velikost 21,5 geometria je super teda mne sedí…suma sumárum je to kolo tak jak je …teda použivat s tyma komponentama co jsou tam …lebo pozdejsí tuning by ta vyšel draho …čiže ked tam chceš menit veci tak ho jednoznačne nekupuj bo ..by si lutoval

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce