• bodo23

    Zdravím, zakoupil jsem vidlici Epixon RL-R a chtěl jsem ještě před nasazením na kolo vyzkoušet tlak, který by měl být nafoukán na mou váhu . Avšak nedokážou s vidlici pohnout o více jak 0,5cm. Při otáčení modrého kolečka k nastavení komprensího tlumení jsem taky změnu nepocítil. Musím vidlici propojit s páčkou uzavírání, které si dám na říditka a tim vidlici odemknu, nebo je i jiný způsob?

    0 0
    • scalar  

      V tomto stavu je Epixon odemčený. Dej si na záda pytel cementu nebo sniž tlak. Pro prvotní nastavení zkus tolik PSI, kolik vážíš kg.

      0 0
    • MatS  

      Nevím jak to má Suntour, ale RockShox má vidlici v klidovém stavu zamknutou. Až potažením lanka (neboli stiskem páčky lockoutu) se otočí kolečko motion controlu a vidle se odemkne.

      Se zamčenou vidlí víc jak cca 0,5cm nehneš.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kdyz nevis, nepis. Ani s RS nemas pravdu.

        0 0
        • MatS  

          Tak s RS se rozhodne nepletu. Mam Rebu RL a ta je v normálním stavu zamknutá. Když zmáčknu páčku onelock tak se odemkne. Pružinka v motion kontrolu ji vrací do zamknuté polohy po uvolnění druhou páčkou onelocku.

          0 0
      • scalar  

        Pravděpodobně poukazuješ na možnost, že někdo upravil inverzní zamykání motion control z Reby tak, aby šlo dát do Epixonu a zvenčí vypadalo jako zamykání z Epixonu. Pak proniknul na výrobní linku Suntouru a namontoval to do Epixonů. Otázkou je, kolik Epixonů dokázal takto infikovat.

        0 0
    •  

      Suntour je urcite odemcenej packou se uzavira logicky. Mam Axona a tlak mam 80 vazim 80 a vyndanej penovej valecek z prave nohy. Jde lineárně do 95%

      0 0
    • Čipera  

      Nejprve bych začal tím to nasadit na kolo a pak zkoušet jestli je nafoukaná na tvojí váhu. Nechápu důvod zkoušet to bez nasazení na kolo. Až to budeš mít na kole uděláš si Sak. Pokud nemáš půmpičku zajdeš si do nejbližšího shopu kde ti to nafoukají, nebo si jí koupíš je to otázka párt stovek. Stejně jí dřív nebo později budeš potřebovat, protože tlak ve vidlici se mění vůdči vlivům teploty. Pokud si těžší a máš vidlici víc nafoukanou stejně s ní moc nehneš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.