Ahoj všem! :)
Po dlouhém rozhodování a pročítání všemožných článků, jsem stejně nakonec skončil z dlouhým seznamem možností.
Sháním kolo:
- allmountain/enduro – zdvihově cca 160 (max. 170)
- nejlépe karbon s „horším osazením“ (které pak vyměním), ale ani hliník mi není cizí (viz liteville)
- využití klasické xc až po enduro závody (sem tam bikepark + možná mega, pokud čas dovolí)
- kopce mám rád, tudíž alespoň průměrné stoupací vlastnosti budu muset vyžadovat(pokud to nebude horší než norco range, tak budu spokojený)
- výška cca 177cm – tudíž jsem většinou na hranici M/L
Kandidáti:
- Liteville 301 MK13 – geometrie celkem fajn, cena ne-příliš lidová (případně bych kouknul na bazaru), nicméně na závodní využití spíš ne?
- Propain Tyee Carbon – geometrie kromě zadní stavby ujde, tuhost prý slušná – nicméně v hodně rozbitých pasážích to prý není ono, nicméně nejlepší poměr cena/výbava…
- Canyon Strive – geometrie ok, cena slušná, nicméně se bojím průserového shapeshifteru (redukce cca 5k) a praskání, navíc už jen výprodejové modely…
- Cannondale Jekyll – poměr cena/výbava hrozná, ale jako základ slušné, vyhovující geometrie a dostupnost servisu, otázka co jízdní vlastnosti (testy napovídají, že se toho „moc nezměnilo“ – z mého pohledu od minulé generace)
- Alutech Fannes – dobrý poměr cena/výkon, slušná geo, nicméně praskající zadní stavby ve mě důvěru nebudí a schopnosti do kopce prý spíš průměr/podprůměr
Takže, zatím nejlépe vychází jekyll (ačkoliv se mi příliš nelíbí barva ani osazení), nicméně váha i v top modelu je vcelku vysoká (cca 14kg) a z kopce dolů je to spíš tank (stejně jako předchozí model), což příliš nemusím (mám raději hravější modely, nicméně není to extra velký problém). Bazar posledních 14dní projíždím dostatečně na to, abych si udělal +/- představu, co se dá sehnat, nicméně mě nic nezaujalo natolik, abych byl ochotný potom šáhnout. Ostatní značky (ghost, lapiere, radon, gt, giant) pro mě nic zajímavého nenabízejí. Specialized byl v užším výběru, nicméně skoro všechny endurka jsou vyprodané a je tu jen pár zbylých v malých velikostech. Na modely 2018 se mi moc čekat nechce.
Co byste vybrali vy?
(Moc děkuji za názory/odpovědi ;)