Drhnutí (mlácení) kotoučové brzdy

12 nepřečtených
  • faveli

    Dobrý den,

    při výměně destiček na hydraulických brzdách Shimano mi při volném zatočení kola vychází zvláštní zvuky jako „mlácení“ není to dření ani šustění, třmen seřizuji standardně že povolím šrouby co třmen drží zmáčknu páku oba šrouby dotáhnu, přesto to dělá dál když třmen seřídím na papírky nebo od oka přijde mi to že to vychází z jiné strany, prosím o radu. Uchycení třmenu je přímo na vidlici a bez redukce, podložky jsem zkoušel přidat, bez úspěchu:-( Děkuji

    0 0
    • palomen  

      povolenej kotouc ? jinak tezko rict me jednou skrtal neustale kotouc ikdyz sem mel vystredene desticky nakonec se si vsim ze jeden pistek byl vice vysunut nez druhy a kotouc mi skrtal o redukci trmenu…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Musis hledat kde to drhne:) Mohl by narazet kotouc na trmen zevnitr, ale to by asi vyresily podlozky. Proste hledej.

      0 0
      • faveli  

        Zkusil jsem i ze dát nový třmen který jsem měl na jiné kolo a stále ten samý problém, ještě mne napadá že úchyty na třmen mohu mýt nerovnosti a třmen pak jde do nakřivo, podložky jak se používají na špalky by to řešily ale plocha záběru destiček oproti kotouče by byla malá, klasické podložky nepomáhají, jdu hledat, tak ještě zkuste něco vymyslet, moc děkuji.

        0 0
        • jIrI___  

          Prostě zjisti, co konkrétně ti mezi sebou koliduje (to nikdo jiný kromě tebe nezjistí, třeba to můžou být i dráty vs. třmen), napiš to sem a pak se řešení jen pohrnou :)

          0 0
    • novas752  

      Bez třmenu to ty zvuky dělá nebo ne?

      Jestli máš kotouč s unašečem ještě bych zkusil jiný kotouč a jestli to nepomůže tak jiné kolo – tim zjistíš jestli to nedělá náboj nebo výplet.

      0 0
      • faveli  

        bez třmenu nic nedělá, bohužel druhé kolo nemám na zkoušku pevná osa sram tedy i jiná vidlice Maxle lite

        0 0
    • allrose  

      Když to dělá takový zvuk..tak to musíš najít..něco na něco naráží..asi

      Narážel mi vršek kotouče do třmenu..stačilo "odjet"podélně ven.

      0 0
      • faveli  

        No tohle to nebylo, máš pravdu stává se to častěji ale myslím si že kotouč je malinko deformovaný na hraně není křivý malý otřep zkusím nový a uvidíme, díky moc.

        0 0
      • faveli  

        No tohle to nebylo, máš pravdu stává se to častěji ale myslím si že kotouč je malinko deformovaný na hraně není křivý malý otřep zkusím nový a uvidíme, díky moc.

        0 0
    • jannk  

      mi se tohle stava, kdyz krive nasadim kolo. Tj skoro pokazde ve stojanu :)

      0 0
      • faveli  

        To máš pravdu zde je ale pevná osa Maxle lite závit ve vidlici SRAM takže to není klasické uchycení do patek, myslím si že to dělá kotouč, objednal jsem nový, když jsem dal třmen se opotřebovanýma destičkami tak to dělalo podstatně méně myslím si když tam dám kotouč mělo by to být v pohodě.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.