Ahoj. Má již někdo zkušenosti s doručením zboží z Aliexpressu po 1.1.2026 ve vztahu ke clu? Údajně by se již mělo proclívat vše bez ohledu na cenu zboží.
Ahoj. Má již někdo zkušenosti s doručením zboží z Aliexpressu po 1.1.2026 ve vztahu ke clu? Údajně by se již mělo proclívat vše bez ohledu na cenu zboží.
Až od 1.7.
Co jsem zachytil, tak se ještě řešilo to „za položku“. Nevěděli se jak se ty 3€ budou platit když budou v balíku např. tři trička a dvoje ponožky. Zda to bude 3×3€ + 2×3€ nebo 3€ + 3€. Zatím jsem konkrétní vysvětlení nenašel.
Jak to budou počítat, ty položky v balíku? To je tam napsaný? Nikdy jsem štítek nestudoval.
Scaner a pak počet věcí v balíku x3E
Co se zatím všude psalo má to být za položku, tedy za každý druh zboží, takže pokud tam budou tři stejná trika a dvoje stejné ponožky, tak to bude 3 € + 3 €.
Samozřejmě otázka jak to bude v praxi, rozbalovat všechny tyhle malý balíčky, tak se z toho pose*ou, doba dodání se prodlouží o měsíce a náklady budou vyšší ne výběr cla.
Kupoval jsem tam 4.1. prislo to normalne domu postou. Balicek byl asi za 800Kc. Nejake blbosti jako kabely, prichytky, nabijecka na telefon apod. Prislo to asi za 7 dni.
Pokud jsem si dobře všiml, tak od Nového roku zrušili možnost doručení zdarma.
To jsi si všiml špatně. Kupoval jsem teď čtyři položky v ceně 4–7$ a všechny měli poštovné zdarma. Záleží jak si to který prodejce na Ali nastaví.
Nevím, jestli se bavíme o tom stejném. Loni byl při vyhledávání vlevo box pro vyhledání zboží s dodáním zdarma. Teď už tam není. Už je tam jen Shipping from.
Stejně tak u zboží, které sleduji a bylo loni s dodáním zdarma už je poštovné 0,56 €.
Nevylučuji ale, že takové zboží může existovat.
To máš pravdu na PC to bylo, ale již několik let používám mobilní aplikaci a tam jsem si nikdy v menu podobné nabídky nevšiml, zase kolik stojí poštovné mě až tak nezajímá. Stejnou věc má většinou několik prodejců a rozhoduje skoro vždy celková cena (cena zboží+cena dopravy). Některý má dražší zboží a dopravu zdarma, jiný levnější zboží a cenu za dopravu.
Jo, na webu tam ten „filtr“ na free shipping už není, ale včera jsem objednával 3 věci a 2 z toho (20 a 40 USD) mají poštu zadara. U položky za 2 USD je těch 56 centů.
Záleží na typu zboží, bral jsem teď 2× dobíjecí baterky na USB, každá položka 50 Kč, posíláno zvlášť. Bez poštovného.
to az od jula ale kazdopadne nejak vyrazne zdrazilo posovne......tovar za 25E, postovne 20E, a neni to ze nahoda alebo vynimka. dovod netusim, mozno do toho davaju dake skryte naklady , neviem.